Un produs Blogger.

sâmbătă, decembrie 03, 2022

Maia Sandu, mesaj românesc de la Chișinău de Ziua Națională

40 comments
De la molcomul" Să ne ținem de rude" rostit de Mircea Snegur în 1991, la " Mulțumesc că ne rămâneți aproape! " rostit acum de Maia Sandu.

Spre deosebire de euroscepticii români, unii comentează inconștient și pe blog, iată ce se scrie pe  sit-ul Timpul de la Chișinău

"Și totuși, acest 1 Decembrie a venit cu suficient de multe elemente încât să ne fi ajutat și stimulat nu doar să rememorăm mai apăsat ca în orice alt moment al anului uriașa realizare de la 1918, ci și să conștientizăm, mai mult ca oricând în ultimele trei decenii, cât de prețioase se dovedesc a fi fost eforturile post-decembriste de cuplare a României la lumea liberă și mai ales cât de mult sens au avut ele.

După căderea comunismului, România a intrat pe un drum infinit mai prietenos, dar chiar și așa mersul înainte nu a fost scutit de barierele constante pe care i le-au tot coborât în cale vechii demoni. În ciuda lor, a demonilor așezați neinvitați la masă, generația post-comunistă a reușit tripla lovitură a aderării la Uniunea Europeană, aderării la NATO și intrării în Parteneriatul Strategic cu Statele Unite......
La 1 Decembrie 2022, am putut înțelege că aderarea la UE nu a însemnat spoliere a avuției și golire de specific național și de tradiții, ci integrarea într-un club capabil nu doar să ridice nivelul de trai, în vremuri liniștite, ci și să întindă cea mai solidă mână de ajutor, în timpurile cele mai critice. Aderarea la NATO a suplimentat capacitatea națională de apărare, în contextul războiului de la graniță, cu forțe pe care, pe cont propriu, nu le-am fi putut compensa nici dacă PIB-ul local și voința proprie ar fi fost de 10 ori mai mari. Iar cooptarea în Parteneriatul Strategic cu SUA a ranforsat beneficiile și garanțiile care decurg din apartenența la cele două dimensiuni – UE și NATO.

Iar toate trei la un loc, în timp, au redus dimensiunea și numărul vechilor demoni, au permis spații restrânse de joc forțelor extremiste, au mărit distanța dintre noi și marele sabotor al dezvoltării României și oricărei alte țări din regiune – Rusia lui Vladimir Putin."



40 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mesajul este unul european, de preaderare la Uniunea Europeana, doamna fiind evident cu vederi democratice si de rupere de bolsevismul rusesc, inca prezent masiv in Republica Moldova prin rusofili si rusii stramutati de Stalin pe meleagurile romanesti. Cu sub 50% de aceiasi parere cu domnia sa va fi foarte greu, mai ales in situatia actuala economica, sociala si european militara, impuse de bolsevismul putinist. Drumul european si euroatlantic poate sa dureze si 15, 20 de ani, dar s-ar rezolva o sumedenie de deziderate doar daca peste 50% dintre locuitori ar adera la ideea Unirii si s-ar putea infaptui aceasta, unde franarul, Rusia, are un rol determinant de semnatura pe un Tratat dat pe timpul lui Ilici Liescu, Europa neavand nevoie ina cest caz sa se lege la cap, daca n-o doare de asta, noi nefiind Germania de Vest si De Est sa le sara sigurantele din patroane de dragul Unirii noastre, si vedem cat ne ia sa intram in Spatiul Schengen, fara o singura semnatura din partea Austriei, daramite cand ar fi vorba despre siropoasa idee de a ne uni. Ungurii zic asa maghiarilor romani: ,,Va dorim uniti cu noi, dar cu tot cu Ardeal,'' iar romanii le zic moldovenilor ca vor unirea, dar fara sovieticii si prosovieticii de acolo! Incurcatura mare si, deocamdata, vorbalui tata: ,,Vise,taică,vise''... In rest, sa auzim numai de bine si sa fie Pace, ca e mai buna decat toate visele! Doamne,ajuta!

M spunea...

