Un produs Blogger.

marți, decembrie 27, 2022

Pentru Vasile Pușcaș, cel care a negociat aderarea României la UE, eșecul aderării la SCHENGEN aparține autorităților române

37 comments

 Ultima parte a unui articol publicat în Piața Financiară.


Ce e de făcut?

Reacția autorităților și politicienilor din România a fost de a se lepăda de orice responsabilitate pentru eșecul înregistrat de România, în 8 dec.2022, și aruncarea întregii răspunderi asupra guvernului austriac. Mai mult, pe fondul unor înțelese nemulțumiri din partea populației românești, alimentată masiv în ultimii ani de discursuri politice manipulative, această atitudine publică a fost ghidată pe un teren al isteriei populare, desigur vizând guvernamentalii din Austria. Aceasta fără a se ține seama de faptul că la o viitoare încercare de accedere a României în Spațiul Schengen, guvernul de la București va avea nevoie de votul guvernului Austriei și a celorlalte state votante care, de-acum încolo, se vor uita mult mai atente la reacțiile politicianiste ale liderilor români. Ar fi fost mai util și sănătos se analizeze critic modul cum guvernanții României au abordat subiectul pregătirii și convingerii mediului european pentru ca țara noastră să fie acceptată în Spațiul Schengen. Și să se insiste pe întărirea încrederii tuturor europenilor față de statul român, guvernul lui și liderii politici ai acestuia.Conduita șmecherească, neo-fanariotă a politicienilor de la București este deja cunoscută în detalii de statele membre ale Spațiului Schengen, iar escamotările guvernanților români în privința politicilor europene sunt deja înregistrate nu doar la Bruxelles, ci și în capitalele statelor europene, fiind principalul motiv pentru care România și românii nu pot beneficia deplin de aderarea la Uniunea Europeană. E imperios necesar ca procesul decizional european al României să intre pe făgașul normalității, implicând competențe reale, instituții sănătoase și direcții clare conectate integrării europene.

Întărirea capacității de negociere la nivelul Uniunii Europene s-a dovedit iarăși că trebuie luată în seamă, ceea ce nu s-a făcut nici după recentul episod al PNRR, însemnând că liderii României nu vor (sau nu pot) să extragă învățămintele bune nici după multiple greșeli și eșecuri. De altfel e dovedit că guvernele de la București nu au reusit să gestioneze adecvat nici succesul aderării la Uniunea Europeană!

Nu voi propune eu o “foaie de parcurs” pentru următoarea etapă a reînscrierii țării noastre în. cursa pentru intrarea în Spațiul Schengen, deoarece aceasta este datoria guvernului României. Dar, nici nu pot trece peste observația, care este la îndemâna oricărui cetățen al României, că guvernul de la București a performat mediocru ca stat membru al Uniunii Europene, în ultimii 16 ani. Poate ar fi bine să ia lecții de la guvernul croat, dar și de la altele, care și-a stabilit serios niște obiective (ex. Euro, Schengen), strategii realiste, programe de aplicare a acestora și le-a urmat consecvent, trecând peste obstacolele corupției și crizelor diverse, negociind permanent în Bruxelles și celelalte capitale europene până la atingerea țelurilor pe care și le-a fixat în proiectul național de dezvoltare accelerată a Croației.

Aceasta în timp ce politicienii români doar simulează adoptarea unor strategiiși programe pe care le așează imediat pe rafturile din arhivă și izbucnesc în campanii nervoase și iraționale, luând profil de victime închipuite, atunci când se ivește un context întâmplător care i-ar putea aduce în prim-planul politicii naționale și europene. Câte strategii și programe de aplicare a acquis-ului Schengen au fost elaborate la București, iar noi suntem încă tot în afara Spațiului Schengen?! Câte strategii și planuri de aplicare a măsurilor pentru adoptarea Euro a aprobat guvernul român, iar România pare că se tot îndepărtează de zona Euro?! Oare sunt acestea atitudini politice care pot susține credibilitatea liderilor, guvernului și statului român în relația partenerială cu instituțiile europene și statele membre ale Uniunii Europene? Răspunsul este dat și de felul în care sunt priviți liderii politici și România peste tot în spațiul european și nu numai. Recentul episod Schengen, cu opoziția Austriei, Olandei și probabil încă vreo câtorva state membre, a developat o fotografie care spune…mai mult decât o mie de cuvinte! Ceea ce ar trebui să facă să sune clopotul (nu doar clopoțelul) pentru actualii și viitori lideri politici români!

