Un produs Blogger.

duminică, decembrie 25, 2022

Pățaniile generalului procuror Dan Voinea la Revoluție și după

11 comments

Hotărârea de condamnare la moarte a lui Ceaușescu nu putea fi pusă în executare decât dacă expira termenul de 10 zile de declarare a apelului, adică după  04 01 1990. 

Executarea abuzivă a soților Ceaușescu, fără o hotărâre judecătorească executorie,  a fost actul care a marcat compromiterea justiției postrevoluționare.

Este neadevărată și penibilă afirmația procurorului Dan Voinea că hotărârea a devenit executorie după ce "avocații" lui Ceaușescu au refuzat să declare apel.

Dacă Voinea a putut să-l acuze pe Ceaușescu, cine putea să-l împiedice să prevină crima din 25 decembrie 1989?

Dispozițiile Codului de Procedură Penală din anul 1968 în baza cărora a fost judecat și trebuia executat Ceaușescu. 

Art. 416. 

Hotărârile primei instanţe rămân definitive:

1. la data pronunţării, când hotărârea nu este supusă apelului şi nici recursului;

2. la data expirării termenului de apel:

a) când nu s-a declarat apel în termen;

b) când apelul declarat a fost retras înăuntrul termenului;

3. la data retragerii apelului, dacă aceasta s-a produs după expirarea termenului de apel;

4. la data expirării termenului de recurs în cazul hotărârilor nesupuse apelului sau dacă apelul a fost respins:

a) când nu s-a declarat recurs în termen;

b) când recursul declarat a fost retras înăuntrul termenului;

5. la data retragerii recursului declarat împotriva hotărârilor menţionate la pct. 4, dacă aceasta s-a produs după expirarea termenului de recurs;

6. la data pronunţării hotărârii prin care s-a respins recursul declarat împotriva hotărârilor menţionate la pct. 4.


11 comentarii:

Dodo spunea...

Criminali scrie pe spatele celor din acel "complet de judecata", impreuna cu apararea. Din pacate nici acu nu avem justitie. Constat ca a fost si este f greu sa intocmesti in p.v. de sesizare din oficiu.

BatistaPeTambal spunea...

Daca nu te astepti ACUM la dreptate si corectitudine din partea unui judecator sau procuror civil, ce pretentie sa ai de la unul militar (executa si nu comenta) - si-n perioada aia naspa?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mie mi-e scarba de acesti criminali cu sange rece, care si-au compromis profesionalismul, si asa patat in toata cariera de magistrati, caci in comunism se judecau procesele cu hotarari numai la ordine venite pe linie de partid, astfel dispunand uciderea nejustificata a celor doi dictatori, care nu erau mai vinovati decat magistratii din acele timpuri! Si acum este leit la fel, deci nimic nou sub soare. Acesti magistrati iresponsabili si partinitori, slugi catorva personaje de conjunctura istorica, care i-au judecat in acea mascarada pe sotii Elena si Nicolae Ceausescu ar fi trebuit sa fie judecati pentru această crimă oribilă!

Viorel spunea...

Cornele. Ești în urmă cu informațiile deși acestea s-au întâmplat demult.
De ce s-a impuscat judecatorul lui Ceausescu. Marturia grefierului instantei care l-a condamnat la moarte pe dictator
Grefierul procesului din 25 decembrie 1989, Jean Tanase, povesteste cum l-a tras Ceausescu dupa el, in mormant, pe judecatorul care l-a condamnat la moarte. Generalul Gica Popa si-a zburat creierii pentru ca nu mai putea suporta frica si remuscarile. Publicam azi primul episod al acestei povesti cutremuratoare, continuarea in ziarul de sambata. https://jurnalul.ro/special-jurnalul/de-ce-s-a-impuscat-judecatorul-lui-ceausescu-71892.html

basescu spunea...

Se pare ca nu aveti ce face in ziua sfanta de Craciun, ati terminat de barfit cu pensiile si reluati subiectul * 89. Se vede ca sunteti niste tablagii ( plutonieri ) de mana a 14.....chiar nu vedeti ca nimeni nu va baga in seama, vorbiti ca sa vorbiti etc. Va abureste acest Huhu. acel Ifrim, ssamd..... puteti continua ca la nivelul dvs nu ne putem astepta la altceva......

F16 spunea...

PAROL

GG spunea...

Marele patriot,cel care a făcut tara un colt de rai,a sfidat realitatea cum spunea Tuțea,va rămâne în istorie.Criminalii gen cei de la aTârgoviste,ii vor înghiți groapa de gunoi a istoriei.
@Chiorule Ce nu îți convine Boulev ești unul dintre ei?

Paul Puiu spunea...

Ce-a😝🤔patit Voinea sau ce si-a facut cu mana sa Voinea??!🤮🤮🤬🤬

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Basele, de ce nu vorbesti de acele fomele ce le-am intins pe tablele mele? Sa nu-ti fie cu remuscari ca n-ai primit condamnari pentru ce-ai facut la marea vanzoleleala, caci de bine, de rau doar in fata lui Dumnezeu vei mai da socoteala pentru acea smintela, aici pe pamant neavand de la cine sa mai iei vreo smardoială... Asa ca eu, tablagiii si Huhuezea n-avem grija sa-ti aranjam freza cu rea sau buna stiință pentru ce ai tu pe constiință!

Sebi spunea...

Na ca s-a basit un sconcs, abandonati nava mai copii pana rezolva tata.
Sa mor io daca nu-i arunc in bot ce-a mai ramas din ultimele sosete cachi. Aux grand maux les grands remedes, cum bine spuneau inaintasii. Messi, te pupa tata, am tinut cu Brazilia de cand ma stiu.

Known spunea...

Ce legătură a existat între Dan Voinea(procuror) și Horia Alexandrescu(jurnalist)?
Întrebare pentru cunoscători...