Un produs Blogger.

vineri, martie 27, 2020

Tabloul virusat al Uniunii Europene

39 comments

Text preluat:

"Când trece criza asta, sper ca Uniunea Europeană să fie sinceră cu ea însăși și să se recunoască în acest tablou:
Familia europeană e compusă din mama și tata (Germania și Franța), niște copii răsfățați și nedisciplinați (Italia, Spania și Grecia), frații lor cu apucături adolescentine (Belgia și Olanda), mătușile ursuze (Suedia, Danemarca și Finlanda), nepoata care se îmbracă ciudat (Irlanda), verii pe care uită uneori să îi cheme la aniversări (Austria, Polonia, Cehia, Croația, Slovenia, Slovacia), ăia doi mai mici cu care nu știi niciodată ce fel de rudă ești (Cipru și Malta), exoticul care face senzație când apare (Portugalia), vecina care susține că e rudă cu mătușa din partea socrului (Luxemburg), alții pe care îi vezi doar la nunți, botezuri și înmormântări (Estonia, Letonia și Lituania), afurisitul de nepot care se urcă pe mese și trântește porțelanuri (Ungaria) și verii de la țară, despre care toată lumea crede că-s adoptați (România și Bulgaria). Și bunica senilă care a zis că ea-și bagă picioarele în familia asta. O știți, da?

Într-o bună zi, unul ia un virus. Și toată lumea din familia asta, inclusiv bunica, își dă seama că a crescut în camere diferite, la mese diferite, cu argintării diferite. Și fiecare se închide la el acasă, cu obloanele trase. Numai că nu toți vor ieși la fel de bine din boală."
Pentru ca Uniunea Europeana nu are un sistem medical unitar, nu are protocoale pe boli cronice
si/sau acute, nu are acorduri de finantare similare. scolile de medicina pregatesc diferit medicii,
tratamentele se prescriu divers.
Poate ca acesta e momentul in care UE trebuie sa se redefineasca, uitandu-se mai bine in
oglinda, si sa-si stearga urmele de fard uscat care’i vor mai ramane...Asa.

ADRESA: http://crct.ro/nvRv

39 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Și regina Duracel care îi va îngropa pe toți! 😂👍😜🤣

Mihai spunea...

Hazliu dar pe adevar.
Eu as propune un topic in care sa discutam despre,autocratism,autoritarism vizavi de democratie.
Intrebarea mea este ,cine va iesi mai bine din această grea încercare? Statele autoritare sau statele cu democratii mai mult sau mai putin consolidate? Se pare ca ,China este o lecție pentru multe democratii luminate.
Va mai fi de actualitate teoria globalizării sau statele dupa lectia asta vor reveni la punerea accentului pe productia interna pentru necesarul natiunii .
Oricum taierea lanțurilor de producție pentru produse de prima necesitate si nu numai si mutarea lor in locuri din care se aprovizionează toata lumea ( vezi China ,etc) va fi un moment de reflecție pe viitor pentru toate statele si in special pentru cele puternic industrializate din care face parte și unele state din UE Cu economii si productie majoritar externalizate .
Oricum UE si unchiul Sam se pare ca nu mai reprezintă un model de succes în astfel de situatii.
Poate fi in astfel de situatii statul democratic prada unui stat autocritic?
Se pare ca da daca tinem cont ca pe timpul crizei din Grecia ,ajutorul a venit sub forma cedării portului Pireu( China) ,a Romtelecomului catre Germania ,puternică atunci.
Deci se poate emite teoria ca in urma unor astfel de fenomene care pot duce la criza economica si faliment ,cel puternic il poate cumpara pe cel cazut la pamant care nu se poate ridica prin fortele proprii?

Iulian Mareș spunea...

Orban a spus adevărul: "vom lua masuri de creștere a gradului de infectare a pacienților din spitale."
Nonșalant și idiot asta a afirmat într-un discurs și nimeni nu a îndrăznit să-i de-a replica Măscăriciului pus la cârma guvernului mău!

BONIFATIE spunea...


Corect!
Regina bunicii... care s-ar putea să mai piardă din greutate și din pielea întinsă.

Huhu Rezea spunea...

A primit replica instant pe A3

Huhu Rezea spunea...

Pandemia aceasta este cel mai trist exemplu de globalizare.
Se pare că am fost ultima ultima generație fericita de oameni. Cine va scăpa se va întoarce la natură.

raul spunea...

Huhule ,mare adevar!👍👍Din pacate,pentru copiii nostri!

Gigi spunea...

