Un produs Blogger.

joi, decembrie 08, 2022

Ce simplu se indexau pensiile militare când sistemul juridico-financiar încă mai avea profesioniști.

101 comments

 Indexările se aplicau la cuantumul aflat în plată la sfârșitul anului anterior, brut sau net, după caz, și nici nu se făcea confuzia între indexarea din oficiu și cea prin derogare. Mulțumesc lui @Leon care mi-a reamintit documentul de mai jos. 

In anul 2019, pensiile militare s-au indexat din oficiu de către Casele Sectoriale, prin aplicarea art. 59 din L 223/2015, fără să mai fie nevoie de emiterea altui act normativ.


101 comentarii:

Paul Puiu spunea...

Către colegii mei mai în vârstă sau mai tineri ca mine cu riscul ca administratorii ma vor bloca de pe grupurile de rezervisti sau de a-mi refuza publicarea comentariului cum au mai facut-o... Dupa cum știți s-a emis o ordonanță trenuleț ( ce le mai plac unora denumirile astea) prin care noi militarii suntem discriminați cras și fără nicio urma de rușine. Se trâmbițeaza sus și tare ca noi rezerviștii primim o majorare de 12,5% asta ca să vadă toată lumea de cata grija beneficiem noi, apoi vine primul vagon ca de asta e trenuleț și spune ca la noi se va majora diferențiat cei pensionați înainte de 2017 și cei de după. Urmează al doilea vagon care zice ca procentele sunt diferite ca numărul vagoanelor adică pe categorii pana la 3000 și peste, până la 4000 și peste si tot asa ajungând ca ultimele categorii sa primească 1%.Și uite asa se ajunge la ultimele vagoane care specifica ce ajutoare primesc cei mai săraci. Și aici au ales cu grija ca ajutoarele se calculează la totalul brut nu la pensia militara asa ca majorarea care se aplică doar la pensia militara nu la brut. Ajunge și ultimul vagon cel ce transporta majoritatea celor ieșiți cu ordonanță 7 și li s-a permis ca după pensionare sa lucreze sa cotizeze și sa adauge un mic venit la pensia militara. Și ca să fie cireașa de pe tort sau mai degrabă bomboana de pe coliva sa ni se specifice ca dacă suma majorata este mai mica decât suma în plată rămâne cea mai mare. La civili toată lumea are la fel mărirea pensiei cu 12,5 % clar si răspicat. Vad ca nu sunt mulți din colegii noștri care sa iasă și sa protesteze pe toate căile pentru oprirea discriminării pentru umilire și dezinformare. Ordonanța trenuleț este în stadiu dar se va aplica intocmai si nu se va modifica nimic. În ce ma privește am trimis propunere la ministerul finanțelor și voi trimite protestul la primul ministru, la ministrul apărării și la casa de pensii. Întocmesc documentația pentru obținerea azilului politic la tarile din NATO pentru ca în tara mea sunt discriminata cu legea în fata iar avocatul poporului apară interesele de partid.

Dodo spunea...

Buna dimineata! Astazi vom sti daca se va aproba 0ug. Privind pensiile noastre?

Dodo spunea...

Hai sa facem o petitie...o plangere colectiva....orice....dar toti ...nu cativa. Si plangerea sau ce o fi ea sa mearga si catre guvern..si catre avocatul poporului si catre Ue..si inclusiv catre NATO. eu MA ALATUR SI SEMNEZ ORICE AR FI.

Leo spunea...

Mai importantă decât indexarea este LEGEA pensiilor stabilite prin legi speciale , care acum este în lucru la MMSS + BM deoarece CE le-a întors primul draft .
La respigerea primuluidraft de către CE , cred că a pus umărul și HOMO BLOGUS H Flavius care a trimis un link la ursula pt. accesarea blogului .
VELA MARE SUS !

Huhu Rezea spunea...

Ei.... uite că pastorul era chiar o doamnă fost comisar șef!
Nici nu înțelege mecanismul indexării și dânsa protestează că ar fi discriminată pentru că nu primește 12,5%... ca tot pensionarul contributiv. A dracu' piele este pe unii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu incerca prostia sa protestezi scriind petitii in numele tuturor, caci in strada s-o faci este de o inutilitate, chiar cretina, caci nimeni ne va baga in seama protestul ca sa sa faci un bine comun, caci trimitand petitii si sa spui si pe aici ca prin asta le vrei si lor binele te vei trezi albit de scuipati, injurat si mistocarit la modul porcesc, cum am patit eu! Aceste actiuni de protest se fac in scris si tainic, departe de ochii si urechile sabotorilor din randurile noastre, care si ei sunt paraditi, ca si noi, dar alcoolul i-a dilit atat de rau incat nici nu mai realizeaza ca prin asta se saboteaza singuri! In consecinta, eu tot ceea ce voi face si scrie voi sti numai eu, ca Stelica, si bine procedeaza, ca sa scape de dilimachi-contras, dar si trolli!

Leo spunea...

De călugăr sergent major am auzit , dar nu și despre călugăriță comisar șefĂ...
Multe enigme mai are și SNAOPSN.

M spunea...

Încerc să lămuresc un pic termenii!

Să presupunem că avem doi pensionari: A (plutonier în rezervă cu pensie 3.000 lei) și B (lt. col. în rezervă cu pensie 6.000 lei). Deci B are pensia dublă față de A!

INDEXARE - se urmărește conservarea puterii de cumpărare. Se face prin înmulțirea cu rata inflației.
Dacă inflație e 10% atunci A va avea pensia de 3.300 și B pensia de 6.600. Se observă că se păstrează raportul dintre pensii, B continuând să aibă dublu față de A.

ACTUALIZARE - se urmărește păstrarea echității între generații. Se face ori prin adăugarea unei sume fixe, ori prin înmulțirea cu un anumit procent (dat de creșterea salariului mediu brut sau a salariului minim), ori (în cazul militarilor) prin actualizarea componentei SF și SG din calculul pensiei.
În mare între cei doi pensionari din exemplu se păstrează raportul dar cresc ambele pensii ele fiind aproximativ egale cu cele luate de camarazii lor pensionați mai recent.
De exemplu solda de grad crește la 850 lei (de la 340) pentru lt. col și la 650 (de la 260) pentru plt.
După actualizare vor avea A= 3.390 lei și B = 6.510 lei (deci raportul scade de la 2 la 1,92)
(de aceea eu sunt un suporter al ACTUALIZĂRII - pentru că se reduc decalajele dar nimeni nu pierde!!!!!!)

RECALCULARE - se urmărește punerea în aplicare a unei noi formule de calcul. Chestia asta e specific românească (nu am mai întâlnit-o la nici o altă țară) și presupune recalcularea TUTUROR pensiilor.
Aici nu pot să fac exemple de calcul pentru că nimeni nu are habar cum ar arăta o nouă formulă!

ALTE MĂSURI DE PROTECȚIE SOCIALĂ - se urmărește protejarea celor cu venituri mici sau a celor aflați într-o situație dificilă. Este o măsură strict politică și presupune ajutoare de încălzire, indemnizații, vouchere, indexări diferențiate etc. Au de obicei caracter temporar. În exemplul dat e posibil ca A să primească 1.000 de lei ajutoare.

ALTE MĂSURI FISCALE - se urmărește aplatizarea unor diferențe, colectarea de venituri la bugetul de stat, temperarea creșerilor prin aplicarea indexărilor etc. Este o măsură strict politică și se realizează prin definirea unor praguri de impozitare/scutire de impozit, aplicarea unor impozite (gen CASS), aplicarea unor impozite pe venit progresive, plafonare etc.
În exemplul dat să zicem că se plafonează pensiile militare la 6.200 de lei. Deci degeaba se dă indexarea sau actualizarea lt.col. B rămâne pe 6.200 iar plt. A primește (să zicem) indexarea și actualizarea de care am vorbit și ajunge la 3.690 (raportul dintre ei ajungând la 1 la 1,68)

De la 01.01.2023 beneficiem de INDEXARE și de ALTE MĂSURI DE PROTECȚIE SOCIALĂ

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Si vazand trolii indobitociti ca nu ma pot da la intors, s-au pus pe trimis virusi, toata zua, ca dementii! Eu am bagat pachete puternice si paralele de antivirusi, asa ca ii las sa se strofoce ca bobonarii de muraturi imbalsamate in alcool! Oricum, eu mesajele si postarile nu le deschid decat ale celor mai intimi prieteni si colaboratori consacrati, restul le trimit in spam-lada de gunoi, acolo deunde provin si ei!

