Un produs Blogger.

vineri, decembrie 30, 2022

Potrivit recensământului din 2022, până la vârsta de 54 ani numărul bărbaților este mai mare decât al femeilor

55 comments

 După vârsta de 54 ani numărul bărbaților scade dramatic.

Doar 16% dintre rezidenții din România au studii superioare. Câți or fi în străinătate?

Intreg Comunicatul INS poate fi citit AICI


55 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sexul, din punct de vedere al dotării trupesti, este o garantie a bunastarii... sufletesti, cand il gasesti fara pești si ai cu ce sa te folosesti si fudulesti, dar ca statistica aiuristică, inexactă si futuristică, la o adică, n-are nici o punere in practică, decat sa stie guvernantii ca sa aiba garantii cate tampoane roz bomboane-șofrane si aurii au de facut fabricile de hartii,alaturi de acele diatribehibrihibride de produs prezervative, pe langa numarul de sicrie si colive din țintirime, caci numarul femelelor, pe langa cel al cerberilor mereu va fi mai mare cu cat si carciumile vor da la morgile de spitale persoane descompuse de cirozare! Ma opresc acilea, pe loc, va rog, avand de tocănat la salata miștoc de beuf!

M spunea...

Topicul ăsta nu e despre pensii așa că îmi permit să fac un comentariu:

Sondaj IRES:

De cea mai mare încredere se bucură profesiile de pompier 91%, specialist IT 77% și inginer 69%.

De cea mai puțină încredere se "bucură" politicienii 6%, polițiștii 41% și jurnaliștii cu 44%

Clawoodiu spunea...

La Casa de Pensii Sectoriala a MAI i-a tinut la munca pana au terminat de facut taloanele pentru ianuarie. S-au afisat in conturile personale. Sunt cu indexarea potrivit OUG si fara retinere CASS.

reddog spunea...

Acest Radu Hossu are profilul unui taliban fanatic de la userea
A scris și o postare pe pagina sa de Facebook despre acest subiect preluată și în acest articol.
La comentarii pe Facebook a intrat și un reprezentant al românilor din Ucraina și l-a contrazis pe micuțul cu Sclava Ucraina.
Dar băieții (și fetele) cu Sclava Ucraina împotriva tuturor evidențelor o țin pe a lor.

Interesant!

https://ziare.com/lege-minoritati-nationale-ucraina/volodimir-zelenski-promulgare-lege-minoritati-nationale-1780528

IAR99Army spunea...


si diferenta impozitata este ce trece peste 2000 sau ce trece peste 3000 lei ?

M spunea...

@Clawoodiu

Na că s-au repezit pensionarii MAI să își vadă taloanele și a intrat site-ul în DoS. 😂

Gigi spunea...

Vaaai,vai si iar vai!Mai putine femei,nu-mi vine sa cred! Or fi: ncluse aici si cele/cei cu orientare sexuala,alta decat normală?Intreb nu dau cu paru'.

PS/ Ma gândeam la un art.cu legea piticului pe tocuri in ce priveste legea minoritatilor din Ukraina.Am
vazut o luare de pozitie a MAE.
Sau e propaganda rusească?Intreb doar,nu dau cu parul!!!???

