Un produs Blogger.

joi, decembrie 01, 2022

Americanii de la Deveselu au defilat la Monumentul eroilor romanațeni

57 comments

 ...care s-au jertfit pentru dezrobirea fraților ardeleni, bucovineni și basarabeni în anii 1916-1919.

Puțini dintre cei dezrobiți mai știu că sediul administrativ al fostului județ Romanați a fost la Caracal.





57 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bun venit militarilor americani pe meleagurile mioritice, stropite din belsug cu sangele bravilor ostasi-eroi romani in crancenele lupte duse pentru reîntregirea Romaniei Mari! La multi ani, frati romani! La multi ani, Romania Mare!

Huhu Rezea spunea...

D-ta ai beneficiat de toate majorarile soldei de funcție aplicate din L 153/2017, majorari de care nu au beneficiat si cei pensionați înainte de 01 01 2018. De aceea ai un procent de indexare mai mic.
Indexarea dintr -un an se aplică numai pensiilor aflate în plată în ultima zi a anului anterior.

reddog spunea...

Politia Penitenciară participa la defilarea de la București.
Va trece pe sub Arcul de Triumf alaturi de camarazii de la celelalte arme. 💪✌️🇷🇴

luchy19 spunea...

Domnule , cu tot respectul, dumneavoastră ați citit postarea lui Viorel, s a pensionat în anul 2016 cu 3600 lei când eu aveam solda de 2600 lei net, întrucât era alta formula de calcul, norocul lui Viorel că timp de aproape 5 ani de zile a avut o pensie mai mare decât salaruil/solda unui adjutant. Acum in martie 2022 am ieșit ka pensie un pic peste valoarea pensiei pe care același grad a avut o atatat vreme......

Huhu Rezea spunea...

Aici nu discutam despre pensii.

Militar de la 14 ani spunea...

Asta e istoria! Ieri dușmani, azi aliați! Nu trebuie să ne uităm eroii, dar nici populația civilă masacrată și infrastructura țării. Cam ce face Rusia astăzi dar la o scară mult mai mică. Să nu uităm!
Marți, 4 Aprilie 1944, orele 13:45. În câteva minute, aviația americană a săvârșit un adevărat masacru asupra civililor români: aproximativ 3.000 de morți, 2.500 de răniți și alte mii de vieți distruse, fără nicio justificare militară. Foarte mulți dintre cei care-au murit au sfârșit într-o groapă comună iar azi nu au nici cruce și nici lumânare la capătâi. Anii au trecut iar uitarea s-a așternut atât peste ei cât și peste această nenorocire ce s-a abătut asupra Neamului nostru. Ca urmași ai celor trecuți la cele veșnice avem datoria creștinească să-i readucem în memoria noastră și să le spunem că nu i-am uitat!
Dumnezeu să-i odihnească în pace!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pentru prima oara au defilat si cei de la Autoritatea portuara a Marii Negre

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Meteorologul, Plt. Adj.Sef, Silvu Grigore, in uniforma Aviatiei romane, probabil fost parasutist, a tinut o alocutiune politica interesanta, obiectiva si documentata, de actualitate, dand dovada ca este in tema cu tot ce este actual in sfera politicii romanesti, eu apreciindu-l foarte mult. Felicitari distinsului meteorolog!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sunt nemultumit ca, la Romania tv, Parada militara nu a fost comentata profesionist de catre un comentator cu pregatire militara, precum Ciutacu, desi pe acolo sunt cativa care-s intr-un contact permanent cu realitatile militare. O Parada difuzata pe un fond de muzica patriotica, nimic rau in asta, dar neexplicata celor care nu inteleg nimic din instruirea si tehnica militara pare a fi searbada si posaca.

reddog spunea...

De la Autoritatea Vamală de fapt.
In blocul de paradă penitenciaristii au fost ultimii.
Dar nu-i nimic, cei din urmă vor fi cei dintâi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Azi nu am iesit la festivitatile municipale, de depunere de coroane la Monumentul Eroilor din Primul Razboi Mondial, ridicat de catre Regina Maria in anii ' alipit de noua Primarie, candva fiind pangarit pana prin anii e inceput '80 cu ,,eroi'' sovietici.

luchy19 spunea...