Nu este deloc greșit ca loicuitorii României să aibă aspirații tot mai mari. Dimpotrivă, pentru a recupera întârzierile în procesul de dezvoltare și a fi deplin convergenți cu lumea evoluată, ar trebui să avem ambiții și mai înalte. Dar acestea să fie bine ghidate de lideri și instituții dedicate total realizării așteptărilor populare.

Prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană ne-am asumat să intrăm cât mai repede în Spațiul Schengen, suma bugetului european destinată nouă prin Facilitatea Schengen fiind substanțială. Așa că trebuie să urmăm această cale: SCHENGEN ȘI IAR SCHENGEN!

37 de comentarii:

Militar de la 14 ani spunea...

Politică externă am avut pe timpul guvernarilor PSD. Chiar dacă unora nu le place, asta e. Din 2004 când a venit securistul și turnătorul la putere, nu am mai avut nimic bun în politica externă. S-a dovedit că băieții și fetele lui Băsescu formau o gașcă doar de sifonat bani. Nu că cei de la PSD erau mai prejos, dar în funcții cheie erau cât de cât competenți. Mai slabi guvernanți că acum nu cred că au fost după anii '90. Chiar și Viorica era peste.

magda spunea...

SUPERB nea Vasile...Toti cei care nu se mai regasesc acum la butoane...dar toti( nu conteaza la care butoane) toti vorbesc foarte frumos si foarte corect...ma rog, daca or vorbi chiar ei si nu altii ( mai tari la romana dar platiti de ei).
Cine sa vrea Schengen bre...Johammer? Ciucanos? Marcelinos? Lor nu le trebe bre...Ei inca plimba lebarul,carnatul si caltabosul...cam alea sunt proiectele lor si doar pe termen scurt. Restul...gargara electorala.
Sa vedeti in astea trei zile de ce sunt in stare atat guvernul cat si consiliile locale sau judetene. De exemplu... Vor mari taxele la salubritate desi pretul la carburant a revenit la nivelul lunii ianuarie dar vor invoca faptul ca onor C.E. zice ca BLA,BLA,BLA...Vor fi eliminate subventii,vor creste alte taxe sau accize desi pretul la energie la firme este plafonat la un leu in timp ce la bobor este 1,3....tot ce este panificatie se scumpeste cu toate ca firmele au luat grau din ucraina la 0,50 in timp ce fermierii romani nu reusesc sa-si vanda productia la preturi competitive...Ehehei , Schpagen bate la fund Schengen

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Primul vinovat este presedintele, Klaus Iohannis, care doar pe ultima suta de metrii a marjat solicitarea, formal si timid, parca sa nu-i supere si deranjeze pe austrieci, mimand revolta, din nastere fiind un om extrem de moale si cu putine preocupari pentru restul celorlalti traitori si Tara;
Vinovatul numarul doi este premierul, Ionel Ciuca, un mare habarnist, moale si ca inexistent, nemaiavand nici o pretentie de la un asemenea total impotent politic, nimerit in functie ca oportunist, exact ca nuca in perete;
Vinovatul numarul trei este tot Parlamentul, toti lsandu-se inselati de aparente catreava se va rezolva de la sine si fara eforturi.
Ultimul vinovat este Ion Aurescu, care transpira el din cauza ca boscodina ingerata iese prin pori a doua zi, dar nu transpira ca ar depune eforturi diplomatice intense.
Morala si bunul simt ar spune ca toti ar fi trebuit sa demisioneze, insa asta s-ar fi intamplat intr-o tara civilizata, dar nu e cazul la noi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La multi ani cu sanatate, fericire si prosperitate tuturor celor care poarta numele de Stefan si derivate ale acestuia, serbandu-si astazi onomastica!

reddog spunea...