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mi-am terminat obosit zob si cu un offf, cu salata de beuf, toate treburile de master chef amorf, drept pentru care ma ploconesc tare si lui Tata Mare din ceriuri ii multumesc, urmand ca maine sa ma odihnesc pentru ca toata noaptea pe tv Revelionul sa-l urmaresc!...
Șamanii amerindieni de pretutindeni au purces intr-un fel de proces de practicare de ritualuri de purificare si comunicare cu mortii ce-i au fiecare in dotare, unii cu craniile prin noptiere si sertare, cerandu-le sa le comunice si sa le specifice cu taina cand se termină rezbelul din Ukraina, folosindu-se, cum spune datina, de pozele lui Zelenski si Putina, bata-i pacea sa le vindece vina, mai ales pe baragladina de Putina din Kremlina, si duhurile din țintirime au tinut sa le exprime prin semne divine cu har ca pacea se va instaura in luna lui Gustar cu muștar, mai pe inteles si just in luna August al primului must, ca daca ne luam pe gâceala made naționala cu obida si pilda, dupa ce ar fi gâcit mama Agurida Omida ne-ar fi prezis ca, dupa pace, Zelenski dinUkraina i-ar fi cerut lui Putina din RuSSia mana si i-a fi sarutat intruna cu șerpisorul limbuței gura, sfredelindu-i gingia si strunga, pana i-ar fi scos din țâțînile unei măsele de minte si plomba!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am studiat tabelele indicate cu sageti bronzate si roșcate, si n-am gasit, din pacate, cati detinatori avem de doctorate, pe categorii de plagiate si neplagiate, din Ministresul de Internate fara pistoale automate, Ministresul Ginelii din Curiozitate pe sub poalele ridicate peste caprioarele crăcănate, cat si Forzzele Harmate dezbrăcate, nichelate cu superficialitate, destramate si imprastiate, fara penzii blindate! Păi, asa ceva se mai poate, bre, nepoate, cand mai decent si mult mai corect ar fi trebuit, ca orice instruit sau neinstruit, in loc de bubuituri cu harmament de tragere cu tunuri in tururi, mai bine si laudatio auguri sa fi sters pe bani grei in euroi-uri prin case, cotețe, wc-uri si alte bunuri sau bosorogilor heuropeni niste gururi, in loc sa stam cu mana intinsă dupa o asa zisă pensie de tot râsul pretinsă, de o sa mergem saraci cu dinții in clisă?!
Vrei sau nu vrei, la multi ani, camarazii mei militărei si frăței, cu sanatate si fericire si in anul 2023! Ia mai sunati, măi , din zurgalăi sa se auda peste munti si peste văi pan' la nenea Budigăi, hăăăăăăăăăă! La anul si la multi ani, cu sanatate si foarte multi bani!

Semnează, omul blogului, de bază,
Doua table foarte late, zimțate si nichelate lângă două roti imbârligate cu un levier indoit setos pe-un spate de detinator de doctorate plagiate, fost neamul lui manivela a Fortelor noastre Harmate, cu pensia handicapată pe jumatate si pe moarte, care ar vrea si el dreptate dand din coate, din pacate fiind mereu dat deoparte caci niciodata pentru el nu se mai poate sa-si gaseasca linistea printr-o DREPTATE!

M spunea...

@reddog

Care sunt "evidențele"? Ați citit legile, măcar articolele care privesc minoritățile? Bag seamă că nu! Aurescu a luat stilul colegilor de la Budapesta să țipe preventiv că minoritățile sunt oropsite!

reddog spunea...

M
Ați uitat să puneți steagul Ucrainei
Am citit destul de mult pe subiectul asta.
Aici e vorba de opinia reprezentanților românilor din Ucraina nu doar de Guvernul României.
Aurescu este un ministru bun.

PS:Observ că puneți întrebări și tot dvs răspundeți.
Extrem de interesant. 🤣

marin spunea...

Compensam in mod sigur cu ucrainience si moldovence !
Tara arde si baba se piaptană ! Unde sunt bani sunt o turmă la un barbat.
Romanii ,majoritatea cu salarii de doi lei nu se pot kk de saracie si le mai arde de femei.
Mai ales ca in ianuarie vin facturile si se vor declansa turbulente mari pe sticla la Gadea , Cretuleasca , Barbu si altii. Noroc ca iarna nu a fost agresiva pana acum.
Companiile nu prididesc cu ofertele ,care mai de care ; Electrica 3,11 lei /KW plafonat la max 1,3 lei , E-ON - 0,57 lei/KW plafonat la 0,31 lei/KW. Asta-i de trait si de rabdat. Ce se întampla când se elimina plafonarea la gaz si curent daca acum pentru 200 kw de gaz ca sa fac 20*C am platit 600 lei la 0,31 /KW . Anul trecut, cu iarna mai grea am platit pentru aceeasi perioada 300 lei. Mai vine curentul ,utilitatile ,medicamentele,alimentele de baza si gata pensia . Noroc cu suplimentul dat de Ciuca pentru misiunea in teatru de operatii.
UE asta cu Ursula in frunte parcă merg tot in cap.
Anul asta au umplut depozitele cu gaz rusesc la pret ieftin si o tarăie cumva iarna asta.
La anul fara gaz rusesc incepe dansul ,scumpirile si problemele. Să vedem de unde mai alimenteaza depozitele pentru iarna cu gaz , rafinariile cu petrol ,industriile cu materii prime de prima necesitate.
Daca UE si anglo -saxonii mai continua sa alimenteze Ucraina cu armamente ”defeensive” si intarâtă faniticii condusi de actoras sa distruga toata Ucraina o să o ducem din ce in ce mai greu.
Zecile de miliarde de dolari alocate de amerloci nu sunt altceva decat o invitatie la distrugerea Ucrainei si o intoarcere a banilor in gradina americanilor ca plata a armamentelor , munitiilor si serviciilor livrate.
Ma intreb dece nu aloca amerlocii ajutoare si pentru zecile de mii de refugiati din taberele din Turcia care traiesc intr-o mizerie de nedescris ,rezultat al ”Primaverii arabe declanșate de ei”.
Si când imi aduc aminte din misiuni ca afganii erau atat de saraci ca gateau cu ierburi de pe câmp( a nu se intelege droguri) ,ma intreb incotro merge omenirea captiva intereselor marilor potentati ai lumii


