Un produs Blogger.

luni, martie 02, 2020

In timp ce Iohannis se joacă de-a dizovarea Parlamentului, iată ce fac miile de refugiați la granița turco-greacă, la Evros

25 comments

Semnul bun este că și de data aceasta refugiații urmează traseul Grecia, Macedonia, Serbia, Ungaria. Nu forțează granița turco-bulgară. Acest traseu ar implica și România în sarabanda refugiaților. 
Se pare că suntem protejați de fluviul Dunărea. Mai este și faima proastă de care se bucură România pe plan extern.  
Refugiați și migranți în Evros. Credit foto: George Sinapidis / Reporter grec

Mii de refugiați și migranți continuă să se adune la granița Greciei cu Turcia la Evros, în urma deciziei Ankara de a opri împiedicarea migranților de a pleca spre UE.

Refugiați și migranți în Evros. Credit foto: George Sinapidis / Reporter grec

Sâmbătă dimineață, tensiunile au crescut în timp ce grupuri de refugiați și migranți au încercat să treacă ilegal frontiera și să intre pe teritoriul grec.

Refugiați și migranți în Evros. Credit foto: George Sinapidis / Reporter grec

Grecia continuă să își consolideze prezența poliției și militare în zonă, deoarece premierul său Kyriakos Mitsotakis a declarat că Atena nu va tolera nicio intrare ilegală în țară.
Partea turcă nici măcar nu încearcă să oprească refugiații și migranții, care se îndreaptă către Evros din toate părțile țării, deoarece zvonul că „granițele sunt deschise” s-a răspândit peste tot.
Situația este haotică, deoarece există rapoarte pe social media care sugerează că partea turcă împinge migranții către partea greacă, în timp ce poliția greacă răspunde cu gaze lacrimogene pentru a-i împinge înapoi.
Grănicerii greci, împreună cu membrii FRONTEX, care este agenția de frontieră externă a Uniunii Europene, au încercat să localizeze toți cei care încearcă să intre pe teritoriul Greciei și, prin urmare, al UE.
Majoritatea refugiaților și migranților sunt acum blocați în zona dintre Grecia și Turcia, pe partea turcă a râului Evros, așteptând să găsească posibilitatea de a traversa.
Întâlnire la Atena
Criza migrației a făcut obiectul unei ședințe interministeriale ample, prezidată de premierul Kyriakos Mitsotakis, la Conacul Maximos, sâmbătă dimineață.
La întâlnire participă ministrul Afacerilor Externe, Nikos Dendias, ministrul protecției cetățenilor, Michael Chrisochoides, și ministrul adjunct Lefteris Oikonomou, ministrul Apărării, Nikos Panagiotopoulos, și ministrul adjunct Alcibiades Stefanis, șeful Statului Major General al Apărării Naționale Elene (GEETHA), generalul Konstantinos Floros, și reprezentanți a Gărzii de coastă grecească.
Situația din Marea Egee
Un număr de 300 de imigranți și refugiați au traversat Marea Egee de Est și au debarcat pe insulele Greciei în ultimele 24 de ore.
Dinghies care încearcă să ajungă pe țărmurile Greciei au fost observate pe insulele Lesvos, Samos și Chios și Megisti, pe Castellorizo.
Autoritățile elene cresc prezența Gărzii de Coastă și a FRONTEX peste granița maritimă cu Turcia.

25 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Merkel incepe s-o imbulineze cu sleahta ei de cretini europeni, niste betivani in sevraj cu totii si iresponsabili, care au permis incurajarea imigrarilor, si poate ca extremistii o s-o puna pe lista neagra, pentru ca s-a ajuns prea departe si, in afara de sluga Iohannis, care executa orbeste ordinile stapanei-caricaturi, cat si vatafului de mosie, Soros, ceilalti nu accepta asa ceva! Daca ajung la granita noastra, Iohannis trimite armata sa-i primeasca cu tot ce este mai bun si incantator sa-i stabileasca pe pagani pe teritoriul sfant si crestin, romanesc, pentru a-l pangari monstruos si a ne pune vietile si integritatile in pericol major de terorism! Cine i-a votat pe liberali, e clar ca si ei sunt raspunzatori de aceasta degradare si invaziile pagane pe teritoriul tarii!

M spunea...

Grecia o să fie sancționată pentru utilizarea forței?
Mă uit la bieții sirieni care de la gaze au ADN-ul modificat!

Sirienii sunt la fel ca ăia de la noi care au plecat (am și eu în familie). În loc să lupte pentru țara lor s-au cărat în speranța că o să le fie mai bine!

Așa cum ai noștri au fost primiți bine asa ar trebui și noi să îi primim pe bieții sirieni!!!

Iulian Mareș spunea...

