Un produs Blogger.

vineri, decembrie 16, 2022

Ciocanul Raichului de Est

41 comments

 Hai cu comentarii politically correct! Cosmopolitism și snobism, versus interes național.


41 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Asta va fi ,,leacul'' si ,,mantuire'' austriecilor! Ce o sa-si bage mierloiul austriac gheroiul ala ascutit in garleaja imperială, cand o s-o audă! Haida-ha!

Sebi spunea...

Exact asta ne lipsea, un branci pe scari dat economiei, ca n-avem nevoie de capital, ci de fudulie: o obsesie de victimizare nationala, chiar ma gandeam ca "Destepta-te romane" e desuet, ar fi timpul sa adoptam un imn puternic, o manea revolutionara, un nou zvac cultural, care sa ne reprezinte in actualitate: o natiune victima a hotiei internationale in general si austriece in context.
Huhu, dusmanul de moarte e aici, printre noi. Companiile cu capital strain, austriece, turcesti, canadinene ori japoneze, doar au profitat si au dat oleaca de spaga, cat s-a cerut. Pentru cine nu intelege atata lucru, e deja prea tarziu, singura speranta e la nepoti... dar si la Europa: cu o educatie occidentala, poate nu se vor vinde si ei pe doi lei cum au facut-o si o fac bunicii lor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

https://www.stiripesurse.ro/scrisoare-bcr-catre-clientii-romani-aderarea-la-schengen-este-in-afara-puterii-noastre-de-decizie-am-fost-mereu-aproape-de-romania-foto_2707860.html

stiripesurse.ro/vicepremierul-kelemen-hunor-nu-vom-ceda-santajului-nerusinat-al-austriei_2707460.html

stiripesurse.ro/surse-guvernamentale-urmatoarea-oportunitate-de-a-se-pune-pe-agenda-jai-aderarea-la-schengen-in-luna-februarie_2707930.html

Huhu Rezea spunea...

Sebi
Ce nu înțeleg cei ca d-ta.... și doar mestecă niste lozinci, este că nimeni nu-i apără pe corupții din interior. Cei din interior sunt corupți de marile corporații internaționale iar justiția nu îndraznește să le aplice si lor legea.
Deosebirea este că ai noștri corupți primesc bani și cei ca d-ta țin pe gratis, din cosmopolitism, cu străinii. Din cosmopolitism a fost votat și Iohannis.

reddog spunea...

Corsarul Invincibil a fost votat din patriotism.
Că doar nu era să aleagă pe unul gen Năstase 4 case zis și Bombonel.
Sau pe Geoană Prostănacul. 😁✌️🎯

Huhu Rezea spunea...

Acum înțeleg și proștii de ce erau scoși în stradă corporatiștii, noua noastră clasă muncitoare, ca să protesteze împotriva OUG 114 și împotriva lui Dragnea.
Degeaba apărea directorul lui Raiffeissen printre lanterniștii din Piata Victoriei?
De ce a îmbracat neamțul geaca rosie pentru a dirija manifestanții împotriva Guvernului? Cumva din patriotism?

Sebi spunea...

Coruptii din interior... se apara singuri. asta e menirea lor, a sistemului pe care l-au construit, asta inseamna coruptie. Si tocmai din cauza asta cei multi avem de suferit si plangem a pustiu pe bloguri ca acesta.
Nu marile corporatii ne-au injectat spaga in sange, ce mare corporatie te obliga pe dumneata sa deschizi usile cu capatana de cand te stii, de ai descoperit acum marea conspiratie austriaca? Coruptie exista peste tot in lume dar iata, acum brusc dam vina pe straini ca ne fura, pentru ca niste dobitoci isi construiesc un capital politic umilindu-ne...
Eu ma cred om cu capul pe umeri, dar recunosc ca am o cultura cosmopolita, daca asta inseamna lipsita de prejudecati nationaliste. Nu vrem capital austriac, dar vrem sau nu vrem nemtesc, american sau corean? Suntem furati de austrieci, am descoperit abia acum, ii boicotam si dam drumul la manele anti-austriece. Am inteles.
Am ajuns si lozincar.

Huhu Rezea spunea...

Esti atât de cosmopolit că nici nu te interesează de ce a spus ciocanul capitalului austriac NIET intrării României în spațiul liberei circulații pentru persoane și mărfuri.

Burebista spunea...