M spunea...

@reddog

Ați uitat să puneți steagul Rusiei!

Vrăjeala de doi bani ca în loc să răspundeți să mă acuzați pe mine de aiurelile care va trec prin cap merge poate să alții!
Am întrebat și văd că sunteți incapabil să răspundeți! Este evident!

Repet: ce articole din legea minorităților naționale din Ucraina vă stârnește această ură bolșevică?

A da! Trăiască România! Slava Ukraini! Moarte nazismului rus! 🇷🇴🇺🇦

PS - nu va forțați că nu mă aștept la un răspuns! Unul care numește "sclav" un popor care luptă eroic pentru libertatea lui nu are capacitatea să vadă dincolo de manipulare!

Apropo, Aurescu a reușit să scape astfel de criticile privind modul cum a negociat Ucraina în Schengen! A lansat un alt subiect luat imediat în gușă de naționaliștii iubitori de ruși! 🤮🖕

M spunea...

Să dau totuși și citate că poate cineva chiar vrea să știe!

"persoanele aparţinând minorităţilor naţionale din Ucraina ale căror limbi sunt limbile oficiale ale Uniunii Europene şi care îşi exercită dreptul de a studia în limbile relevante în instituţiile de învăţământ de stat, municipale sau corporative obţin:
- învăţământul secundar de bază în limba de stat în cuantum de cel puţin 20 la sută din volumul anual de timp de studiu în clasa a V-a cu o creştere anuală a unui astfel de volum (nu mai puţin de 40 la sută în clasa a 9-a);
- învăţământul secundar de profil în limba de stat în volum de cel puţin 60 la sută din timpul anual de studiu".


Sursa: Agerpres

https://www.agerpres.ro/romania-in-lume/2020/12/28/ucraina-si-a-completat-cadrul-legislativ-cu-legea-privind-educatia-secundara-generala-completa--634781


(articolul are mai multe citate din legea învățământului - care sunt două că sa zic așa 😂. Aici e vorba de învățământul secundar. În legea privind învățământul primar se poate studia 80% în limba minorităților.)

Faptul că ucrainenii nu acceptă mizeria de a avea absolvenți de facultate care nu știu ABSOLUT DELOC LIMBA NAȚIONALĂ eu zic că este de apreciat! Mă așteptam ca "naționaliștii" noștri să înțeleagă asta! Mă așteptam să ceară ca și România să adopte o legislație asemănătoare!

Nu știu domniile voastre dar eu, când erau militari în termen, deseori aveam situații în care îmi trebuia translator pentru că cei din Harghita, Covasna și Mureș nu înțelegeau limba română!!!! Dacă credeți că e normal atunci.....

Gata! E Anul Nou!

La mulți ani tuturor! 👨‍🚒

Huhu Rezea spunea...

M
Este suficient să fi roman, nu rusofil, ca să critici naționalismul aproape rasist al autorităților ucrainiene.
Foarte bine a făcut Aurescu că i-a atenționat pe ucrainieni. Foarte prost este că Mutul tace.

reddog spunea...

M
Bălării
Eu am pus doar steagul României 🇷🇴
Dacă vorbiti de nazism ucrainenii au jucat în alta liga.
Romanii erau mici copii
Eu totuși am impresia că mă confundați.
Păreti aproximativ isteț dar nu va încordați prea tare și nu incercati sa păreti mai isteț decât sunteți.
Eu sunt un simplu soldat al României.
Glorie României! 🇷🇴🦅

M spunea...