Ei,ei,mai vine omul de acasă! Bravo,bravo,d.le avia!
În primul rând trebuie să-ți asiguri tu ca țară tot ce tine de trebuință,să produci tu,nu să stai cu mâna întinsă la alții!
Sper că acest șoc să-i trezească pe bravii noștrii conducători.
Cum bravii noștrii camarazi și personal medical lucrează 24/24 H,așa și fabricile de textile pot.să.lucreze și să producă echipament de protecție pentru cei din linia întâi.

Mihai spunea...

Evident!
Ne puteam aștepta la ,doamne fereste,un cutremur, un conflict interstatal , etc dar nu mi-am putut închipui că voi auzi acest an strigăte disperate ale unor cetățeni europeni ,precum azi in Italia , " nu am bani ,nu am ce sa mananc".
Probabil un fenomen care accentuează calvarul inevitabil al unei sau unor națiuni care au pierdut busola prin guvernări incapabile ,fara viziuni pe termen lung.

BONIFATIE spunea...


E, a greșit și el... din viteză.

Calinmihaib12 spunea...

.."intoarcerea.. LA MAMA..NATURA...!!! =ASTA E O SOLUTIE,..cu ajutorul unei tehnologii MODERNE, ...dar ..MINIMALISTA,..FARA.. MODIFICARI ...GENETICE...s.a.m.d...!

vasile iosif spunea...

Gura Pacatosului adevar graieste.
Cine-o indragi strainii....
Cu stima,

Iulian Mareș spunea...

Macron a declarat că s-au înșelat și globalizarea duce nicăieri!
Viitorul aparține unor societăți anarhice, bazate pe anarho-economie! Asta nu înseamnă anarhia cum este definită in DEX azi!
Din alt pdv există viață și după 10 ani nenorociți și nefericiți cu Băsescu cum va exista și după 10 ani terni, confuzi și aserviți altora, cu Iohanu!
Vorba ceea, ce nu te omoară, te întărește!

Iulian Mareș spunea...

COVID-19 a pus definitiv cruce globalizării, cel mai perfid concept, la egalitate cu cel numit comunism! Nu veți mai auzi lideri folosind acest termen ci doar BOI care au crezut/cred încă...pt că au fost/sunt atrași de acest miraj utopic, mai periculos decât prostia!
UE ori va dispare ori se va transforma structural renunțând la hegemonia DEU și birocratică!
Farage/UK lansase avertismente de mai bine de 3-4 ani!
Cum ar spune un contemporan, rătăcit prin politica mare "A trebuit să moară oameni"....

Iulian Mareș spunea...

S-a redus F mult poluarea:

https://www.facebook.com/EuropeanSpaceAgency/videos/589998978081079/

Iulian Mareș spunea...

Unde am ajuns.... Cand mafia drogurilor este mai umana decat autoritatea!

"Pentru că autoritățile din Brazilia nu iau nicio măsură în plină pandemie de COVID-19, crima organizată transmite populației să stea acasă.

În timp ce președintele Jair Balsonaro neagă efectele pandemiei și consideră că știrile sunt exagerate, dealerii de droguri și grupările paramilitare din Brazilia au început să transmită mesaje prin care cer populației să stea în casă.

Pe rețelele Whatsapp din Brazilia a circulat mesajul „Stai în casă sau suporți consecințele", mesaj transmis de liderii cartelurilor de droguri, nu de guvern sau poliție, relatează virginradio.ro

„Cine e prins pe străzi o să învețe ce înseamnă să nu respecți regulile. Ne dorim ce-i mai bine pentru populație. Dacă guvernul nu e în stare să gestioneze situația, o va face crima organizată" este unul dintre mesajele trimise celor care locuiesc în cartierele sărace din Rio de Janeiro, conform Financial Times."

Iulian Mareș spunea...

Hai, ca ne-a linistit....!

Prof. Dr. Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, a vorbit despre efectele clorochinei asupra COVID-19, despre medicii fără echipamente de protecție și a spus cât timp va dura epidemia de coronavirus.

Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, a spus că medicamentul scade edemul, îmbunătățește capacitatea pacientului de a rezista, dar un trebuie luată preventiv.

”Am văzut schema din Germania. Clorochina e un medicament care scade edemul și nu duce la distrugerea pneumocitelor. Clorochina se folosește deoarece scade inflamația la nivelul plămânilor, nu omoară virusul, dar îmbunătățește capacitatea pacientului de a rezista. Mă sună colegi și mă întreabă dacă pot să ia clorochina preventiv. Dacă iau clorochina preventiv șase luni de zile mă omor singur. Haideți să ne calmăm. Pentru un popor care nu dă doi bani pe prevenție, acum suntem exagerat de preventivi și gata să ne omorâm pe noi datorită unor comportamente care nu își au locul. Trebuie să luam măsuri, dar nu excesive", a declarat Alexandru Rafila, în direct la Marius Tucă Show.