Huhurez.. Pe DUMNEATA si pe cei pensionați înainte de 15.09.2017 te avantajează decizia CCR ȘI UN BONUS LA PENSIE INDEXAREA DIFERENȚIATĂ. de la 1 ianuarie 2023. Deși inițial SE DOREA ca prin indexarea diferențiată sa se atenueze faptul ca unii după introducerea caș au pierdut la net față de alții.. Acum cei care inițial pierduseră la net dar recuperau prin indexarea diferențiată VAR AVEA PENSII ÎN PLATĂ MUUULT MAI BABANE DECÂT CEI CARE AVEAU ÎN PLATĂ ACELEAȘI PENSII NETE...
ATENȚIE... AICI NU CONTEAZĂ FUNCȚIE, GRAD.. ESTE DOAR DESPRE SUMA SAU CUANTUMUL PENSIEI MILITARE NETE.. CEL MAI SIMPLU AR FI SĂ SE FACĂ O REACTUALIZARE A PENSIILOR MILITARE LA NIVELUL SOLDELOR DIN PREZENT CU PLAFONAREA LA NET PENTRU TOȚI PENSIONARII MILITARI...

Sebi spunea...

Macar sa fi fost doar atat, dar asta nu-i nimic, Huhu... ma intereseaza mult mai mult decat atat, ca orice cosmopolit care se respecta, ca ins care nu intra in biblioteci sau librarii ca in bancurile cu militieni, doar fiindca afara ploua.
Probabil ma subestimezi pentru ca, fiind nul la capitolul legislatie si fiindu-ti oaspete ca batran ofiter in rezerva cu o pensie si o sanatate subrede, cu foarte rare interventii pe blog, adesea pur condescendente sau doar menite a descreti oleaca fruntile infierbantate, probabil par nul si in alte privinte.
Dar adevarul este ca sunt mult mai cosmopolit decat ar suporta cel mai negru cosmar al unei batarne salupe nationaliste.
Ca sa-ti raspund fara ocolisuri, ciocanul austriac este aurit si strans in gheara stanga de vulturul lor negru, dar vorba ta... cred ca nu "intereseaza" pe nimeni relatiile de rudenie heraldica a orataniei lor nationale cu acvila noastra (mult mai viteaza, de buna seama) si chestiile aurite pe care le tine in gheare... ori pe cap... asa, cu mandrie maxima.
In ce priveste limba rusa, sa vezi hidosenie cosmopolita... n-ai sa ma prinzi vreodata ca inteleg macar vreo aluzie, ce dracu, am si eu limitele mele.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Austria pentru noi este noul dictator, URSS, individul prim ministru austriac cu nume de extraterestru, fiind noul Stalin ca sa ne tina in genunchi, sa ne schimbe guvernari cu ajutorul tradatorilor din interior, sa ne tina agoniselile si valutele doar in bancile lor ca sa controleze si sa puna in haos inflatia, sa ne stoarca ca pe lamai de absolut tot, sa ne tina sclavi tacuti care sa le pupe bombeurile, sa le spalam bosorogii la fund de rahat in tara lor, pe nimica toata, doar la ei sa schiem si sa facem drumetii montane, noi sa tacem si sa fim terfeliti de marile companii care ne sug averile din maruntaiele pamantului, si asta doar ca avem, da, da, avem cosmpoliti care sa-i pupe lingusitor in gur si sa le accepte toate abuzurile si atitudinile de grofi si stapani, ca pe propriile lor mosii! Ca de aia ursul in veci nu va avea coada, atata timp cat acesti cosmopoliti de bravadă s-au lasat de catre geaca rosie si acest Reich scosi in strada sa dea pana si guvenele afara! Care-s strigoi si nu-s patrioti, alaturi de noi, afara cu tot cu austrieci la gunoi!

Stelian P. spunea...

