Un produs Blogger.

marți, decembrie 06, 2022

Budăi, noi informații despre pensii speciale și pensii în sistemul public

75 comments
De la minutul 6,50
Mâine dimineață, proiectele  intră în avizare interministerială(probabil OUG---trenulețul)
 
Ceva mai concret pe România TV
Intrebare Rtv: ©e se întâmplă  cu pensiile militare, intră și ele?
Budăi: (după o pauză...) Păăi... scad și ele, pentru că nicio pensie nu trebuie să depășească venitul din activitate.

"Suntem în legătură cu Banca mondială și cu Comisia Europeană și avem posibilitatea să închidem acest proiect așa cum este scris în  PNRR,  cu precizarea că trebuie să respectă  deciziile CCR și independența sistemelor dar să îndeplinim și jalonul" zice Budăi.
 

75 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Viclean om! Derutant om acest Budăi! Dece n-a practicat slalomul pe zapada de copil, ca avea sa ajunga campion mondial!? Hai, ca el e civil, n-are treaba cu noi, dar in Ministerul lui, al Muncii se calculeaza acum pensiile militare, si asta o stiu multi, dar generalul ala fiind acolo, tamâie, sa intrebe doar de drepturile civililor din armata, si sa nu intrebe de napastuitii care l-au ajutat sa ajunga la acest grad? Va dati seama cat ne ,,iubesc'' acesti generali, de care numai vreau, de azi inainte, sa mai stiu nimic, indiferent cine ar fi acesta!? Vaia con Dios cu ei!

Alexandru spunea...

Flavius, poate te ajută următorul link în problema dumneavoastră
Ceva asemănător am citit și în link postat de dumneavoastră cu Marcel Deca
Succes
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02LYfGWapJbBoyBuYXbuwoFk7bQ1oKoCxhgy5LPU9QMUQ9oHNgZT4ohDUvaemwH5r8l&id=251561955175925&__tn__=%2AW-R

John spunea...

https://flux24.ro/generalul-in-rezerva-aurel-litan-platim-1000-de-dolari-pe-zi-pentru-un-militar-strain-sa-i-dati-unui-militar-cat-primeste-un-mercenar-strain-cui-dau-onorul-astazi/

anonim spunea...

@CFI
Moldovean de-al tau.De Viorel nu zic ca se stie.Oricum sunteti la cat. pitici fata de M. Chiar si Budai e la pitici ,e inocent
Si aia din Rep Moldova sunt la fel. Venit.... cerut/obtinut/plecat....apoi de la capat ca sa nu rupa sirul celor 30 de ani Daca se (a)lipesc moldovenii la Ro iar o sa-ti scada pensia CFI-ule....dar o sa bei numai vinoase 😃(pe datorie)

Viorel spunea...

Corneliu. S-ar putea ca partea bună a lucrurilor să vină tocmai de la ministerul Muncii. Domnul Budăi poate că nu face ca LOV să iasă și să trâmbițeze în gura mare. Tace, iar oamenii dâsului fac. Poate că fac acest proiect mai bun și în ciuda guleraților. Exact ce spuneam într-un comentariu. MApN. Nu trimiteți Proiect cu propuneri, foarte bine, eu am de înaintat o situație la CE și BM, așa că vă face eu Proiectul de lege privind pensile militare. Dacă primul ministru i-a convins pe domnii Budăi, Ciolacu, ministrul Ap. că pensile militare au parte contributivă și nu intră în Jalonul 215 / PNRR pentru a nu schimba nimic în privința pensiilor militare, mai pe românește, pentru a nu-i afecta dânsului pensia, asta este treaba dânsului și a noastră la vot. Și despre care generali vorbești ? Are Armata României generali ? Ăia sunt actori ce joacă în filme de război.

Huhu Rezea spunea...

Un mos teacă neinformat.

anonim spunea...

Sunt eu surd sau n-am auzit cuvantul indexare de la maimutoiul asta Budai
Doar crestere si/sau majorare. Ptiu!!... majorare pe ma-sa
Am aflat din nou ca vom/va fi/mai vedem/urmeaza sa/nu eu ma ocup.....si alte lemnoase.Nimic nou "pe nici un front"

Inginerul spunea...