M spunea...

Și de ce nu ar încerca? Se simte discriminat! OK!
La o inflație de 20% (2021 și 2022) să primească o indexare de 5 % înseamnă să piardă 15% din pensie!

Dacă avea evidențiată și partea contributivă nu primea ABSOLUT NIMIC (la fel ca ceilalți "speciali").

Mă așteptam ca chiar dumneavoastră să susțineți asta pentru că vă simțiți discriminat că nu aveți calculată componenta contributivă!

Alexandru spunea...

Din discuția purtata cu un fost coleg din CES a reieșit că OUG trenuleț a fost avizată cu propuneri și modificări, însă avizul este doar consultativ și nu există mari speranțe de modificare a ordonanței atâta timp cât guvernul a achiesat la o anumită formă
Mai mult, CES a primit varianta din 29.11.2022 fără avizul obligatoriu al MJ dar....
Atât pe site MF cât și guvern nu există publicată OUG trenuleț forma finală la ora 9 55 așa că nu putem specula vom vedea forma după ședința de guvern de azi
Vis a vis de vremurile apuse și comunicatele clare, am impresia că se dorește intenționat crearea unei stări de spirit negative în rândurile rezerviștilor, însă probabil că asociațiile și sindicatele aveau deja informații suplimentare altfel nu explic mobilizarea și îndemnul lor la acțiuni de pichetare începând cu data de 12 decembrie

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ordonanta trenuleț va fi modificata profund in sedinta de guvern de azi, si ne vom trezi cu mari surprize la fiecare vagon in parte!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, pai reformele PNRR vor razui si bruma demajorari de la pensiile gomflate, si se pare ca se va tine cont de asta in sedinta de guvern de azi, asa ca e posibil ca se va lua acele brume de la pensiile gomflate ca sa le bage celor sub 3000 lei, ca sa nu se piarda inutil niste sume.

Burebista spunea...

Comisareeee, până acum plângeai ca nu primești INDEXAREA LEGALA DE 5,1%... Acum ai început sa bați câmpii.. Las-o domnule sau doamnă așa. Anul viitor o sa primești mai mult tot conform legii... Acum plângi ca mai iei suplimentar 1% peste cei 5,1 și ca alții cu pensiile mai mici iau mai mult... Și eu sunt pensionat după 15.09.2017 cu o pensie netă plafonata mai mica decât cea a dumitale și nu plâng ca muierile... Nu mai faceți comparații cu pensiile civile.

Burebista spunea...

Huhu Rezea.. 🤣 Textul de mai sus nu este scris de Paul Puiu... 😱 Nu conține vestita formula a lui din toate postările despre pensionarii militari Rezerviști și în retragere... O fi copiat acest text postat de vreo doamnă pe alte site-uri, Facebook sau grupuri de whatsapp...
Dacă citești atent îți dai seama cu ușurință ca nu sunt cuvintele pe care le folosește în comentarii..
Și încă ceva.. Nu îl mai comparați cu un comisar șef de poliție pentru ca nu a fost niciodată asa ceva chiar dacă a avut acest grad profesional... A fost toată viata grănicer și numai printr-o conjunctura impusa de UE a ajuns polițiste frontiera... Nu cred ca a făcut parte din vechea arma a ministerului de interne PCTF...
Dar e haios câte odată și determinat în ceea ce crede.. 🤣

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

stiripesurse.ro/care-ar-fi-explicatiile-valului-masiv-de-demisii-din-armata-romana-si-ce-se-poate-face_2693920.html

Paul Puiu spunea...

Huhule si in 2019 era in vigoare prevederile OUG 59/2017 a haiducilor de la PSD dar deficitul bugetar era inca mai redus!!! De cand a aparut coalitia s-a dublat deficitul haiducilor care i-au luat in gasca lor di pe cei de la PNL!!

Burebista spunea...

Huhurez, despre documentul din topic... Este greșit pentru ca nu face referire la cum se indexează pensiile stabilite după 15.09.2017 asa cum era prevazut în oug 114...
Pe vremea aceea CPS mapn crease pentru pensiile militare stabilite după 15.09.2017 un brut fictiv corespunzător netului plafonat care se indexa la fel ca și brutul celorlalte pensii stabilite înainte de 15.09.2017... Apoi după ce Curtea de Conturi le-au spus ca au greșit au început sa facă indexarile la fel ca la MAI... La brutul mare și la netul în plată cu același procent.

magda spunea...

Paulina Puiuta....mai aveai putin si spuneai ca iti pare rau ca nu o ai pe contributivitate.Pun pariu ca daca o aveai contributiva tot nu erai multumita...cereai inflatia reala( aia din targ) adica vreo 30%.Cat de greu o fi pentru unii sa priceapa ca la pensiile militare nu se aplica aceleasi reguli ca la pensiile civile....stiu,haterii o sa-mi spuna ca rata inflatiei trebuie aplicata identic la toate pensiile indiferent de cuantum.Ok...se propune 5,1% pentru toti( cf legii)Acuma, daca Maria sa vrea sa mai dea ceva...ar fi fost culmea sa dea mai mult decat indexarea principala,la pensiile peste 8500...de alea peste 10.000 nici nu mai vorbesc.Daca se va aproba si chestia aia cu marirea gradului(daca)vom avea de la anul o a patra categorie de pensionari militari...cea cu grade umflate binisor( nu ca ar fi de rau) ,valori care bineinteles se vor regasi si in viitoarele baze de calcul...valori de care bineinteles noi nu vom beneficia(poate doar daca pe ciucanu nu il va atinge intre timp dragostea de semeni).Asadar Puiuta, pana una alta...stai linistita ca nu te blocheaza nimeni...poate esti tu blocata de mult timp...in trecut.Poate. Revino in prezent si priveste increzatoare in viitor la actualizare. Abia apoi poti incepe valsul tau...asta de acum e vienez rau de tot.

reddog spunea...

Dincolo la Cezar sunt câțiva răspopiți.
Au fost în kaki cândva.

akord 75 spunea...

Domnu/doamna comisar sef
Pai tocmai la NATO v-ati gasit sa protestati?
Eu zic sa incercati la INTERPOL sau macar la EUROPOL
Si apropo ca "militar" ce sunteti....la sindicat ati incercat?
Lucica stie? Nu stie ca e la JAI acum.Nasol moment v-ati gasit 😂

reddog spunea...

Pai așa sunt femeile.
Niciodată nu sunt mulțumite

akord 75 spunea...

Asta nu e P....Puiu sau textul e copiat
Prea lipsesc greselile de ortografie si cele gramaticale(mai ales).Ceva e in neregula.Paul Puiu astalalt e scolit...asa cum trebuie sa fie un comisar saf actual colonel, de fapt un om normal
PS
Ca nu trebuie "sa fi profesor de romana" ....cum zicea un prostanac(a nu se confunda cu Geoana ca si ala e baiat destept(dar cam libidinos)
P Puiu a zis-o sic!😂

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bravo, misoginilor! @Onorabilul a opinat pe seama unei deconspirari de gen, dar in calitate de administrator autorizat moral s-o faca, dar voi, afland ca de fapt e o doamna, jubilati masochist si va inghesuiti, ca sacalii Alfa s-o demolati, etalandu-va bicepsii si binecunoscutele talente de Buftea, de parca ati avea de-a face cu un dusman, si nu cu o colegă-camarad ce se simte discriminata, ca si noi?! La urma urmelor, si fara sarcasmul glumelor, aici sunt doar opinii cooperante de dezvoltat si cu bun simț de discutat, nu halci de macre, intre noi de devorat...

akord 75 spunea...