@Huhu
Pentru cei ca dvs. totul e clar ca lacrima. Coruptii romani sunt VICTIMELE strainilor. Daca nu ar fi strainii Romania ar fi curata ca lacrima iar Dubaiul ar invata cinstea si corectitudinea de la noi. Justitia ii protejeaza pe straini iar patrioti curati si cinstiti ca Nastase, Severin, Dragnea, Olteanu etc. ar fi deschis de mult robinetele cu lapte si miere. Limuzinele de lux si vilele vamesilor si ale politistilor de frontiera sunt dovada (pentru cei care vad) ca nu austriecii si olandezii au ceva cu fibra noastra de romani puri ci tocmai romanii sunt cei care alearga spre imbogatirea fara limite facuta cu banii strainilor si cu favorizarea infractorilor. Nu cosmopolitism ne trebuie noua ci mitraliere la frontiere in viziunea dvs. Si sa va amintesc firul rosu care strabate gindirea dvs.:
In Tezele din iulie, enunțate de Nicolae Ceaușescu într-un discurs ținut în fața Comitetului Executiv al Partidului Comunist Român (PCR), pe data de 6 iulie 1971, se prevedea, între altele că: "O atenție deosebită va trebui acordată activităților cultural-educative și distractive în rîndurile tineretului și în special ale elevilor și studenților, combătînd manifestările de cosmopolitism, diferitele mode artistice împrumutate din lumea capitalistă".

M spunea...

Chioru' a fost votat pentru că era dispus să vândă tot ce mai rămăsese prin țara asta.

Să fie clar: TOATE problemele militarilor români au început de la băsescu (scris cu literă mică așa cum se cuvine unui gunoi).

Rămân la ce am spus: aștept să crape javra ordinară să desfac o sticlă de șampanie care să mă ajute la un jet prelung pe groapa lui proaspăt săpată!

@Huhu Rezea

Nimeni nu iubește Răul pentru că îi place răul!
Oamenii iubesc răul pentru că îl consideră Bun!

Mizeria cea mai mare este să îi pupi în kur pe străini și să îi înjuri pe ai tăi! Deci mai lăsați-mă cu "jurământul militar"!!!! Mulți militari sunt primii care fac spume ridicând în slăvi dușmanul și batjocorindu-și compatrioții - adică ăia cu care la o adică ar trebui să stea umăr la umăr în tranșee apărând acest pământ!
Le-au spălat neuronul zicându-le mereu că ei sunt buni, frumoși și deștepți dar că nu au avut succes în viață din cauza altora, evident răi și corupți și MEREU români!

Marile firme occidentale au avut probleme penale în mai toate țările. Nu știu cum dracu numai la noi au fost mereu cinstiți! Cum naiba de am dat noi numai peste îngeri?
Sau și în structurile ce trebuiau să protejeze România sunt alde Sebi sau avianyc?

avianyc spunea...

@ Sebi
Stai in banca ta .Nu ai nicio sansa printre numaratorii de oua si pescarii de pe Belina.
Atata pot si cu asta basta.
Nici acum cand curg laturile pe televiziuni nu pricep ca ne-au vandut pentru un comision gras.
Mai au putin si- l dau jos pe Mozart de pe soclu si-l pun in loc pe Guta ,Leo de la Strehaia in concert in centrul Vienei.
Saptamana viitoare plec cu gasca organizata in anuala escapada in Alpii austrieci ( zona Tirol).
Revin cu filmari de pe traseu pe muzica de Bach ( preferatul meu) ,sper sa fie acceptate.

Militar de la 14 ani spunea...

Austria nu e de capul ei. Până la urmă trebuia să intre Croația, nu România sau Bulgaria. A fost o regie bine pusă la punct de marile puteri. Numai zic că în caz de ceva era Olanda cu veto asupra Bulgariei, implicit României. Dacă s-a rezolvat cu MCV-ul s-a scos o altă temă: migrația. Croația are imagine bună, pe când noi sau bulgarii...ar fi existat probleme interne pentru liderii occidentali. Oricum, cred că tema Schengen s-a terminat. România ar fi fost în UE cu adevărat dacă aveam Schengen.
Cât despre boicot, o prostie mare cât casa. Problemele țin tot de slăbiciunea și corupția de la vârful statului (vezi redevențe, profitul repatriat, legislație cu dedicație etc). Mai devreme sau mai târziu, curentul suveranist, patriotic va veni și la noi cum este acum în Ungaria, Polonia. Avantajul lor este că se bucură ca cetățeni de toate binefacerile lumii occidentale ca Schengen, fără viză în USA. Ca și în cazul evenimentelor din '89, noi am cam fost ultimii.
Partea proastă este că noi nu contăm în UE atât timp cât nu avem nimic de spus. Slugărnicia, corupția și lipsa de demnitate au pus în genunchi această țară. Rugați-vă să nu fie un război că nici NATO nu e mai prejos, chiar dacă în loc de intrari de investiții în țară, Iohannis a transformat-o într-o bază militară. Colonia perfectă!

bogdan spunea...

