Un produs Blogger.

miercuri, decembrie 14, 2022

Proiectul Legii privind organizarea și funcționarea poliției militare

21 comments

Proiectul se află pe ordinea de zi a ședinței de guvern de astăzi.

Vezi proiectul AICI 



21 de comentarii:

Sensei spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
bogdan spunea...

,,verifică şi asigură respectarea legilor şi regulamentelor militare privind ordinea
interioară şi disciplina militară în obiectivele militare şi zonele militare restricţionate de către personalul militar şi civil,,

Cu asta PM are din nou puteri nelimitate in cadrul activitatilor de control pentru unitati. Nu te controleaza sefii tai de la esaloane cum te controleaza PM indiferent daca se pricep sau nu ( am avut control PM care au intrat inclusiv in domeniul logistic adanc de tot , depozitare inclusiv,,izmene,,)

Alkan spunea...

Salariile și pensiile ofițerilor de PM detașați la parchetul militar sunt apropiate în cuantum cu cele ale procurorilor militari.
Asa au și ofițerii de politie judiciara detașați la DNA.

Cezar spunea...

Mai putin in "documentele operative"....
Pe vremea mea..doar comandantul..seful de stat major si ofiterul insarcinat cu gestionarea acestora !Am indeplinit aceasta ingrata functie..prin cumul desigur!!!
Cei care controlau..o faceau numai in baza unei delegatii..parafata cu ..7 stampile
Spor la pensie?...Lulaaa🤣😂

Leo spunea...

1. Pe vremuri Poliția militară se numa Jandarmerie.
Acum avem tot felul de poliții și militare și locale și judiciare și criminalistice și de moravuri etc... Și TOATE SUNT DEPROFESIONALIZATE în primul rând datorită instituțiilor pt. formarea profesională , pline de prorecliții profesori/doctori plagiatori și cu năravurile IMPOSTURII rdidicate la rang de valoare națională. Unde pui degetul acolo este și plagiatorul.
Lozinca pare a fi , dacă nu eşti plagiator degeaba eşti în guvern sau oriunde.
Poliția militară la MFA este o invenție de import NATOISTĂ , exact cum a fost instituția CI-stului de pe vremurile comunismului. Numai că acum avem CI-şti pe stil nou dar şi poliţiști militari mai mult cu numele.
2. A NU SE UITA ZIUA DE 14.12.1989, când la Iaşi a fost prima scânteie a ceea ce urma să fie RĂSCOALA de la Timişoara de peste 2 zile.
Iar după 22.12.1989 RĂSCOALA a devenit REVOLUȚIE prin lupt VARȘOVIȘTILOR alături de popor.

Huhu Rezea spunea...

Leo
NU! Vechea Jandarmerie s-a transformat în trupe de securitate. In 1990 trupele de securitate au fost rebotezate Jandarmerie.

reddog spunea...

"Istoricul Poliţiei Militare se află în strânsă legătură cu istoricul jandarmeriei române, de unde îşi are originile. Trebuie făcută însă menţiunea că Gendarmeria – denumirea din acea epocă – a fost înfiinţată şi subordonată Ministerului de Resbelu. Primele atestări ale activităţii de „poliţie a trupei” se regăsesc în documentele de „fiinţare a gendarmeriei” din 3 aprilie 1850 emise de Domnul Grigore Alexandru Ghica, iar misiunile specifice au fost consemnate şi în Ordonanţa 896 din 20 iunie 1864 semnată de Domnitorul Al. I. Cuza.

Termenul consacrat de Poliţie Militară îşi are originile în anul 1893, când, pe vremea Regelui Carol I, cu aprobarea acestuia, legiuitorul Lascăr Catargiu a promulgat „Legea asupra Gendarmeriei rurale”.

Astfel, în Monitorul Oastei nr. 53 din 5 noiembrie 1893, găsim în legea mai sus menţionată, la TITLUL IV - Atribuţiunile gendarmeriei, Capitolul I – Serviciul ordinar şi extraordinar, articolul 52 - serviciul ordinar coprinde: ........, pct. e) Poliţia Militară. (vezi facsimilul din partea dreaptă).

Atribuţiunile poliţiei militare, descrise pe larg în Regulamentul de aplicare al legii asupra gendarmeriei rurale, Secţia III, constau în mod special în:"

https://forter.ro/arme/poli%C5%A3ia-militar%C4%83

bogdan spunea...

Pentru d/l LEO

Sunt curios in ce categorie ma incadrez, la revolutie eram in armata deci VARSOVIST, la pensie am iesit in 2021 deci Ciucanez nesimtit.... sunt curios.

Multumesc.

Leo spunea...

bogdan,
ONORABILUL recent a tranșat definitiv (sic) situațiunea , astfel
1955 - 01.07.1991 = VARȘOVIȘTI
01.07.1991 - 01.03.2004 = VARȘOVIȘTI NEALINIAȚI
01.03.2004 - șamd = NATOIȘTI
Avînd în vedere situațiunea lămurită, totul este simplu pt. încadrare.

bogdan spunea...