Discuția aproximativă dintre Aurescu și ucraineanul Kuleba:
- Solicităm drepturi pentru românii din Bucovina de Nord care reprezintă 20% din populație și mai vrem să nu recunoașteți limba "moldovenească" care nu există zice Aurescu
- La ultimul recensământ 12,5% din locuitorii din Bucovina de Nord s-au declarat români și 8% s-au declarat moldoveni. Deci nu sunteți 20% ci doar 12%. Iar limba moldovenească este trecută ca limbă oficială în Constituția Republicii Moldova! Nu ar fi bine să vă lămuriți întâi între voi?


Ce vreau să spun e că moldovenii tot fac declarații. Poate ar fi bine să facă și ceva fapte!

reddog spunea...

Moment istoric! 👍
Sunt și mulți care ne înjură pe acolo dar nu avem alta varianta decât ajutorul pentru Basarabeni.

https://m.ziare.com/export-gaze/romania-export-gaze-republica-moldova-1775780

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hai ca asta e un ajutor remarcabil pentru fratii nostrii romani, bucurandu-se si sovieticii conlocuitori, si doar asa putem sa-i momim la bunaciunile Europei:
stiripesurse.ro/premiera-romania-a-inceput-exportul-de-gaze-naturale-catre-republica-moldova-prin-conducta-iasi-ungheni_2686080.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

stiripesurse.ro/politicienii-de-la-chisinau-sunt-impartiti-cand-vine-vorba-de-ajutorul-romaniei-si-in-ce-masura-este-statul-moldovean-capabil-sa-supravietuiasca-de-unul-singur_2684240.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Catalin, daca nu ii ajutam cred ca se numea acum din nou R. S. S. Moldoveneasca si lansau katiuse peste Moldova noastra, sau rachete balistice peste Bucuresti! Ce-si freaca rusofonii si rusoii palmele de nerabdare s-o faca, arza-le-ar... focul in sobe cand le-o da gaze Kremlinul!

Liviutatarush spunea...

N-am avut norocul de un presedinte ca Maia Sandu... Ba un comunist, ba un taranist incalecat de propriul partid, iar un comunist, un securist si in cele din urma un habarnist! Si cica de fiecare data am ales raul mai mic! Mie mi se pare invers...

marin spunea...

Nu mai pica nimic de la Moskova .
Stati sa vedeti din 5 decembrie bairam la polichienii europeni ,pupatori in tur la deciziile ciudatilor de Bruxelles care in ciuda regresului economic de economii UE si cresterilorl masive de preturi spre nemultumirea populatiilor UE au sistat aprovizionarea cu titei rusesc. Sa vezi preturi dupa ce se epuizeaza stocurile existente.
Sa vezi balamuc .
Dulap al nostru cerseste gaz pe la greci care sigur va fi mai scump ,m
Maia cerseste pe unde poate pica ceva ,italienii nu renunta si administreaza dar la alte preturi investitiile rusesti ,nemtii la fel ,ungurii au golit benzinariile pentru stocuri de rezerva , austriecii nu vor romanii cioditori si aruncatori de mucuri si peturi din mers in Schengen ,frantujii stau cu ochii beliti pe termometru sa nu treaca de 19.
Cat timp nu negociati pacea intre rusi si americani asta va fi soarta europei .Nimic nu va mai fi ca inante.
Cat timp nato-ul spultemberghian face politica externa a gruparii in detrimentul pacii nu vom avea asteptari la mai bine.
Dati arme la greu ucrainienilor sa-l faca zob pe Putin.
Poate la anul si la multi ani mai natarailor. Inca nu ati inteles ca rusii au resurse sa va tina in sah inca mult si bine. I-ati provocat ,trageti ponoasele. Daca o mai tineti pe pe partitura anglo-saxona intrati rau la apa cat de curand. Si nu voi politicienii pupatori chu zeci de mii de euro salarii pe luna ci amaratii de cotizanti din munca lor care va intretin.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pebune ca Maia Sandu ar conduce Romania Mare mai bine decat Iohannis!

Huhu Rezea spunea...

