Un produs Blogger.

luni, martie 23, 2020

Garda Națională din SUA a luat cu asalt plajele din Florida pentru a împrăștia inconștienții care nu respectă starea de urgențâ

72 comments
https://twhttps://twitter.com/i/status/1242185272701394947 vedeți aici  video

Președintele Statelor Unite ale Americii a anunțat mobilizarea Gărzii Naționale în eforturile de limitare a răspândirii noului coronavirus.
Armata va oferi sprijin spitalelor din statele New York, California și Washington, relatează BBC.

Pentru prima dată de la decretarea stării de urgență în România, Guvernul de la București, prin vocea secretarului de stat Nelu Tătaru, din Ministerul Sănătății, a recunoscut că dacă situația o va cere, armata va interveni în forță, pentru a trimite în locuințe românii care vor fi găsiți pe străzi.

”Ne gândim și la astfel de soluții, dar mergem pe recomandări. În funcție de ce se va întâmpla, vom vedea dacă vom aplica astfel de măsuri.”, a spus Nelu Tătaru, la Antena 3, după ce a fost întrebat dacă este luat în calcul scenariul intervenției armate, așa cum se întâmplă în SUA, unde militarii au folosit forța în dispersarea persoanelor aflate pe plaja din Miami.

"Având în vedere creşterea considerabilă a numărului de cazuri de bolnavi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 (576 conform ultimelor raportări oficiale), luând în considerare măsurile instituite prin Ordonanţele militare 1 şi 2 emise în urma decretării stării de urgenţă şi ţinând cont de multiplele informaţii publice referitoare la nerespectarea izolării la domiciliu sau a carantinei de către persoane posibil infectate cu coronavirus, PMP consideră că prezenţa efectivelor militare ar putea fi decisivă pentru capacitatea statului de a asigura respectarea măsurilor restrictive instituite", se arată în scrisoarea PMP, remisă luni şi AGERPRES.
(in curs de redactare)

72 de comentarii:

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/guvernul-recunoaste-in-premiera-ca-armata-ar-putea-folosi-forta-impotriva-celor-care-nu-vor-respe_1444033.html

Iulian Mareș spunea...

Au facut-o si altii!

ION spunea...

M@imi spune cineva din Canada-roman cu dubla cetatenie- care lucreaza in mediul medical statal ca si pe ei i-a prins in curul gol dpv material virusul.Si la ei scolile sunt inchise inclusiv cele particulare.Persoanele cu care conversez lucreaza de acasa.

ION spunea...

kis cand se va face timpul favorabil se va ajunge si la asta.Cetateanul roman a gustat din democratie si acum e greu sa-l bagi in front.La rusi unde e o semidemocratie sunt putine probleme.La noi liberalii ezita sa intinda coarda si vom platii.Va trebui sa stam la incubator.Cat?Cat vrea virusul.

M spunea...

Eu nu o spun de 7 ani.
Eu spun că în vremuri de criză (suntem în această situație) te folosești de mijloacele cele mai eficiente pe care le ai.

În armată românii au încredere. Românii CRED, 90% din ei, că Armata poate contribui decisiv în această situație.

Românii nu au încredere în politicieni (nu comentez dacă motivat sau nu) și au încredere scăzută în poliție și jandarmerie. Cele doua structuri nu au resurse să acopere întreaga țară în condițiile în care multe alte sarcini nu sunt suspendate (mai avem hoți, criminali, șoferi inconștienți, granițe sensibile etc.)

Scoaterea Armatei nu este neapărat o măsură tehnică ci mai mult psihologică. Întrebarea este dacă Armata poate executa misiuni e ordine publică timp de o lună. Are resurse?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
intrebuintarea unor structuri militare in pastrarea ordinii si respectarea masurilor impuse de o eventuala ordonanta nr.3 inseamna asumarea de catre politic a intrebuntarii fortei gradual, pana la cea letala! In acest caz ROE (regulile de angajare) trebuie aprobate de la cel mai inalt nivel, nu prin abilitare de catre ministrul AI! Noaptea pot fi nu numai plimbareti ci si recalcitranti/talhari...etc

Iulian Mareș spunea...

Grija ROU pt cercetare.... Halucinant!

https://www.dcnews.ro/vaccinul-pentru-covid-19-patent-romanesc-prof-paunescu-a-fost-copiat-de-chinezi-au-pus-restrictii-de-proprietate-pe-intreaga-cercetare_738029.html

M spunea...

@ION

Da, domnule ION. Stiu asta! Dar va rog sa observati ca intr-o saptamana canadienii au testat 100.000 de oameni.

Cum spuneam, am pe cineva in Canada care fiind IT-ist lucreaza de acasa. Scolile inchis pana pe 1 mai.

Ideea insa a topicului era necesitatea interventiei armatei pe care eu, personal o sustin fara rezerve!

Leon spunea...