@Huhu Rezea

Dacă așa gândiți probabil că nu o să publicați cisternele din legea ucraineană pentru că nu sprijină punctul dumneavoastră de vedere!

Repet: ce articol reproșați?

Nu înțelegeți că țara aia e în război? Luați ORICE țară aflată într-un război care îi pune la încercare existența și vedeți dacă își permite să dea legi relaxate!!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, momente memorabile si regretabile cu Mutul tufe pamantul ogoindu-i untul la chimir cu de-amanuntul, si ce sa spuna daca nu-i glia română decat o străină strabună, si nici stapână prin religia si sangele ce-i curge ca otrava prin vână, mai degraba gura rece sa-si strice si spurce aparând interese straine, intrinsece, si mai ales haustriece?! *Romania pas cu pas* a adus-o intr-un mare impas, si *Romania educata* o va lasa analfabetizată si ruinată, ca asa i-a vrut mușchiul de derbedeu mereu sub jaca rosie si nădragii bleu sa fie pe sloganul dă bou că *Eu vrău sa va pun la jugău cu guvărnul mău nătărău!*

Stelian P. spunea...

@Huhu
Ukraina este un stat tinar care lupta din greu pentru definirea viitorului sau. De lupta asta depinde ce frontiere o sa aiba, ce minoritati si in ce procent. Nationalismul este de inteles in situatia lor si este indreptat in mod exclusiv impotriva rusilor dar nu poti sa dai o lege anti-ruseasca si pro-celelalte minoritati. E bine ca i-am atentionat dar nu va faceti griji inutile. Sa nu credeti ca mesajul lui Aurescu e dat de capul lui. Are si mutul o participatie. Pina la intrarea Ukrainei in UE mai e mult si votul nostru va fi decisiv iar atitutdinea Ukrainei se va schimba de multe ori pina atunci.

Viorel spunea...

marin. Dar cel ce nu a putut pleca în TO pentru că nu a avut pile, nu a vrut să dea șpagă, i-au ieșit puțin transaminazele mărite la vizita medicală și nu a primit acei 1.000 lei dați cu dedicație pentru EL COMANDORE și nu pentru voi, ce poți spune ? Analiza ta privind banii și echipamentele militare sau de altă natură nu prea are logică. Vrei ca unul să se bată cu sabia și celălalt cu pistolul. Fără ajutorul vestic, Ucraina era ștearsă de pe fața pământului la fel ca și orașul Zimnicea la cutremurul din 1977.

Paul Puiu spunea...

Tuturor va doresc multa sanatate, bucurii, pace in suflet si fericire!!!La multi ani!!! Sa ne auzim cu bine in noul an 2023!!!!❄️☃️🍻🥂🍷🍾

marvas66@yahoo.com spunea...

E f.b. avem ce încorpora anul viitor când v-om fi in război cu rușii pentru Transnistria. Important este sa luăm exemplu de la Ucraina și să credem adăposturi și sisteme auxiliare pentru toată populația din orașele mari, apărare antiaeriană pt. toate sursele energetice, scoli, spitale, rezerve de apă, medicamente, hrana și personal de intervenție: pompieri, electricieni, gaze, poliție, jandarmerie... Ucraina este modelul de rezistență împotriva unuia din cei 2 coloși ai lumii...Ar mai trebui, pentru a rezista colosului rus, să scăpăm de toate curvele din politică românească, indiferent de sexul lor, culoarea parului sau greutatea in kg...

marvas66@yahoo.com spunea...

Huhule, in acest moment, până când rușii din Ucraina nu v-or învață limba ucraineană, asta v-a fi legea, când rușii ucrainenii v-or vorbi și gândi în Ucraina, f.b. avem ce realiza pentru anul viitor când v-om fi in război cu rușii pentru Transnistria. Important este sa luăm exemplu de la Ucraina și să creem adăposturi și sisteme auxiliare pentru toată populația din orașele mari, apărare antiaeriană pt. toate sursele energetice, scoli, spitale, rezerve de apă, medicamente, hrana și personal de intervenție: pompieri, electricieni, gaze, poliție, jandarmerie... Ucraina este modelul de rezistență împotriva unuia din cei 2 coloși ai lumii...Ar mai trebui, pentru a rezista colosului rus, să scăpăm de toate curvele din politică românească, indiferent de sexul lor, culoarea parului sau greutatea in kg... de aur în bănci...