Budai nu a venit cu nimic nou, doar ca cine l-a ascultat, ma refer la civili, a aflat ca pensiile militare se indexeaza cu 12,5%. Despre treptele de indexare in jos am visat noi. Mai mult, in urma cu mai multe luni, tot Budai zicea ca militarii nu au contribuit la pensie iar pentru ei a contribuit statul. De fapt a repetat o minciuna spusa in decursul timpului de mai multi, pe principiul lui Goebbels: "repeta o minciuna de mai multe ori si ea va deveni adevar".
Urmarea e ca la orice semn de nemultumre din partea noastra, ne vor sari civilii in cap "ce mai vor si astia, n-au contribuit un leu si vor mai mult decat ni se da noua, nu se mai satura". Sa vedeti la anul, daca ni se va respecta indicele de indexare care va fi anuntat, probabil undeva la 15% iar la civili se va da mai putin, ceea ce m-as mira sa se intample vreodata, dar sa zicem asa, sa vedeti ce va fi la gura lor impotriva noastra.
Nu stiu nici de ce prin studiouri nu sunt liderii de sindicat ai organizatiilor pensionarilor militari, ca sunt destule, sa spuna adevarul. Sau macar sa sune si sa vorbeasca in direct. Lasam sa-si dea cu parerea toti habarnistii de prin platouri, care din prostie sau cu rea intentie ne baga si mai la fund. Daca nu se rezova in perioada urmatoare cu inechitatile din sistemul nostru de pensii, nu prea imi miroase a bine pe viitor. Spun acum, pentru ca ne-ar putea ajuta CE si Banca Mondiala, chit ca CE e chitita pe taieri, eu cred ca ar putea impune putina oridine. Numai sa fie informati corect despre balamucul din sistem, ceea ce iarasi am mari indoieli. Un protest masiv ar mai fi o solutie, dar daca ma gandesc ca la ultimul protest la care am participat, acum doi ani, am fost 7 de la scmd...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Akoarde, am 1,78 m inaltime, nu-s prea mic deci, pe cand geamanul meu are1,83 m si-l puneam, cand eram copii, sa ciordeasca fructe de pe la gardurile cu pomi fructiferi, avantajandu-l inaltimea: Deci destept si eu, ca șoldovean, ca daca ne prindeau stapanii poamelor el o incasa, nu eu, ca in versurile alea: Sunt mar de langa gard si-n mine poame rosii ard... Drumetule, sa iei fara sfiala ca n-ai sa dai la nimeni socoteala! Ba dadeam noi socoteala, ca stapanii nu stiau de vorba marului! Pai, nu-i prost un om hiclean, bre, acest Budigai. Bine ca-i moldovean, ca daca era din alta zona folclorica, de pilda din zona USR sau PNL, care au parjolit, pe langa Moldova, toate zonele mioritice, ne mai dadeau o maciuca la pensii, asa ca la cat ne-a dat Budigai sa zicem bodaproste si de asta! Sa vedem acum pe jalonul 15 ce maciuci o sa mai primim si de acolo! Aia e cea mai fecunda dintre toate austerele!

Paul Puiu spunea...