"Repet: la primul semn de RĂCEALĂ - strănut, tuse, rinoree, însoțite de febră, dureri musculare, chiar și de diaree, este ABSOLUT INDICAT SĂ RĂMÂNEM ACASĂ!! Luăm tratament ca pentru orice răceală: paracetamol, asprină, ceai cald, lămâie etc. De reținut că virusul se multiplică în primă fază în cavitatea nazală și în sinusurile paranazale, mai înainte de a agresa plămânii. De aceea poate fi interceptat în această fază precoce cu un „tratament băbesc”, cum spunem noi, românii. Deoarece Covid moare la 57°C, aplicarea de căldură uscată pe sinusurile nazale și paranazale, pe zona cervicală și torace se dovedește utilă. Încălziți într-un săculeț sau într-o față de pernă sare groasă, sau orez, ori boabe de prorumb etc., în microunde sau în cuptor și aplicați în mod repetat pe față, pe gât, pe torace. De multe, de foarte multe ori, însă! Mai ales la primele semne, oricât de mici, de boală!! Funcționează! Așa cum funcționează și gargara cu soluție salină suprasaturată, făcută de mai multe ori pe zi. Gargara hiperconcentrată cu sare ucide virusul și împiedică migrarea acestuia din căile respiratorii superioare spre plămân și, în plus, dezinfectează cavitatea bucală. Este, cum vedeți, ceva de bun simț, nu costă nimic și nu are toxicitate"(jurnalul national)

M spunea...

@Iulian Mareș

Exact!!!!

Nu uitati ca 90% din interventia fortelor de ordine se bazeaza pe convingerea ca vor utiliza forta in caz de nevoie. In texas de exemplu nu parlamentezi cu un trooper.
Ce vreau eu sa subliniez!
1. Politia, in principal, are nenumarate alte misiuni la care trebuie sa raspunda. Apelurile prin SNUAU sunt considerate prioritare. Nu poti sa faci un baraj de la care sa pleci ori de cate ori suna unul la 112.
2. Dupa ce de un an jumate sau doi strigi ca un decreierat: "Jandarmeria apara hotia", "Jandarmii sclavii politicului", "Jandarmii au gazat femei si copii" este greu sa recredibilizezi institutia in doua zile! Idiotii de la PNL si USR au facut pe placul animalelor rezist pentru voturi. Acum astea se intorc impotriva lor!
3. Un HMMWV, URO VAMTAC sau Wolf plasat intr-o intersectie impresioneaza mai mult decat un Logan. Repet: ideea nu e sa ii impusti, ci aia sa creada ca ai putea sa o faci!
4. Aseara MAI a scos pe strazi efective sporite. Probabil ca o sa o mai faca cateva zile dar la deficitul lor de personal nu pot sa o faca multa vreme. In plus au resurse folosite ineficient (care pot fi realocate daca sunt inlocuite cu: Politie Locala, firme private de paza, militari sau rezervisti). Cand zic resurse folosite ineficient ma gandesc de exemplu la diferite posturi de paza, normale pentru vremuri.... normale dar ineficiente pe timp de situatie de urgenta.

M spunea...

What would you say to Americans who might be startled or uncomfortable when they see troops in military gear in their communities, or see military vehicles on their streets?

Gen. Joseph Lengyel, Chief of the U.S. National Guard Bureau: First of all, I would say to them that when they see the National Guard, they see the Humvee, normally it has a calming effect. They feel like we have competent, prepared, well-equipped people who are here to save lives and to mitigate suffering. And when we're not fighting wars for our nation, that's what we do in the homeland. We protect our communities.

Hai Ciuca!! Un pic de curaj!!!!

PS - merg pe ipoteza ca Armata are deja mijloacele de protectie! Daca nu le are mai bine sa mai astepte. Sa bage Politia (Nationala, Locala, de Frontiera etc.) si Jandarmeria in fata si cand astia o sa inceapa sa cada sa preia Armata!

Iulian Mareș spunea...

Are, plus resurse din fondul la dispoziția Premierului! Încet încet vor scoate capul cei obișnuiți cu tâlhăriile, mai ales în puterea nopții.

Mihai spunea...

Astăzi doua aeronave militare au adus aparatura medicală din Germania si Turcia pentru Spitalul militar Rol 2 care trebuia să fie gata azi.
Oare fara acest ajutor cand il dădeau in folosinta?
Sper ca doi dintre comentatori sa nu se arunce în Dâmbovița la aflarea veștii 🤣
Azi mi-am reînnoit Cardul European de asigurări de sănătate.
Că sa vezi ,acum pot lucra toti online ,nu mai a fost nevoie de doua drumuri la CNAS. Frica le-a alungat lenea si indiferenta fata de cetățeanul contribuabil.

Sorina spunea...

Sa vedem unde duc minciunile adtora

M spunea...