M spunea...

@marvas66

Corect. Războiul s-a schimbat complet.

Știți de ce îmi e teamă?

De așa-zișii militari care se întreabă de ce Ucraina nu s-a predat la primul foc de armă tras de ruși! Aaaaaaa.... Când e vorba de pensii militare rup lanțul de răi ce sunt! Dacă ne-ar ataca rușii ar fi coadă la predare!

Nu au românii drepturi în Ucraina? Ce drepturi au românii în Italia (unde formează o minoritate mai "majoră" decât în Ucraina).
Ați văzut facultăți in limba română? Licee cu predare în limba română în Spania?

Tăcem din gură despre Spania și Italia. Facem jocul rușilor....

Mai spun o dată la mulți ani! Lăsați politica! E anul Nou!

PS - ați văzut că noi ăștia cu Ucraina, cu NATO nu incepem niciodată discuția politică? Nu ne lăudăm cu succesele de pe front, nu incepem sa înjurăm Rusia?

Oare de ce pro-rușii sunt atât de disperați că și în ziua asta trebuie să își facă normal de propagandă? Chiar! De ce?

Huhu Rezea spunea...

M
Ca să te mai calmezi cu convingerile tale care tind să devină ucrainofile, citește care este involuția actualei legi din Ucraina fața de cea anterioară, remarcata de un director de școală din Bucovina de Nord.
https://www.libertatea.ro/stiri/directorul-unei-scoli-vechi-de-207-ani-din-regiunea-cernauti-despre-legea-minoritatilor-nationale-din-ucraina-4389975?fbclid=IwAR33Go1U6erjro2tfxPyu99m6rUYA17nqXHzeJB6sGpFcvxdS2VdZOyHGDc

Românii din Bucovina reprezintă populația băștinașă nu pe cea venetică adusa de imperiul habsburgic și cel țarist.

Luc 3 spunea...

IAR99,se pare că legea cu impozitarea de la 3000 lei,a ramas în sertare la camera deputaților!

Styx spunea...

La multi ani cu sanatate tuturor!

Plugusor pt Joianis...
Aho, jawohl, kinder und bruder, /Meinen freunden, liebe mutter!/ Mâine anul se-nnoieşte; /Nu vă mai urez nemţeşte, /Că-i mai greu de înţeles...

Urmăresc cu interes Şi cu multă-ngrijorare/Iarna grea, omătul mare:/Sper să am condiţii bune/De schiat, în staţiune,/Că golf nu mai pot juca/În această perioadă:/Am pierdut mingile-n nea/Şi-am uitat crosa-n zăpadă!/Trageţi plugul prin troiene, /Peste pârtii şi poiene!/Faceţi focul din buşteni,/În curte la Cotroceni!/Hăăăi-hăi!

Am venit, în prag de an,/În Poiana lui Iohan,/Cu-n buhai şi c-o măciucă;/Sorcovă-i Rareş Bogdan/Şi, în loc de urs, e Ciucă./Sper că mă mai ţineţi minte,/Deşi unii m-au uitat:/Sunt al vostru preşedinte/Şi la golf am renunţat,/M-am dat jos acum din pat,/Ca să vin cu pluguşorul,/Să urez întreg poporul./După opt ani şi o lună/Am făcut o treabă bună/Şi, în anul care-a fost,/Nu ne-a mers atât de prost:/Am scăpat de pandemie/În întreaga Românie,/N-a fost stare de asediu,/A plecat lumea-n concediu;/Eu am stat şi am luptat,/Aviz nu am aşteptat,/Legile le-am promulgat,/La ele nu m-am uitat,/Ca primarul am semnat./Ce Dragnea n-a reuşit/Eu am dus la bun sfârşit!/Nici nu mă mai simt german,/Parcă-s din Teleorman.../Trageţi plugul, pas cu pas,/Că e chef, nu parastas!/Hăăăi-hăi!