Ti-am lăsat comentariul să vadă lumea că mai există și tăntălai rusofili ca tine, marine.

marin spunea...

Huhu Rezea
Vanduti satanei ca voi am mai vazut .
Sper că gazul livrat moldovenilor moca este cel scos de Dulap si Ciuca din M.Neagra iar curentul livrat tot moka sa fie din hidrocentrale construite de batalioanele comandate de Ciuca.
Cei care le-au construit cu adevarat mor de foame si nu-si pot plati facturile la preturile crescute sub somnul lor pe salariile si pensiile uriase care si le-au tras nejustificat.

Huhu Rezea spunea...

Satana este doar în mitea misticilor. Ești un susținător grobian al celor care nici măcar credincioși nu sunt.

raul spunea...

Iar in regiunea O dessa ,
Conform recensământului ucrainean din 2001, nu exista vreo limbă vorbită de majoritatea populației, aceasta fiind compusă din vorbitori de ucraineană (46,28%), rusă (41,95%), bulgară (4,87%) și moldovenească (3,79%).

raul spunea...

Asta e opinia Maiei!Populatia indobitocita de propaganda ruseasca (chiar asa ,de ce n-or fi suprimand ei televiziunile rusesti ?),gandeste altfel!Ca s-au mai luminat cativa ,da,dar mai e cale lunga!

anonim spunea...

@raul
Aici va inselati.Nici un post rusesc nu mai are emisie in Moldova....eventual cu ligheanul cum faceam noi odata demult cu bulgarii.
Nu mai spuneti doar ce banuiti sau credeti
PS Problema e alta.Moldova se chinuie "declarativ" ca vrea si intre in UE
Basme!
Daca s-ar uni cu RO intrarea in UE si NATO ar fi instantanee si de facto pe cea mai scurta cale posibila.Trebuie doar 2 declaratii a doua parlamente si atat
Dar cine nu vrea de fapt?.....poate chiar Maia Sandu si toti ceilalti carora le convine ca ei sa fie "safi" acolo nu niste ciurli-burli aici.
Ati auzit-o vreodata pe Maia Sandu macar rostind cuvantul "unire" Nu?
Oare de ce?
Ea vine cere,obtine si pleaca...si cu cat obtine mai mult cu atat unirea e mai indepartata
Va explic oricand ca orice moldovean si chiar rus din Moldova ar vota cu doua maini unirea cu Ro stiind ca vor avea acces neingradit in UE (la munca)
Iar aia cu dubla cetatenie si pasapoartele eliberate cu atata larghete pentru moldoveni se dovedeste un bumerang eficient.Nu mai sunt interesati si de altceva....in schimb conducatorii lor sunt.Toti!
Asa ca vom ramane doar la venit/cerut/obtinut/ plecat.
Subiect Inchis!

anonim spunea...

@raul...... ca uitasem
Eu nu mananc rahat ca altii din zona asta a blogului
https://www.dw.com/ro/%C8%99tirile-televiziunilor-ruse%C8%99ti-interzise-la-chi%C8%99in%C4%83u/a-42197518

https://www.g4media.ro/republica-moldova-interzice-difuzarea-de-emisiuni-de-stiri-rusesti-la-radio-si-televiziune.html

Dan B. spunea...