Pentru cei cu Sclava Ucraina.
Probabil vor spune că și ăștia sunt fani Puțin.
In opinia mea problema cu România în acest moment (cam după Băsescu încoace) este ca pare o țară fără personalitate.
Mergem așa oarecum din inerție
Iohannis atât poate, omul fiind neamț e mai așa genul de președinte pe bicicletă.
Ciuca este șters și aerian.
L-au băgat în fața ăștia de la PNL crezând că da bine fiind militar.
Și pentru că aveau pe lângă problemele interne de partid și probleme in sondajele de opinie.
Ludovic Orban știa politica dar așa e in tenis, viața și politică.
A avut ceva diferende cu Iohannis și i-au dat la temelie penelistii.



https://m.dcnews.ro/ce-spun-romanii-din-ucraina-despre-noua-lege-a-minoritatilor-nationale-care-le-limiteaza-drepturile-video_899874.html

BatistaPeTambal spunea...

"Politică externă am avut pe timpul guvernarilor PSD" zice M14. De acord ca actuala guvernare e poate cea mai proasta de pana acum, dar cred ca PSDu' are jumatate din ministri. Daca nu-i convine Aurescu, de ce nu iese de acolo? Sa depuna motiune simpla sau de cenzura sau sa ceara anticipate. Sunt la fel de kkt ca PNL.

reddog spunea...

"La sfârșitul anului 2004, la instalarea în funcție a guvernului Tăriceanu, președintele proaspăt ales al României, Traian Băsescu, în urma vizitei făcute la Consiliul European de la Bruxelles (decembrie 2004), a recunoscut competențele și expertiza lui Vasile Pușcaș și și-a exprimat dorința ca acesta să facă parte din noul guvern, în funcția de Ministru al Integrării Europene. Această ofertă a fost declinată de către Vasile Pușcaș deoarece făcea parte dintr-un partid intrat în opoziție, fiind și deputat de Cluj."

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Vasile_Pu%C8%99ca%C8%99

Lenovi spunea...

https://www.dcnews.ro/chirieac-pentru-pensiile-speciale-vor-risca-sa-piarda-si-banii-din-pnrr_899868.html
Ce ziceti, are dreptate? Si pentru toti patriotii de hartie creponata si criticii clasei politice actuale sau foste, mai lasati o jos, ca macane. Clasa politica a fost, este si va fi exponentul poporului, a oamenilor. 99 la suta dintre noi, daca am ajunge in locul lor , am face fix ca ei. Sa ne capatuim noi si neamurile noastre. Chiar daca ar aparea un politician altfel, l ar inghiti mlastina imediat.

Huhu Rezea spunea...

@Lenovi
Echipa care a negociat aderearea la UE și NATO a fost înlocuită de poporul bicisnic cu amărâtul de Băsescu și haidamacii lui.
Dacă ar fi continuat aceeași echipă de specialiști, România era în Schengen din 2011.

Calinmihaib12 spunea...

