Un produs Blogger.

vineri, decembrie 23, 2022

Drulă propune un proiect de lege care, în esență, permite majorarea pensiilor pentru securiști

41 comments

După precedentul deja creat cu art. 71 indice 1 din Legea nr. 223/2015, potrivit căruia nu beneficiază de pensie de serviciu cei care au fost condamnați definitiv pentru infracțiuni contra umanității, USR propune extinderea deposedării de pensie militară și a securiștilor care au Decizii ale Curții de Apel București de constatare, la cererea CNSAS,  că au desfășurat activități în sensul OUG nr. 24/2008 de deconspirare a vechii securități.
Proiectul lui Drulă, Pl-x nr. 792/2022nu spune, dar  foștii lucrători ai securității care au decizii CNSAS, confirmate de Curtea de Apel București, ar urma, potrivit actualului art. 71 indice 1, să devină pensionari în sistemul public de pensii, vechimea în serviciu recunoscută pentru stabilirea pensiei militare  constituind stagiu de cotizare în sistemul public de pensii.  
S-ar putea ca multor securiști să le convină bascularea useristă în sistemul public de pensii... după ce sistemul militar i-a blocat, ca vechi pensionari militari, la pensii actualizate doar până în anul 2017.
Olguța Vasilescu spunea pe 19 12 2022, în emisiunea lui Ciutacu, la  RTv, că, după intrarea în vigoare a Legii nr. 127/2019, sistemul public de pensii va deveni atât de atractiv pentru cei care au avut venituri mari încât nici nu mai este nevoie de pensii speciale.
Cei care au suma punctajelor anuale mai mare de 100 puncte vor beneficia în sistemul public de pensii de majorarea actualelor pensii militare.



 



41 de comentarii:

Brenda spunea...

Uite, exact ce voiam

Huhu Rezea spunea...

@Brenda
Bărbatu-tău nu mai poate primi decizie CNSAS. Poate d-ta😃

M spunea...

Punerea în mișcare a acțiunii atrage suspendare plății pensiei de serviciu!

Întrebări:
1. Îi dă ceva pe perioada asta?
2. Poți să te auto-denunți?

Sorin spunea...

Ghinea afirma acum câteva zile la un post de televiziune ca au fost "depistati 1600 de tortionari din securitate" care ar trebui sa piardă dreptul la pensie. În "Observatorul militar" a apărut un articol în care se afirma ca generalul Milea nu a fost un erou ci un servitor al regimului comunist. Hrlvig a făcut unele declarații, după decizia sri de desecretizare a unor documente privind evenimentele din 1989, care acuza elemente ale fostei securități. Se pregătește ceva?

Brenda spunea...

Mai știți? nu este exclus, nimic,dar la câte tâmpenii fac ,asta ar fi nimic. Oricum pensia este pe 263 așa că nu e rău să rămân așa,că actualizarea aia nu o mai vedem.

Brenda spunea...

Nu mai au subiecte în vederea alegerilor de toate felurile posibile.Au terminat cu pensiile speciale și caută altele,dar poporul nu mai înghite



Huhu Rezea spunea...