Am venit să vă urez/Cu nisip, nu cu orez,/Care nu-i de risipit,/Că de trei ori s-a scumpit./Aho, aho, copii şi fraţi,/Staţi aşa, nu mai mâncaţi:/V-am spus că la noi în ţară/Nu-i criză alimentară,/Dar, mai rău ca în alţi ani,/E foame mare de bani./Unii spun că este greu,/Preţurile cresc mereu;/Alţii zic că au necaz/Cu facturile la gaz/Şi-i aşteaptă falimentul/De când s-a scumpit curentul:/Dacă vă e frig în casă/Îmbrăcaţi o haină groasă!/Dacă umblaţi prin troiene/Purtaţi bască şi izmene!/Dacă-n ţară e mai greu,/Măcar bine că sunt eu,/Că nu-i Ponta-n locul meu/Şi nici doamna Viorica!/Trageţi vinul cu ulcica/Şi plugul prin bolovani:/La anul şi la mulţi ani!/Hăăăi-hăi!

Ciprian Ieşan, cunoscut ca Cip Ieşan, scriitor, publicist, autor de articole şi pamflete în diverse publicaţii din Iaşi şi din România. Astfel, preşedintelui Klaus Iohannis i-a fost scris un pluguşor.

Urătura a fost publicată de Ziarul de Iaşi,

Luc 3 spunea...

La mulți ani cu sănătate,vă urez tuturor!🍾🥂

Mihai spunea...

Bine ar fi daca multi de pe aici ati coborâ cu piciorele pe pământ.
Dar asta nu se poate la unii decat duca ați fi trecut printr-un teatru de razboi ca sa cunoasteti suferinta. Chiar nici actorasului nu i-ar fi stricat vreo 6 luni in TO fiindca sigur nu isi baga tara in distrugere si suferinta.
Dupa al doilea razboi mondial Europa s-a asezat ani multi la pace fiind condusa de oameni care au trecut prin razboi si greutati imense , au stiut ce-i suferinta si au pretuit pacea. Orice conflict s-a iscat l-au anihilat prin negocieri intre parti ,astfel ca pacea a dainuit pana cand ,pas cu pas ,occidentalii si americanii au spart lagarul comunist ,un vis american indeplinit prin perestroika lui Gorbaciov.
Conducatorii Europei de azi nu sunt decat niste fluțingi imbuibati in lux ,bani ,afaceri profitabile ,gata sa rupa gâtul la oricare îi sta in calea expansiunii afacerilor.
Expansiunea firmelor occidentale si americane in jefuirea avutiilor tarilor foste comuniste s-a lovit de piticania Putin care le-a stat in cale in Ucraina , tara fosta sovietica si detinatoare de investitii sovietice .
In loc sa cada la pace de la inceput prin tratatul de la Minsk ,americanii si occidentalii au bagat mai tare batul in gard la Putina si Ucraina s-a ales cu ce vedem.
Pacea este cel mai bun lucru pe pamant chiar daca ne bantuie saracia.
Pacat că până la urma se va ajunge la pace prin negocieri cu drept rezultat cel care putea fi obtinut inainte de declansarea conflictului care era mult mai favorabil Ucrainei.
Asa avem o Ucraina distrusa ,oameni si familii distruse ,o Europa in deriva si condusa de amploiati fara judecati de valoare, o America profitoare din plin de situatie.

Known spunea...

M, nu compara diaspora cu românii care sunt de sute de ani în Ucraina cea democrată!
Aș fi vrut să nu mai comentez dar prea ești pe dinafară M!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De ce nu-mi vad situația vieții in derută si speranta in viitor intreruptă? Pentru ca mereu am vazut viata asta crudă si urâtă ca pe o concurență si luptă din redută-n redută, si n-am renuntat sa nu fiu batut, invins si coplesit urât de deznădejde si lasitate si sa cred mereu in sfanta DREPTATE!
De aceea azi, iubiti si prețuiți camarazi, la sfarsit de an, va indemn sa inchinam un virtual pahar sau pocal din al viei strașnic nectar de cleștar, cu urari de bine, fericire si sanatate, avand mereu parte de infinite revelioane fericite si cu meniuri bogate, alaturi cu familiile la masa rotundă intr-o viață extrem de lunga! LA MULTI ANI TINEREI SI IN 2023!

Known spunea...