..În sfârșit, o analiză obiectivă..!
(fără "culoare" politică..!), punând degetul pe rană..! relevând faptul că adevăratul "vinovat" de această mare
..nereușită ESTE =clasa politică(= în ansamblul ei), care,prin ATITUDINEA și
COMPORTAMENTUL EI timp de 33 de ani de la tragicul moment: "T."O"" = dec.1989
.., a făcut..CEEA CE A FĂCUT..,și care este deja ISTORIE (!).
ISTORIA asta..ne arată că singurul scop major al "clasei politice" româ nești, ÎN ANSAMBLUL EI, în acest timp a fost ÎMBOGĂȚIREA PERSONALĂ cât mai rapidă și masivă, utilizând orice mij loace și călcând în picioare pe orici ne ÎI stătea în calea VOINȚEI,inclusiv .."partenerii" de afaceri..!, și mai ales.."poporul", pus în ghilimele..de ..EI, "politicienii"..fără bun-simț.., VEROȘI..!
Intrarea în structurile euro-atlanti ce a fost "un joc" pervers/ PERFID, cu "gândul"..numai și numai la AVANTAJELE PERSONALE (între care se aflau:fonduri le europene,dar și "informațiile"!)ale politicienilor..!
Actualul "EȘEC"..SCHENGEN, ca și vii torul eșec(?) = "..MONEDA EURO" (!) au fost și sunt..efectul VOINȚEI "politi cienilor" noștri, efect care pare să corespundă..intereselor (?) [=oare?] celor amintiți mai sus..!
Încă mai sper..să mă înșel..?!!

(modificat la: 16:28'/27.12.2022)

reddog spunea...

Huhu
Băsescu e o legendă vie
Plus că m-aș gândi mai bine înainte să spun că poporul e bicisnic.
Poporul are întotdeauna dreptate.
Chiar și atunci când greșește.

Sa nu spuneți că Ponta, il dottore Pinocchio era un președinte mai bun.
Sau Livache. 😁
De Geona Prostănacul nici nu poate fi vorba.
Năstase a avut o mica sansa dar făcea cam multe arogante.
Ne trimitea să-i numărăm oaule
Sa i le numere mă-sa
Forza Băsescu! 💪🇷🇴

akord 75 spunea...

Nu i-am fost niciodata apologet, dar acum cred ca a fost un vizionar
De ce oare vedem ceea ce e vident mult timp dupa ca raul s-a facut ?
Din linistea confortului, lene,prostie, indolenta,egoism nesimtit ?
Si imi permit sa parafrazez: "Un altfel de PAS CU PAS"
*Vor urla unii....nationalistule!! Daca-i asa sunt mandru!
I-o dedic//transmit lui "M" in speranta ca va intelege minimul de inteles.Macar atat!!
...........................................................................................................................

MAREA UMILINȚĂ

Ferice, dar de voi, prieteni morţi,
Că nu vedeţi cum ni se sparge ţara,
Cum lupii trag cămaşa ei la sorţi
Şi-n iarnă ni se schimbă primăvara.
Eu pe-ntuneric scriu acest poem,
Nişte nemernici iar ne-au stins lumina,
Pe cine să înjur sau să blestem
Cînd noi, românii, purtăm toată vina?
Şi gazele, ca mîine, s-or opri,
Pe urmă vom bea apă ruginie,
Trăim calvarul ăsta zi de zi,
Drum bun spre Evul Mediu, Românie!
Nici n-ai unde să suni, toţi se ascund,
Eşti prizonierul neamurilor proaste.
La Primărie? Eşti prea rupt în fund!
La Minister? Te bate la trei coaste!
Nici o instanţă nu te bagă-n seamă
Nici nu exişti tu, cetăţean de rînd,
Ţesutul societăţii se destramă,
Iar statul e doar un vampir flămînd.
Tu nu mai ştii ce-i aia "trai decent",
În beznă stai, te speli cu apă rece,
Mai cald e-afară ca-n apartament
Exterminaţi sîntem, din zece-n zece.
Îmi beau cafeaua trist şi gînditor,
Nu mai fumez, dar viciul tot mă muşcă,
Regret profund că sînt doar scriitor,
Aş da stiloul astăzi pe o puşcă.
Aprind o lumînare şi mă văd
În casa scundă, a copilăriei,
Cînd vijelia-n pomi făcea prăpăd,
Dar îngeri zdraveni ţineau piept urgiei.
Însă atunci era după război,
Rănită era ţara şi datoare -
Acum, ea este pradă la strigoi
Şi sclava unei Mafii-ngrozitoare.
Am dat lumina, gazele şi apa
Pe mîna unor mercenari străini,
Zic că-s prieteni, dar ne sapă groapa,
Scot bani din piatră seacă şi din spini.
Nu ne putem gospodări în viaţă?
Ajuns-am un popor de retardaţi?

akord 75 spunea...