Incaodata ni se confirma ca tot raul care ni se intampla noua, pensionarilor militari in legatura cu drepturile financiare cuvenite vine din interiorul Ministerului Apararii Nationale.
Incaodata Jianu, Rosu si toata gasca lor de tradatori ai fostilor profesori, comandanti, camarazi si subordonati au clocit in mintile lor bolnave inca o modalitate de a-si bate joc de noi toti.
Chiar ma intrebam ce minte bolnava poate propune ca atunci cand pensiile civile se indexeaza cu procente cat de cat rezonabile unele pensii militare sa se indexeze cu 1% sau chiar cu nimic. Ma gandeam ca autorii imorali se gasesc la Ministerul finantelor sau cine stie pe unde dar acum, dupa raspunsul clar dat de ciuca interpelarii generalului Bahnareanu si dupa declaratia ministrului de finante data la un post de televiziune national la o ora de varf este clat ca TRADATORII se afla in interiorul Ministerului Apararii. Stimati camarazi in activitate, in rezerva si in retragere, haideti sa intervenim fiecare dintre noi acolo unde poate ca aceste jigodii imbracate in haine de general care spurca si uniforma militara dar in mod deosebit sfanta camaraderie militara sa fie inlaturati in cel mai scurt timp din functiile pe care le detin si sa fie supusi oprobiului public pentru a primi de la noi exact ceea ce merita si numai pentru situatia de acum pe care s-a dovedit fara tagada ca ei au creato ci si pentru perfidele ordonante de guvern care au fost tot creatia lor miseleasca si care au facut praf si Legea 223 dar si viata noastra. Ma adresez tuturor sefilor structurilor asociative ale fostilor militari - si aici numesc absolut toate categoriile care fac parte din marea familie OPSNAJ - sa uzeze de toata autoritatea incredintata lor de catre camarazi si sa faca presiuni atat la Ministerul Apararii pentru izgonirea acestor nemernici cat si la sefii ministerelor si a structurilor din care provin membrii lor ca sa intervina la Ministerul Apararii tot in acest scop.. Numai printr-o actiune hotarata si concertata vom impiedica rezultatul nefast al aplicarii nemerniciei create de tradatorii din Ministerul Apararii Nationale. Desi este deja foarte tarziu totusi nu este prea tarziu asa ca se impune actiune imediata din partea tuturor pentru ca daca nu vom fi iarasi victime ale tradarii nemernicilor din directiile centrale ale ministerului.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Alex, multumesc frumos pentru link! Merg, de acum, pe 68 de ani si nu mai tine cu asa ceva, sunt deja in retragere. Pe timpul tineretii mele nu exista pleasca asta ca mai faceam eu nitel de vechime. Cum mi-o fi soarta, de acum, si cred ca voi muri foarte sarac, insa fata de Ciuca, caruia ii e frica de moarte, mie aceasta moarte m-ar scapa de multe greutati, saracia crunta, suferinte si tragedia in care traisc fara nici un rost... Traiesc si trag de viata doar pentru Anilu, sa n-o vad chinuita intr-un azil, ,,ingrijita'' de inimi de piatra, in care ar muri de foame, batuta si schingiuita de calaii de acolo, cum este in azilele din Romania, in mod obisnuit... Sanatate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, sa-ti fie gura aurita! Pace si sanatate!

Viorel spunea...

Ce faceți domnule akord 75. Tocmai dumneavoastră călcați pe de lături, care ne dați sfaturi. Linkul postat de dumneavoastră spune: „Cu toţii ne dorim să creăm un mediu primitor. Fiecare dintre noi trebuie să beneficieze de respect. Dezbaterile pozitive sunt fireşti, iar politeţea este necesară”. Lăsând comentariile noastre deoparte, LA CE POLITEȚE vă referiți, dacă dumneavoastră vă luați de mama domnului ministru Budăi. Într-un alt comentariu l-ați jignit tot de mama și v-am atenționat că dânsul a fost crescut de mic, copil de către bunică, până a ajuns omul care este astăzi, lucru pe care nu cred că dumneavoastră ați fi în stare cu nepoții (dacă aveți).

RD spunea...

Domnule Huhu, puteti sa puneti si de aici, incepand de la 04:00 despre pensiile speciale pana pe la 06:37 https://www.facebook.com/RomaniaTV/videos/708816740609000

RD spunea...

Cand a spus Budai ca 'nicio pensie nu va mai depăși venitul din activitate', s-a referit atunci cand primeste decizia de pensie? De exemplu cineva care s-a pensionat in 2015, la asa ceva se referea? Doar la acel an (2015)? Va intreb pentru ca la cate feluri diferite intelege presa.. Te ia capul!

Huhu Rezea spunea...

Noi nu suntem presă, suntem chiar beneficiari de pensie militară și știm că Budăi s-a referit la cuantumul din momentul stabilirii dreptului de pensie, adică la pensiile noi.
Ca să aplici și pensiilor în plată același principiu trebuie, mai întâi, să actualizezi toate elementele bazei de calcul la nivelul actual de salarizare, să extragi cuantumul cuvenit procentului de pensie și apoi compari.

RD spunea...

Pentru mine, mai bine întrebi decât să 'mori prost', atunci când nu cunoști sau nu ești sigur de ceva. Așa că vă mulțumesc pentru că mi-ați răspuns!

V spunea...

Eu vreau sa donez pensia de 2300,lui ciuca și neamurile lui.fiinca am avut ghinionul sa ma pensioneze în februarie 2018.si maincadrez la mărire de 3,8

benji spunea...

Acel general, nefiind de cachi, poate fi contrazis de Huhu, dar conclavul de generali si colonei cu fătuca jurnalistă, au spus doar că exagerează, că indemnizaţia plătită de MApN este mai mică. Oricum, costul lefegiilor străini trece binişor de 0,5% din PIB cu toată truda generalilor activi sau în rezervă de a se ascunde totul. Cum să mai rămână ceva şi pentru ostaşii români? Mai lăsaţi-l pe Budăi, că ştiţi unde sunt banii armatei.

benji spunea...

