Un produs Blogger.

vineri, decembrie 16, 2022

Generalul Nicolae Roman printre meandrele indexării pensiilor militare de la tribuna Parlamentului

29 comments

 Săriți! Culaie i-a micșorat pensia lui Ciucă....




29 de comentarii:

Sebi spunea...

Astea da, meandre...
Pe bune acum, chiar si ancorat in sinergia faptelor, recursul la universalitate cu greu le-ar putea eluda.
Servim patria, domnule general!
@ Huhu, am dat pagina dar multumesc pentru raspunsul dat pe pagina anterioara!

Leo spunea...

Are el interesul lui că a luat o indexare de vreo 2% în loc de 12,5% cum au luat amârâții gen Flavius.
Nu INDEXAREA diferențiata e problema , ci INECHITĂȚILE mari dintre pensiile militare ale persoanelor aflate în aceeași situație juridicâ.
Individul de la tribuna Parlamentului , asta trebuia ca să puncteze , pe necesitatea ca noua Lege pe JALONUL#215 să facă eliminarea acestor inechitați.

Huhu Rezea spunea...

Nu știam că Roman combate pe la ALDE!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am ascultat-o, fiindu-mi trimisa de un camarad de suflet. E o atitudine, un semnal de alarma, o voce auzita in tot Parlamentul, din pacate nesustinuta de Dl Falcoi, de exemplu, incrancenatul nostru tradator al intereselor generale, care o data n-a luat o pozitie ferma fata de dezastrul pensiilor militare, tocmai de frica pierderii privilegiilor politice si militare, personale, pe principiul restul sa crape, doar domnia sa s-o duca cau un balșoi belfer! Ceilalti generali erau cu totii varati pe sub bancile parlamentare, unii se scobeau in nas sau dormeau somnul de frumusete dupa potolul de pranz cu numai 5 lei portia ! Halal de ,,competentele'' si ,,ajutorul acordat,'' dupa ce ne-au mintit sa le acordam voturile! Camarazi, data viitoare, ce le dati grăsoi, in loc de voturi? Ai? Hai, zi-i, Stelica, ca eu deja le-am dat cu anticipatie, si pentru Pasti, ca de Craciun au si in plus!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, asta e durerea domniei sale ca n-a luat indexare cat mine, sereacu', dar bine ca a luat macar o atitudine vocala, pe cand ceilalti ghenerali nici nu mai existau, macar ca figuranti cu coatele pe pupitre, fiind varati sub ele!

M spunea...

Bilanțul comandantului-șef al armatei ucrainene: „De la începutul războiului, am concediat 10 generali, altul s-a împușcat”.

Dacă rămâne fără generali putem să îi trimitem noi o sută sau două! Orbește Putin numai din strălucirea stelelor de pe epoleți!

micutzul spunea...

Acum încercăm să fim ....răi, să comentăm că cineva ia totuși poziție pentru noi! Ce vreți să facă? A vorbit la subiectul dat și totuși a punctat și cu privire la batjocura pensiilor militare dar și la cei care câștigă grade pe umilința pensionarilor militari!

M spunea...

@micutzul

Corect! 👍

Am observat că militarii îi înjură cu poftă mai ales pe alți militari!

A făcut cam ce putea să facă domnul general. Oricum din confortul fotoliului și anonimatul tastaturii mulți deținem viteji!

Deci, aveți dreptate, domnule!

Styx spunea...

Domnul general-deputat, are dreptate, cel putin a pus problema in fata parlamentului si l-a facut un pic de cacao pe generalul-plagiator-eroul "necunoscut" de la Nasiria. Nu ca s-ar rezolva ceva dar cel putin le-a spus cineva adevarul in fata(cu toate ca se stia f.bine). In continuare vom vedea ce se va intampla, dar sansele sunt spre zero barat atat timp cat ne conduc niste impostori care trag spuza numai pe turta lor, aruncand firimituri sub numele pompos de ajutor social, cica avem o dezvoltare de 800% dar nu se vede nimic, nici macar la civili. Aratam cu degetul spre Austria ca ne-a oprit accesul in Schengen dar uitam ca nu cu mult timp in urma la vama Siret au arestat 59 de politisti de frontiera si vamesi pentru coruptie... Traiasca Dacia Libera!

raul spunea...

https://www.romaniatv.net/salarii-majorate-de-la-1-ianuarie-2023-mos-craciun-aduce-450-de-lei-in-plus-la-leafa-plus-sporuri_7077276.html
Deci la toata lumea se permite numai prostilor din armata ,nu!Bai activilor ,ridicati-,va naibii la lupta ,nu fiti prosti!