@Iulian Mareș

Ma refeream la faptul ca, asa cum spune si Comandantul Garzii Nationale americane e nevoie sa ii vedem pe militari complet echipati pentru a da incredere!

In sfarsit spre extazul aplaudacilor a venit si transportul din Germania, ala blocat aproape 3 saptamani de doamna Merkel.
Evident ca aplaudacul nu intelege ca nu avem nimic cu UE! UE care se misca FOARTE REPEDE cand e vorba de un gandac pe autostrada dar care blocheaza aproape 3 sapatamani in Germania un transport de echipamente medicale!
In mintea lui de aplaudac e OK!

Bine ca mai sunt tari ca Serbia, Turcia si Coreea de Sud. Dupa mintisoara lui si Turcia e tot un UE.

Apropo stie el cumva al catelea trasport e asta de ieri care vine din Turcia? E normal sa avem pana acum zeci de comenzi onorate din tari non-UE si UNA singura dintr-o tara UE? Care mai e smecheria sa fii membru UE? Cand e vorba de gandacul de autostrada ne-au tras-o in 24 de ore! Daca e vorba de protejarea padurilor - NU AVEM VOIE! Limitarea vanzarii de pamant agricol - NEIN! Retrocedare proprietati ale organizatiilor fasciste -JA!

Lasa ca romanii isi dau seama de ce inseamna de fapt UE! Sunt disperati aplaudacii. "A venit un trasport cu 8 suluri de hartie igienica din UE. Bravo! Cu lacrimi in ochi multumim Germaniei. Acum ne putem sterge la gura dupa ce laudam Imperiul!

Leon spunea...

"Ministrul Apărării Nicolae Ciucă este chemat la ședința de la Cotroceni, informează Administrația Prezidențială. Preşedintele Klaus Iohannis va avea marţi, la ora 12,00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19, cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi ministrul Sănătăţii, Victor Costache."(stiripesurse)

Leo spunea...

Să-i cheme ca "experţi consultanţi" şi pe tanchiştii şi artireliştii de conducere de la I.Cantacuzino.

Iulian Mareș spunea...

Este c/cost!
In plus ești cu capul pt că nu ai carte militară...ROL II este pt răniți în luptă, priceputule, nu pt COVID-19!
Mai știu un autist care cerea să skimbam canalul și demitiza gripa! Vă Va veni și rândul lui...

Iulian Mareș spunea...

M,
Perfect spus! Tantalaul confundă un spital ROL 2, pt război,nivel Bg.Mc cu un spital pt boli infecțioase!
Așa sunt autiștii de serviciu!

ION spunea...

Cu patul armei loviti-numai e loc de te rog.Daca nu se pune ordine in conditiile actuale ne ducem la dracul.

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, poate citește și domnul Stelian P. conținutul linkului postat de dumneavoastră și înțelege și ce înseamnă spionajul, invențiile, inovațiile și brevetarea lor. Redau partial comentariul meu din 08.03.2020 și răspunsul dânsului: Sunt curios acum ce răspuns dă, cum rămâne cu furatul și brevetatul.
“Stelică, eu dacă aș putea deveni invizibil, m-aș duce în toate țările puternic dezvoltate, dar nu pe banii și munca lor (țările care au cotropit popoare și le-au furat bogățiile devenind bogate și puternice în timp, au atras datorită banului tineri cu minți sclipitoare), aș intra în instituții, în laboratoare, centre de cercetare, aș filma și aș fura tot ce se poate pentru poporul meu”
@Viorel
"a fura ceva fără să fii prins, denotă inteligență, nu toți o pot face".

“Corect, doar ca inteligenta aia ar putea fi folosita in scopuri legale si care ar aduce beneficii mai mari. De exemplu la inventii si inovatii. Cu furtul nu poti sa te lauzi dar cu un brevet de inventie poti obtine bani cinstiti si respect.”


Iulian Mareș spunea...

Mi-am reînnoit cardul BCR in €! Crezi că interesează pe cineva?

Iulian Mareș spunea...

Se prefigurează intervenția Armatei României! Sunt curios cum se va realiza C2!
Aș ști să verific cine și dacă respectă OM-3 la punct și virgulă!

*Cezar, nu vei avea voie să ieși să dai mâncare oilor pt că ești pensionar de 20 de ani! Ție, o să-ți de-a berbecul sa sa mănânci! Că între frați!...bine, tu ești mai mare, însă el se exprimă exi coerent! 🤣😂👍😜😍

Iulian Mareș spunea...

M,
In domeniul CBRN Armata României este in TOP!
O Cp.CBRN a executat misiuni reale de sprijin al luptei și asigurarea măsurilor de protecție în W2/Irak!
In afara celor mai tari ekipe mobile de CC CBRN pot executa decontaminarea teren, ekipamente/tehnică și personal!

Iulian Mareș spunea...

Tibi,
Cdt institutului Cantacuzino este medic; ce zici, ai nevoie de șef stat major?

Viorel spunea...