Atunci e clar: scuipaţi-ne în faţă!
Ne place să fim viermi? Să fim călcaţi!
Umilitoare e această stare
Să nu mai ai nimic în ţara ta,
Să vezi cum ultima redută moare
Şi să te rogi de moarte să te ia.
Eu vă invidiez, amici plecaţi
În altă lume, unde e lumină,
Acolo sînteţi toţi, surori şi fraţi,
Şi beţi nectar, nu apă cu rugină.
V-a luat la vreme Dumnezeu la cer,
Eu văd în asta, poate, o răsplată,
El v-a ferit de acest timp mizer
Cînd ţara noastră e crucificată.
Cînd lumea plînge-n pumni şi n-are bani
Nici de mîncare sau medicamente
În timp ce politrucii talibani
Fac şi desfac Guverne, Parlamente.
E un dezastru grav şi general,
Mai jos de-atîta chiar că nu se poate,
Mai bine-n groapă decît la canal
Şi cred că doar războiul mondial
Ne poate vindeca de laşitate!

CORNELIU VADIM TUDOR

Viorel spunea...

Lenovi. Numai un om cu mintea încovoiată ca să nu zic înapoiată poate compara poporul român cu marea majoritate a politicienilor (hoți și corupți) din toate timpurile. Tu sigur ai face ca ei pentru că o și gândești și exprimi în același timp, dar marea majoritate nu sunt ca tine. Uite, chiar reddog în comentariul de mai sus prezintă cazul unui politician de marcă (nu om de rând din popor) care ar fi luptat pentru binele țării în persoana domnului Vasile Pușcaș.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Maine, se va aproba in Parlament draftul Proiectului de Lege a pensiilor speciale

raul spunea...

redule
,,cam după Băsescu încoace"
Nu mai tata ,DE LA Basescu incoace ,de cand a supt-o licuriciului cel mare si am devenit sclavi totali!Pana atunci s-a dus o politica echilibrata ,si cu aia in balans cu ...ceilalti!Cand ai o singura vaca, ai lapte ,dar cand vaca nu mai da ,mori de foame daca nu ai alta vaca in grajd de rezerva!

MIȘU spunea...


..... partenerul strategic,și șef NATO, nu vrea ca Ciucă să fie schimbat la primăvară. Să vedem, cum reacționează, fătălău Ciolacu.

RD spunea...

Un pic de offtopic: Budai la Romania TV de la ora 20:00 si maine va fi sedinta la Guvern:

- Presa are acces la oportunități imagini la începutul ședinței de Guvern;
- Intervenția premierului va fi transmisă live pe conturile de Facebook și YouTube ale Guvernului și pe canalul de distribuție al Palatului Victoria;
- Briefing la finalul ședinței de Guvern, care va fi transmis LIVE pe canalele oficiale;
- Palatul Victoria

Paul Puiu spunea...

De ce cat a fost Puscas negociator nu a reusit intrarea Romaniei in spatiul Schengen, trebuia oare sa fie in aceasta functie pe viata si sa ii mostenesca functia si descendentii acestuia de gradul 1 ??🤬🤬🤮🤮🤮🤮

Huhu Rezea spunea...

Guvernul Năstase din care făcea parte ș Pușcaș, a fost înlocuit prin trădarea lui Voiculescu cu Guvernul Tăriceanu.
România a îndeplinit condițiile tehnice de securizare a granițelor abia în anul 2011.