Liviutatarush spunea...

Am plecat din armata, fiindca la momentul ala, aveam inca 10 functii duse prin cumul! Acum e si mai nasol, cred!!! La unitatea unde am fost, a plecat un sublocotenent de auto dupa cateva luni, prin demisie, bineinteles cu plata scolarizarii! De SGV-isti nu mai spun... O sa angajeze pakistanezi, ca si-asa este plin Focsaniul de ei...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...

@Styx

"Nu cu mult timp în urmă" înseamnă acum vreo 10 ani? Dumneata un "dac liber" vezi corupție eu văd că instituțiile statului își fac treaba și fac curățenie! Bine însă că m-ai luminat cam ce înseamnă "dacii liberi"! Probabil un antivaxer convins? Probabil un adept al conspirațiilor? Pământul este plat? 😂😂😂 Penibil!

adi t spunea...

Domnule Huhu, in opinia dvs.autorizata, daca in urma recalcularii pwnaiilor militare potrivit jalonului 215, daca dupa recalculare pensia iese mai mica, ramane in plata cuantumul mai avantajos?Cu respect

Huhu Rezea spunea...

@adi
Opinia mea este tot atât de autorizată cât este opinia oricărui comentator.
Ca unul care am trecut prin mai multe recalculări, pot să presupun că va râmâne în plată actualul cuantum, dacă este mai avantajos, dar va fi blocat în viitor până va fi depășit de cuantumul recalculat indexat în anii care urmează.
Așa a fost pe L 164/2001.
In plus, cuantumurile care vor depăși anumite plafoane vor plăti supraimpozitări.

Inginerul spunea...

Cam slabut comentariul. Daca tot s-a apucat de asa ceva, trebuia punctat vehement ca un lider de sindicat pe doua chestii. Pensiile militare sunt la coada Romaniei la mariri, muuult in urma civililor daca ne uitam la ultimii 2-3 ani, cand ne-au mai sarit chiar si indexarile alea legale amarate. Si doi, inechitatile dintre pensionarii militari.
Si ce mama naibii, general citeste ca la clasa a II-a, la concurenta cu Ciuca. Ne facem de tot rasul.
@Catalin. CCR a zis ca e neconstitutionala retinerea CASS prin OUG. Daca ar fi prin lege n-ar fi nicio problema. Asa ca nu numai ca nu pupa banii inapoi respectivii, dar e foarte posibil si constitutional ca retinerea sa se statueze prin lege.

Huhu Rezea spunea...

@Inginerul
Dacă nu se grăbesc să dea lege pentru CASS, varșoviștii se vor alege cu pensiile majorate cam cu 20% prin luna februarie. Poate și mai devreme, dacă judecătorii CCR se grăbesc să publice săptămâna asta decizia în MO.

M spunea...

😁 Daaaaa... Ne umplem de bani!

Iar cei pensionați după 15 septembrie 2017 chiar dacă dau în judecată și câștigă oricum nu iau nimic pentru că nici nu au dat nimic! Așa zic sindicaliștii de la poliție! 😁


Oooooo... Ce deșteaptă a fost Olguța! Cum a reușit ea, micuța, să facă praf o lege! Bine - bine nici cei care au venit după ea nu ai corectat nimic!

Huhu Rezea spunea...

@M
Si se jurau că ei plătesc impozite și CASS din pensioara lor: Acum au descoperit că vor primi exact fictivul pe care l-au dat.
Dar să-i vezi ce câstig au dacă se vor micșora impozitele si contribuțiile pe salarii!

Meriam spunea...