Cred că scoaterea armatei în stradă va crea o stare de siguranță în rândul populației, dar vor apărea foarte multe incidente grave pentru că astfel de exerciții / simulări nu au fost făcute niciodată. În patrule mixte (polițist / militar) s-ar putea să aibă interpretări, atitudini și reacții diferite (între ei, între ei și civili).
Militarului trebuie să i se stabilească reguli precise, ce are voie să facă și ce nu (un fel de consemn general și particular), nu este obișnuit cu relația militar-civil, va fi foarte preventiv în ceea ce spune și face (să nu se trezească cu dosare penale sau reclamații din partea civililor), nu știe ce să facă în cazuri de altercații verbale sau fizice, ce este permis sau nu de lege (poate să ia bătaie sau poate să dea, depinde de temperamentul fiecăruia). Ca militar în postul de pază știi una și bună când ești atacat, pe stradă alta este situația. Mai apare și stresul din cazul 10 August 2019 (cine a avut dreptate și cine nu) care nici acum nu este rezolvat.
Polițistul tace și face, nu stă prea mult la discuție, știe ce riscuri își asumă și dacă ripostează în cazuri de violență și dacă nu.
Bine ar fi ca populația să înțeleagă de bună voie ce li se cere să respecte.

Iulian Mareș spunea...

M,
Așa a fost până azi!
Impunerea trebuie sa ia locul convingerii! Deja s-a mers prea departe cu arătatul obrazului...
Nu mai este timp!

CEZAR spunea...

Trupele din strada vor fi comandate de m-Al si adjunctul sau Little M...
MaKiSS..asigura transportul cu MI-8..supranumit Tractorul cu Helice...
Hai cei cu penzii barosane ..care se mai inscrie ??
1
2
3

Mihai spunea...

Caprare,noroc ca pe primii doi i-au trecut in rezerva altfel la ce tampenii debiteaza prin comentarii ii identifica lumea si ii lua la goană.

Leo spunea...

DA Julio , de curând sunt 2 doctori. Dar este şi un tanchist al treilea adjunct.
Viscol rază lungă , când s-a transferat I.Cantacuzino la MFA , a pus acolo un comandant artilerist. Nu a fost nici un doctor în conducerea I.Cantacuzino până de curând.
Păi dacă a fost 3 ani cdt.. ARTILERIST la IC, putea să facă măcar polidin cu praf de pușcă substanță activă....

M spunea...

@Viorel

Nu uitați de experinta obținută in exercițiile de pace keeping și cele specifice poliției militare. Evident că nu vor scoate unități de rachete.

Cred că va fi bine!

@Iulian Mareș

Mă uitam la niște imagini din Paris cu o doamnă care a găsit de cuviință să împingă un polițist care îi ceruse declarația.
Fără o poziție fermă, chiar la limita violenței suntem pierduți.

Nu mai e momentul să stai bot în bot cu idiotul să îi explici că nu are ce căuta pe stradă.
Îi dai fix 60 de secunde să se conformeze și apoi îi pui cartușele și îl lași pe bordură o oră, două până vine un mijloc de transport.

M spunea...

@Iulian Mareș

Așa este. Și uitasem sa spun asta!!!! 👍

Fost parasutist spunea...

Si zici ca Armata se bucura de incredere mare?
Ma tem ca lucrurile se vor schimba daca va fi scoasa in strada.

Iulian Mareș spunea...

Putea...👍😍😍
În acești ani s-au făcut investiții, reabilitări și operaționalizarea sub conducerea D. Med.
Așa văd eu problema...

Iulian Mareș spunea...

V,
Am lucrat 15 ani în cel mai fierbinte loc al armatei, unde timpul de reacție se măsura uneori în secunde, pt spațiul național și cel de interes! Nu am greșit niciodată, așa că atunci când am spus cuiva că este bou, așa este 99,99(9)%!
Ținem aproape!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Mai mult de 75% din structurile și militarii români au trecut prin exerciții naționale și multinaționale, stagii de pregătire naționale și externe, misiuni reale în conflict și post conflict, de impunere a regulilor impuse, ce trebuiesc aplicate kiar în comunități feudale sau anarhice!
Se vor descurca și misiunile vor fi glorioase!
Am încredere deplină! Sunt mândru de ei!

Iulian Mareș spunea...

Eu nu scriu tâmpenii ci doar lucruri de neștiut pt cei care mănâncă pensie din puturoșenie de pe timpul lui Burebista!
Avia, dacă te simți în stare, putem discuta despre misiunile aviației și sprijinul FT/MM în privat.
Din ce-mi dau seama ești profan...

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Îmi pare f rău, însă trebuie sa fac un efort deosebit pt nivelul tău, de Pl, cel mult Cp!
Din 2000, de când ai ieșit că un puturos, lucrurile s-au skimbat atât de mult încât tu ai devenit total paralel, nu că ai fi fost vreodată secant sau tangent cu domeniul militar!
Rămâi la organizarea plantoanelor și sub supraveghere a SSC! Sper că măcar la asta te pricepeai...