@M
Sesizarea CNSAS către CA București nu este de natură penală ci de contencios administrativ.
Asta cu suspendarea nu va trece de comisia juridică.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Adica astia dea cum fac mai rau decat stalinistii anilor '50, tinandu-i pe aia in cauza fara pensie pe perioada procesului, poate ani insir, si aia cu ce paie sa traiasca? Ori sunt animale, sau oameni? Ce idee de cretini! Pai, acum majoritatea-s extrem de batrani, senili, grav bolnavi... ce si cum sa judeci niste momâi impaiate, multi fara o ratiune obiectivă? La final, sa-i gaseasca si nevinovati, este ca au drepturi la despagubiri morale si materiale, din care statul va pierde, pe bune? Slinosii au capiat de tot?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Asta s-a intamplat si in Polonia, cu mai multi ani in urma, dupa 1989, cand au fost luati la mana toti asa zisii ,,tortionari'' din intregul sistem de aparare, ordine publica si siguranta nationala la purificat, stiindu-se ca acolo Generalul, Jaruzelski, a condus un guvern juntă militara intr-un regim militar si printr-o Lege Marțială, care preluase puterea politica sa-i tina pe rusi departe de granite cu o interventie militara ca sa inabuse protestele de la Gdansk a sindicatului Solidaritatea, conduse de liderul sindical, Lech Walesa, Generalul Jaruzelski inlocuindu-l pe secretarul general al PCP, prea pro rus, Edward Gierek.
Atat Secretarul Generalal partidului, Gierek, cat si liderul sindical au fost bagati in carantina arestului, ca si liderii importanti ai mscarii sindicale, insa faptul ca armata inlocuise practic toate institutiile de forta si s-au facut abuzuri, dupa 1989 au fost motive sa se treaca la razbunari si represalii, la absolut toti cei vinovati taindu-li-se pensiile militare si acordandu-li-se pensii minimale, la valoarea salariului minim pe economie, masurile de la noi fiind mai degraba niste boierii de nababi, in comparatie cu similarii polonezi.

Leo spunea...

Securiștii erau mici copii pe lângă LICHELELE TROGLODITE ȘI IMPOSTOARE de acum. CITIȚI TOT
https://politica-dezastrului.ro/articol/armata-societate-pe-actiuni-iresponsabile-1130

Viorel spunea...

Leo. Tare materialul. Scurt / lung și la subiect. Ne punem întrebarea. Chiar cei care ar trebui să cerceteze aceste fapte dorm ? Dorm pe banii statului sau au fost și ei corupți ? Chiar nimeni nu are păr pe el să-i tragă la răspundere ?

Cezar spunea...

NB
Marele pilot .fal.koi..senator usr
Baiatul lu Kiss..absolvent "magna cum laudarosii" de AEROSPATIALE DIN ANGLIA !!!
DAR CUM SECTIA UK DE AVIOANE CU TRACTIUNE PE ..DREAPTA DIN HURZICATI A DAT FALIMENT..HOP TOP CONSILIER ORAS HURZICATI..USR DESIGUR
DECI VALORI PESTE VALORI
CLAR - 2024..VA CHEM LA VOT PENTRU USR...🤣😂🤣😂😛😜🤪😝🤑

Huhu Rezea spunea...

@Leo
Eu îi alint când le spun gulerați. Mulți cititori se supără.
Din acel articol rezultă că destinele noastre de oștire în rezervă sunt batjocorite de o grupare de crimă organizată.
Cum să-ți treci nevasta în rezervă ca subofiter... ca peste câteva zile s-o reactivezi direct cu gradul de colonel, ca apoi s-o pensionezi?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Rezervistii nu mai au nici un rol, fiind un grup minor sunt ignorati si dati in lături de la merite si lauri, dar nici activii nu-s prea laudati, ci mai degraba altii, straineri, inaltati. Made Hanger Tâlhar, care nu are habar ce inseamna Armata sau un militar:

stiripesurse.ro/ministrul-apararii-romania-se-bucura-de-cele-mai-importante-garantii-de-securitate-din-intreaga-sa-istorie_2716730.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eheeei, de cand le spun felcerilor morgatei si mușteriilor mei, ca brotăcarii ,,eroi'' s-au impuscat ca niste grohotei mangotei de Craciun intre ei, adicătelea noi intre noi si sub comanda a catorva zombi cowboi de gunoi ce se credeau ei nește zmei, pentru ca, fară sa ningă si fara sa să ploua, in 1989 s-a rupt pisica de la in două pana in la o sută noua zeci si nouă la Marea Zmotoceală cu Vanzoleala, tragandu-se cu pocneală si la nimereală cu poceală, beți turtă si sparți in burtă ca la nuntă, fiind foarte trist ca n-a existat in mod antihrist nici un pui de sovietist terorist in salopete negre de tractorist! Vinovate-s deci sticlele trase din balerci cu chișărci si poșirci, si cum naibii ai putea sa le judeci si sa le crucifici pe altarul actual de coriști natoisti, si mai vârtos antihristi decat cei comunisti?! Iaca din *Stiri băloase pe scurse* procororium nostrum ce spuse si poporenii-l crezuse:

stiripesurse.ro/procurorul-care-a-instrumentat-dosarul-revolutiei-mesaj-similar-cu-cel-al-ultimului-sef-al-securitatii-lui-ceausescu_2717055.html

csej spunea...