Bure
"Nu îl mai comparați cu un comisar șef de poliție pentru ca nu a fost niciodată asa ceva chiar dacă a avut acest grad profesional.. A fost toată viata grănicer și numai printr-o conjunctura impusa de UE a ajuns polițiste frontiera... Nu cred ca a făcut parte din vechea arma a ministerului de interne PCTF...".
Imi pare rau ,omul asa s-a recomandat si am pus baza in buna lui credinta si seriozitate.Nu aveam de unde sa stim altceva
Putea sa zica ,ca e Lucica Bode in persoana.....sau Pamela Anderson (ca varsta macar) 😂.
Stati linistit mai avem hahalere de astea pe aici si parca tot de pe la MAI asa cum avem si din cei corecti cum ar fi "omul din casa cu o mie de usi-reddog"
sau burebista.
Avem si de aia care nici ei nu mai stiu cine/ce sunt ...cefeiul 😂

Burebista spunea...

Cornelius, citește ce am scris eu mai sus... Înaintea lui Akord.. 🤣... Nu este un text scris de Paul Puiu.. Care nu este o doamnă... E copiat de undeva unde chiar l a postat într-adevăr o doamnă cu pensie brută după indexarea de 5,1% ce depășește 8600 brut și care va primi suplimentar decât 1: la pensia netă în plată... Doamna respectiva are în prezent în jur de 5000 net...
Domnul Paul are sigur mai mult de 5650 net în prezent și cu siguranță va primi decât indexarea de 5,1 % atât la brut cât și la netul plafonat apoi pentru ca deja are pensie brută mai mare de 10000 nu va primi nimic indexare suplimentară..

Dodo spunea...

Daca ar fi fost comentariul Olgutei...atunci poate ca erau indreptatiti pt asa replici....dar pastrand totusi bunul simt....chiar si pt vasileasca...

Burebista spunea...

Aici scrie Paul Puiu cel adevărat.. 🤣 😱 😎

akord 75 spunea...

CFI te rog frumos,ne lasi si pe noi sa rascolim prin presa?
Lasa-ne si noua macar placerea asta,nu ne mai da "lectura obligatorie"

ifrim spunea...

Păi nu ziceați să fim mulțumiți cu ce avem?Acum vă întoarceți?

akord 75 spunea...

Sa ne traiasca!! A revenit P...Puiu
"....era in vigoare prevederile"

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, buna remarca! Mai ales ca ultimile doua materiale, de inalta clasa euroatlantica, a fost maciuca demolatoare data la carul cu oale sparte: La grele si foarte importante adrese cu oameni extrem de importanti am trimis petitiile repetitiv, facand cat 100.000 de petitii la un loc, apoi alti cativa camarazi din gasca mea secreta au trimis cateva drone Stinger si rachete de croaziera Matador sa ma confirme, cat si @ Stelica le-a mai dat si el o perversa de Tg. Ocna, via Iasi, ametindu-i total in KO pe clocarii disperati in izmene cu clopoței,adicatelea adropupezele, padurenii, jiganii, lucanii, maciupistii si rosienii zbatandu-se acum in agonie, cu ghearele inhipte adanc in garleje, ca miorloii, pentru ca UE le-a returnat ciornele sabotoare, viclene si pline de avantaje doar pentru gusteroi si crocodili, spre dezavantajul si inghetarea in continuare a pensiilor mici si medii! Preludiul clocaresc cu sabotari la reformele pensiilor militare a fost un esec flasc, fara nici un orgasm, iar sfarsitul actiunii europene de supraveghere stricta si riguroasa a indeplinirii jalonului 215 din PNRR va fi o victorie glorioasa a binelui in fata raului, ce trebuie s-o salutam cu, Slava reformelor prin actualizarea corecta a pensiilor militare! Glorie jalonului 215 PNRR! Jos mafia si clocarimea, sus rezervistii si Patria! Slava Ukraina, jos RoSSia!

akord 75 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aplicarea majorarilor la soldele de grad si la rezervisti ar fi grozava, doar daca se VA aplica dorita actualizare prin reformele din PNRR

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Magda, pana diseara, sau maine, aflam daca indexarea diferentiata au decis-o si au aplicat-o crocodilii si mafiotii clocari, sau politicienii

Viorel spunea...

Paul Puiu. Îmi aduc aminte când PNL a preluat guvernarea iar un domn cu „părul creț” se plângea zilnic în fața reporterilor că domnul fost ministru al Finanțelor E.O. Teodorovici i-a lăsat o gaură la buget de 6 miliarde. Mă întreb. Când domnul cu „părul creț” a predat funcția fiind exmatriculat, cu ce gaură a lăsat bugetul. Cel care a luat în primire de ce nu a ieșit public să se smiorcăie ? Într-un an a împrumutat peste 30 de miliarde de E aducând România la o datorie externă de 49,99%, bani care au dispărut în neant iar când a fost chemat în Parlament să dea cu subsemnatul a refuzat. Redau vorbele domnului Ciolacu referito la cheltuieli prostești: „Când un prost face achiziții de vaccinuri în valoare de 1 (un) miliard (de euro, nu de lei)……;”. Și se plâng că nu avem bani la buget pentru mai mult.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akoarde, uita-te in oglinda, dupa ce ai suflat in fiola ca sa-ti poata porni masina, apoi sa te asiguri in oglinda in care mai inainte te-ai rujat rimelat si fardat, semnalizeaza stanga si ocoleste-mi postarile cu link, pe care altii nu stiu sa le caute avansat, fiind inca ucenici pe retele, dupa care, la destinatia finala, parchezi la bodega satului sa te dregi, dupa dezmatul bahic de aseara! Vant din pupa la intoarcerea acasa, cu sacosele de cumparaturi goale si umflate de vant sa ajungi mai repede in culcusului caminului, pentru papa bun si năniță!

Leo spunea...

Și eu !

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim

Când mă înjuri degeaba mă înjuri! Eu dacă spun că afară plouă nu înseamnă că eu am făcut ca afară să plouă!

Am făcut o listă cu acțiunile POSIBILE! Asta pentru că unii confundă indexarea cu rata inflației cu măsurile de protecție socială!
Când se spune că se face indexarea cu rata inflației degeaba înjurați! Asta înseamnă coeficient EGAL pentru toți, și pentru amărât și pentru boier!

Când se spune că se dau măsuri de protecție socială înseamnă că se dau doar la cei cu probleme! Un boier care nu înțelege asta este EGAL de inept ca un sărman car nu înțelege ce e aia indexare cu inflația!

Paul Puiu spunea...

Indexarea pensiilor militare schimbată cu câteva ore înainte de şedinţa de guvern – ultima formă a proiectului de OUG
Guvernul a schimbat unele prevederi din proiectul de OUG privind majoararea pensiilor şi a salariilor minime, aflat în dezbatere publică din 29 noiembrie. Noul proiect de OUG a fost lansat în transparenţă decizională joi, 8 decembrie, în jurul orei 9:30, cu doar câteva ore înainte să fie aprobat în şedinţa de guvern. Economica.net vă spune ce schimbări aduce executivul proiectului de OUG privind indexarea pensiilor militare.
https://www.economica.net/indexarea-pensiilor-militare-schimbata-cu-cateva-ore-inainte-de-sedinta-de-guvern-ultima-forma-a-proiectului-de-oug_632989.html

Paul Puiu spunea...