După știința mea, autodeterminarea este un atribut al democrației.
În baza acestui principiu, „jandarmul universal” a invadat, chiar și numai în ultimii 30 ani, ca și oponentul rus, zeci de state. În privința yankeului, așa-zisa ajutorare la autodeterminare a vizat spolierea statelor suverane de resursele terane și subterane ale acestora, iar rusul, acționând la chemarea liderilor respectivilor națiuni, a vizat prevenția căderii respectivelor state în sfera de influență a lui Uncle Sam.
Și, uite așa, s-a instrumentat un fals genocid al sârbilor asupra kosovarilor, noua republică deținând importante resurse energetice, de materiale feroase și neferoase, etc, ăsta fiind pretextul reeditării bombardamentului american, din 4 aprilie 1944, pe toată Valea Prahovei, în istoria recentă a RSFI.
Similar, s-a-ntâmplat ca etnia rusă, răpită patriei-mumă și încorporată, alături de alte teritorii din Ungaria, România și Polonia, actualei republici a Ucrainei, din 2014; timp de 8 ani, etnicii ruși, care ar fi avut dreptul la autodeterminare, au fost bombardați sistematic de către regimul fascist de la Kiev, iar, la 25 februarie, ar fi urmat o mare ofensivă a armatei ucrainene pentru lichidarea acestora. Au întervenit UE sau USA, întru apărarea drepturilor cetățenești ale acestor etnici?
Dar, să revin la subiectul R. Moldova, care, prin forța propriului electorat, ar fi putut determina actul unirii încă din 1992, printr-un simplu referendum. Cum, însă,setea de putere a marcat personalitățile politice de pe ambele maluri ale Prutului, nimeni nu a vrut să riște pierderea demnităților publice avute.
Se știe că structura populației R. Moldova a fost modificată abuziv de către regimul sovietic (nu rusesc!), în locul românilor deportați fiind aduși alte etnii din URSS. Iar cum, după 2005, Bucureștiul a fost „asediat” de către solicitanții de cetățenie română (încurajați de Băsescu), amatorii de joburi în Europa Occidentală, motiv pentru care, la un eventual referendum, „moldovenii” unioniști nu sunt mai mulți de 40% din populația Maiei Sandu. Iar, după „cum îți așterni, așa dormi!”, întreaga populație a R. Moldova a fost și a rămas tributară vecinilor, românilor și rușilor, prin empatie, precum „vițelul care suge de la două vaci!”. Ucraina nicicând nu a binevoit a-și ajuta vecinul sărac, R. Moldova rămânând în sfera de influență a Rusiei.

Dan B. spunea...

CONTINUARE:
În tot acest timp, România a asigurat vecinilor moldoveni resurse energetice (energie electrică-90% din necesar, gaze naturale, apă potabilă mai nou, etc) și ajutoare umanitare, inclusiv financiare și educaționale. S-a schimbat ceva în politica externă de la Chișinău, privind eventualele obligații față de români? Nici n-au vrut să marșeze la modificarea Constituție, privind limba oficială (moldoveneasca, nu româna!).
După ce-am trecut în rezervă, adeseori am luat drumul capitalei R. Moldova pentru rezolvarea unor probleme de familie (soția, pe jumătate, este ucraineancă, dar născută în Chișinău), așa că nu cred că CFI, aflat într-un deșănțat patriotism, invocă posibilitatea atacării României, stat NATO, de către moldoveni sau de către etnicii ruși de dincolo de Prut.

PS: Spre știința Dvs:
Republicile sovietice aveau granițele apărate de grăniceri aparținând acestora, recrutați pe plan local.
Așadar, după ce Stalin a admis repatrierea românilor rămași în Ucraina, pe graniță, grănicerii acestui stat (nu
rușii sau NKVD) au mitraliat cei peste 3.000 de țărani, din camioanele aflate în apropierea frontierei, în
liziera ultimei păduri traversate de convoi.




Militar de la 14 ani spunea...

Un mesaj de complezență care nu reflectă ceea ce gândesc moldovenii. Cam jumătate dintre cei plecați muncesc prin Europa, jumătate prin Rusia. Deci cei din Rusia sunt pierduți, iar cei din Europa au sacii în căruță, pașapoarte românești pe care le folosesc când trebuie, în rest sunt moldoveni, nu români. Noi nu suntem în stare să le asigurăm un trai decent săracilor noștri, darămite la încă 2-3 milioane de moldoveni. Unirea de care se tot vorbește fără niciun sorț de izbândă nu este oportună pentru România. Nici măcar dorință nu există. Dacă intrați pe rețelele de socializare, majoritatea moldovenilor nu-și dorește nici UE, nici NATO. Dragoste cu forța nu se poate. Numai zic de populația pro-rusă care ne-ar putea pune cartoful fierbinte brațe. Să ne asigurăm noi un trai decent și apoi să ne gândim dacă îi acceptăm pe moldoveni dacă asta ar fi dorința lor. Deocamdată, nimic rezolvat, nici trai decent, nici dorință. Ipocriți și aici și acolo.