Cu respect #
Se mai aplică marirea cu inflația pe 2021, 5,1%, la pensiile militare?

Camaradul spunea...

Pentru dl. Huhu Rezea si toti colegii

Am atacat la CCR pe mai multe planuri atat OUG 59/2017 cat si Decizia 16/2021 (RIL admis)
Asa este. Nimeni pana in prezent nu a atacat la CCR Decizia nr. 16/2021 si mai ales sa aiba succes in sensul asta intr-o instanta din Romania.
Trebuie sa aveti incredere si mai ales rabdare intrucat dureaza la CCR cam 1,5-2 ani judecarea exceptiilor ridicate.
Macar militarii pensionati in baza Legii 223/2015 si macabra OUG 59/2017 sa beneficieze de priceperea si eforturile mele.
Va asigur ca CCR imi va da dreptate. Nu le-am lasat alta varianta!

Sa auzim de bine, camarazi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Erata, cu scuze: Metereologul, Silviu Grigore, este de fapt Capitan Comandor, absolvent al Scolii Militare de Ofiteri de Aviatie de la Bobocu,promotie al anilor'80, azi in rezerva, fiind in specialitatea Meteorologie aviatica, nefiind parasutist. Imi cer scuze pentru erorile de mai sus!

Huhu Rezea spunea...

@camaradul
Dacă aveți numărul de inregistrare la CCR comunicați-mi-l și mie pe adresa blogului, huhurez2013@gmail.com.

Alexandru spunea...

Câine roșu, ai văzut cumva că directorul general al penitenciarelor era civil printre militari???
Dar ce să ceri unuia ca ăsta, civil printre toți ceilalți îmbrăcați frumos în uniformă și purtând o cu mândrie
Pe viitor, arătați că aveți o uniformă și fiți mândri de ea, în frunte cu șeful vostru

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Felicitari, Camarade! Astept si eu o admitere la CCR, intrucat am pierdut un proces prin intarzierea de a depune o Intampinare la Curtea de Apel Bacau in termenul stabilit, in caz de reusita voi anunta ce si cum.

Camaradul spunea...

Dosarul e cald. Încă nu a primit nr. desi am verificat pe site-ul CCR, semn ca abia a plecat dosarul de la Tribunalul Buc. si urmeaza sa aloce nr., sa-l repartizeze, sa ma citeze etc. lucruri cu care va țin la curent.
Dosarul si exceptiile ridicate sunt beton.

Camaradul spunea...

Abia în noiembrie 2022, Tribunalul Bucuresti a admis excepția de neconstitutionalitate (formata din mai multe capete) si a incuviintat sesizarea CCR

micutzul spunea...

La mulți ani România, la mulți ani români!

Stop umilinței militarilor in rezervă si retragere!

reddog spunea...

Alexandru
Nu am observat.
Știu că are gradul de comisar.
A fost agent pe la inceputul carierei.

https://anp.gov.ro/blog/director-general-al-administratiei-nationale-penitenciarelor/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Reddog, multumesc pentru corectura, deci vamala, nu portuara. Nu conteaza ordinea in conceptul defilarii, ci faptul ca cei alesi si implicati au o valoare deosebita in Stat si sunt institutii importante si respectate. Ordinea, nu si regula de baza, o poate da si numarul de efective din fiecare institutie, cu dotarile tehnice si specifice domeniului de activitate

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

NU SE MAI DA NIMIC! Ce s-a dat, pe categorii separate, aia se ia, vezi topicul anterior!

Skoda 4x4 spunea...

La multi ani ROMANIA , si tuturor militarilor indiferent de arma ,nu am vrut sa mai comentez dar ce spune,,Camaradul" ma face sa cred ca mai exista luptatori pentru drepturile privind pensiile militare : personal am dosar la CCR, trimis de Tribunal din luna mai 2021 privind neconstitutionalitatea OUG.59/2017-nu pe articole,capitole,etc. ci INTEGRAL. Daca macar unul dintre noi(am aflat ca mai sunt dosare la CCR ptr.oug.59/2017)va avea castig, am impresia ca va urma o mare,,nucleara" in domeniul pensiilor militare .Cu stima

Camaradul spunea...