Ptr Dacul lui Burebista si Dezakord75: Numai faceti pe sefii sau profesorii de limba romana, mai bine v-ati analiza propriile voastre greșeli de ortografie sau gramaticale din propriile voastre comentarii si pe urma ale altora!!!La acte cate am scris eu in aproape cei 32 de ani in serviciu exista o scuza atunci cand te mai lasa vederea si nici numai ai răbdare ca sa recitești textul spre deosebire de unii ca voi care ati trecut in rezerva mai tineri probabil sau apți medical din toate punctele de vedere!!! Apropo sunt unii care pana sa ajunga rezervisti poate au mai si lucrat in activitatea lor pe la serviciu spre deosebire de altii care au stat si au facut sau su fost mari sefi de tineri pana la trecerea in rezerva!!! Oricum celor care nu le plac comentariile mele sau ii ofensează putin imi pasa!!!Ideea e ca de multe ori adevarul din comentariile mele deranjeaza pe unii dintre voi si atunci am cea mai mare satisfacție!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dezacoarde de akoarde,
Ce o sa fie, apai nici dracul nu cred sa stie... Cea mai importanta la calcul va fi vechimea efectiva si elementele de grupe de munca, normal fiind ca aia iesiti putrezi si mucegaiti de stat in birouri la caldurica, precum secta clocară din cultul guleratilor, sa nu mai pupe conditii grele de munca de ocnasi, ca minerii din abatajele de carbuni si uraniu, scafandrii, fochistii otelari, aviatorii, etc, incarcati de daruri grele cu oskaruri, prime,suplimentede viteza si alte alea bunacioaice... Va fi *grele* de oasele lor mucegaite prin birouri cand ii va articula cu sfichiul pe schinari jalonul 215, precum copita calului in mirul fruntii, sa le taie de la ratie jambonul ala durduliu. Sa vad eu gasca asta a mea, de o viata apasandu-ma cu otravire pe rânză, cum e rau de tot cufurită, in frunte cu jupaneasa croitoreasa, adusa pe targa cu flori, năsălia, de catre paharnica Tribunului, Fiola, de la Cracovia, cum posteaza milogar pe Huhu Rezea, impreună cu alaiul de mafioti clocari, cu rugamintea sa li se spuna daca indexarile infinitezimale dau bine la pensiile barbierite cu brisca jalonului 215 de tuns gazonul pensiilor de crocodili, si cand oi vedea asta mi se vor incarca bateriile vietii pentru inca fro 40 de coti! Stau chitit la colț, cocoană gherțoi grețoi, sa fac o burta de ras cand te-oi vedea cum te milogesti cu intrebari lamuritoare, alaturi cu gasca ta de gulerați ratați pe bloaga Huhu, holbandu-te pe tabele de drafturi dupa ultima speranta, sa ti se explice mumu ce si cum cu indexarea milogului, care sa-ti mai puna cate un biscuite popolar peste coliva pensiei amputate! Ala moment dur, mai tare ca Stan Laurel si Bran sau Charlie Chaplin, mici copii de trupa vesela ai gagurilor de ras, pe langa voi, papagalilor! Abia astept sa va vad la ananghie, ca sa ma mictionez imprastiat de ras in ce hal de gunoaie ati putut sa ajungeti! Deie Domnul!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cu ce vor mai indexa la anul? Papachi indexari?
stiripesurse.ro/consiliul-fiscal-desfiinteaza-bugetul-pe-2023-incasarile-vor-fi-mai-mici-decat-se-estimeaza_2694850.html

akord 75 spunea...

Huhu
Eu m-am convins.
Toate pensiile, fara exceptie vor fi indexate cu 5,1%(si cand zic toate exact asta inseamna)
Apoi se vede pe unde se afla fiecare cu noua suma bruta rezultata si in functie de plafoane se incadreaza,sau nu, in grilele de indexare corespunzatoare.Total sau partial sa deloc cei aflati mai la extreme
Ca exemplu ca si asa ne e drag : Ciuca va primi 5.1% si atat. Cine-i curios poa sa calculeze,
Asa ca eu sunt in tabara "adversa" tie 😁

Marcel Orzan spunea...

Pt. Burebista:

O intrebare, ca vad ca le bibilesti pe astea cu „pensiili”. Avand in vedere ca netul pensiei tale e stabilit conform art. 60 (1) (mod. OuG 114/2018), cu scaderea din brutul rezultat a CAS25%, CASS si Impz., de ce nu intrebi la CPS MApN si apoi in instanta si CCR de ce iti opresc astia CAS25%, cand CCR a stabilit in mod general valabil si obligatoriu ca „în cazul pensiilor militare, NU EXISTĂ COMPONENTĂ CONTRIBUTIVĂ A PENSIEI, întregul cuantum fiind suportat de la bugetul de stat” - Decizia 900/2020, considerent repetat in aproape alte 700 Decizii CCR din 2010 incoace. Poate asta e solutia sa recuperezi cei 2.500 lei la net care zici, intr-o postare anterioara, ca-ti lipsesc fata de netul pe care l-ai fi avut daca calculul se facea ca la cei de dinainte de 2017. O parere.

Inginerul spunea...

Este una din urmarile dorite de cei ce lupta contra noastra, mafie, stat paralel sau cum le-om denumi. Rosu si Jianu sunt doar exponentii la vedere. In spate, mecanismul e specific serviciilor, nu m-as mira cu concurusul serviciilor noastre. Vorba cuiva la o televiziune: "Romania va prospera cand serviciile vor iubi Romania." Revenind, asta cu imputinarea armatei si cu plecarea celor mai buni, ramanand in sistem doar ciuri buri e pe termen scurt. Pe termen lung armata sa devina neatractiva pentru tineri, concurenta mica la admiteri si implicit calitate slaba umana. Iar pe termen nedefinit, rezervistii sa fie cat mai nemultumiti si in caz de mobilizare sa avem un fel de non combat din partea lor. Si se pare ca le iese.

Burebista spunea...

Bine boss 😎... NU MAI facem comentarii despre textele tala.... LA CÂTE ACTE (dosare, pvci, pvcc,planuri de acțiune, rapoarte 5x5,etc,etc)AM ÎNTOCMIT ȘI EU ÎN CEI PESTE 27 ANI DE CARIERĂ.... Dar nu se compara cu actele dvs : buletinul posturilor, pv de instructaj, plan paza fâșie,și,, alte multe acte.". 🤣
Sa fii sănătos, sa mănânci pensia cât mai mulți ani dar nu te mai contrazice singur în ceea ce susții..
Ma refer la faptul ca acum o săptămână când se vorbea de modificare a legii 223 pentru PNNR spuneai sa ne mulțumim cu ce avem sa nu fie mai rău.....iar acum câteva zile te plângeai ca nu ne dau și noua ( celor pensionați după 1 ianuarie 2018, în care ma încadrez și eu) prin acea ordonanță măcar indexarea cu rata inflației... Acum după ce ne-au dat minim 5,1% ești nemulțumit ca nu ți se dă și indexare suplimentară... Dar anul acesta la indexarea de 2,6% noi cei pensionați după 15.09.2017 i-am primit și la netul în plată în afara de brut. În schimb ceilalți pensionați înainte de 15.09.2017 cu pensii nete egale cu a dumitale, prin introducerea CASS au pierdut și au luat mai puțin decât în 2021... Acum primesc și ei ceva mai mult decât dumneata.
Și gata ca oricum cred ca nu o sa înțelegi . Eu nu am scris despre greșelile dumitale gramaticale ci doar am spus ca textul pe care l-ai postat în acel comentariu nu era scris de dumneata. L-ai copiat de pe undeva fără să-ți dai seama ca era scris de o doamnă.. 🤣 Și l-ai postat aici ca și cum era creat de dumneata... Dar ce sa vezi lipseau câteva cuvinte pe care le folosești foarte des când comentezi despre pensii militare,,, ale Rezerviștilor și în retragere "... 🤣 😱 😎

nastyboy spunea...