Pentru Dl Leo

Lamurit , perioadele reprezinta anii ca militar activ banuiesc.Hmmmm.... cred ca prefer CIUCANEZ (sic)....suna ...modernist. Sa aibe si el pe cineva ca acum nu prea are pe nimeni.Se simte nealiniat si NEINTEGRAT.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O ,,armă'' a grețoilor cu lămâi la purtător, cu aere dă vrejuri dă fasole si dă castravecior crăpăcior copt la rotisor, ceva mai năimiți si rasariti decat coteii comunitari in cozi covrigari si cu tupeu dă măgari!
De ce mi-e scarbă pe zevzeci? In Ianuarie 1990, dupa Marea Vanzoleală, se pusesera pe caprareala si smardoială, beti manglă, pe bieții țivili in gara constanțenă, fara sa fi avut vre-o vină cu pricină, ci doar din nerabdare ca pulanele din dotare sa danseze pe vreo schinare ca nu s-au ridicat la ordin pe două picioare pentru salutare pentru controale la actele de indentificare din dotare de la fiecare! De atunci, zău sa mor, fi-mi-ar scarba de greața, pulanele si de bafta lor!

akord 75 spunea...

@Leo
Puteti adauga si veteranii in conformitate cu Legea 168/2020
Inainte de 1945 si dupa, veteranii (cei putini ramasi in urma WW II) cu recunostinta apropiata de zero
Dupa 1945 pana in 1990: 0(zero)/nula/nada
Incepand cu 1990 "veteranii de tip nou" si obligatoriu Aparatori ai Patriei "pa extern" cf legii ciuce.Pe intern direct la "casare"(tot cf legilor ciuce -aplicabile dar nescrise)
PS Cred ca incep sa fac alergie la legile cu nr.168 😂😂😂

akord 75 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Wooow! Wooow! Wooow, my God cu pisica dormind colac pe izmenele de pe gard! Si fiind nește policemani exceptionali, interventionali pulănari si păzitori de penali, avand printre ei si meletari agenti sanitari si brancardieri cu dotări de scări, tărgi, căngi si Salvări pentru interventii in diferite situatii si stari de constipări, sa-i trimitem atari la acei precari de lăbarali pentru spalaturi cu clisme sa-i curete profund de basisme!

akord 75 spunea...

Lasa CFI-ule ca si mie mi s-a intamplatsa fie singura perioada in viata dupa dec '90 cand m-au salutat militienii pe strada....pana prin duminica orbului ca dup'aia le-a trecut(vreo 5 luni)frica.Acum nu mai sunt militieni sunt politisti "inarmati suplimentar"(unii) cu tupeu...muult!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ia di colea, rumâne, cateva glume cu untura si poverlă di prune intinsă pi pâne sa ti umplii la borhaie cu râme:

m.dcbusiness.ro/reforma-pensiilor-marcel-bolos-anuntul-zilei-plafon-pentru-cele-care-depasesc-o-anumita-suma_650991.html

akord 75 spunea...

Deci astia nu fac nimic conform angajamentelor/promisiunilor ci doar stransi cu usa de primirea unor bani.Altfel nu misca un pai.Si uite asa decembrie se transforma in martie/aprilie....cel putin deocamdata.Ca daca nu-i strange UE de "oo" mai fac n amanari
Si ne mai miram ca absobtie financiara nu, aia nu, ailalta tot nu....

akord 75 spunea...

Unde esti Leo sa vezi ce ziceai mai asta vara?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Fiind din partidul ,,Sa traiti bine,'' totusi el nu mananca fasole din aceiasi strachina cu mine!
stiripesurse.ro/catalin-drula-usr-nicolae-ciuca-are-o-pensie-de-43000-de-euro-pe-an-la-55-de-ani-impliniti-pe_2704525.html

magda spunea...

HUHULE...O MICA CORECTURA la,,NU! Vechea Jandarmerie s-a transformat în trupe de securitate. In 1990 trupele de securitate au fost rebotezate Jandarmerie.''.In ianuarie 1949 parte din jandarmerie a trecut la trupele de securitate dar jandarmeria de la tara a trecut toata la melitie.Imediat dupa revolutie si cu sprijinul de specialitate al unor mari gheneralissimi revolutionari din MApN trupetii de la securitate au fost inregimentati in Comandamentul Trupelor de Paza si Ordine si abia in iulie 1990 a fost infiintat CT Jandarmi.Revenind la topic...rog sa studiati misiunile si sarcinile incredintate jandarmeriei in cel de-al doilea razboi mondial indeosebi dupa intoarcerea armelor...o veritabila politie militara.Insa,proiectul de lege de acum parca prevesteste ceva....deloc bun. Legea apare taman acum cand ...ucrainenii incep sa fie dotati cu armament Patriot,lucru care multi il interpreteaza ca fiind semnalul de inceput al razboiului Nato-Rusia.Apai no...chiar ca e nevoie de politie militara....si nu doar la ei/

ifrim spunea...

Cam multe structuri de represiune în țara asta.Mai mulți decât muncitori!