M, vezi și: https://www.euronews.ro/articole/romanii-stabiliti-in-spania-vor-putea-avea-cetatenie-dubla-iar-limba-romana-ar-pu

Huhu Rezea spunea...

Avy
Sper că în anul care vine să fii sănătos; de mentalitatea de TRADATOR nu te mai vindeci!

Laurentiu spunea...

Am mai spus-o pe "aici": cei care-și dau cu părerea că ce și cât de bine "o dau" românii din Ucraina, mănâncă mult rahat, dacă vor să afle de la sursă, le facilitez legătura cu câteva rude care trăiesc efectiv pe teritoriul rupt din patria mumă. Vai și amar de viața lor!
Deasemenea cei cu "Slava Ukraina", dacă vor, pot să le facilitez să vadă cu ochii lor pe un văr, care a fost luat cu japca și împins de ucrainieni în linia întâi, unde și-a pierdut un picior și care chiar și într-un picior, a dat mită la grănicerii ucrainieni ca să poată trece în România, la familie, care s-a refugiat la mine, fugind de război.
REALITATEA,este cea bine punctată de domnul administrator al blogului, românii sunt băștinași în Bucovina de Nord, ținutul Herței și nu numai!
Iar pentru cei cu "Slava Ukraina", le-o spun verde-n față: ucrainienii sunt niște porci, iar rușii sunt tot niște porci, dar mai mari!
Să se ducă mână-n mână împreună,la dracu, în haznaua istoriei!
Trăiască România Mare!

Viorel spunea...

La mulți ani, sănătate și o viață cât mai fericită.

Known spunea...

Vedeți și https://www.hotnews.ro/stiri-esential-20470779-scandal-italia-dupa-cateva-scoli-introdusa-limba-romana-materie-obligatorie.htm

Aici e vorba de a tine ore de istorie a Romaniei in scoli ITALIENE...
Românii sunt 99% imigranți în Italia. Apoi dară în Ucraina democrată ce sunt românii din Bucovina?
Cred că știți răspunsul...
Scuzați stilul de profesor pedant!

Known spunea...

Avianyc are în general dreptate, generațiile care au trecut prin războaie judecă altfel decât generațiile jocurilor video, Tinerii habar n-au ce înseamnă războiul.
Generația mea a fost intoxicată cu filme de război. Se pare că cei de vârsta mea urăsc războiul. Cred că atitudinea asta este cea mai potrivită. Cel mai rău este să ne împărțim în două tabere de guralivi și luptători cu mausul și tastatura.
Pe mine nu contați, sunt pacifist convins.
Eu am semnat DA la referendumul pentru dezarmare (1980?).
Nu e semnificativ? Eu insist că DA.

Mihai spunea...

@ Huhurez
Multa sanatate si prosperitate in anul care vine va doresc.
In rest mai discutam. De regulă ,toamna se numara bobocii.
Sa nu ma intelegeti gresit dacă vă atentionez ca nemtii ,francezii si englezii si-au facut stoc de lumânări.

raul spunea...

Dragilor ,va urez multa sanatate si o viata mai usoara !Sa fiti iubiti!LA MULTI ANI FERICITI!🥂🍾

Stelian P. spunea...

@avianyc
Sa coborim cu picioarele pe pamint. Sper ca ati vazut imaginile alea cu PM Chamberlain coborind din avion si fluturind victorios o hirtie cu semnatura lui Hitler.
Avem pace! Si ce pace a fost, cu zeci de milioane de morti. Cu un Putin care a anexat Crimeea in baza unui "referendum liber" cu mitralierele sovietice pe strazi si care a mai anexat citeva teritorii din Ukraina ce tratative vreti sa duceti? Ce naivi mai cred in semnatura sovieticilor?

reddog spunea...

Stelian P
Sovietici au fost atât rușii cat și ucrainenii.
Ucraina a fost copilul răsfățat și favorizat al URSS.
Nu că aș fi vreun mare expert dar le recomand unora care se încordează mai mult decât trebuie pe aici sa citească un pic de istorie.
Eu sincer nu am soluții pentru conflictul asta.
Problema e veche și complicata.
Sa dea soluții ăștia cu Sclava Ucraina în guriță. 😁

reddog spunea...