Putina liniste dupa evenimentele care ne-au marcat emotional in ultimul timp, cred ca nu ne-ar strica. Si mai cred ca nimanui nu i-a picat bine aceasta indexare neindestulatoare de 5,1 la suta sau umilirea romanilor de catre capeteniile gru-iste ale fostului imperiu habsburgic. Sa fie liniste, asadar! Nu pentru mult timp, totusi. saptamana viitoare mi s-a aratat in cartile de tarot precum ca vom avea, slava Domnului!, subiect de discutie pana pe la Pastile lui 2023. Este vorba despre Draftul mult asteptat, zis si Magna Carta Marele Draft al maestrului Budai ot Botseni, care va modifica 223. Cred ca nimeni nu l-a crezut pe Budai precum ca pensiile militare nu vor fi atinse de jalonul 215. Sa vezi atunci murmur si jale pe blog si, poate, prin piata Victoriei alaturi de daogar sau cine se va incumeta sa ne cheme la actiune. Haideti sa respiram adanc inainte de o noua lupta. Lupta cea mare. La noi, lupta cea mare vine din doua in doua saptamani. Cu contributivitate sau fara. Pana atunci, sa ne pregatim pamfletarele comentarii la adresa guleratilor (fara dubii, acum, ca ei au fost si vor fi autorii principali ai compunerii draftului asteptat de toata lumea, dar care nu stie nimeni pe ce cai digitale ne va lovi). Sanatate, sa auzim numai de bine, macar pana saptamana viitoare!

Boby spunea...

Domnule Huhu Rezea,
Formula de calcul a pensiilor militare este identică atât pentru perioada 01.01.2016-15.09.2017 cât și începând cu 16.09.2017 - prezent
Din pensia brută rezultată calcului statul reține pentru ambele perioade impozit și CASS
La a doua perioadă statul oprește și diferența de la netul rezultat până la pensia plătită în contul pensionarului
Din datele mele(fluturaș) netul salariilor platite (la cei egali mie) era în jurul a 2700 - 2800 și când le-a fost stabilită pensia au primit ca sumă în cont undeva la 3900-4000
Deci pensia plătită acestora a fost mai mare decât brutul salariilor(102% din brut) și mai mare cu aproximativ 1200 lei decât netul salariilor. Cum să nu ieși dacă pensia era mai mare decât salariul activului
Dacă facem raportare la stabilirea plafonului ca pensia în plată să nu fie mai mare ca netul salariului, atunci prima perioadă cum justifică acea diferență în plus a pensiei în plată dacă netul salariilor era mult mai mic
Repet cei care au de recuperat sunt generațiile anilor 2000 și perioada 16.09.2017-31.12.2017
Cei care știți cu calculele actualizării, faceți o actualizare la pensia raportată la netul salariilor din perioada 01.01.2016-15.09.2017 +indexari să vedem ca raportare unitară mod de calcul și pensie în plata la netul salariului

Burebista spunea...

👍

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O sa mai fac o afirmatie sa fiu injurat de prosti: Nefiind pur si simplu bani la buget, fiind inflatie, recesiune si razboi la granite, nu se va putea face efectiv dreptate vechilor generatii dar, cu prețul intoarcerii roții vietii, ori de cate ori se vor acorda niste bani, adicatelea pomeni electorale, ca acum la indexari, noile generatii vor primi mai putin, sau deloc, pe cand vechilor generatii li se vor acorda ceva mai mult, insa sa nu se bucure, pentru ca vor fi doar manjeli subtiri de marmelada de chierje si brume lesinate...
Reformele pe jambonul 215 se vor termina cum se vor termina, hârța-pârța,scârța-pârța, si cu prelungire peste 31Decembrie ca sa fie finalizate pana la 1 Aprilie, o data cu civilescovicii, insa aplicarea majorarilor, sau amputarilor, dupa caz si fara cuantum avantajos , seva intampla abia de la 1 Ian. 2014. Nu eu propun si nu fac legi, dar aplicarea acestor reforme dupa jambon vor scandaliza urat de tot mediul rezervist cazon pentru ca la cei schilozi la pensiili sevor rupecricurile de ridicari-majorari, iar la gomflati drujbelor li sevor toci si rupe lanturile ca sa le ranjeasca fasolele! Abia astept si demonstrativa, care ne va plasa directa cu perversa, pentru ca doar traim in Romanica de nimica si asta ne ocupa tot timpul cu fapte si lucruri de kaka maca!

Huhu Rezea spunea...

Suntem în așteptarea draftului legii băietului de Botoșani pentru jalonul 215.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mai adaug o realitate dura: Avem la pensii actiuni unde lucreaza ,,doctoranzi''? Atunci avem pensiile distruse si terfelite! Avem in Parlament si guvern,,doctoranzi''? N-am intrat in Spatiul Schengen! Totul se intelege de la sine...

Huhu Rezea spunea...

D-ta ai cerut să nu intrăm în Schenden. I-ai scis și austriacului?

Dodo spunea...

Domnule Huhu ,vreau sa va intreb cum se va calcula marirea de 5,1% plus suplimentul de 3,8% in cazul meu .pt ca ma incadrez la sub 3000 de lei..adica exact formula de calcul ....ca nu inteleg....din brut...din net...? Si inca o intrebare la care nici casa de pensii a MAI nu mi-a putut raspunde si anume. Daca se va acorda acel ajutor de 600 de lei...cum se va proceda....Se va acorda inainte de marire sau dupa? Pt ca in aceasta situatie...daca mi s-ar aplica inainte indexarea si suplimentarea ...atunci acel ajutor de 600....ar disparea banuiesc.

M spunea...

Ha, ha, ha! Dar de ce maestre? A fost un raport negativ la adresa MAI? La adresa României?
De ce nu spui că poate pentru prima dată România a spus NU pretențiilor OMV (să zicem) privind reducerea redevențelor, eliminarea reducerii de preț la combusitibili?

Ar fi exact cel mai prost să ne asumăm noi eșecul! Austria a votat împotriva României ȘI BULGARIEI! Vezi ceva demisii la Sofia?
Numai extremiștii de la USR și AUR cer demisii! NU domnule!
Boicotăm TOT ce are legătură cu Austria! Să arătăm că suntem un popor nu o adunătură de interese!

Marcell spunea...

@Huhu Rezea
Și băietul o așteaptă. După ce o primește el, ne-o dă și nouă 😁😁😁

reddog spunea...

Pai mai mult sau mai puțin fiecare e ceea ce crede despre el.
Când îți repeți in fiecare zi că ești sluga asta vei fi.

M spunea...

Întotdeauna se aplică la brut! Se aplică întâi indexarea și apoi ajutorul social.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La barnețele Budigăului sunt cheile de la portile iadului, pentru cei ce vor fi castrati, ca si ale raiului, pentru cei care vor fi înălțați! Amin si aleluia ca acra sau dulce poate fi gutuia... Acum, pana in Craciun, se pot da cateva semne discrete ,,scapate'' cu intentie, reactiile sa ni se observe...

socrates spunea...

Chiar daca istoria spune ca dl. Ciucă ar fi fost (prin cărțile religioase asa se spune ... ar fi fost ...), cu militarii prin Irak, Afganistan sau prin alte parti, "ar fi fost ... sef al smg /ministru al apărării", REALITATEA faptelor spune ca, NU a FOST NICIODATA "al militarilor", a fost si este - indiferent de funcțiile detinute PRINTRE militari - o sluga politică. A saluta si onora o sluga politică este dezonorant.

Marcell spunea...

@Cătălin
Lukoil nu, Petrom nu, OMV nu. Asta doar într-un an. Mi-e groază să mă gândesc la 2023. În ritmul ăsta, ne luăm biciclete și trotinete 😁

M spunea...

@reddog

Experimente

1. Un site din Rusia (în 2014) a ajuns la concluzia că sunt prea multe știri negative și că asta îi deprimă pe oameni. Au transmis știri preponderent pozitive! În câteva zile au pierdut 66% din cititori!

2. A fost făcut un studiu în care unor voluntari li s-au prezentat exclusiv știri negative.
Rezultatul a fost că 75% din ei au dezvoltat afecțiuni psihice și 60% chiar probleme fizice.