Lukas spunea...

Asa bine au negociat atat intrarea in NATO cat si in UE de suntem praf si pulbere la toate capitolele. Ba le-am mai dat pe nimic resursele naturale , intreprinderile socialiaste debarasate de partile sociale ,pamanturile , padurile. Pentru romani a mai ramas doar oxigenul, apa din fantani si sclavia la stapânii coloniei.
Singurii care si-au negociat cu verticalitate si personalitate intrarea in UE au fost polonezii si ungurii. Seriosi si buni negociatori nu si-au vandut pe doi lei avutia nationala ,au stiut sa profite de avantajele intrarii in UE si azi au autostrazi ,investitii proprii si straine la greu ,agricultura performanta ,fac export la greu. Sunt pline rafturile magazinelor din Romania cu produse poloneze si unguresti.

Lukas spunea...


Cine mai spala rusinea la care suntem supusi in Vest din cauza conationalilor liberi la plimbare in lumea democratica.
Vom intra in Schenghen poate prin 2025 sau si mai incolo. Nimeni nu ne agreaza decat din interese oculte.
Stiu ca nu convine ,dar asta-i oglinda in care trebuie din pacate să privim.

Stirile PRO TV
”Mai mulţi români sunt suspectaţi că ar fi furat 55 de biciclete electrice, scumpe, din zona Koln. Din spusele anchetatorilor se pare că hoţii le demontau, apoi le trimiteau prin firme de curierat, în ţară. Ulterior piesele ajungeau într-o gospodărie din judeţ. Aici erau montate şi scoase la vânzare”

Prin anii 90 romanii au ingrozit Austria furand tot ce le-a cazut in cale.
Ministrul Plesu le-a luat apararea in ciuda evidentelor. Pana atunci austriecii neavand garduri la proprietati isi pastrau bicicletele si scuterele in fata casei . Dupa invazia romanilor si raidul furturilor nu si-au mai permis.
Copii si navetistii mergeau la statia autobuzului local sau scolar cu bicicleta sau scuterul pe care le lasau fara lacat pe ele in spatiul amenajat in statie pana se intorceau si plecau cu ele acasa.
Dupa ce au fost furate de romani si alti vestici ,acum nu-si mai permit acest lux.
Nu-i de mirare ca peste 60% din austriecii chestionati nu-i vor pe romani in Schengen.
Saptamana trecuta la stirile TV anuntau ca vamesii romani au depistat o ucrainianca care tracta cu autoturismul o remorca plina cu biciclete furate di Austria.

Lukas spunea...

Doar niste corupti de la Bruxelles la fel ca ai nostri au putut ridica din interese oculte MCV pentru Romania intr-un moment in care coruptia , jafurile din buget si mafia institutionala si interpartinica se manifesta la cel mai inalt nivel.

Lenovi spunea...

Dl Viorel, mai usurel cu judecatile de valoare la adresa altora. Eu nu fac aprecieri la adresa dumitale.Eu am o opinie, poti sau nu sa fii de acord cu ea. Vrei exemple? Basescu si a aranjat fetele, mafia colcaia in jurul lui. Acum ,recent e Badalau, care aranja contracte pt fica sa. Deputatul Simonis, contracte pt nasa sa sau cumatra sa.Tot ne vaitam ca ne au furat strainii tara. Au dat o politicienii nostri pentru multi bani, ca n au venit austriecii si au gasit pe jos o punga de gaze si au luat o cat atipise Nastase un pic. N au gasit padurea nepazita si au zis hai sa luam o caruta de lemne. E cum e cu Steaua furata de Becali, ca Steaua e o sacosa, de a sarit Becali gardul in Ghencea si a furat o, nu au semnat colonei si generali , tot pentru bani.Toate furaciunile din tara asta au avut girul politicienilor corupti si lacomi.Vi se pare ca ne vindecam?

Huhu Rezea spunea...

