Un produs Blogger.

joi, martie 19, 2020

Se reia producția de biocide la fostul Oltchim

2 comments
In 2019, activele fostului Combinat Chimic Rm Vâlcea au fost cumpărate, după declararea falimentului, de Chimcomplex Borzești Onești, companie controlată de omul de afaceri Stefan Vuza.
In criza coronavirus, deputatl vâlcean Buican anunță că în curând  instalațiile  combinatului vor fi adaptate pentru producția de biocide pe baza de clor, în parteneriat strategic cu Guvernul României. Se estimează o producție de dezinfectanți de 60  tone, lunar.
Stirea este furnizată de Arena Vâlceană.


2 comentarii:

Mihai spunea...

Aha ,se vor retrage vâlcenii din Sibiu !
Asta-i o veste bună !

Gigi spunea...

Nu stiu cum vom ieşi din aceastã crizã,dar pânã atunci trebuie gestiont bine,cât mai bine acest blestemat de virus care a cuprins întrega lume.
Dacã se închid fabrici,hoteluri,resteurante şi alte ramuri din domeniul economic,nu ne mai rãmâne decât sã ne axãm pe agriculturã,mãcar sã avem ce mânca.
Nu am vãzut o lege,sau poate nu stiu eu,care sã interzicã înstrainarea prin vânzare a pamântului cãtre stãini.Vrem nu vrem vom reveni iar la pãmânt,el va fi cea mai de preţ bogãţie a unui popor.A trebuit sã vinã acastã crizã pentru a ne da seama ce am distrus în aceşti 30 de ani,de la fabrici de medicamente,la cele din domeniul alimentar.Ne-am culcat pe urechea aia bleagã cã importåm.Sã nu mai punem la socotealã abandonrea cercetãrii în toate domeniile de activitate.
La un momendat,cineva trebuie sã dea socotelã sau sã dea un rãspuns cetãţenlor acestei ţãri de ce s-a renunţat aşa de uşor la tot ce era bun şi necesar pt.popor fãcute cu atâtea sacrificii de atâtea generaţii.La aceste întrebãri putem rãspunde fiecare,de ce,de ce,de ce.

PS//Sibiul,a ajuns un tãrâm interzis pt.români? Sau nu înţeleg eu bine bucuria colegului de mai sus?