Cam multi ar trebui să plătească.Colectivizarea forțată.Desfiintarea proprietatii private.Nationalizarea fara despagubire.Asa zisa sistematizare. Partidul unic.Cultul personalității.Legile care au îngrădit libertatea de mișcare și de exprimare.Deportarea.Pentru asta cine plătește?
Politica stalinista aplicată ad hoc nea adus in starea de a fi astăzi in urma altor state fost comuniste.
Excesul de zel al unora a distrus vieti.Pentru încălcarea legii il lipsești de libertate dar de ce trebuie sa-l distrugi fizic?
Sistemul a creiat monștri.Am trăit colectivizarea forțată.Am văzut oameni plângând cand a trebuit să renunțe la agoniseala lor si părinților lor.Nu e vorba de moșii ci de o bucată de pământ.Sa stiti ca nu toti activiștii de partid au fost satrapi.Unii s-au purtat cu moderație altii nu.Asa a fost si la securitate.Fiecare s-a purtat functie de gradul lui de cultură.

Leo spunea...

Iar KWI, patronează coordonat această MAFIE MFA.
Drept exemplu în acest an 2022 l-a promovat gen.mr. pe cirip acipu , după ce în 2019 l-a promovat general de bg. pe această LICHEA DE SISTEM. Adică două grade de general în 3 ani.

Gigi spunea...

Mai edificator de atât ce poate fi ?
Ma refer la ce a publicat @Leon mai sus.Mai rau este că astia fac diverse interventii in instante,intampinari
,concluzii scrise,cum ar fi si apeluri,recursuri,iar On.Instanta le ia de bune,fara a mai citi si ce scrii tu in diverse documente in care iti faci probatotiul.D'aia sunt respinse actiunile noastre pe banda rulanta.În schimb,tot ce prezinta juristul e sfânt,chiar daca se minte uneori cu o larghete de speriat,cum ne arata si @ Soldat.Astia sunt,cei facuti cu facultatile multe(Moromete)la mare distanta.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, hando mișto mai baro caro pe pixelul bleu si maro, acest jagardeu de Cip-Cirip-Ciupu Cariciu Acipu, fiind un sugelu la mielu' tău, al lui, al lor si-al meu, in blănos nașparliu de lupu' sandiliu diliu cu botu' la sfârcu' de cucu de lângă bucu, o mare târfă si șulfă si tare in mufă, daca poate să stoarcă si sugă din fugă din fieșce glugă zăbolundă, fara fro plângere de scurgere la ungere, de la atatea ugere berenghele, belerengede si fragede, atarnânde-n acele unghere pline de mistere rotofele de sub buzunarele goale de portofele, bre!

nastyboy spunea...

Crăciun fericit tuturor! Să ne gândim puţin şi la cei mai trişti ca noi, dar şi la actualizările ce vor veni. Speranţa moare ultima. Lui reddog îi transmit ca nu ar fi avut parte decât de paturi de campanie, multi ani, exact ca cele de la Poarta Alba, daca nu ar fi avut parte si de superiori daţi cu lumea, care formau un grup de invartitori de ocazie. Bejan si Dinca trebuie pomeniti cu fiecare ocazie. Chiar si la locurile sfinte. Dar sa lasam rautatile. Unii nu mai sunt printre noi demult. Sa auzim numai de bine!

Nea Nicu spunea...

Bună dimineața la Moș Ajun!
Să lăsăm câteva zile patimile și ranchiuna.
Sărbători liniști tuturor!

Viorel spunea...

Multă sănătate poporului român / pensionarilor militari indiferent de sistemul din care au făcut parte cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun sau Nașterea Domnului, iar celor care, cu voie sau fără de voie le-am greșit în timpul anului prin comentarii neadecvate, îmi cer scuze. Sărbători fericite.