Leo spunea...

Așa a făcut şi nea nicu cu armata în dec. 89 , cu prilejul răscoalei. Armata nu are ce să caute în aszmnea acţiuni. Pt. asta este Jandarmerialui cucoș , șindile și cazan și care este câtă frunză şi iarbă după cum s-a văzut pe 8/10. La fel şi bine plătita așa zisă "poliţie" locală poate să facă aceste "servicii" ....

M spunea...

Tremura chiloții pe tine, domnule Leonard?

Ați rămas cu ADN-ul modificat de la gaze?

Dacă îmi spuneți că ați fost printre animalele alea violente atunci vă înțeleg!

Jandarmii au dosare penale pentru că și-au făcut datoria. Parcă văd dosar penal pentru militarii care vor fi în stradă!

Lasă domnule Leonard, dumneata stai în casă! Sau dacă ieși pe afară poartă-te ca o ființă umană, dotată cu un dram de minte și dacă un reprezentant al statutului român, în baza legii îți spune să te cari dracului de acolo, îți pui frumos coada pe spinare și faci pași!

kostas spunea...

Alcoolul dublu rafinat de 96 grade o fi bun pentru gargara, pentru a arde virusii din gat?

M spunea...

@Leonard

Armata va primi misiuni mai ușoare.

"Am discutat cu preşedintele României şi cu ministrul Apărării. Armata va fi implicată în misiuni de pază, în misiuni de patrulare şi, de asemenea, în misiuni la frontieră. Adică, vor susţine Poliţia de frontieră şi reprezentanţii Direcţiilor de sănătate publică care sunt la frontieră şi, practic, interacţionează cu toţi cei car vin în România şi dispun măsurile care se vor lua"

Iulian Mareș spunea...

Fost parasutist,
si pe asta o stim; zilele trecute dl. M ne-a amintit zicerea cuiva precum ca in situatii grele oamenii isi indreapta sperantele catre Domnul/biserica si soldati. Dupa, pe primii ii uita si pe ceilalti ii hulesc! Risc asumat!

Iulian Mareș spunea...

Avia,
ar mai fi ceva! Nu este corect "i-au trecut in rezerva" ci am rupt foaia de parcurs conform legii, la termen, conform contractului, insa tu ai fost cam ejectat! Ti-am mai explicat o data, dar uiti repede!

Iulian Mareș spunea...

100%! ...poti si inghiti, pt curatarea gatlejului! :))

Leo spunea...

Iar tu ai rămas cu adn-ul modificat de învățământul politico-ideologic de pe vremea lui ceașcă. Tot așa zicea și ceașcă , (ca în baza legii revoluționarii să se care în dec 89) când a implicat armata unde nu era treaba ei, de a compromis-o. După mintea ta și pe 8/10 trebuia folosită armata.

ifrim spunea...

Bai Kostas nu te lua după Iulică că nu se pricepe,ascultă un profesionist,la 96 de grade nu-ți curăță gåtul,ți-l cauterizeză!

M spunea...

@Leonard

Nu imi pune in stilul vostru vorbe in gura! NU am zis ca armata trebuia sa intervina in 10 august.

Dar daca mananci cu lingura "respectarea legii", "jos cu penalii" atunci respecta LEGEA!!!

Dar imi place ca recunoasteti: 10 august A FOST O INCERCARE DE RASTURNARE PRIN FORTA A ORDINII DE DREPT! ALTFEL DE CE ATI COMPARA-O CU O REVOLUTIE?


In 10 august, niste demonstranti cu "justitia", cu "legea", cu "jos penalii" ar fi respectat legea si justitia.

Apropo! Stiti cati jandarmi v-au evacuat pe toti 200.000 din Piata Victoriei? 1000!!!!!!! Adica 1 la 200 de scelerati! Mereu infractorii cred ca fortele de ordine sunt numeroase.

Revin la topic pentru ca spalatii pe creiere nu inteleg NIMIC!

Prin folosirea rara a fortelor militare acestea nu au timp sa se decredibilizeze. Singura conditie este sa fie ferme, perfect dotate iar actiunea lor sa fie limitata in timp.

M spunea...

@Kostas

Cum sa strici asa ceva pe gargara? 😁

M spunea...

@ION

Cum spunea un diasporean: "Ce, ba, voi aveti politie sa ma oblige sa fac ceva? In Austria m-a trantit jos si mi-a pus pistolul intre felinare. Mi-a dat 10 minute sa strang tot si sa ma car din Austria!"

Eu tot spun: cu oamenii civilizati, te porti civilizat. Cand omul devine animal te porti ca si cu animalele (vezi 10 august). NU ESTE ALTA SOLUTIE! Cu animalul nu faci filosofie!