Becalii a salvat STEAUA.
Clubul Sportiv Steaua nu este în stare să țină un târș de echipă înființată în 2017... care se târăște prin diviziile inferioare.
Steaua Bucuresti nu a retrogradat niciodată în diviziile inferioare. Si-a schimbat doar numele.

Viorel spunea...

Lenovi. Nu înțelegi bine limba română ? Cum nu te exprimi la adresa mea când afirmi: „Clasa politica a fost, este si va fi exponentul poporului, a oamenilor”. Păi eu ce sunt ? Sunt sau nu parte a acestui popor iar clasa politică nu mă reprezintă prin nimic. Doar niște păpuși în mâinile actorilor la nivel mondial. Parte dintre comentatori au spus și vor spune (INCLUSIV TU) în 2024 că l-ai votat la președinție pe Gigi Contra, dar a ieșit Nelu Târâtură pentru că așa a vrut Ursul grizzly din Nevada sau Ursul polar (ursul alb). În Parlament=pe liste de interese, la locale / pe parale. La sfârșit=neghina. Și Lenovi. O PREZENȚĂ LA VOT ÎN PROCENT DE 33,33% DIN 18 MILIOANE, NU REPREZINTĂ POPORUL ROMÂN. STAI PROST ȘI LA ARITMETICĂ. CÂND NU AI CE ALEGE, CE E DE FĂCUT ?

akord 75 spunea...

Deci daca eu spun ca poporul "roman e prost" ,inseamna ca ma adresez lui "Viorel"???care e la fel de slinos
Baaa ce scula e moldoveanu bedesist!! Mai ceva ca moldoveanu alalalt Budai care e la fel de slinos ca Ghinea Da da ! mult mai slinos! doar ca e in exprimare si in slalomul din vorbe.
Moldovean fost director la CJPS Botseni obisnuit sa minta oamenii din vorbe si sa-i duca cu zaharelu' din audienta in audienta.Doi slinosi iar Viorel tot din Botseni e "boborul"...in carne si oase 😂😂😂!!
....PS Si puturos! 😂 toti trei, ghinea,budai si "boborul"

reddog spunea...

Akord 75 e un pic supărat pe viață.
A observat că unii se cam plimba hai hui prin lume fara să trimită bonuri de la hotel, filmulețe (in care să apară clar fata) și să fie înregistrați în aplicații de tracking.
Ar vrea mai multa organizare practic.

Pai să trimită întâi Rambo care merge pe la Viena.
Sau Cezar care sta doar la hoteluri de ***** pe la Vanju Mare.

Viorel spunea...

akord 75. Alooo! Domnule Of. cu 3 ani de Școală Militară la fel ca și un MM. Stați la locul dumneavoastră. Alo! Tovarășe, stai la masa dumitale la birtul de lângă gară și termină-ți tescovina, alături de popor. CDC și nu BDS. Așa se întâmplă când nu urmezi nici un curs de apă dulce, rămâi cu temele în urmă motiv pentru care v-ați plafonat la gradul și funcția de maioraș cu restanță la popotă dar cu portbagajul plin, cu purcei, curcani și vin. Moldoveanul cel puțin a făcut o facultate și un master. Artileristul, datorită trăscăului, a fost tras pe dreapta pentru că în loc să tragă cu tunul, trăgea la măsea. Comandantul s-a enervat, l-a declarant neterminat și într-o zi de sărbătoare l-a trimis la culcare / liberare.

Viorel spunea...

akord 75. Ați scris o poezie a lui Vadim Tudor și vă mirați că vedeți răul prea târziu. Asta pentru că aveți ochii în ceață și mintea tulbure. În plus. Ce bine vă descrie-ți: „Din linistea confortului, lene, prostie, indolenta, egoism nesimtit ?” Excludem semnul întrebării și deveniți adevăratul om care sunteți.

Cezar spunea...