PENTRU BUREBISTA

Am spus in comentariile anterioare ca da, indexarea diferentiata este buna. In ianuarie eu am primit la pensie altii deloc. Am recunoscut asta. Acum chiar te astepti se fie recunoscuta situatia creata de catre cei iesiti inainte de 2017.\ ?

M spunea...

Boicotul îl fac pentru mine nu pentru a falimenta Austria!
Așa cum nu mă uit la România TV pentru că mă enervează prin politica lor editorială. Asta nu înseamnă că dacă nu mă uit eu are să dea faliment definitiv!

Te crezi slugă? Ești slugă!

România e țara pentru care unii au jurat să își dea viața, țara de la care tot ei așteaptă să fie tratați cu respect în timp ce ei aruncă cu lături! Uniunea Europeană nu e nici perfectă nici complet putredă.

Extremiștii de dreapta, descreierații de la AUR, cred că dacă au discursul ăsta anti-național o să aibă mai mulți adepți! EXCLUS! O să fie mereu între 10-15% acolo unde e locul partidelor de extremă. La fel cum USR o să fie mereu între 10-15% dar pe partea cealaltă, a partidelor neo-marxiste, de extremă stângă!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pana si ungurii, din interior, cat si din exterior, chiar prin vocea premierului, Viktor Orban, au fost si sunt alaturi de romani si Romania pentru Spatiul Schengen! Cel putin cei din țara au luat foc prin vocea presedintelui UDMR, Kelemen Hunnor! Bravo lor ca le-au dat o loazbă grea cosmopolitilor! Nu prea vedem des asemenea atitudini, insa cand ele sunt afisate si spuse public in clipe grele pentru Romania, sunt bine venite si de bun augur:

stiripesurse.ro/viktor-orban-romania-schengen-ue_2708450.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Un esec incomensurabil, pe mana unui maniac al Raichului austriac, ce pozeaza in premier, mulgatorul cinic al resurselor Romaniei, confirmat clar si de catre Eugen Tomac, afirmand ca in 2023 nu suntem in carti si calendar pentru asa ceva:

stiripesurse.ro/eugen-tomac-dezvaluie-ce-s-a-discutat-despre-schengen-in-consiliul-european-nu-au-fost-auzite-de-nimeni_2708375.html

Paul Puiu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@StelianP.
D-ta ești mai mult un snob și un duplicitar, cu aere de consul militar în țările Tratatului de la Varșovia.

Gigi spunea...

https://m.ziuanewz.ro/dezvaluiri-investigatii/acesta-este-rezultatul-nstr--in-rii-capitalului-rom-nesc-haita-jefuitorilor-a-scos-din-rom-nia-aproape-2-trilioane-de-euro-n-30-de-ani-1574012

Cine trebuia sa vegheze sa nu se scurga avutia,iar noi sa trăi m o viata fericita,noi cetatenii români.Ar fi trebuit sa avem pensii,salarii de zeci de ori.Nu mai ceream pomana de la nimeni.Dormiti in pace,ne meritam soarta de tradatori!

Stelian P. spunea...

@Huhu
"Cei din interior sunt corupți de marile corporații internaționale iar justiția nu îndraznește să le aplice si lor legea."
Distractiv ce spuneti. In mod normal cei care pretind sau primesc mita (indiferent sub ce forma) sunt mai vinovati decit cei care o dau (facem abstractie de legea actuala). Cei care cer si primesc mita sunt bieti romani fortati cu pistolul la timpla de nemilosii straini sa-si murdareasca miinile.
Ce s-ar intimpla in tara noastra daca imperialistii sositi in tara cu sacii de dolari in spate, dornici sa dea mita, ar fi opriti de romani care le-ar spune "nu ne vindem tara, mai bine saraci si cinstiti? Facem afaceri doar in mod transparent cu licitatii deschise etc., etc. S-ar mai vorbi despre coruptie in Romania? Ar mai indrazni marile corporatii internationale sa-i corupa pe romani? Mai schimbati-va convingerile ca nu toate bat cu realitatea.

Huhu Rezea spunea...

@Stelian P
Dacă vetoul Raichului de Est și al Tarilor de Jos a fost dat pentru că Iohannis și Ciucă nu au cedat presiunilor economice din zona Marii Negre, eu îi felicit pe ai noștri că nu au procedat precum predecesorii lor, fie că s-au numit Năstase, Băsescu sau Tăriceanu.

vasile iosif spunea...