Interesant e că se produce un efect asemănător dependenței de droguri. Oamenii caută preponderent știri negative pentru că asta le produce anxietate care la un moment dat poate să devină o adicție (să zicem asemănătoare celor care se dau în roller-coaster pentru a experimenta senzația de frică ce le induce adrenalină). Și frica de viitor induce adrenalină!

De aceea eu tot zic că ar trebui să eliminăm pe cât posibil abordările negative!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile patron, mai pardon! Eu am invocat incalcarea statului de drept, discriminarile rasiste si aplicarea principiilor discriminarilor fasciste la pensiile militare, cat si explozia de doctorate copy paste si generali, care halesc din drepturile de majorari de pensii medii si mici, dar ei au invocat vraistea (reala) de la granite, pe care acum o vor vedea si mai aplicată cu puhoaie de imigranti lasati numai de-a naibii sa-i umple pe austrieci, precum gandacii de bucatarie!
Rau imi pare ca nu au luat in calcul incalcarea statului de drept, ca asta era motivatia cea mai reala, nu coboratorii din cocotieri! Daca nu-s bucurosi de oapeti nedoriti, de ce nu-i returneaza Ungariei permisive, cea care i-a primit de fapt prin granita cu Slovenia, via, sau veniti din Grecia, Bosnia-Herțegovina, Macedonia de Nord si Serbia? Pe la noi si bulgari nu prea ajung tananicarii cocotieri si bananieri din cauza rachetilor bulgari si mafiei bombardierilor romani, care ii jupoaie pana si de chiloti, nu numai de brumele de valute! Daca as fi austriac cu cap patrat, as ancheta invazia doar intreband prin sondaj pe buzati: Băi, ai mancat sarmale cu măligă?! Daca zice, DA, ranjand fildesii si are resturi de măliga printre ei, ala-i emigrantul tranzitat fraudulos prin Dacia Felix, iar daca are resturi rosii de pielițe de gogosari si iuțari intre colțați, atunci a tranzitat Narodnâi Republika Balgaria! Dar nu vor gasi decat resturi de țânțari, pentru ca-s veniti din Grecia-via Macedonia, carora li se mai spun si ,,țânțari!''

dora spunea...

Domnule Ifrim, ați făcut o afirmație și anume că, nu există bani la buget. Greșit! Una din lecțiile predate la ASE, spune, așa: nu există țară fără bani la buget, există țară cu bani prost gestionați.

luchy19 spunea...

Cat timp va dura dezbaterea în parlament pentru aprobarea ordonanței?

Huhu Rezea spunea...

@luchi
Ordonanța intă in vigoare din ziua în care va fi publicată în Monitorul oficial. Nu depinde de aprobarea de Parlament. Oricum, efectele ei privind indexarea pensiilor militare încep de la 01 01 2023.

benji spunea...

Mare îmbulzeală la executarea ordinului patriotic de schimbare a băncilor care livrează pensiile. Cei care rămân la bănci nepatriotice vor primi pensia neidexată şi cu întârziere.

maiag spunea...

STIMATI TOVARASI SPECIALISTI IN COMENTARII FARA LOGICA ,dupa ce citi trenuletul si ordonanta cu marirea suplimentara faceti simulari si aplicati legea la o pensie de 2990,4390,si celelate la o anumita limita,veti constata ca unele nu suporta nici amrirea de 5,1 kiar si cele de 9900 deoarece depasesc limita maxima admisa/ACUM SA VA VAD INTELIGENTA LA COMENTARII

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Romanii au inceput sa inteleaga abia acum ca nu avem politicieni, ci PREȘURI de dreapta, de sters picioarele! Mult hulitul, Bombonel Nastase, cu pesedeaua a bagat Romania in Europa, basistii-lăbărali si useristii ne-au sapat groapa, lasandu-ne fara nici un prieten de n-am intrat in Schengen !

magda spunea...

Europol clameaza victoria...de la 01.01.2023 gradul profesional in MAI va exploda...de fericire.Desigur ca pe noi rezervistii ne bucura si nu prea stirea, tinand cont ca a disparut de ceva vreme actualizarea din legea cadru.Poate asa vor vedea coloneii si generalii de carton aflati in fruntea asa ziselor sindicate si asociatii( care acumuleaza miliarde din cotizatii de la enoriasii lor) cum se castiga un drept...pas cu pas nu doar cu cate un comunicat sec.Trebuie ceruta cu mult mai multa fermitate ACTUALIZAREA.Cum poti fi rezervist cu grad inferior in Romania? Simplu...stand si privind la stele.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dora, vreau, nu vreau trebuie sa-ti dau dreptate: Asa-i, Doamna!

reddog spunea...

Problema cu Austria

Din partea noastră trebuie mai multe fapte decât vorbe și văicăreli.
Micuții austrieci trebuie loviți in stomac, adică la bani.
Și asta poate face fiecare la nivel personal.
Aceasta baba decrepită care trăiește în lumea ei visând la vremuri demult apuse (și care e mai coruptă și perversa decât România) trebuie faultată.
Fiți că Mărgelatu sau ciocu' mic.
Și pe aici vedem că sunt unii care au ceva bănuți dar tot inima de sluga au.
Fapte nu vorbe.
Fiecare dintre noi îi poate faulta pe austrieci.

Huhu Rezea spunea...

@maiag
Majorarea de 5,1 fiind acordată din oficiu se aplică la toată lumea.
Asemenea neînțelegeri a creat textul modificat de specialiștii lu' pește care spun că și indexarea suplimentară se acordă din oficiu.
In realitate, ordonanța reglementează, prin derogare de la art. 59, doar indexările suplimentare.
Dacă indexarea suplimentară se acordă prin derogare, râd și curcile când spui că se acordă și din oficiu.
Majorarea valorii punctului de pensie potrivit art. 102 din L 263/2010 nu se acordă din oficiu, în fiecare an trebuind să fie dat un act normativ, de regulă legea bugetului, care să stabilească valoarea punctului de pensie.

reddog spunea...

CFI
Politicienii români sunt oglinda societății.
Mai mult sau mai puțin.
Eu am înțeles că unii se cred îngerași și cred că au ajuns să fie conduși de satane.
Totuși, vorba unui clasic in viața: Mai taie din ele da-le dracu! 😁✌️

Calinmihaib12 spunea...

1. OK !
..tocmai scriam acum(113:02') un comentariu..!( și am mai scris unul pe la orele ~12,..de proba și mulțumire)..!

2."Rejectarea" [un termen folosit de un post TV francez("FRANCE 24")] intrării ROMÂNIEI și BULGARIEI în respectiva zonă discriminatorie are cauze și implicații ascunse atât POLITICE cât și mai ales ECONOMICE, vizând, printre altele, EVITAREA FUGII FORȚEI DE MUNCĂ IEFTINE româno-bulgare "acolo", afirmativ oricum "deficitară" aici..!; în această "afacere" sunt implicate grupuri oligarhice..de ambe le părți "interesate", de toate culorile..curcubeului..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Azi s-a discutat pe Romania tv despre cheltuielile cu pensiile speciale, uriase,si ca se asteapta de la o zi la alta terminarea reformelor lor. Am apucat emisiunea cam tarzior, pentru ca atipisem la calculator, in fund... A naibii insomnii si depresie mai am ca adorm ziua si din picioare, de oboseala cronica...
Au bagat pensiile la BCR,? ca am aplicatia George sa mi se spuna asta pe telefon, dar inca ma mai gandesc la parola corecta sa n-o dau in bara, avand-o notata pe undeva, fiind lenos s-o mai caut... Si asa banii ii scot luni, cand platesc chiria,intretinerea si celelalte utilitati ca sa scap mai repede de toti banii...

Viorel spunea...

Cornele. Las-o moartă. Dacă era Băsescu președinte în locul lui KWI, România intra în Spațiul Schengen, poate chiar mai devreme.