Ionel spunea...

Drula si cu useristii lui nici nu stiu pe ce lumwe traiesc ! Ce experienta si ce pregatire au acesti indivizi sa vina ei si sa ia decizii in Romania !? Se cred buricul pamantului si dezgroapa mortii....In loc sa ne preocupe prezentul si viitorul traim in trecut ! In esenta lucrurile stau exact cum este titlul...pensiile acestor oameni vor creste...poate ca asta vor ei !

Sebi spunea...

Craciun fericit, copii!
Va pupa tata.

Viorel spunea...

Și mai vrem ca presa și TVsă fie aploitice.
Silviu Mănăstire anunță că se suspendă din funcția de secretar general adjunct PNL și recurge la amenințări față de G4Media.ro: „Să am timp să mă ocup de niște băieți ca pe vremuri”.

reddog spunea...

Sănătate și Virtute Camarazilor de la celelalte arme din partea armei penitenciare!

Am păcătuit și anul asta cu vorba, gândul și faptă.
Cu vorba la adresa lui Rambo și Cezar.
Camarazii de pe aici știu că li se mai spune și "Neterminatii"
Cu gândul am păcătuit la adresa Anacondei de la arma Ochiu' și Timpanu'
Am păcătuit și cu fapta dar nu detaliez
Oricum, regret fapta (și mă gândesc la următoarea)

Brenda spunea...

DLE H,va doresc multă sănătate dvd și familiei nu.Speram că la anul subiectele să fie despre dragoste 😄

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pentru meritul cinstit de a fi crestini ce-ati postit si aici ati tot povestit ce v-a placut sau nu v-a priit, va doresc sanatate si-un Craciun fericit, inmiit cu tot ce v-ati dorit, iar moșul sa va incarce cu daruri scumpe coșul, si-n mijlocul mesei sa troneze carafa cu vin ghiurghiuliu si cocoșul! La foarte multi ani si foarte multi multi bani, onorabili ,,brotăcari,'' ,,ginitori'' si ,,curcani''!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cum sa te rogi la Dumnezeu, Tatăl, in tot ceasul, si cum sa nu-l superi pe dracul, fiind singura imposibilitate de simbioză, exclusa incă de la Facerea din Geneză, batută in cui sa existe fiecare cu treaba si cu calea lui:

stiripesurse.ro/ce-i-frumos-si-lui-dumnezeu-ii-place-v-ati-intrebat-de-unde-vine-zicala_2717485.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hai cu bomba de Craciun, ca magistratii se refuza la măligă cu magiun:

https://www.luju.ro/recalcularea-pensiilor-magistratilor-este-neconstitutionala-csm-a-avizat-proiectul-de-lege-prin-care-se-aduc-modificari-la-pensiile-judecatorilor-si-procurorilor-fostul-presedinte-ccr-augusti

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Soro, @Brenda, frumos si duios ma inscriu si eu la filmul asta amoros! Craciun fericit, in sanatate si fericire! Doamne, ajuta!

Luc 3 spunea...

Crăciun fericit tuturor!Sanatate și fericire!

Huhu Rezea spunea...

CEi care fac abuz prin postarea de link-uri care nu au tangență cu tema pusă în discuție să nu se supere dacă nu apar deloc comentariile.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Fromox Craciun la mine, fara sa fie cine sa ma lumine: De la ora21.30 si pana la fix 23.10 n-a fost curent in tot cartierul meu, stand ca țobolanii pe intuneric cu frica de bau-bau! Bravos, EON ca ne-ai taiat la buton! Ia sa ma pun si eu, abia acum, pe halimos frumos si gustos!

Boby spunea...

Crăciun fericit!
Sănătate! și la mulți ani!

Florin spunea...

Sa avem sărbătoarea Nasterii Domnului cu liniște și pace în suflet, cu sănătate și bună dispozitie pentru a ne bucura de tot ce avem, iar dacă ne mai trebuie ceva, să-l rugam pe Moș Crăciun ca în aceasta noapte sa pună darurile, după caz, în trup, suflet și minte și de ce nu, sub brăduț. Crăciun fericit!