Corect. Nici o molecula de gaz pe gratis pt.austreci.

Huhu Rezea spunea...

In cțteva zile vom putea auzi că și Bușoa al nost' a fost corupt de qatarezi pentru atribuirea campionatului mondial de fotbal și pentru exportul de gaze din Qatar în Europa.

csej spunea...

Dacă vrei sa te impui determina-i sa aiba nevoie de tine.Degeaba dati vina pe străini.Ei nu-ti luau daca nu le dădeai tu.Nu stiu cum e la austrieci dar la noi a existat ceva putred.Va aduceți aminte de momentul cand Petrov s-a răzbunat pe polițiștiii de frontieră si vameșiii ce prestau la frontieră de vest a României?Ce mai vaiete ce mai plânset.Ar fi cazul sa renunțăm la conduita gen AUR si sa ne punem ordine in propria ogradă.Nu credeti ca ar fi cazul sa se reactiveze decretul impuscatului privind justificarea averilor dela vladica pana la opinca?
Rog sa nu ma înțelegeți greșit.Din cazuri pe care le cunosc patronul austriac este mai cinstit decât patronul român in relatia cu angajații sezonieri.Lichelele sunt romanii nostri interpuși între austriac si angajați.Acuzam pe austrieci ca ne-au defrisat pădurile.Ma suntem nebuni?A venit austriacul cu motofierastrau sau ai,nostri au tăiat in prostie?La noi ca peste tot acționează cererea si oferta.Nu ti-a luat nimeni cu forta.Problema este la noi,in cultura noastra in care e impamantenita șpagă,mita,căpătuială prin nemunca,putorosenia,lasa ca merge si asa etc.Poate cineva dintre noi sa descifreze de ce există diferența de cultură a muncii între vestul si estul României și de ce ungurul in general e mai de cuvânt.A se reține că nu sunt ungur , nu am rude unguri,nu,am prieteni unguri.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bușcoi Bordea de la oi n-a facut, in schimb, sex turistic in deplasare cum fac parlamentarii britanici, (bine ca nici nu putea la hrapi s-o faca, bre, ca daca-l prindeau in fapt ii amputau trihirica de șurubica, cat o zare!) si ai nostrii nu se drogheaza, asa cum s-au gasit urme de cocaina, dupa petrecerile date de madamme Prim Sinistru britanic, azi demisionata, asa cum confirma tv-urile si presa! Iaca acilica un material pe tema sexului turistic al parlamentarilor britanici:

https://www.stiripesurse.ro/dezvaluire-soc-parlamentari-din-marea-britanie-acuzati-ca-practica-turismul-sexual-in-timpul-unor-deplasari-in-strainatate-politico_2708645.html?utm_medium=notification&

Pe de alta parte, dar nu in nota *Cuiului catarii,* sa nu infund blogul in sanctiuni:
Acum incepe sa iasa la lumina marea coruptie din sanul europarlamentarilor, cei care ne cereau directive de indeplinit pe justitie si puneau DNA sa aresteze de-a valma nevinovatii, dovediti ulterior nevinovati de insasi ICCJ, noul Cod Civil de azi fiind facut varza de catre aceste directive, PUNAND JUDECATORII SA JUDECE DE FAPT CU NEDREPTATI DIN FAȘĂ LEGISLATIVA si impotriva caracterului de justitie cu celeritate, apoi jaloanele din PNRR, punand pe fuga magistratii si Justitia fiind doar un loc al pasilor pierduti, unde dreptatea nu-i pusa pe cantarul echilibrat corect. Degeaba avem o Justitie buna, judecatori foarte buni, si o spun sincer ca eu nu pot peria acolo unde nu sunt scame, daca legile impuse de UE nu-i ajuta pe judecatori sa dea hotarari drepte, sau cum in trecut statul paralel cu cadre de secretosi dictau prin forta DNA a lui Portocala si a Fofoaiei cum si cine sa intre la puscarie pe criterii politice, cuordine impuse de catre turnatorul, Clondir Petrov!
UE nu mai reprezinta azi o garantie sigura a justetii, stabilitatii si democratiei europene si incepe deja sa miroase a cloacă corupta pana in maduva oaselor! De acolo actioneaza si reich-ul austriac sa ne macine intern si extern, calcandu-ne in picioare mandria si drepturile egale cu toate statele de a fi romani europeni!

avianyc spunea...