Viorel spunea...

După ce la va majora Solda de grad cadrelor militare active conform Proiectului de HG și majorarea de 10% la Solda de funcție conform Proiectului de OUG începând cu 01.01.2023, cei ce se vor pensiona în anii următori, vor boci pe blogul domnului Huhu Rezea că au pensia mai mica decât cei pensionați până pe 15.09.2017, cum o fac unii în momentul de față.

Viorel spunea...

Să vezi / auzi și să nu crezi. ATENȚIE cei din MApN. Poate dă dracu și nu solicitați și voi.
Polițiștii locali din Bacău cer spor pentru că fac „febră musculară” la degete, din cauza tastaturii.
Conducerea Poliției Locale Bacău a solicitat Primăriei Bacău sporuri pentru condiții vătămătoare de muncă, printre acestea numărându-se și faptul că angajații fac “febra musculară” la degete de la scrisul la tastatură.
Cererea este însoțită de mai multe buletine de determinare prin expertizare a locului de muncă emise de Direcția de Sănătate Publică Bacău.
https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/politistii-locali-din-bacau-cer-spor-pentru-ca-fac-zfebra-musculara-la-degete-din-cauza-tastaturii.html

Sebi spunea...

Una calda, asa de calda ca nu stiu de unde s-o apuc.
Imi spune un amic...
Ca pensiile nesimtite ale magistratilor se indexeaza cu 5,1 % dela 1 ianuarie.
Ca pensiile speciale s-ar fi autoreglat prin cele doua componente pentru a-si pastra cuantumul actual, asa cum s-au jurat guvernantii. Indexare zero, nu era nevoie de vreo mentiune in OUG.
Ca au fost scoase la inaintare pensiile militare, atat de... "nespeciale", pentru niste mizilicuri nesemnificative de cativa lei, "suplimentar" la indexarea generoasa de 5,1%: doar atat ca tara e saraca si plina de civili indexati cu doispe jumate, sa traiti, servim patria!
Ca alineatele 3 - 7 ale art. XVIII au fost pervers introduse pentru unicul scop de a da unda verde, pe principii legale fata de care eu manifest o totala ignoranta, indexarii pe muteste a acelor pensii speciale nespecificate.
Cum aici subt multi oameni care se pricep... si pentru ca ma cam umfla rasul, sper ca voi primi de la dvs. confirmarea ca asta-i doar un banc prost si implicit aprobarea sa rad.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

SEMNAL:
Sa va spun ceva ce mi-a soptit o pasarica guvernamentala:
Primul draft al proiectului de lege a pensiilor speciale & militare a fost trimis de catre Guvern si Banca Mondiala catre UE la modul talharesc si tainic.
Ce sa vezi? Trimiterea a coincis cu cateva petitii scrise, in romana si engleza de catre mine, la UE, extrem de dure in continut si extrem de reale, CU PROBE SCRISE, verificabile, europenii documentandu-se prin retele specializate cu situatia dezastruasa de la pensiile mici si medii, cu excesele la pensiile gusteroilor cu doctorate copy paste si mafia gulerata!
Apoi,dupaceau fazutdraftul, si stiind realitatea din petitiile mele, le-au spus guvernantilor, PAS, returnandu-le tot draftul pentru o revizuire totala, de la zero, caci au cerut sa se elimine chestii pe care eu le-am invocat repetitiv, pana la saturatie, si le-au recomandat ca le suspenda termenul de 31 Decembrie, cu amanare in tandem cu pensiile civile de finalizare a draftului pana in luna Aprilie. Credeati ca petitia publicata de @Onorabilul a fost doar aia? Va inselatiamarnic! Au fost mai multe, dar doua, foarte documentae si cu probatorii materiale, evidente, au fost cele mai tari, si trimise la sefia UE si toti sefii de compartimente ai UE, pe multipe adrese, NATO- doua adrese, si toti sefii de la Banka Mondiala si sucursalele cele mai mari din Europa, Romania si USA, la mai multe adrese. Cand Romania-MApn au trimis situatia pensiilor militare, a trimis ceva la gramada, la un capitol sub denumirea de pensii de 2500 lei doar cifrele astea,fara sa spuna si cuantumurile detaliate ale pensiilor sub suma astade 2500 lei, si nu a trimis detaliat si defalcat si situatia la pensiile alea in numar de 19.500, cu cuantumurile acelea de 18lei,50 lei, 100lei, 200lei, 500 lei......1000 lei, 1200 lei-1500-2000-2500 lei, ca aia cand au vazut situatia asta dezastruoasa s-au schimbat la fata si mi-au crezut petitiile, mai ales ca au mai trimis cativa sustinatori de-ai mei, plus si Stelica le-a varat si el o petarda!
Asa ca acum nu se mai grabesc sa mai trimita porcarii de drafturi la UE, ca iar sa fie discriminari si tot felul de nedreptati si abuzuri ca sa aiba de castigat doar generalii copy paste si clocarii gulerati, ca eu permanent am grija ca internationalilor sa le tin vigilenta treaza cu petitii de atentionare! Detalii nu voi da nici mamei si nici lui tata din groapa, si nu se va afla de la mine nimic in plus din tot ceea ce stiu!

Huhu Rezea spunea...

@Cornele
Fii mai modest! Nu te entuziasma atâta... că te îmbolnăvești de paranoia.
Cei de la CE, dacă au respins draftul, au făcut-o nu pentru că sunt discriminări între pensionarii militari, ci pentru că doresc ca și pensiile militare să fie integrate în totalitate principiilor cerute de Jalonul 215.

luchy19 spunea...

@luchi
Ordonanța intă in vigoare din ziua în care va fi publicată în Monitorul oficial. Nu depinde de aprobarea de Parlament. Oricum, efectele ei privind indexarea pensiilor militare încep de la 01 01 2023.

9 decembrie 2022 la 12:12
...înțeleg că NO reprezintă,,hotărârea definitivă '' , dar trecerea acestei ordonsnte prin parlament este o simplă procedură sau ne putem trezi că se taie și aceste ,, procente ''?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

https://www.stiripesurse.ro/europarlamentar-roman-dezvaluire-halucinanta-in-urma-unei-discutii-cu-cancelarul-austriei-detaliul-care-schimba-toata-ecuatia_2696635.html

Leo spunea...

Și eu sunt convins de înflăcărarea lui Flavius dar și de completarea Amabilului.
SĂ MAI STĂTEM CIULIȚI O VREME !

ifrim spunea...

Da Corneluș la BCR au intrat de pe 08 dec.Vezi să nu ai LDLul mare și trigliceridele de ai stare de oboseală cronică!

M spunea...

Demența și ura USR-istă la adresa pensionarilor militari!

Năsui (fiul trădătorului cu același nume) scrie pe pagina lui de FB:
Cifra pe care nu vor s-o aflați. Pensiile speciale în 2023 vor fi 12.4 miliarde. În creștere cu 248 de milioane.