Huhu Rezea spunea...

Eu zic că bună parte și din populația Transnistriei își dorește deschidere spre Vest.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Topicul a deschis o cutie a Pandorei rusofile... Nu asta era subiectul... Moldova e a noastra, dar nu-i conjunctura potrivita pentru Unire, decat sa le dam si lor din saracia noastra, daca ne pretindem crestini si dominati de sentimente de empatie pentru fratii de peste Prut, ca nu putem sa-i condamnam pentru un procentaj de rusi si rusofili de acolo si sa-i abandonam. Si in topicul precedent s-a deschis o cutie a Pandorei pentru cei cu pretentii de egalitarism pentru o pomana de indexare de nimic, majoritatea mai rasarita ranjand fasolea cand cei 68% nu primeau ani in sir nimic si ei primeau indesat, nepasandu-le de cei 68% nici cat negru sub unghii ca stateau pe loc, ba chiar nelipsind deliciul suprem, mistourile! Eu din 2011 n-am primit 1 leu actualizari, mai sunt ca mine destui, decat uneori indexari, caci nici la ele n-am avut acces din cauza ca am fost calculati pe minus la actualizari si recalculari. Ca rezervisti, multi au lepadat blanurile de miei si au ramas in cele de lupi si hiene cu care se nascusera. Asta e drama cu ,,camaraderia'' rezervistilor, cat despre ,,fratia'' romaneasca cu cei de peste granitele hălpăite de Stalin, acum vad ca de fapt este egoismul nationalist de a-i lasa de izbeliste, doar de frica faptului ca, daca s-ar alipi la tara mama ar fi loviti in aripa tanara a pensiilor, caci prin acordarea si lor de pensii nu le-ar mai ramane si lor o halca de mult nutrita. Orice suntem, chiar orice, dar cu siguranta ca numai militari, cu o asemene atitudine degradanta etic si moral, NU!

Viorel spunea...

Merită urmări.
Fenomen, geniu sau ”copil normal”? El este Rareș, cel mai aplaudat botoșănean de Ziua României: ”Este atât de bucuros să ducă numele orașului și al lui Eminescu mai departe!” https://www.botosaneanul.ro/interviuri/fenomen-geniu-sau-copil-normal-el-este-rares-cel-mai-aplaudat-botosanean-de-ziua-romaniei-este-atat-de-bucuros-sa-duca-numele-orasului-si-al-lui-eminescu-mai-departe/

M spunea...

@Dan B

Nici nu știu de unde să încep la care gogomănii ai scris!

Deci consideri că autodeterminarea Transilvaniei din 01.12.2018 a fost o agresiune? Asta e bună!

Cum îți permiți să compari bombardarea din 1944 cu cea a Iugoslaviei cel puțin dpdv al obiectivelor distruse și a numărului de pierderi colaterale? Gogomănii ale propagandei putiniste!

Dan B. spunea...

Dacă ar fi și înțeles ceea ce a recitat, ..................

Viorel spunea...

Ce faceți domnule Dan B, v-ați apucat de criticat un copil de 7 ani ? În primul rând el nu recită. El redă un text, dar nu în versuri. Și de unde știți că nu îl și înțelege ? Oare dacă e mic, e și prost ? Copii fenomen în șah, matematică, invenție, etc., ați văzut ?

M spunea...

Sunt unii bătrâni care nu înțeleg nimic....

M spunea...

@Militar de la 14 ani

1. Dacă numărați rusofilii de pe acest forum vă dați seama că numărul rusofililor din Moldova (până nu demult Republică Sovietică) nu e chiar mare!

2. Noi avem 6% minoritate maghiară și cât de gălăgioasă și agresivă e! Ia gândiți-vă că R. Moldova are tot vreo 6% ruși dar și 8% ucraineni și aproape 5% găgăuzi. Nu e simplu deloc!