Slava Ukraini !

https://www.stiripesurse.ro/revolta-soferilor-care-trec-in-ucraina-vamesii-ucraineni-cer-100-de-dolari-minim-ca-sa-treaca-vama--nu-dai-nu-treci--_2707915.html

Rachetii ucrainieni infiltrati intre refugiati cei mai agresivi si violenti in Austria.Mari nemultumiri ale populatiei in privinta lor.

akord 75 spunea...

Deocamdata Croatia de abia primita in UE "s-a aliniat cerintelor" si a intrat in corul (anti)bocitoarelor cu "Слава Україні"
"Croația joacă tare după intrarea în Schengen. Zagrebul respinge participarea la misiunea UE de sprijin a armatei ucrainene"
https://evz.ro/croatia-joaca-tare-dupa-intrarea-in-schengen-zagrebul-respinge-participarea-la-misiunea-ue-de-sprijin-a-armatei-ucrainene.html

M spunea...

E cam greu să îi acuzi pe bulgari că nu își fac treaba când au murit, în ultimile luni, 3 ofițeri de poliție de frontieră la datorie. Nu credeți?

Austria stă bine mersi în mijlocul Europei și behăie sa fie apărată. Acum 20 de ani am fost șocat să văd în Viena, pe trotuar, musulmani în genunchi pe covorașe rugându-se!

Austria se plânge de 75.000 de refugiați. Moldova a pornit până acum 70.000 de refugiați ucraineni și nu se dă cu curul de pământ. Iar Austria nu e Moldova!

Am impresia că Austria a vrut să obțină ceva și s-au gândit că românii și bulgarii au stat cuminți 11 ani și mai pot aștepta unul.
În plus sunt destui români "patrioți" care își întreabă stăpânii dacă ai voie să își dea cu alifie!

M spunea...

Era posibil să nu apară și mizeria putinistă????
Topicul e despre intrarea în Schengen și Austria dar spălații pe creier trebuie să găsească ceva sa aducă vorba de obsesia lor bolnavă: Ucraina.

Dacă stăpânul lor nu ar lua bătaie prin noroiul ucrainean nu ar fi așa de disperați!

Vai, Croația nu o să antreneze 100 de militari ucraineni! Ce lovitură! 😂

Slava Ukraini! Moarte invadatorilor ruși!
🇷🇴🇺🇦

PS - @avianyc "Rachetii ucrainieni infiltrati intre refugiati cei mai agresivi si violenti in Austria.Mari nemultumiri ale populatiei in privinta lor."

Sursa???????

avianyc spunea...

@ M
O sursă din presa.
In rest din viu grai de la cei care muncesc acolo .

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.national.ro/stiri-externe/viena-sub-teroarea-refugiatilor-din-ucraina-soferi-de-taxi-batuti-cu-bestialitate-de-raketi-coborati-din-masini-cu-numere-de-ucraina-video-764157.html/amp/&ved=2ahUKEwjqpM_BoIH8AhVE26QKHTM0A1kQFnoECA8QAQ&usg=AOvVaw272QVJHx1fmPhKgn1vo18o

M spunea...

@avianyc

Am citit articolele și zice de o altercație într-o parcare. Nu am găsit nimic despre "racheti ucraineni infiltrați".

Doar zic că nu e nici bine, nici civilizat să acuzi la grămadă, fără dovezi. Fiind din "Național" îmi dau seama că ați fost indus în eroare!

Ați uitat de "românii care au mâncat lebede"!? 😁 Ziceau că mergeți des pe la Viena! Cum e carnea de lebădă?

Vedeți? Ce ușor e să extrapolezi!

De la colegii pompieri care au fost săptămâni întregi la primire refugiați știu că marea lor majoritate sunt femei speriate, cu copiii în brațe sau de mână. Bărbați destul de puțini și numai dacă aveau cel puțin 3 copii minori.

Dar, evident, sunt și excepții!

Cei care s-a isterizat un pic a fost unul de la partidul FPO de dreapta, chiar de extremă dreapta, naționalist și populist (un fel de AUR de la noi).

avianyc spunea...