Bravo Armatei Romane ca iese din cazarmi! Suntem alaturi de ei si de toti ceilalti oameni in uniforma (sau halate medicale)! Iar daca vom putea sa ii ajutam cu ceva sa spuna ca vom raspunde" PREZENT!

Romania e mai presus de Johannis sau Ciolacu, Olguta sau Basescu, Năsui sau Tăriceanu!

CEZAR spunea...

Ca sa dai in bilbaiala...mai cumpara si cu bani gheata ca ai .......

CEZAR spunea...

Kostas..merge ....dar obligat sa se uite nevasta cu chibritul apris ..daca a ajuns peste tot.....Adio mamaa....virus sau alte kkturi !!

BONIFATIE spunea...


Să mai și glumim.
Unii fac cam multă gargară iar alții înghit cam tot ce spun alții.😁
MOARTE VIRUȘILOR!!!

CEZAR spunea...

Canada...ii praf si pulbere..
Se aude acolo in ..fund la domnul ...??

Iulian Mareș spunea...

M,
I-a pus pistol adevărat de 9mm, nu Carpați, bun pt dame, la jartea!

M spunea...

@Ifrim

Păi mai pui o vișină, niște zahăr, un pic de apă... Ce dracu să faci în casă 24/7?😁

Iulian Mareș spunea...

Ifrim,
👍🤣😂
Scapi de virusuri? Scapi!
Scopul a fost atins! Ce treabă ai cu gatul?

Leo spunea...

Vezi-ţi de bula ta troglodită şi nu-mi mai pomeni numele. "Spălații pe creier" sunt cei ca tine cu scoarța netedă care nu acceptă și nu pot înțelege altceva decât ce i-a învățat învățământul politic ceaușist. Sper să fi terminat conversația cu tine.

Viorel spunea...

Domnule Leonard, dacă tot ați vorbit cu președintele României și ministrul Apărării, în numele meu și a celor cu rate la bănci (cred că mulți activi sau pensionari au așa ceva, sau sunt giranți sau coplătitori, cât și pentru civili ca să fim uniți cu tot poporul sărac) solicitați primului ministru și guvernatorului Băncii Naționale să reglementeze această situație. Omul trăiește și cu o bucată de mămăligă cu ceapă (vorba românului) dar acum și după acest taifun va rămâne înglodat în datorii ani de zile. Domnul prim ministru a spus 3 vorbe aseară, domnul Mugur Isărescu nu-și arată fața nici nu se implică (,) ca și cum nu ar avea un cuvânt de spus, băncile din România sunt stat în stat și nu au nici o treabă cu B.N., mai și fraieresc oamenii (ca și până acum cu zeci de clauze din contract pe care omul de rând nu le înțelege), vedeți cazul de mai jos:
Capcanele ratelor amânate la bănci. Ce a pățit un bărbat din Arad care a apelat la această soluție de criză. ”Asta nu înseamnă amânare!”
“Atenție la amânarea ratelor! Un bărbat din Arad care a apelat la soluția de criză propusă de bănci, de a amâna plata a două rate, s-a trezit că, la finalul perioadei, ar trebui să plătească, de fapt, o rată dublă. Acesta este client al Băncii Românești”.
https://www.libertatea.ro/stiri/rate-amanate-banci-caz-barbat-arad-2924289
Vă mulțumesc. Aștept vești.

M spunea...

@Leonard

O sa o termin cand o sa te civilizezi!

Ai recunoscut ca in mintea voastra 10 august = Revolutie = schimbarea in forta a unui regim! NU esti primul care recunoaste!

NU ai avut niciodata grija unui subordonat, asta este evident! Nu e un SINGUR camarad care scrie pe aici care nu ar fi dat ORDIN de interventie cand si-a vazut subordonatii calcati in picoare si dezarmati de hoardele de scelerati "rezist".

Mai citeste uzul de arma! Ca se pare vedeai arma numai la tragerile anuale!

Persoanele care sunt dotate cu arme de foc pot face uz de armă, pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu sau a misiunilor militare, în următoarele situații:
....
h) împotriva grupurilor de persoane sau persoanelor izolate care încearcă să pătrundă fără drept în sediile sau în perimetrele autorităților și instituțiilor publice;
i) împotriva celor care atacă sau împiedică militarii să execute misiuni de luptă;


Trebuiau jandarmii sa execute foc cu munitie de razboi asupra voastra, daca respectau INTOCMAI LEGEA!

Si revin iar la topic pentru ca indoctrinatii lui Johannis nu inteleg respectarea legii, asa cum taticul lor nu intelege ca un act fas E UN ACT FALS!