Ce inseamna varsovisti d le ingineru, este corect sa iti jignesti fostii colegi?. Poate unii v-au fost chiar mentori. Eu sunt un varsovist, iesit in 2008, absolvent al Academiei Militare, absolvent al Academiei de Conducere a Bundeswehrului,Hamburg (cerificat lb germana nivel 3) si al unui Eurocurs( conducere strategica) in engleza tot in Germania. Acest varsovist a contribuit esential la integrarea țării în NATO și UE. Puteți arunca cu vorbe si exprima ce pareri vreti dar atentie la exprimare si jigniri. Fiecare ofițer sau subofiter a avut contribuția lui mai mare sau mai mica la consolidarea apărării țării și nici nu a putut hatara el in ce regim politic să activeze.

Huhu Rezea spunea...

@Meriam
Denumirea de varșovist este convențională pe acest blog; nu e peiorativă. Prin ea identificăm pensionarii militari discriminați de gulerații sistemului militar, începând cu Legea 164/2001 și continuând cu L 223/2015.

akord 75 spunea...

Peiorative sunt alea de "gulerati,neterminati,matusalemici,imbuibati,samd...iar pe extern avem ceva putinisti si zdrelinkari"
@meriam vad ca mataluta esti mare "natoist" nu ca salbaticii aia de "varsovisti"
Eu sunt categorie noua "dalmatian" juma' din cariera varsovist si cealalta jumatate natoist.Ca asa a picat zarul timpului ce nu iarta nimic
Partea nasoala e ca pensia varsovista a mea este de fix 2,2 ori mai mica decat a unui natoist omolog din ziua de azi un adevarat "gardian al universului"
...chiar daca intru putin in atributiile redd(g)ogului.Impartiti sa zicem 7000 net la 2,2 si ajungeti la neispravitul varsovist...tot net!Eeee??? alta viata!
In schimb natoistii(in special "militarii"civili politieni urla ca sunt discriminati/nedreptatiti, ca nu au primit 2-3 procente amarate peste cele 5,1% aplicate si ele la... sa zicem tot 7000
E un comisar pe aici care tot timpul scrie ca altii sunt "privelegiati"Necazul e ca exact asa scrie desi i s-a spus de multe ori ca e gresit.Il intereseaza doar ca sa i ne adresam strict cu titulatura de "comisar-sef"Ii spui doar comisar deja se simte jignit
Ca el jigneste limba romana la fiecare pas(inclusiv cu cratimele) nu-l intereseaza.Si e dásta nou rezultat al "invatamantului" din democratie 😁...(ne)functional 😁
Nici colonel nu-i place! Se considera superior

Huhu Rezea spunea...

Cataline
Disponibilizații nu intră marea gloată a neterminaților, un fel de handicapați ieșiți înainte de vreme din armată, cu țidulă de apt limitat sau inapt.

Huhu Rezea spunea...

@Catalin
Am înțeles! Ai si tu țidulă de bolnav închipuit.

bogdan spunea...

Acum colegii de bucura ca cei iesiti dupa 2017 nu primesc nimic inapoi. Nici nu avem ce primi inapoi pentru ca noi in ianuarie nu am pierdut din pensie.Ca la aceasta indexare pragurile au fost facute pentru CAS din nou asta este.Astept sa vedem proiectul cred ca va fi interesant. Viitoarele pensii nu vor putea fi mai mici ca a celor calulate dupa 2017. Iar a noastre dupa 20217 calculate la NET nu cred ca vor scadea. Atunci.....; care nu au fost calculate la net ?

M spunea...

@Huhu Rezea


Eu nu mă bucur nici nu îmi pare rău! Sunt absolut convins că nu se vor da banii înapoi!

Viorel spunea...

Bogdane. Oare când o să faceți diferența dintre CAS (Contribuții Asigurări Sociale / Pensii) și CASS (Contribuții Asigurări Sociale de Sănătate). Te întreb pentru că mulți de pe blog încurcă CAS cu CASS.

bogdan spunea...

Viorel

Multam de lamuriri....le mai incurc.....

Leo spunea...

@ redDOG
https://mosalecu.blogspot.com/2022/12/decoratii-nationale-si-insigna-militar.html?showComment=1671484833697#c8961742567693428821