3. Unire nu va fi până când imperiul fascist rus nu rezolvă într-un fel treaba cu Transnistria!

4. Nu uitați că basarabenii nu au amintiri prea plăcute din perioada când au făcut parte din România și că timp de 100 de ani rușii le-au spus dimineața, la prânz și seara că România e un stat fascist care are drept scop distrugerea Moldovei. Ia gândiți-vă cam cum s-a înrădăcinat asta în creierele unora comparând cu faptul că ruSSia zice despre Ucraina același lucru doar de 8 ani și sunt românași "patrioți" care și-ar băga mâna în foc că așa e!

5. Am avut ocazia de a participa la mai multe misiuni de sprijin privind dezvoltarea Moldovei și, mai ales la tinerii moldoveni, am văzut multă deschidere și competență.

Dan B. spunea...

@M:
Cred că ai dreptate, s-a emancipat pompierul și a realizat similaritatea dintre bombardamentele americanilor, cel cu flori din aprilie 1944 și cel cu muniție explozivă din 1999!
Ești prea lipsit de cultură politică și militară, discipline inexistențe la capătul tulumbei, iar atâta timp cât accesul la studii superioare ți-a fost restricționat de redusele capacități intelectuale, cu care te-ai născut și cu care te-ai obișnuit ulterior.
Datele istorice confirmă modificarea structurii etnice forțate în RSS Moldovenească, deportarea românilor (și în Siberia) și înlocuirea lor cu alte etnii sovietice, problematică arhicunoscut de români (mai puțin de un pompier), nu numai de istoricii noștri.
Recent, Maia Sandu a dezvăluit presei internaționale că, azi, pentru Unire, nu se poate baza decât 40% din electori, mulți moldoveni, posesori și ai cetățeniei române, sunt plecați după joburi în Vest.
Apropo, ai chiulit și la orele de „artimetică”, de nu realizezi ponderea etnicilor ruși în R. Moldova? Eu am fost acolo de 2-3 ori pe an pentru chestiuni administrative, nu la sindrofii, ca dta. Am simțit acolo și amiciția și dușmănia moldovenească din aparatul administrativ al statului, ceea ce mi-a permis o corectă diagnosticare a stării de spirit a populației. Configurația demografică a populației R. Moldova evidenția că jumătate din electorat nu ar fi admis ruperea legăturilor cu Rusia și că cealaltă jumătate era reticentă la Unirea cu România. Desigur, cei tineri, au jucat teatru adeseori în prezența mea, singurul lor scop fiind obținerea cetățeniei noastre, care le-ar fi permis „work travel”.
Reluând topicurile blogului, am constatat că ești cel mai înverșunat dușman al rusofiliei, ba chiar și lipsit de argumente, ți-ai plasat personalitatea ca unică formatoare de opinie, respingând total opiniile altora. Și zici că ăsta nu-i fascism? Ești un fel de Zelenski, cel care a desființat partidele politice opozante și media care-i făcea zile fripte.

Dan B. spunea...

@Viorel:

Ca și la șturlubaticul M, se evidențiază lipsa culturii generale, inclusiv a unor noțiuni elementare de psihologie, ceea ce vă restricționează capacitatea de analiză a unei situații oarecare, gen celei prezentate de dta.
Chiar crezi că acel copil de 7 ani pricepe sensul celor recitate (a memorat un text și l-a redat la solicitarea propriilor părinți, dornici de imagine publică)? Nu uita că, la această vârstă, copiii pot fi atrași de jocul șahist, de aritmetică sau de orice gen , desfășurate pe calculator, dar nicidecum de analize istorico-sociale.
Așadar, se pare că, pentru verificarea spuselor mele, ar trebui să consulți un psiholog.

M spunea...

@Dan B

Ai venit din stepa calmucă să dai lecții? O amărâtă de marionetă rusească, un rumegător de semințe dă lecții?
Fac pariu că ești dintre cei subțirei la minte care vorbesc de "plandemie"! Este adevărat? Ești dintre aceia care cred ca Bill Gates nu doarme noaptea de grijă că tu, cu creierașul năclăit de grăsime, ai descoperit conspirația mondială?
Am constatat că absolut toți admiratorii fascismului rusesc sunt și antivaxeri! Hai, spune! Nu am dreptate?