Ca sa va faceți o idee, juristii (naparcile) din CPS MApN și Comisia de Contestatii din MApN s-au opus pana în ultimul moment, fara argumente legale solide, încercând sa împiedice sesizarea CCR. Completul de judecători (președinta și 2 asistente) le-a respins toate aberațiile ridicate și inepțiile debitate. Văzând asta, juristul prezent din partea MApN (în sedintele anterioare fusese o doamna) a schimbat registrul și a început sa se dezica și sa arunce vina pe CPS MApN (ca hoții care sunt prinși și arunca vina unul pe altul). Un adevărat CIRC!
In loc sa apere interesele militarilor, ii injunghie pe la spate! Asta e Romania!

mosmartin16 spunea...

La mulți ani, românce și români...de aici și din toate zările lumii !

Styx spunea...

La mulți ani România! La mulți ani camarazi!
Misto parada, generalii comandanti de plutoane sau de marimea companiei mi-au placut cel mai mult :))), la cati generali se fac pe bandă rulantă, probabil că au tras la sorți care să fie ”fruncea”, in curând vor face si serviciul de SSC. Ca să parafrazez un dicton celebru... orice general are in rucsac tresele de caporal.
S-auzim numai de bine!

Cezar spunea...

Doreai sa te bombardeze cu cozonacci si conserve Ham??
România a declarat razboi SUA...🤣🤣🤣🤣🤣
Petrolul românesc..alimenta masina de razboi hitlerista !

akord 75 spunea...

Trebuie sa aduc pe cineva in discutie citind cele de mai sus.Pentru ca si AZI tot despre bani se discuta si despre..... "patrotismul burtii"

«Tinere, să-ţi fie patria scumpă şi sfântă ca şi mama ta! S-o iubeşti şi s-o respectezi din adâncul sufletului tău!𝘿𝙚 𝙙𝙧𝙖𝙜𝙤𝙨𝙩𝙚𝙖 𝙨̧𝙞 𝙙𝙚 𝙧𝙚𝙨𝙥𝙚𝙘𝙩𝙪𝙡 𝙩𝙖̆𝙪 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙚𝙖 𝙨𝙖̆ 𝙣𝙪 𝙛𝙖𝙘𝙞 𝙫𝙧𝙚𝙤𝙙𝙖𝙩𝙖̆ 𝙧𝙚𝙘𝙡𝙖𝙢𝙖̆ 𝙨̧𝙞 𝙥𝙖𝙧𝙖𝙙𝙖̆. Ba, ai dreptul şi datoria să urăşti, să loveşti, să sfărâmi pe acei fraţi ai tăi ticăloşi, cari, în loc s-o iubească şi s-o respecteze ca pe o mamă cuminte, onestă şi severă, o curtează, o măgulesc şi o exaltează ca pe o bătrână cochetă, nebună, bună de tocat!»

Atât despre patrie — şi sper că-n tot ce am scris nu se va găsi despre frumoasa şi generoasa mamă vreo altă tiradă."
I.L. Caragiale

Din ziarul "Universul", 24 septembrie 1899, Notiţe critice.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Felicitari penitenciaristilor, dar si Dlui ministru de Interne, care a exclus o nedreptate, care trona de ani de zile, desi acestia poartau uniforma statului si primesc drepturi incluse in cele cazone, precum instruirea militara, purtarea armamentului si pensii militare. Nu-si au loc, fata de cei care muncesc intr-un mediu greu, corectional-educational, impus de regulile de baza ale societatii, intr-o atmosfera deosebit dificila si cu potential periculos atitudinile zeflemitoare si carcotase! Suntem cu totii aliati si camarazi, ce naiba! Daca afirm acum ca sunt din Arma Auto si Transportoare blindate, imediat s-ar gasi cineva sa ma faca ,,covrigar'' sau ,,neamul lui manivela!'' Romanul neaoș, mereu a fost dat naibii la agatat tinichele de coada, cu gaselnite deocheate, doar ca sa rada prosteste si de unul singur la degetul mijlociu, gest fake imprumutat de la unchiul Sam!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De pe gard, a cârâit si el, carcotasul clevetitor, impotriva Armatei, ingrosand corul tradatorilor intereselor acestei institutii, iubite si apreciate de toti romanii, stalpul apararii natiei si Patriei, o frontiera importanta a NATO si Europei Unite, uitand ca Armata cu eroii ei au reîntregit Romania Mare!:
stiripesurse.ro/sociologul-gelu-duminica-pune-tunurile-pe-parada-militara-nu-inteleg-de-ce-trebuie-sa-ne-mandrim-cu-armata_2683130.html