Aloo @/majurul Viurel cu Oskar de la C.I
Ai prins voce bai putregaiule??9
Ia raporteaza tu ici.sa:Cu CE S.A IMBUNATATIT CAPACITATEA COMBATIVA A ROARMY..DUPA CE TU AI ABSOLVIT O FACULTATE CIVILA SI UN MASTER..
DIN PREA MULT CE AVEAI DE MUNCA..TE.AI INVIRTIT SI TU DE O DIPLOMA DE LA "DUNAREA DE JOS"..
TU DAI CU FLIT UNI OFITER ⁰RACHETIST..SPECIALIST CARE MERGEA IN CCCP IN MARELE POLIGON ASULUK"PENTRU A EXECUTA TRAGERI REALE..CU RACHETE DE RAZBOI ?
BAI LINGE HÎRTII..TU NU INTELEGI CA AI FOST UN NIMIC..ZERO BARAT..PENTRU ARMATA??
CU HIRTIILE TALE..MERGEAI LA RAZBOI?
O CIVILA..ERA MAI BUNA DECÎT TINE..
STIU NICI CDT.B.I.Mc..pentru tine nu inseamna nimic
Nu cred ca te uiti macar la tv.sa vezi ce face o Armata in caz de razboi si nu numai...
Nesimtit ordinar
De ce nu ai ajuns ofiter cu studiile tale superioare facute pe banii Armatei..???

Gigi spunea...

Nu stiu cît de patriot era Vadim ce simțăminte purta în sufletul lui de oltean-ardelean,român adevarat,peste limita a multora de prin partile carpato-danubiano-pontic,dar sa spuna unul si altul ca un oarecare smecher de hot,a adus beneficii țării ăștia amărâte e prea de tot.@Akord,a vrut sa ne redea aceasta poezie pt.a ne arata cată dreptate a avut si totodata ce putere de anticipatie avea.Prin aceasta poezie,Vad Tudor,a facut o radigrafie recenta(la data punerii pe versuri)precum si ce ne paste in viitorul nu prea indepartat.Cine se mai indoieste de spusele lui,ori e tîmp,ori petrovist sadea!

Viorel spunea...

akord 75. Uite că SOLDATUL / OȘTEANUL devotat patriei și pensionarilor militari prin acțiunile întreprinse, v-a găsit o bolă de care suferiți. I-auziți cum sună: „SUFERĂ DE FAPT, DE O TULBURARE OBSESIV- COMPULSIVĂ, DENUMITĂ SINDROMUL GRAMATICAL PEDANTRY SYNDROME”. Mai pe românește: Există un așa-numit Grammatical Pedantry Syndrome, adică o tulburare obsesiv-compulsivă care-l face pe cel care suferă de asta să nu poată fi liniștit până când nu corectează erorile gramaticale pe care le întâlnește. Practic, nu se poate abține să nu facă asta. Oare vă mai faceți bine ?

reddog spunea...

Aveam în școală generală o profesoara de lb romana care suferea de boala asta "Grammatical Pedantry Syndrome"
Mereu mă corecta când făceam vreun dezakord.
Era prin 1975 dacă îmi amintesc bine.

Viorel spunea...

Am văzut un film intitulat, Omul cu două fețe. De ce am impresia că semănați cu eroul principal ?

akord 75 spunea...

@ Viorel
Decat boala dumitale mai bine asa.Ca de analfabetism nu scapi.
Adica am ajuns ca analfabetii sa ii critice pe cei care stiu carte ...pur moldovenesc de tip "Budai"😂
Ce interesant! Cel care scrie corect (indiferent cine) e criticat de un analfabet, precum ca ar fi bolnav
E clar! nu te mai faci bine. Asa ca reia manualul de gramatica si ia-l si pe P**a Puiu ca sunteti la fel

akord 75 spunea...

PS Una e greseala de tastare si cu totul altceva aceleasi greseli gramaticale grosolane repetate identic de nenumarate ori