Râd și curcile de unul ca tine care însăilează postări fluviu pentru că nu e capabil să sintetizeze în câteva fraze ideile aiuritoare de sorginte fascistă!

Aceleași argumente mincinoase care fac din tine o otreapă ce acceptă crimele de război!

PS - cred că observi că spre deosebire de o marionetă rusească ca și tine eu mă feresc să vorbesc de profesia ta pentru că nu vreau să jignesc oameni cu bun simț care nu sunt ca tine! Tu, o marionetă rusească, te legi de profesie pentru că îți place să jignești și să acuzi! Asta sunt rușii: niște fasciști murdari!

Hai, marș de aici cu propaganda ta putinistă! Slava Ukarini! 😂

M spunea...

@marin

Dacă e să luptăm cu fascismul rus eu cred că nici un efort nu e prea mare!

Bunicii noștri au trecut prin războaie ADEVĂRATE și nici unul nu a îndemnat la predare în fața inamicului! Trebuie să trăim deci timpurile în care bicisnicii se uită mai mult la confortul lor decât la principiile pe care cică le susțin!

Vai de capul poporului ăsta că are 7% slugi rusofile care ar vinde orice pentru un sugiuc rusesc!

Mai e o speranță! Tinerii români urăsc rusia fascistă și urăsc trădătorii! Ce mă doare e că din cauza unor besmetici rusofili idei sfinte ca Biserica Ortodoxă, Națiune sau Armata României sunt târâte în mocirla unui putinism jegos!

Vrei să faci spume ca Dan B lăudându-l pe piticul moscovit? Fă domnule! Dar lasă religia, România și Armata de o parte! Sunt idei sfinte care nu trebuie murdărite cu balele rusofile!

Huhu Rezea spunea...

Imperialismul țaristo-sovietic are alte caracteristici decât facismul musolinian sau nazismul hitlerist.
Este clar de ce propaganda rusească numește fascism sau nazism tot ce vine din Vest, dar nu este cazul ca și noi să denumim la fel grozăviile criminale ale regimului de la Moscova.

anonim spunea...

Huhu
lamureste-ma si pe mine cum e treaba asta care se vehiculeaza de Van der Leyen a p***ii cu plafonarea pretului la vanzator. (UE plafonare pret gaz vs Rusia-ca de maine se aplica pe bune )max 60$ max fata de 65$ cat vand rusii acum) Eu pur si simplu nu as mai vinde,catre UE....gasesc pe altii decat sa-mi dea cu minus
sau
Tu vinzi mere iar eu, client vreau sa TE OBLIG sa imi vinzi mie mai ieftin.Ce faci? 😆
Hai zi repede ca ai mai putin de 24 de ore la dispozitie sa te hotarasti cu "merele" alea....si nu uita ca mi-ai mai dat si 8 pachete de sanctiuni si al 9-lea e "pe teava".Vezi cum ma trimiti in bratele primitoare ale concurentei?....China,Africa,Asia.Le vand lor la 65$ care oricum e mult mai ieftin decat vand americanii si arabii tot acolo
Pana atunci asteptam urmatoarele facturi "da Romania"......
PS ENEL ne-a facut tot binele posibil pana acum(investitii 0(zero) in infrastructura electrica) si acum nu ne mai pot "ajuta". Pleaca pur si simplu ca nu mai e profitul de altadata(cu miliardul de euro profit pe ultimele 10 luni,bineinteles)
Bine ca suntem competitivi la export! ....doar cu forta de munca,buna,multa si ieftina.
Si pentru ca tichia de margaritar ne lipsea abia asteptam Schengenu'. Atunci sa vezi revarsare de gunoaie dinspre vest spre noi...ca oricum forta de munca trecea spre ei si fara "shenghen". In rest ceva paduri, dar mai putin ca alea le fac mobila direct aici.....Am aici la doi pasi la Cristian ,7km de centrul Bv....Rasnov,Harman, Prejmer,Codlea etc cam in fiecare localitate din zona.Padurile din Austria, Germania,Suedia Franta Finlanda etc raman neclintite la locul lor.
Au venit "investitorii" ....de vreo 25 de ani

Dan B. spunea...