M,
Deja am postat pe anunțul.ro: ofer găzduire tânără din Siria și ofer post de menajeră pt o femeie din Libia!
Mai glubim... însă coloanele acestea vor transmite CONVID peste tot! In plus keltuielile vor fi uriașe!
Rugăminte: cei care dețin mai multe case să ofere găzduire migranților!
Robo_Cap va empatiza sau va înțelege criza migranților in 2021?
Asta ne mai lipsea... însă coloanele de adevărați migratori sunt de nestăvilit ca acum 1000-1500 de ani!

M spunea...

😁😁😁
Noroc că sunt grecii și bulgarii deciși.
Nu cred că noi putem să oprim pe cineva.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ca sa stie toti: Curtea pentru Drepturile Omului s-a pronuntat ca nu este iegal, sau neumanitar, primirea imigrantilor in tarile suverane, fiind o Decizie recenta, calda!

Iulian Mareș spunea...

Renaud Camus, un rasist și un extremist de dreapta pentru că a denunțat „înlocuirea populației europene”.

Ce „Plan Kalergi”?

Mai curând un „Plan Rothschild-Soros”

Când, într-o frumoasă dimineață, milioane de bărbați din multiple țări din jumătatea nordică a continentului african se trezesc cu un unic gând, acela de a se muta în Europa, sigur-sigur, extrem de sigur, nu poate fi vorba despre ceva pur întâmplător. Iar dacă nu este întâmplător, haideți să credem că este organizat. Atât de organizat încât toți cei porniți înspre Europa au rucsacuri identice, încălțăminte identică, terminale smart identice pe care au ruta pe care trebuie să o parcurgă și, ce să vezi, au și banii necesari. Pe carduri de debit preplătite, de la MasterCard. Întâmplător, desigur. Numai traversarea Mediteranei costă în jur de 11.000 de euro. Cash. Nu, toți acești indivizi nu erau „refugiați”! Între ei se regăseau și refugiați, undeva în jur la 5 la sută din întreaga masă de migranți.
În ceea ce privește integrarea lor în societate, lucrurile sunt extrem de departe de poveștile autorităților. Când cu decenii în urmă deja au început să vină în Europa, ca persoane care își căutau propria fericire, la fel ca belgienii sau italienii stabiliți în Franța, de exemplu, până și cei veniți din țări musulmane căutau să adopte un mod de viață occidental, adaptându-se acelui mod de viață, culturii, valorilor, încercând să își găsească un loc de muncă, spre deosebire de grupurile masive de migranți, de sute de mii, de milioane, care nu au nici cel mai mic gând să se integreze.

Dimpotrivă! Un studiu, din 2018, al World Health Organization relevă faptul că în unele țări europene numărul migranților este 3-4 ori mai mare decât informează documentele oficiale. Estimarea ponderii totale a migranților arată că ar fi vorba despre cca. 10 % din actuala populație a Europei. Adică în jur de 91 de milioane! Pe țări: Austria – 1,6 milioane (1,8% din populația țării), Belgia – 1,2 milioane (11% din populație), Franța – 7,9 milioane (12,2% din populație), Germania – 12,1 milioane (14,8%), Grecia – 1,2 milioane (11%), Ungaria – 0,5 milioane (5,2%), Italia – 5,9 milioane (10%), Olanda – 2 milioane (12,1%), Spania – 5,9 milioane (12,8%), Suedia – 1,7 milioane (17,6%), Elveția – 2,5 milioane (29,6%), Turcia – 4,8 milioane (6,1%), Anglia – 8,8 milioane(13,4%). România – 370 753 migranți, reprezentând 1,9% din populația țării. Aproximativ cât populația unui oraș de talia Clujului.Rutele migrației cf. Comisiei Europene

Cine a finanțat migrația? Ofițerii de informații austrieci relevau, în 2015, că Guvernul Statelor Unite ar finanța migrația, susține Mondialisation.ca. Epoca Obama! Am mai scris că Judicial Watch a descoperit că Fundația pentru o Societate Deschisă a lui Soros a utilizat bani publici americani prin intermediul Departamentului de Stat. Austriecii au descoperit că banii americani plăteau transportul naval dinspre Africa înspre Europa. Un oficial francez, Françoise Olcay , consulul onorific al Franței în Turcia, a fost filmat de France 2 în timp ce vindea refugiaților bărci de salvare. Firma ORS Services a primit de la Guvernul german 21 milioane de euro pe an ca să gestioneze chestiunea refugiaților. Conducerea ORS este asigurată de Equistone Partners Europe, afiliat Barclays Bank, care aparține familiei Rothschild. Barclays este cel mai important acționar al băncii NM Rothschild, dar și al Lazard Brothers (o firmă de gestionare a activelor). Fostul director al Barclays, Marcus Agius, este căsătorit tocmai cu fiica lui Edmond de Rothschild. Agius a mai fost și director al BBC!