@ M
Deschide trimiterile la publicatiile in limba germana .Sunt destule cazuri ca sa fie convingatore.
Nu-i singura sursa din presa.
Dovezi sunt si pe youtube.
In fine ,realitatea este ca austriecii nu-i au la suflet.
Eu cresc si servesc doar curcan si pastrav indigen de la pastravaria Makó _ Corund Harghita . De la pastravarie trec pe la Bisericani_ Lupeni pentru excelente produse lactate proaspete de magazinul de prezentare al fabricii " Gordon".
Ma simt in spatiul Schengen.
La fel si in Viena .

M spunea...

@avianyc

Le-am deschis domnule. E același caz povestit de trei ori. Nu contează!

Să vă dau un exemplu!

Când a început războiul în fața ambasadei Rusiei din SUA s-a organizat un protest la care au participat niște ucraineni. Protest legal, totul OK!

O rusoaică isterică a început să strige, să jignească și să îi provoace. Doi ofițeri de la Secret Service s-au apropiat și au rugat-o să se potolească. Rusoaica a țipat la ei și apoi i-a tras o flegmă unuia de la Secret Service. Evident a fost pusă la pământ, încătușată și reținută!

Eu sunt pro-ucrainean! Nu mi-am permis să povestesc asta atunci pentru că nu avea legătură, pentru că nu consider că rusoaica aia dementă reprezintă cetățenii ruSSiei.

Înțelegeți diferența? La un om civilizat ca dumneata mă așteptam la ceva compasiune pentru niște oameni care își văd țara făcută praf, viețile date peste cap și cei dragi puși în pericol sau chiar omorâți!

Fiți sigur că dacă ucrainenii treceau granița și măcelăreau ruși pașnici compasiunea și empatia mea ar fi fost alături de ruși!

Despre Schengen?

Unii zic că pierdem 10 miliarde de euro pe an din cauză că nu suntem în Schengen. Transportatorii zic că ei pierd 2 miliarde. Poate e așa!

Ce putea România să facă cu acești bani?
PNRR ne aduce 30 de miliarde! Cât am pierdut?
Pragmatic zic M#IE AUSTRIA! 🇦🇹🖕

Huhu Rezea spunea...

Fondul Proprietatea şi-a vândut deţinerea la OMV Petrom

Huhu Rezea spunea...

@M
Pentru austro-hungarofili nu păstrezi nimic?

M spunea...

@Huhu Rezea

😁 Nu e bine să lupți pe mai multe fronturi!

În plus mie îmi place Avianyc. Dacă ar fi mai echilibrat ar fi chiar o plăcere să citesc ce scrie!

Pentru mine România și românii sunt pe primul loc! Să nu înjure nimeni România și românii!

Nu suntem perfecți? Evident că nu! Nici ungurii sau nemții sau americanii sau rușii nu sunt!!!!! Acum-acum rușii turbați au dat peste cap o planetă întreagă pentru obsesia lor cu "lumea rusă". Deci mă concentrez pe putiniști! 😂

avianyc spunea...

@ M
Multumesc de aprecieri . Orice om ,cu bune si rele trebuie luat ca atare.
Doar ca fapt divers , aș vrea să va stiu parerea in cazul prezentat daca agresati ar fi fost niste taximetristi bucuresteni. Sigur ”Refugiatii in SUV-uri Lexus !!!! ” nu scapau nechelfaniti de le mergeau fulgii. Nu mai vorbesc ce era la gura reporteritelor si analistilor de pe teveuri si presa scrisa. Austriecii in schimb au fost foarte politicosi cu ei.
Huhurez va fi în mod sigur fericit la a doua venire a lui Nasty , Hrebenciucilor , Mazare , Rizea , Oprescu la comun cu Fluturi , Boci , Dragnia , Olguta !
Pâna atunci va fi in profunda dilema si dezamagire.
Atunci sigur Joiana va fata actualizarea , se vor mai asfalta (probabil cu Kakaraze de la turmele lui Cezar _Bulă serjentul ) ceva cioturi de autostrada pentru ca TIR-istii doritori de Schengen sa nu faca (cu timpii legali de odihna)700 km in 2 zile de la Constanta la Borș.

Viorel spunea...

avianyc.
Dacă e asa bine la unguri, cum pretindeți, de ce cetatenii unguri primesc doar 6 cartofi și 1 l ulei la pret subvenționat?
Dar cei 10 km de mașini la coada la pompa ce ne spun?
Dar ungurii care își fac aprovizionarea săptămânală din magazinele din ROU ce ne indica?
Dar inflația de 22% demonstrează ca Guvernul Viktor Orban ia cele mai bune masuri?