Daca citim L17/1996 multe situatii pot fi intalnite la ce se intampla azi, acum pe strazile din Romania.

a - împotriva acelora care atacă militarii aflați în serviciul de gardă, pază, escortă, protecție, menținerea și restabilirea ordinii de drept, precum și împotriva celor care, prin actul săvârșit, prin surprindere, pun în pericol obiectivul păzit;sceleratii lui Leonard care spalati pe creiere o sa zica evident ca legea nu ii priveste pe ei ca ei sunt la Revolutie!

b - împotriva acelora care atacă persoanele învestite cu exercițiul autorității publice sau cărora, potrivit legii, li se asigură protecție;politisti, jandarmi, pompieri, medici, angajati DSP

c - împotriva persoanelor care încearcă să pătrundă ori să iasă în mod ilegal în sau din unitățile, subunitățile militare ori din perimetrele sau zonele păzite - vizibil delimitate - stabilite prin consemn; Sa zicem o zona inchisa de carantinare stabilita prin Ordonanta militara

e - împotriva oricărui mijloc de transport folosit de persoanele prevăzute la lit. b) și c), precum și împotriva conducătorilor acestora care refuză să oprească la semnalele regulamentare ale organelor abilitate, existând indicii temeinice că au săvârșit o infracțiune ori că este iminentă săvârșirea unei infracțiuni; Daca iesirea din perimetrul de carantina este considerata infractiune pe art. 352 din NCP

f - pentru imobilizarea sau reținerea persoanelor cu privire la care sunt probe ori indicii temeinice că au săvârșit o infracțiune și care ripostează ori încearcă să riposteze cu arma ori cu alte obiecte care pot pune în pericol viața ori integritatea corporală a persoanei;


Ce vreau sa spun e ca sunt suficiente repere juridice aplicabile in aceasta situatie si tot atat sunt convins ca printre populatia de rromi, oamenii lui Leonard, diasporeni etc.. vor fi destui care vor incalca legea.
Imi doresc doar sa nu se ajunga la uzul de arma (aceasta fiind ULTIMA RESURSA) dar daca.... vine unul spre un militar si il scuipa in ochi cu intentia clara de a il infecta.... cum ati reactiona? Stiu, Leonard s-ar aseza in genunchi si ar plange isteric.... ma refer la ceilalti!

Mihai spunea...

Alo "Serviciul de urgență "!
Puteti va rog gasi un loc la izolare la nr 6 scris invers pentru comentatorul care a scris acest comentariu ;
"
Trebuiau jandarmii sa execute foc cu munitie de razboi asupra voastra, daca respectau INTOCMAI LEGEA! "

Tot acest specimen scria in alt comentariu ca " in 68 romanii trebuia sa intre si ei peste Cehoslovacia ca sa-i puna cu botul pe labe" drept replica la spusele unui ambasador.

Mai hahalera ,tu stii că prin anii 60 cehoslovacii ne-au ajutat sa scăpăm de roabă si lopata pe șantierele patriei de inceput deschise de comuniști livrandu-ne mastodontii "TATRA" cu care am început dezvoltarea dupa anii 55 a României prin deschiderea marilor șantiere din economia nationala.

Huhu Rezea spunea...

Discursul tău este în aceeași manieră. Cehoslovacii ne-au dat cumva degeaba acele camioane TATRA? Cumpărând acele camioane am contribuit și noi la dezvoltarea acelei țări, după cum și ei au finanțat prin turiști economia românească.

M spunea...

Ziceam că nu mai răspund unora fără minte dat cum propagă minciuni ordinare, așa cum fac toți reziștii trebuie să răspund!

1. Am argumentat că legea permitea deschiderea focului. Că atacarea și dezarmarea unor militari at fi primit riposta cu foc ORIUNDE ÎN LUME!
Jandarmii au fost slabi că v-au lăsat. Încearcă faza asta în Italia, Germania , SUA sau oriunde.

2. Despre cehi am scris în contextul în care STATUL ROMÂN a manifestat mereu prietenie față de STATUL CEH iar acesta a organizat împreună cu rezist și declic întâlniri în care atacau STATUL ROMÂN și interferau cu mersul justiției!
Am amintit că noi ne-am abținut să le dăm lecții!

3. Dacă nu înțelegi un text măcar nu te mai face de râs comentând! Dar te înțeleg, ești un fan al lui Johannis. Logica este un domeniu de nepătruns pentru voi!

Mihai spunea...