Ce spune despre medicii fără echipament de protecție


„Oamenii sunt foarte speriați, neinformați. A te îmbolnăvi nu e o nenorocire. Sigur, e un risc. Dar nu e o nenorocire. Trebuie să ne asumăm că suntem medici și să lucrăm pentru pacienți. Cadrele medicale care au o formă ușoară de boală pot să își continue munca purtând echipamentul de protecţie, fără să infecteze colegii și pacienții", a precizat Rafila.

Rafila consideră că activitatea economică trebuie să continue


”Impactul economic negativ va fi mai mare decât criza coronavirusului. Trebuie să respectăm normele de distanțare socială, să nu ne înghesuim pe la mall-uri, în magazine", a spus președintele Societății Române de Microbiologie.

În plus, acesta crede că distanțarea socială va fi mai blândă în cursul verii. ”După părerea mea, această epidemie va avea o evoluție de doi ani”, a mai spus Alexandru Rafila.

constantin spunea...

Banul rezolva uneori totul.Si in viata si in moarte iti trebuie bani si bineinteles pentru a avea un sistem competitiv de sanatate iti trebuie bani si cum noi nu avem se vad urmarile.Uneori chiar daca ai bani si nu ai minte nu poti rezolva problemele corespunzator,dar daca nu ai nici minte nici bani e grav.In rest sunt povesti,comentam ca sa ne aflam si noi in treaba.Fiecare ne dam cu parerea liber de 30 de ani si nu a fost aproape de niciun folos.In curand cred ca vom fi fiecare pe cont propriu,asa ca multa sanatate si succes.

vasile iosif spunea...

Dublarea pedepselor pentru infractiuni comise cu violenta, reformularea legitimei aparari a proprietatii si vietii, reformularea uzului de arma.

valica spunea...

Ca urmare, au fost săvârșite numeroase fapte penale prevăzute de Legea nr.319/2006 a securității și sănătății în muncă, dar Parchetul se pare că a intrat în autoizolare. Timp de aproape două luni din acest an, toți liderii partidelor politice parlamentare s-au pregătit pentru alegeri anticipate și au ignorat morțile anticipate provocate de noul coronavirus răspândit pe mapamond cu scopul de a facilita aplicarea noilor reforme înscrise în SUPER-MEMORANDUMUL DE LA STRASBOURG, semnat în perioada 25-29 iunie 2014, SI DE PRESEDINTELE ROMANIEI.

Înainte și după decretarea Stării de urgență în România (în 16 martie 2020) Guvernul Orban, atât cel demis prin moțiune de cenzură cât și cel reinstalat, nu a reușit să-i pregătească pe românii din Țara-Mamă și pe românii de pretutindeni, dar nici economia națională pentru a lupta împotriva pandemiei provocate de COVID-19.

M spunea...

Germania, Olanda, Austria au blocat planul comun al UE împotriva coronavirusului.

După două săptămâni se vor întruni din nou timp in care vor mai muri mii de oameni... (QMagzine FB)

CEZAR spunea...

Bravo Hurzicatii....o noua IZOLEANA autonoma pe platforma volvoiului

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=621811341995900&set=gm.2704931999828657&type=3&eid=ARBOmS-YbvJFSYSoqWKd7xFPsgjbKSoyCrboCPmSllMi3byTBObdayI5-1BxZ3xYl1YpIPe9wNpdmcGv

Calinmihaib12 spunea...

Aseara 27.03.2020 -la TV-BUCURESTI(canal 95=UPC/VODAFONE) - LA progr. "ORA DE VEGHE". : s-au "aratat" niste documentare - despre ..CORONAVIRUS..!.AZI dimineata - la ora 11,30..- in program era trecuta RELUAREA...emisiunii respective...!..CARE..CE SA VEZI:... N'...A MAI FOST...(..SA FIE...!!??..)...!

Calinmihaib12 spunea...

..Domnule CEZAR:..scriam acum câteva minute sa DECRIPTEZI " textul"..; scrie -domnule- IN CLAR
.. DACA E CEVA DE ZIS...!

Iulian Mareș spunea...

Aceleași tari foste nazi...

Iulian Mareș spunea...