Alexandru spunea...

@Flavius, penitenciarele țin de Ministerul justiției și nu de MAI
Așa este nu contează ordinea, garda de onoare a fost prima și ultima, importante sunt participările și camaraderia
Dacă era mândru de haina militară o purta, părerea mea

Huhu, în mesaj separat, vă transmit mesajul unor militari pensionari de ziua României

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Se pare ca romanii de peste Prut le stau greu ingarleje rusnacilor, si o sa ne trezim ca si ei sunt nazisti si fascisti, motiv pentru care sa invadeze Republica Moldova pentru ,,denazificare,'' si astfel sa nu fie realizat marele vis al Unirii!
stiripesurse.ro/rusia-compara-situatia-din-r-moldova-cu-cea-din-ucraina-scenariu-este-asemanator_2683205.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Alexandru, multumesc pentru corectura! Sincer ca nu stiam asta!

Viorel spunea...

La Mulți Ani poporului român oropsit de soartă în trecut, prezent și viitor.

reddog spunea...

Dacă liberalii merg cu Ciuca la prezidențiale sunt șanse mari să piardă.
Pesedeaua daca joaca inteligent poate câștiga.
Mai ales daca merge cu un candidat din afara partidului.
Eu as vota de exemplu pentru Ioan Aurel Pop (președintele Academiei Romane) daca va candida din partea PSD.
Și spun asta având în vedere că eu votez de regulă cu dreapta.

Militar de la 14 ani spunea...

@Cezar
Conform teoriei tale Rusia își justifică atacurile asupra Ucrainei. Vestul alimentează cu armament regimul actorașului Zelenski.
În final, este vorba despre români indiferent cine îi atacă.

Militar de la 14 ani spunea...

Nu cred. Moldovenii nu s-au comportat cu populația din Transnistria cum s-au comportat ucrainenii în zonele în care populația majoritară era de etnie rusă. De ce? Pentru că nu sunt naziști. Acum e momentul cel mai propice pentru unire. Așteptăm voința moldovenilor.

Huhu Rezea spunea...

Puștiule de 14 ani, pune mâna pe istorie.... că ești vraiște! Cazi ca popicul lovit de propaganda moscovită.
Nu uita că unde a ajutat Vestul a fost victorie. Fără sprijinul american sovieticii nu învingeau la Stalingrad.

Leo spunea...

Flavius , era APEL nu întâmpinare.......................

Leo spunea...

Camarade , ce anume ai sesizat la OUG 59 ca autor al excepției ?

Militar de la 14 ani spunea...

#HR
Eu vorbeam de români. Că sunt uciși din est sau din vest, tot o tragedie e. Nu înseamnă că vestul are întotdeauna dreptate. Cât despre istorie, lucrurile sunt clare. De prin '40 suntem vraiște. Om trăi și-om vedea.

M spunea...

@Militar de la 14 ani

La 2 decembrie 1941 guvernul român a declarat război Statelor Unite ale Americii, nu invers! Orice război e o tragedie, orice moarte a unui om este o nenorocire dar să punem lucrurile în context!

Dacă vrei să compari ce face Rusia în Ucraina ai ales exemplul greșit. Rusia atacă un stat independent și suveran promovând teorii fasciste și urmărind refacerea imperiului rus și alți gărgăuni penibili din capetele lor de gopnik.

Să mai spun că după al Doilea Război Mondial au fost adoptate Convențiile de la Geneva și Protocoalele adiționale (1949) care au lărgit aria crimelor de război EXACT la acțiunile de tipul celor desfășurate de ruSSia.