Am afirmat că autodeterminarea este un aspect al democrației.
Ori ești tâmpit, ori idiot, căci nu am afirmat nicăieri că autodeterminarea ar fi o agresiune, însă nu mi-a plăcut cum un agresor intervine la autodeterminare.
Este de lăudat faptul că administratorul blogului face diferență intre politicile fasciste/naziste ale URSS, Germaniei, Italiei și Spaniei, dar tot așa as fi vrut să găsească deosebiri între liderii celor patru nații amintite, căci nu seamănă, faptic, cei de azi cu cei de ieri.

raul spunea...

Akordule ,teorie!Ai fost acolo sa vezi la ce se uita moldoveanul????Sa vezi ce se da pe RTR Moldova ,REN Moldova (in rusa,ca la REN Moldova in romana nu se uita) ,la N4 etc ,etc!Ca sa nu mai spun de posturile ,,moldovenesti care fatis sustin Moscova????Ce credeai ca se uita la TVR MOLDOVA ,sau MOLDOVA 1 ,macar sau la Jurnaltv ???Nu fi copil ,piata media in Moldova 70-80 % e acaparata de rusi si mai direct sau mai voalat transmite pdv -ul Moscovei!De aia sunt atat de confuzi si indobitociti de multe ori!

raul spunea...

Prin cablu au hat destule akord!
https://moldtelecom.md/canale-TV,https://www.starnet.md/ro/tv-grid
numai cateva exemple!

Viorel spunea...

raul. Și ce vină au moldovenii dacă televiziunile aparțin oligarhilor ruși iar ăștia transmit emisiunile în limba lui Putin ? Și te pomenești că noi nu am fost sau suntem îndobitociți de televiziunile mogulilor noștri aservite politicului ? Moldoveanul se uită la ce are. Iar findcă văd că ești și clarvăzător, la ce se uită moldoveanul ? Cred că nu la Tom și Jerry.

anonim spunea...

raul
si eu si tu si moldovenii avem chestia aia cu butoane...parca telecomanda ii zice...da nu mai sunt sigur
sunt si posturi romanesti destule,in rest discutia e absolut inutila 😃 ca depinde de ei nu de noi.Dar nu poti spune ca n-au acces la informatie....la orice fel de informatie. NET-ul nici nu-l mai pun la socoteala macar 😃😃😃
Ce sa mai....vorbim discutii
mai jos ai grila eu le-am dat doar pe cele cu acoperire nationala

https://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_de_canale_de_televiziune_din_Republica_Moldova

raul spunea...

@Viorele ,tocmai am spus mai sus la ce se uita moldovenii!Reciteste!
@Akordule ,daca citeai linkurile cu grilele de canale ale difuzorilor de cablu pe care le-am amintit ,vedeai aceleasi canale!Problema e ca moldoveanul tocmai asta face cu telecomanda ,muta pe canalele rusesti ,nu pe cele romanesti!De ce ??Intreaba-i si tu ,pt ca eu m-am saturat sa-i intreb!Unii ,cica au mai multa incredere in informatiile transmise de rusi(??),altii ca-l iubesc pe Putin (astia ,de cand cu razboiul nu mai dau sondaje cat de iubit era Putin ,dar iti spun eu ca avea procente mai mari si decat politicienii moldoveni),altii cica au programe de divertisment mai bune etc ,etc!Deci mai pui problema de telecomanda?????
ps Vezi ca de pe wiki ai luat numai canalele romanesti !Uita-te ,repet pe linkuriile mele si-ai sa vezi ca si canalele de sport,de divertisment ,pt copii,cele de stiinta ,majoritatea trec prin filiera rusa!Atunci mai e ceva de spus?
ps2 Si sa stii ca-s mai documentat ca tine despre viata de acolo ,nu scriu din carti ci din realitatile de acolo ,avand rude !Si cu asta ,basta!Noapte buna!

Viorel spunea...

M-am prins. Raul = Ieșeanul.