Iulian Mareș spunea...

In timp ce Iohannis se joacă de-a dizovarea Parlamentului, iată ce face Turcanca:

Varujan Vosganian a spus că a fost chemat la consultări de către Raluca Turcan, nu de Florin Cîțu, așa cum ar fi trebuit în contextul în care au început negocierile pentru susținerea Guvernului Cîțu în Parlament.

”Nu este adevărat că ALDE nu a fost invitat la consultări. Doamna Raluca Turcan m-a invitat să merg la Palatul Victoria. Eu i-am zis că dacă dorește să ne întâlnim, corect este ca premierul desemnat să pună mâna pe telefon și să-l sune pe președintele ALDE. Mi s-a părut ciudat... I-am mulțumit doamnei Turcan pentru invitație și i-am zis că aștept și de la Florin Cîțu același gest de bunăvoință. Premierul desemnat nu ne-a invitat la consultări. Ce vă spun eu sunt culise între mine și doamna Raluca Turcan”.

Concluzia: evitarea contactului cu Tariceanu sa insemne ca, intre Pintea si Cuc, el va fi iar rekemat la DNA, pt alte "plangeri penale"?

M spunea...

Orice tara are nevoie de forta de munca!

Forta de munca din Romania a plecat in Italia, Spania si Germania.
In locul lor suntem nevoiti sa aducem sirieni, de prin sud estul asiei, afgani, iranieni.

E adevarat ca din cand in cand ni se mai intorc pasarile calatoare ca sa atace militarii romani si apoi sa se tavaleasca pe jos ca au fost "gazati" ridicandu-si fustele inflorate in semn de protest!

Apropo: animalele care au atacat jandarmii au fost condamnati cu suspendare pentru ca "au reactionat instinctiv la gazele jandarmilor". Daca ma duc si ii dau o bata in gura judecatoarei.... asa.... instinctiv.... imi dau drumul acasa?

M spunea...

Probabil că Dumnezeu ține cu proștii!

Ii avem pe greci și pe bulgari să ne ferească de sirieni și un noroc extraordinar cu coronavirusul ăla!!!

radud spunea...

Iohannis se joacă cu focul.
Plavane, ai întrat într-un mare rahat. Ca sa ieși din el ai o singura solutie:să-l mănânci.

BONIFATIE spunea...


D-l Mitsotakis este un premier cu capul pe umeri. STOP celor care încalcă legea. Ienicerii lui Erdo vin blindați cu focuri de artificii. Îi au în gât pe greci. Au pierdut Constantinopolul dar acum „pe aici nu se (mai) trece”.
Unii dintre noi confundă plecarea românilor cu cea a sirienilor. Sunt câteva, doar câteva, asemănări.
În rest, ați văzut vreun român care să arunce cu un „molotoave” sau cu „lacrimogene” spre unguri sau austrieci (unii chiar ar merita), cum aruncă sirienii către polițiștii greci? Ăștia sunt trimișii manipulatorilor pentru a ne omorî dacă nu-i lăsăm să „muncească” în occident. Și, pentru cei „induioșabili”, vin în față cu câte o femeie care trage după ea o droaie de copii.
Să respectăm drepturile omului dar până acolo unde, cum spunea un om cu carte, tu nu îmi încalci drepturile mele și legea.
Arabia Saudită (deja a anulat pelerinajul la Mecca), Iranul, EAU etc. nu se îndură de frații lor musulmani pentru a-i primi și ocroti, și atunci noi de ce?!
Nici Erdogan nu știe să facă trasee către est, doar către vest.
Nu-i mai denigrați pe românii care muncesc cinstit în străinătate. Nu ei au fost în 10 august în Piața Victoriei, ci numai cei care se fac că muncesc și pun botul la manipulatorii politici, inclusiv contra cost și nu pentru a apăra vreo doctrină. Cei mai mulți, circa 4 milioane, nu au fost la „puci”.

Iulian Mareș spunea...

Ține și cu autiștii!
Ți se pare că malacul Robo_Cap (măsură 70!!!) Înțelege ceva?
Eu, că aia cu ADH...jos PSD JosCiuma Roșie, Sus Cancerul galben-portocaliu! Jos Dragnia și Dancila!

Iulian Mareș spunea...

Mănâncă orice i se servește, dacă-i moka!

M spunea...

@bonifatie

1. Daca granicerii unguri ii opreau pe ai nostri fiti convins ca se aruncau pe ei!
2. Nu am vazut declaratii de protest ale diasporenilor ca nu e frumos sa arunci cu pungi cu kkt in militarii romani. Ba, dimpotriva!
3. Cand o sa vad declaratii de delimitare ale organizatiilor diasporei am sa imi retrag ORICE declaratie. Pana una alta.... ia cititi https://www.stiridiaspora.ro/

BONIFATIE spunea...