Serios! La MApN nu se învață despre Convențiile de la Geneva??

E doar o întrebare de curiozitate! Domnul Huhurez crede că dacă întreb așa ceva jignesc camarazii din MApN. Eu nu cred că o asemenea întrebare este jignitoare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ioan Aurel Pop e prea venerabil, gingas si firav pentru functia asta, desi este o somitate academica fara cusur. Acolo unde este e bine sa ramana si va primi, in continuare, toate onorurile si laurii academici!
Ne trebuie, ca Presedinte, un barbat deosebit, hotarat, cel putin intre doua varste, dar copt bine in timpul vietii si profesionalismului in care este titrat, puternic, sanatos, impunator prin atitudine, sa stie sa converseze si sa socializeze cu masele cat si in interesele nationale si internationale ale tarii, impartial, fara pedigree in curiculum vitae, fara dosar de turnator, ca Basescu, apolitic la urma urmelor ca sa nu mai partineasca cu stanga sau cu dreapta, sa aiba acel stil bonom si impaciuitor, interesat de actele de dreptate sociala si justitie corecta, cunoscator cel putin al unei limbi de circulatie internationala... Daca nu-l gasim pe pamant cu aceste calitati si caracteristici deosebit de bune, o sa apelam in ceriuri, la Dumnezeu-Tatal, sau Fiul, Iisus Hristos, dar nu ăla, Hristos-gornistul, al liberalilor si useristilor, adica al dreptei capiate! Slava Romania si Slava viitorului Presedinte al tuturor romanilor, ca tare ne-am saturat de unul egoist al unui singur partid si fiind, in paralel, un Prim sinistru permanent, rece si dezinteresat de soarta romanilor dezamagiti, frustati, mintiti, saraci si condamnati la toate discriminarile posibile! Slava poporului roman, cobaii indezirabili ai tuturor guvernarilor de pana acum! Ma mir cum de mai rezistam si mai traim in mjlocul atator nedreptati...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Merge in loc de o țuică la masa festiva:
https://www.national.ro/dezvaluiri/sie-si-dgpi-executate-de-iohannis-782021.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ce-i veni lui Iohannis?S-a schimbat radical cumva peste noapte? Nu-mi vine sa cred ce citesc! De ce pana acum nu a facut-o si o face tocmai acum, in plin faliment al romanilor?
https://www.stiripesurse.ro/iohannis-cere-guvernului_2683545.html

akord 75 spunea...

Huhu
asta-i o minciuna!....partial adevarata pana in primavara anului 1942,doar atat
"Nu uita că unde a ajutat Vestul a fost victorie. Fără sprijinul american sovieticii nu învingeau la Stalingrad."
1- SUA nu a avut pic de razboi pe propriul teritoriu,ceea ce inseamna ceva in timp ce toata Europa era facuta praf si toata URSS industrializata(partea de vest) in acea perioada
2-Datorita "frontului din est" si-au permis americanii debarcarea din 6 iunie 1944,altfel nu aveau nci o sansa
3-Cand pierzi peste 20 milioane de oameni in razboi crezi ca le-a fost usor(mai mult decat intreaga populatie a Ro)
4-Peste 90% din intreaga aprovizionare a americanilor a fost peste Atlantic catre Anglia.
Si ma opresc aici pentru ca ai date total eronate.Spre deosebire de tine eu am facut si multa istorie militara.Si istoria trebuie respectata nu manipulata propagandistic.Si Profesorul meu de istorie militara(dumnezeu sa-l odihneasca pe dom profesor Mihailescu) a suferit in lagare sovietice aproape 10 ani....si-i ura pe rusi din adancul fiintei.Era in perioada anilor 70 cand Ceausescu se rupsese de URSS si aveam profesori anti...
Tocmai de asta prof Mihailescu ajunsese sa predea la LMDC(unde nu preda orice ciurli-burli)
Dar niciodata acest profesor de istorie militara nu si-a batut joc de ea...de istorie asa cum a fost.Cu bune si cu rele.
PS Si CEZAR asta e mai ucrainian decat ucrainienii insisi.Pacat ca a uitat sa fie si roman.
Il mai dau odata.Poate acum il lasi postat ca pana acum n-ai vrut.Adevarul vazut prin ochii unui roman de pe front
"Demonii lui Ovidiu"
https://www.youtube.com/watch?v=9eiysiMP3tk

Leo spunea...