Da ,domnule Huhurez
Nimeni nu-ti da nimic pe gratis.
Numai ca schimburile comerciale intre cele doua tari au fost reciproc avantajoase.
Era mai preferabil sa luam in acea perioada ZIL- urile rusesti sau MAN-urile nemtesti mult mai scumpe si cu consum si mentenanță mai costisitoare.
Stiti cumva ca pilotii aviatiei romanesti ,civile si militare s-au format in scoala militara pe fabulele avioane cehoslovace L 29 Delfin in anii 60 -70 si apoi pe L39 Albatros după anii 82 ,renuntandu-se astfel la costisitoarele Mig-uri in școală.
Stiti ca tot de la cehoslovaci am importat primele masini -unele de prelucrare prin aschiere ( pana sa importam masiv din Occident)pe care apoi le-am asimilat in fabricatie si am început să dezvoltăm o industrie constructoare de masini proprie.
Probabil pentru toate astea si pentru ca erau un stat considerat cel mai dezvoltat tehnologic in lumea comunistă trebuia sa ne alăturăm si noi învadatorilor.
Ar fi fost fair play sa fi reusit sa importat si noi in Cehoslovacia acelor vremuri ceva . Dar ce ,daca ieșeam din saracie.
Daca nu dădea valul peste ei CH - slovacia erau tehnologic aproape de nemti si tarile dezvoltate.
Nu degeaba Pantzerul ,zis nemțesc, s-a proiectat si fabricat de cehoslovaci si apoi furat si dezvoltat de nemti
Asta ca sa stie si acest neștiutor.....

Huhu Rezea spunea...

Nu căuta rațiune la cei căzuți in extaz, admirație sau ură!

Iulian Mareș spunea...

M,
Macar de ar citi copiilor povesti la ora de seara, precum omologul israelian!
Că de politica mare...este tot atât de aproape cât sunt eu de dna. Trump!
...eu, pate am o șansă la 1000000....el, kiar niciuna, pt că ori nu înțelege nimic, ori pe invers, ori mult prea târziu!
Să nu uităm că situația dată este grație unor tembeli care visau numai anticipate!

M spunea...

Măi avia, chiar nu înțelegi?

Respect pentru Cehia, un popor cu o istorie uimitoare. Suntem două națiuni prietene, am zis de o sută de ori poate aici că trebuie să ne aliem cu Cehia, Ungaria și Polonia pentru a ne promova interesele. CLAR?

Dar dacă guvernul ceh o ia prin bălării chiar să stăm în genunchi, căzuți în admirație? Le amintim că noi nu am intrat cu tancurile peste ei și să își vadă dracului lungul nasului!

Uite ceva: ungurii au intrat peste ei dar cehii nu își permit să facă șezătoare în Budapesta atacând statul maghiar!

Și in final dacă te duce capu ' când afirmi ceva vino și cu suport. Eu am dat citat din lege. Am zis ca dacă "respectau legea", nu am vorbit de "spiritul legii". Doar arunci vorbe pline de venin dat fără nici un fel de suport! Spui că nu trebuia deschis focul? Ok! Dă-mi legea și articolul dacă nu ascunde-te sub un bolovan!

M spunea...

@Iulian Mareș

Trump, marele Trump, a cerut azi ajutor Coreei de Sud. Orice materiale medicale contra tratate comerciale avantajoase.

„Pe mine mă îngrijorează această abordare de respingere a criticilor venite din Vest şi de o mare apropiere de Est. Aşa ceva nu îmi doresc. Cum făcea Ceaușescu: „ăia din Vest să ne lase în pace, că noi ştim mai bine, noi, aici, știm mai bine ce avem de făcut”. Mergem în China, Coreea, îi pupăm pe aia, îi lăudăm”, a subliniat Klaus Iohannis.

😂 Să vezi cum spălații lui pe creiere o să îl facă pe Trump comunist!!!!

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, aveți perfectă dreptate, ei Visau Anticipate (și chiar credeau că le vor ieși), dar după cum ați observat din topicul domnului Huhu Rezea “COVID-19 nu a aș-teeep-taaat proverbiala tărăgănare a lui Iohannis”, domnul președinte KWI, acum 14 zile nici nu a Visat și nici nu a Anticipat urgia ce se va abate asupra României și consecințele ei. (păcat că a murit Baba Vanga de la bulgari, poate o consula înainte și pe durata celor două mandate ce îl așteaptă, cum făcea Tov. N.C.).

Viorel spunea...

Exact cum afirmam marți 24 martie 2020:
“OFICIAL: Armata tocmai a scos primii oameni în stradă la intrările în oraș”.
“În primă fază, aceste misiuni în sprijinul prevenirii și limitării răspândirii virusului COVID-19 constau în asigurarea punctelor de control fixe în sistem integrat, formate din forțe aparținând I.P.J. Botoșani și Unității Militare 01251 din Garnizoana Botoșani, la principalele intrări/ieșiri din localitate”.
https://www.botosaneanul.ro/stiri/oficial-armata-tocmai-a-scos-primii-oameni-in-strada-la-intrarile-in-oras/

M spunea...

@Iulian Mares

Walther PPK/S ESTE folosit si acum drept sidearm (backup gun) chiar si in SUA!

E adevarat ca altfel arata un Glock de 9 mm intre ochii diasporeanului!

M spunea...

@tehnocrat

Da, uitasem poezia!!! WOW!!! Multumesc frumos ca ne-ai reamintit-o!

PS - acum sa te astepti, camarade, la "comunistule", "Ciuma Rosie", "penalule".... 😁😁😁😁