Care auziți de primul țigan decedat din cauza CONVID-19, să faceți public...
Cred că nu se lipește de ei...
Cu cat te speli mai mult, subțiezi pielea și deskizi porii și intră virusul, cu capul înainte!

Iulian Mareș spunea...

-10!

BONIFATIE spunea...


Un interviu cu un microbiolog german adoptat, via youtube:
https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=OfYKd4C-pbE&app=desktop#menu

M spunea...

Uniunea Europeana isi rata limitele. Ca orice colos cu picioarele de lut (nu imi revendic expresia devenita celebra datorita lui Diderot) UE este gata sa se prabuseasca. Comparatia cu Imperiul Tarist nu este deloc intamplatoare!

La cel mai mic atac se inchid granitele, tarile se retrag in propriile resurse. Romania spoliata si redusa la furnizor de mana de lucru ieftina este aproape de coma! Valurile de diapsoreni, bolnavi, agresivi si care nu au contribuit la sistemul de sanatate pun o presiune enorma pe un stat slab!

Anii de "opozitie" inteleasa prin atacarea institutiilor care la vreme de pericol ar trebui sa aiba autoritate isi arata efectele. Romanii cu creierii spalati refuza ATENTIE REFUZA sa prezinte documente, sa se conformeze restrictiilor pentru ca au invatat ca incalcarea legii este nu numai permisa dar chiar sprijinita!

UE ori se transforma ori se desfiinteaza! Asa nu se mai poate!!!

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/trump-a-decretat-mobilizarea-rezervistilor-militari-sua-in-corzi-in-lupta-cu-covid-19_739195.html

BONIFATIE spunea...


Cam așa-i d-le M!
Politrucii și-au făcut, timp de 30 de ani, un „țel” din a aplica principiul divide et impera cu propriul popor pentru a-i abate atenția de la spolierea țării și acum se dau de ceasul morții ca toți să fim solidari.
Sigur că românii sunt solidari, cu excepțiile pe care le vedem, în primul rând, ca orice popor, dintr-un instinct de conservare a nației și nu pentru a asculta niște neisprăviți care în ceasul al 13-lea încearcă să dreagă busuiocul. Avem și politicieni onești și patrioți dar, din păcate, puțini, mult prea puțini pentru a da tonul unei politici în interesul poporului.
Solidaritatea EU vine și ea dar mai „pas cu pas”, la vreme de pripas (cu rimă).

Huhu Rezea spunea...

Lasă constatările moraliste că nu ajută la nimic.
Confirma-ne ca poți face o faptă bună prin donație!

BONIFATIE spunea...


Aveți o problemă cu modul de adresare. Vorbiți cu toți la persoana I singular.
Politețea nu are nimic comun cu calitatea, gradul sau cu funcția.
Observ că vă deranjează când îi introduc pe toți politrucii în aceeași oală.
Am donat înainte de a apărea această propunere. Și voi mai dona, cu toate că am rezerve cu privire la destinația finală a unor donații.

Huhu Rezea spunea...

Cand intram pe acest blog nu avem vârstă, grad, apartenența politică, religioasă sau etnică. Avem doar bun simț și dorința de a informa comunitatea rezerviștilor.

M spunea...

@Bonifatie

Din partea mea puteți să îmi spuneți absolut cum doriți dacă informațiile aduse de dumneavoastră sunt utile și contribuie la discuție.

La dorința dumneavoastră îmi e greu să mă conformez. Am vorbit mereu respectuos cu absolut toată lumea.
Singurul lucru care mă enervează e obtuzitatea iar singurul lucru care îl "urăsc" este violența!

Pot să îl completez pe domnul Huhurez zicând că putem să fim toți egali și spunând unul altuia "dumneavoastră" și spunându–ne unul altuia "tu".

M spunea...

@Bonifatie

Corectă observația! Îmi asum greșeala unei analize parțial prea grăbite.... poate!

Iulian Mareș spunea...

Afirmativ!
Totuși UE nu înseamnă DEU și BENELUX! Iată:

https://evz.ro/sefi-de-stat-si-de-guvern-se-revolta-impotriva-uniunii-europene.html

M spunea...

Foarte bun
https://www.justitiarul.ro/un-articol-al-istoricului-militar-mircea-dogaru-care-merita-citit-de-toata-lumea-nu-doar-de-pensionarii-militari/

BONIFATIE spunea...



Să fiți sănătos! Nu m-am referit la dvs.
Chiar și la persoana I singular se poate vorbi civilizat.
Unii, când îi saluți respectos, îți arată obrazul.
O zi bună tuturor.