La Chișinău în Piața Mare au "sărbătorit" ziua MARII UNIRI , o mare masă de ...cam 10 oameni. Ăștia sunt "frații" noștri iubitori de RO de peste Prut.
Iar RO se dă de ceasul morții cum să facă să le dea curent , gaze și bani.
O fi bine , n-o fi bine , nu vă mai spun deoarece prefer să fiu discret.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iata date si despre eroul-deschizator al Paradei militare de astazi:
bugetul.ro/cine-e-generalul-locotenent-care-a-deschis-parada-militara-nationala-de-1-decembrie-2022-declaratie-exclusiva-pentru-bugetul-ro/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O iubire cazona si consecintele ei fericite, la Parada!
stiripesurse.ro/video-militar-si-a-cerut-iubita-de-sotie-la-parada-de-ziua-nationala-sute-de-oameni-au-asistat-la-momentul-emotionant_2683595.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ia sa-i fi chemat romanii la mici si rachiu, se strangeau ca vasluienii la ieslea birtului din sat!

M spunea...

Nu uită nimic magraonul!
E la modă să fii "invers". Cică așa te citește lumea! Așa ești interesant!

M spunea...

Ce a furnizat SUA către Rusia în al Doilea Război?

400,000 Jeep-uri și camioane
14,000 avioane
8,000 capete tractor
13,000 tancuri
1.5 milioane pături
15 milioane perechi de bocanci militari
107,000 tone de bumbac
2.7 milioane de tone produse petroliere
4.5 milioane de tone de alimente.

Valoarea totală fiind de 180 de miliarde de dolari (la cursul actual).


😁 Din 2014 până acum SUA au acordat Ucrainei vreo 20-22 de miliarde.

SUA reprezintă o forță economică, militară, diplomatică și științifică! Asta nu poate fi negat.

Comparația dintre SUA și Rusia este imposibilă. Rusia este o țară cu un PIB de 1,4 trilioane dolari iar SUA un colos cu aproape 21 de trilioane!!!
Despre ce vorbim?
Ia-l de pe mine că-l omor!


Din fericire majoritatea românilor sunt inteligenți și înțeleg diferența dintre o putere mondială și un actor regional.
43% din românii au încredere în SUA și 7% în Rusia.

Eu cred că și 7% e mult dar....

Relu spunea...

La noi s-a votat mereu contra cuiva asa ca e posibil sa ai dreptate.Vom vedea.

M spunea...

Ăștia de plângeți de mila sârbilor!

Guvernul sârb a numit un politician pro-rus ca nou șef al spionajului în Serbia.

Alexandr Vulin a militat pentru o așa-numită Lume Sârbă care să cuprindă toți sârbii din Balcani, inclusiv Banatul Românesc!

Da, știu, americanii sunt de vină, cu UE, cu marțienii și cu inorogii portocalii!!!

M spunea...

@Militar de la 14 ani

Ai naibii naziști! Au ales președinte un evreu și partidul de extremă dreapta din Ucraina în ultimii 20 de ani au avut procente între 3 și 5%.

Vezi că încurci părțile! Naziștii sunt de partea ailaltă! Observ cum marionetele rusești ignoră cu bună știință batalioanele 'Rusich', 'Svarozhich' și 'Ratibor'.

Probabil că după mintea ta și românii din Harghita, Covasna sau Mureș care se încăpățânează să vorbească românește sunt naziști!!!
Cum? Nu sunt de acord ca limba maghiară să fie singura limbă oficială? NAZIȘTI!
Nu sunt de acord ca din biblioteci să fie scoase cărțile în limba română și arse? NAZIȘTI!
Nu sunt de acord că singurele documente de identitate să fie pașapoartele maghiare? NAZIȘTI!

Mario spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.