Domnule M!
Răspuns la 1.
Înainte de a intra în UE românii care lucrau fără contract de muncă (cum sunt și sirienii acum, adică extra UE), pentru că nu erau „agreați” erau expulzați din vest fără discuții, cu interdicție pentru ani buni de a mai călca pe acolo. Avem o grămadă de dovezi. Milogii și hoții o duceau mai bine pentru că-i expulzau pe ușă și intrau pe geam.
La pct.2 și 3 aveți dreptate și sunt atât de multe de discutat că ne prinde noaptea. De regulă, oamenii corecți sunt pașnici și nu simt nevoia să se organizeze, din păcate pentru că se profită de pe urma lor. Migrația este un fenomen care, în cazul românilor a fost „alimentat” de modul dezastruos în care politrucii au stăpânit țara timp de 30 de ani și i-a durut în dorsală de popor.
Poate odată, la o cafea, dacă ne vom întâlni, vom dezbate și punctele 2 și 3, 4, 5...
Off topic.
La TV Vela se ia de Coarnă ca un primar de provincie. Auzi domnule, polițiștii vor salarii mai mari (păi toți vor și unii sunt deja cu sacii în căruță). Parcă Vela vrea altceva decât bani, funcții etc. Mai nou prietenul să cu elice vrea să fie președintele C.J. CS... din partea părții. Viitoarele secretare așteaptă la manșă.

M spunea...

Ai noștri au reușit să avarieze grav un Ghepard pe A2 lovindu-l de un pasaj în timpul transportului. 😁

Iulian Mareș spunea...

Eu, și?
Cezar a ajuns la vaci pt că a pierdut un TAB!
L-au "ascuns" într-o pădure și au plecat la băut; când s-au trezit nu mai știau nici în ce țară erau! 😜🤣😂👍😄

M spunea...

@BONIFATIE

Fiul meu a plecat recent în Canada. Așa că, va dați seama....

Când a plecat a promis două lucruri: ca nu o sa vină să dea în cap la jandarmi și că atât timp cât nu plătește taxe și nu trăiește în România nu o să voteze.

Migrația slăbește țara "donatoare". Îi spuneam și fiului meu să rămână să lupte pentru o țară mai bună. El era speriat că cei doi copii ai lui cresc într-o țară plină de ură (a luat decizia după ce Johannis a ieșit iar președinte)
Ma gândesc că în România nu e razboi și totuși milioane de români au plecat. Dacă era război mai rămânea cineva?
Și atunci să nu fim mai înțelegători cu bieții sirieni?

M spunea...

@Iulian Mareș
😁😁😁😁 Ce înseamnă armată modernă nu că pe vremea mea! Nu se mai face recunoșterea traseului. Chestii moderne ce dacă pierzi un Oerlikon KDA de 35mm pe drum!!!!

Iulian Mareș spunea...

M,
Intrebare: Ce facem daca "pierzi un Oerlikon KDA de 35mm pe drum"?
Raspuns: Il comandam in Kina, pe portalul Alibaba, un fel de Amazon! :))

Iulian Mareș spunea...

M,
Daca in ROU s-au inregistrat aproximativ 3,5 mil de emigranti spre alte zari, pe considerente economice si/sau politice nu inseamna ca suntem si noi intr-un fel de razboi, fie el si civil, daca nu kiar institutional, pt ca de-0 parte sunt institutiile si de cealalta parta oamenii pauperizati de ele?
Deci un razboi asimetric, romano-roman!

M spunea...

@Iulian Mareș

Neeee.... ca ia nu mai lucreaza pe baza de coronavirus!

Noroc ca
1. nu ne ataca nimeni
2. Ghepardul are doua si deci mai poate sa traga ...

Din poza imi dau seama ca nici nu au realizat ca au zgariat masinaria ca vad ca e pazita de politie nu de aia de ai pierdut-o.

https://ziarulamprenta.ro/wp-content/uploads/2020/03/Turela-tancului-care-atins-podul-a2.jpeg

ifrim spunea...

E lucru nou,probabil are CASCO!

ifrim spunea...

Multe lucruri in viață depind și de noroc.În cazul migranților locurile de baștină.Acum depinde și la ce ne raportăm!Dacă ne comparăm cu Elveția,Norvegia,Suedia,Olanda,Franța,Germania,Anglia,da suntem tare necăjiți dar dacă ne punem în balanță cu Zair,Congo,Etiopia,Mali,Siria,North Coreea,cei 3,5 mil.emigranți de la turci suntem chiaburi,nababi,ciocoi cu toate că ne-am nascut toți sub același soare!

Iulian Mareș spunea...

Clar ca avem si noi un nivel de ambitie care tinteste cat mai sus! Si este normal, nu?