Viorel spunea...

Președintele USR, Cătălin Drulă, acuză coaliția PSD+PNL, că „riscă banii din PNRR ca să păstreze privilegiile specialilor”, făcând referire la pensile special.
Bine măi Drulă cu căciulă. Cine l-a pus pe mucosul de Ghinea să stabilească procentul pentru pensii la 9,4% din PIB, în loc de 11-13%. Scrie în vreun document oficial precum că, CE a cerut acest lucru ? Dacă nu scrie, atunci TACI DRACULUI DIN GURĂ.
https://www.mediafax.ro/politic/catalin-drula-coalitia-psd-pnl-risca-banii-din-pnrr-ca-sa-pastreze-privilegiile-specialilor-21449868

Cezar spunea...

@/Viurel majurul cu Oskar de la C.I.
Drula are dreptate !
Ghinea..a procedat destept!!!
Altfel cum afla toata Ioropa ce hotii si ce hoti..misuna in Romania..pe la departamentul pesii..
La MFA..ca sa fim sincer..hoti si prosti facuti gramada...
NB
Sa nu uit...
"1.La multi ani"
2.Banuiam dar acum m.am convins..in Romînica..cel mai bine o duc..milogii..ai cu intins mîna..si furaciosii
Uitati.va la Cornel..casa..masa , potol de la UE..mai ramine sa.si ia un atomobil..etc...
Observati ce uraturi (este antrenat la tras linbi de pe vremea cind îi cînta osanale lu Valerian Vreme ! Pica moca cînd una cînd alta..ce mai trebuia si carte de munca pentru vechime🤣😂🤣😂)..
Vezi ca vine Anul Nou !Sa nu ratezi vreunul..
Vivat usr..Drula si poporul !

Viorel spunea...

Don Cezare Cdt.BIMc. la GAZ. Cu ce-l dranja pe Ghinosu / Slinosu să treacă în PNRR procentul de 11-13% la pensii ? Cine l-a pus pe băiatul cu părul creț să se împrumute cu peste 30 miliarde euro, ducând țara în sărăcie cu un împrumut de aproape 50% din PIB ? Ăsta este adevăratul motiv pentru care CE s-a luat de pensiile românilor. La o datorie de 25% din PIB, avea liber să mai inventeze încă 7 pensii speciale indiferent de valoarea lor pentru că și cele pe contributivitate ar fi crescut, salariile și alocațiile la fel. ESTE CEA MAI PROASTĂ GUVERNARE DUPĂ CEA DIN 1996-2000. Dacă peste România vine o altă Pandemie mai puternică decât Covidul, o recesiune (este pe drum deja) și țara este nevoită să se împrumute pentru a supraviețui, nimeni nu îți va mai da un leu motiv pentru care îți îngheață pensile, salariile pe câțiva ani, inflația ajunge ca și în timpul domniei lui Constantinescu / Guvernul Convenției Democratice 154,8-45,7%, PIB-ul României la pământ iar cei 2,5% la MApN vor însemna câteva miliarde de lei, nu euro, atunci ce mielul meu o să primești la pensie ?
Don Cezare. Vedeți ce înseamnă să trăiți în trecut și în beznă și nu sunteți singurul. CE ÎNSEAMNĂ MFA pentru dv. și alții care folosiți acest cuvânt. Există un singur minister numit MApN care are în structură Forțele Terestre, Navale, Aeriene, etc., nicidecum Ministerul Forțelor Armate. Moșneguț uitat de vreme.

RD spunea...

Avizul nr. 10 (apăsați aici pentru descărcarea fișierului psf de pe site) negativ, referitor la propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii şi a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat;

http://www.clr.ro/events/avize-emise-la-data-de-5-ianuarie-2023/

Huhu Rezea spunea...

Proiectul a fost adoptat tacit de Senat pe data de 12 04 2023.
Are aviz negativ de la Consiliul legislativ.
Comisia juridică și comisia de apărare, desemnate comisii raportoare, nici nu au redactat raportul de adoptares sau respingere.