Îi dă un comentator peste rât: Bă prostea!!!! Înseamnă o creștere de 2% în condițiile în care inflația a fost de 15%

Câți dintre postacii USR-iști credeți că au calculat?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, n-am pretentia ca am influentat cu ceva, decat ca MApN au trecut suma de 2500 lei ca fiind pensia cea mai mica in plata la pensiile militare, doar ca sa duca realitatile in derizoriu, sa minta si sa insele Uniunea Europeanaca, nedefalcand sub 2500 pensiile mici,
zicand ca nu sunt probleme la pensiile militare. Aici trebuie facuta dreptate, apoi la pensiile cu acelasi statut, vechimi si functiii, sau an de iesire in pensie la fel unde, de exemplu, un Colonel are, sa zic, 10.000 lei sau 14.000 lei, si altul in aceiasi situatie are 3500 lei, ca in cazul unui Colonel ardelean, prieten, care acum 2 ani avea 3200 lei si fusese Cdt Unitate, iar acum, dupa indexari nici n-a atins 4000 lei, sau Comandor cu 4500 lei sau cu 7300 lei, si altii cu 12.000lei sau 13.000 lei, sa numai zic de acel General care anul trecut avea 3200 lei si Col Dogaru mereu il exemplifica public!
UE, daca nu-i pisata la cap cu petitii si exemple se lasa inselata si dusa de nas pe mana clocarilor, in cardasie cu politicienii de partea lor, precum un Falcoi sau altii, foste cadre militare ajunse in politica, foarte interesati saramanasituatia oabla, ei fiind franarii reformelor, interesati de spuza pe castanele doar ale lor, nu si de ceilalti!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tizule, multumesc frumos! Nu le am rele analizele, mai tin regim, cand pot, mi-a disparut si chestiile cardiace luand riguros tratamentul @Onorabilului, crud, si cu adaos de oregano, scortisoara si turmeric, insa problemele si grijile stresante, financiare si permanente, scumpirile in lant, facturile mari si bolile grave ale lui Ana imi creaza un stres profund, ganduri negative si de aici un lant de dezechilibre emotionale si psihice, ca daca s-ar termina naibii cu reformele si s-ar aplica niste cuantumuri cu decenta si conform vremurilor ce le traim, as sti de una si buna si m-as linisti naibii intr-un fel, dar pana atunci mi-e un calvar toate trairile si starile astea negative, ca-ti vine sa te duci dracului cand iei pensia si in ziua aia o flituiesti pe toata pe la casierii, ca asa au vrut clocarii si generalii copy paste, vede-i-as mai rau decat mine! De aia nici nu ma duc pana luni sau marti sa-mi ridic pensia de la Banca! Sa ce cu ea, decat facturi?... Sanatate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Apai, @Leo, ha, ha, ca m-am ciulit de mi-au crescut urechile ca la magar,dar ce sai-i faci?! O sa mai STATEM cat o sa mai putem! CRED IN JAMBONUL 215, ca daca ma va insela, il pun la rotisor si-l mananc de Craciun, sau de Paste mai degraba! (Nici nu stiu la anul cand pica Pastele, sa-l sarbatorim o data cu finalizarea si aplicarea jambonului 215)!

Sorin spunea...

CFI 9.12.22 14.04
Nu poți pune semnul egal între petițiile tale și modul în care persoane de conducere din UE au retrimis spre rescriere, reformulare, adaptare la cerințele jalonului a documentelor trimise de România spre avizare. Adică nu poți fi sigur ca e o relație cauza-efect.
Adresele de email, deși sunt pe persoana fizica, sunt de serviciu, asa cum sunt cele de la structurile de la noi: ministere, ambasade, etc.
Adică nu Ursula citește emailurile. Fiind o adresa publica gândește-te cam câte emailuri poate primi pe zi căsuța respectiva, de la petiții la cereri, injurioase, etc. Ele sunt verificate de o structura de securitate IT, apoi de consilieri care le triaza, fac un sumar, transmit Ursulei doar ceea ce e considerat f important și care arde. Deci textul trebuie sa fie concis, fără trimiteri și plimbări prin legislatie, pt ca nu sta nimeni acolo sa explice in subsidiar problemele legislative. De asta, ți am sugerat sa trimiți petitiile in limba romana. Acolo exista consilieri romani, care știu sa transmită mesajul tău în limba romana în engleza care transmite exact acel mesaj.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Apai, @Leo, ha, ha, ca m-am ciulit de mi-au crescut urechile ca la magar,dar ce sai-i faci?! O sa mai STATEM cat o sa mai putem! CRED IN JAMBONUL 215, ca daca ma va insela, il pun la rotisor si-l mananc de Craciun, sau de Paste mai degraba! (Nici nu stiu la anul cand pica Pastele, sa-l sarbatorim o data cu finalizarea si aplicarea jambonului 215)!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

https://www.stiripesurse.ro/raiffeisen-bank-a-pagubit-romanii-cu-22-de-milioane-de-euro-anpc-intra-la-rupere-in-scandalul-boicotarii-austriei_2696765.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Sorin, aceste petitii au o pagina, si aia pe trei sferturi, plus atache cu probatorii. ASTEA NU USARDE OCHII CUI TREBUIE SA LE VADA, UE nu-i Romanistanul bananier sa nu le citeasca factorii de raspundere!

Paul Puiu spunea...

Huhule, proiectul de ordonanta in cazul indexarii suplimentare evidențiază clar ca cei avantajati sunt tot cei trecuti in rezerva pana in data de 15.09.2017!!! Se cunoaste faptul ca printre acestia sunt foarte multi care au deținut functii de conducere si au multa influenta si care si-au plans soarta pe la diverși sefi de pe la casa de pensii MAN, reușind sa ii convinga pe acestia din urma, ca sa le faca jocurile!!! Prevederile celor doua aliniate referitoare la indexarea suplimentara din noul proiect de ordonanta sustine in continuare discriminararea dintre generațiile de rezervisti si in retragere!!!! Probabil ca cineva va constata ca indexarea suplimentara este elaborata cu dedicatie in vederea acordării unor noi privilegii celor trecuti in rezerva pana la data de 15.09.2017. Discriminarea se poate constata cu foarte mare ușurintă chiar din primele paragrafe ale celor doua aliniate astfel:
Pentru cei trecuti in rezerva pana la 31.12.2017, cu scopul acordării de privilegii, mai ales celor din perioada 01.01.2016-15.09.2017🤬🤬🤮🤮:
a) până la 3.000 lei inclusiv, se indexează cu 7,4%, fără să depășească 3.154 lei;
b) între 3.001 lei – 4.400 lei inclusiv, se indexează cu 5.1%, fără să depășească 4.573 lei;………………………..ETC
Pentru cei trecuti in rezerva dupa data de 01.01.2018, adica cei discriminati:
a) până la 3.000 lei inclusiv, se indexează cu 3,8%, fără să depășească 3.076 lei;
b) între 3.001 lei – 4.400 lei inclusiv, se indexează cu 2,5%, fără să depășească 4.485 lei…………………………ETC.
Deci totul este copy paste ordinar cu exceptia cuantumului indexarii!!!!!😉😉😉Oare care e motivarea sau temeiul legal pentru a aplica indexarea diferentiata avand in vedere ca cuantumurile pensiilor din ambele aliniate sunt identice, indiferent de perioada trecerii in rezerva?????🤔🤔🤔 Este oare discriminarea irefutabila sau nu????Huhule tu ce zici sau tii cu ursul???😂😂😂😉😉😉

Huhu Rezea spunea...

PP
Ești penibilă!
Un comisar sef pensionat in urmă cu 10-15 ani nu are nici pe jumătate pensia d-tale.Degeaba citești Biblia ...că nu ai nicio înțelegere pentru camarazii mai în vârstă.

Paul Puiu spunea...

Huhule, am inteles tu tii cu ursul, pentru tine e echitabil 🤭🤭🤭ca un rezervist care are pensie de 3000 de lei si care a trecut in rezerva pana la data de 31.12.2017 trebuie sa primeasca o indexarea suplimentara mai mare decat un alt rezervist care are pensie tot de 3000 de lei sau similară in cuantum net, doar pentru ca trecut in rezerva dupa data de 01.01.2018!!!! Asta e echitatea diferentiata marca PSD!!! Daca era o indexare corecta trebuia facuta indexarea progresiv in functie de cuantumul pensiei pentru toti rezervistii si in retragere si nu dupa data trecerii in rezerva!!! De asta nu are ursul coada Huhule!!!!🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂

dac55 spunea...

Vestita ordonata a apărut in MO cu nr.1186

Meriam spunea...

Pe blogul,în cuiul catarii a apărut și un tabel care nu stiu cat este de corect. După el cei care au un vrut de 8400 sau 850 nu primesc nici cei 5,1, cu atât mai puțin 2,1% in timp ce toti cei care au peste 10.000 primesc integral 5,1%.