Avianyc
Chiar va apăsa chestiunea asta cu lumânările nemților, francezilor și englezilor?
Nu va stresați!
Mai bine urmăriți un video al unor români care umbla prin lume și acum au ajuns și în România.
Și-au adus și parintii.
Colindătorii aia cu tricolorul sunt simbolul românilor din Transilvania nu niste micuți miorlăitori cârcotași

https://youtu.be/ozwYiOHZzMA

Stelian P. spunea...

@Known
Va referiti la "referendumul" ala la care am fost obligati sa fim la unitate la ora 05.30 echipati cu tinuta de oras? (camasa alba si eghileti). Si eu am semnat la DA ca eram pe tabel cu numele si prenumele iar in fata mea era comandantul unitatii si tov. secretar de partid. CI-stul era afara la o tigara. Stiti pe cineva, macar unul, care a semnat la NU?

Known spunea...

O să supăr multă lume, dar
De câte ori ați depus jurământul militar, oameni buni???
Prima dată față de Rege, apoi față de Republica Populară, Republica Socialistă,
1989 - față de Țară.
Au fost jurăminte încălcate odată cu schimbarea stăpînilor...
Să fim mai prudenți când ne batem cu pumnul în piept!!!!
Sănătate tuturor!

PS. Ce cuceriri revoluționare mai apărăm de acum înainte?

Known spunea...

De citit cu atenție!
https://www.hotnews.ro/stiri-opinii-25996864-cum-poate-occidentul-ajute-ucraina-trei-strategii-pentru-victorie-revenire-ucrainei-analiza-andreas-umland.htm
Scuze!
GATA.

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
Eu stiu cativa care nu au semnat pentru realegerea tovarasului Nicolae Ceausescu in funcția de secretar general al PCR.
Erau niste specialisti care n-au pățit nimic.

Viorel spunea...

Known. Matei 6: 19-34 VDC: „Nu vă strângeți comori pe pământ, unde le mănâncă moliile și rugina și unde le sapă și le fură hoții; ci strângeți-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile și rugina și unde hoții nu le sapă, nici nu le fură. Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi și inima voastră. Ochiul este lumina trupului.” Dumnezeu însă ne-a dat comori și pe pământ și acetea sunt copii și nepoții noștri. Ei sun comoara noastră și pe ei trebuie să-i apărăm la nevoie, necaz și durere.

Stelian P. spunea...

@reddog
Cind vorbesc de sovietici (am o deformatie) ma refer strict la rusi si la Rusia. Daca judecam altfel atunci si moldovenii au fost sovietici. Si letonii...
@Huhu
Pai cind s-a pus problema realegerii nici eu nu am semnat nimic. Ne-am exprimat profunda apreciere prin aplauze.
@Known
Eu am depus Juramintul de doua ori. Daca nu ma inseala memoria nu se mai pune problema sa aparam nu stiu ce cuceriri revolutionare. E vorba doar sa ne aparam tara.

Known spunea...

Au semnat mulți NU la Referendumul ăla... Din păcate au fost înlocuite foile respective cu altele. Cine stătea să le verifice pe toate...
În principiu s-a votat 99% pentru reducerea cheltuielilor militare...
Și ce dacă?
Era un exercițiu de imagine cam primitiv.

reddog spunea...

Known
Unii au jurat in biserica iubire veșnică și tot au încălcat jurământul.
Rambo și Cezar au încălcat de multe ori jurământul.
Mai ales după ce au luat ajutoarele.

Cezar spunea...

@/dog rosu
Ohoohoo...ohooohoooo🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

Known spunea...

Mi-a plăcut că nu am mai fost pus la colț în acest blog...
Viorel, ce-ți veni cu citatul ăla? Ce vrei să insinuezi?
Recunosc, nu sunt tare la pilde...
M, mai masccheză frate slugărnicia față de noul FAR!
Cu reșpect!

Viorel spunea...

Known. „Ce cuceriri revoluționare mai apărăm de acum înainte ?”. Am transformat cuceririle revoluționare în ceva nu poate avea preț. Copiii și nepoții. Pe ei trebui să-i apărăm de nemernicii vremii.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Iar hungurii la fel ca țiganii sunt nemuțumiți de recensământ.
Măcar de-ar fi adevărat .....
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/alianta-maghiara-din-transilvania-rezultatele-recensamantului-arata-un-genocid-tacut-impotriva-maghiarilor-pe-timp-de-pace-2203029