De acord, te apucă scârba cănd vezi ceata de strategi de la televiziuni care se foiesc pe lângă bucile jurnalistelor, în frunte cu doctorul de la academia tehnică, cu epopeica lucrare de modernizare a delcoaielor SR-132. Sunt vinovaţi moral şi ca acţiune la starea de acum a armatei.

Lenovi spunea...

Aaa...pai scad si ele. Adica intra si pensiile militare in jalonul 215. Ca sa nu ne mai facem griji sau iluzii. Eu asta inteleg.

micutzul spunea...

Vă dați seama că dacă la magistrați pensia nu va mai depăși un anumit net (nu cel umflat) nu vor scăpa cei din SNAp !
E curios cum vor rezolva cu OMM și cu grupele de muncă....

Sorin spunea...

O dă cu contributivitatea și le mărește diferențiat. Cum naibii la cei care au avut salariu mai mare și au contribuit mai mult la fondul de pensii, le mărește mai puțin decât celor care au avut salariu mai mic ?! Oricum ai întoarce o și ai suci o. Și nu vorbesc aici de ajutoarele
speciale care se dau celor până în 3000 de lei.

Paul Puiu spunea...

După ce au pasat spre casele sectoriale vina...,,trenulețului", a mai urmat o fumigenă să le iasă cum vor socotelile. ( Sindicatele le-au sărit în cap.) Cât se chinuie guvernul și tocmai oamenii din sistem și sindicate îi încurcă.
,,Eu zic să donăm pentru guvern pensia o lună că le este tare greu.😉😃"
Nu le este rușine guvernanților, aceste jocuri se făceau în secolul trecut.
https://www.bugetul.ro/ministrul-muncii-marius-budai-reactioneaza-la-amenintarea-cu-plangere-penala-decizia-de-oportunitate-fiscala-a-fost-o-decizie-a-coalitiei-care-a-fost-luata-iar-noi-executivul-nu-facem-decat-sa-p/?fbclid=IwAR11QrKrgtdaQyMhQLe4pEtcghKR-PJeEyIo7EvLp8Zci25gp6vVcnyyohs
Inca odata se dovedeste ca PSD-ul este Dușmanul pensiilor militare si a rezervistilor si in retragere!!! Umbra lui LOV o reprezinta in continuare acum executantul Budai!!🤮🤮🤮🤬🤬🤬

Huhu Rezea spunea...

V-a spus Câciu cine a scris trenulețul pentru pensiile militare și sunt încă niște comentaci care o țin laie cu PDS, Lov, ministerul Muncii, ministerul Finanțelor. Cei mai gălăgioși sunt tot ciucanii.

Paul Puiu spunea...

In România politrucii respecta doar pe magistrati, pentru ca ei sunt singurii care cerceteaza si condamna faptele de coruptie si procentul politrucilor care comit astfel de fapte e cel mai mare!!! De ce nu se plang oare magistratii carora li s-a acordat la toti o indexare de 12,5% si nu diferentiata ca la fraierii cu pensii militare ????🤔🤔🤔🤮🤬

Paul Puiu spunea...

Niciodată nu se va realiza o lege a pensiilor militare altfel încât sa mulțumească pe toată lumea și asta datorita militarilor și sau polițiștilor care sunt interesați mai degrabă de a le tăia pensia celor care o au mai mare decât sa le mărească pe toate cu un procent care sa le asigure și celor cu pensii mici un trai decent.Suntem cea mai dezbinată categorie socială dar cu pretenții foarte mari.La mitinguri, proteste, nu participa nici 2% din rezervisti sau in retragere, dar toti se rezuma la a-și da cu părerea și atât. Cu această atitudine vom avea mult de așteptat pană se va lua o măsură care sa ne mulțumească. Cu respect!

Paul Puiu spunea...

Acest proiect de act normativ, incalca prevederile art 59 din L 223/2015 si a fost elaborat de marii specialisti de la casele de pensii, din ordinul politrucilor, in vederea realizarii iar a unei noi economii pentru bugetul de stat, tot pe spatele celor care au pensii militare!!! Acest conținut al proiectului este neconstitutional si discriminatoriu si nu are nicio logica juridica, doar pur economică pentru a scuti guvernul intr- o maniera elegantă sa gaseasca ale solutii de resurse financiare pentru bugetul de stat!!!!!!🤬🤬🤮🤮😡😡

mosmartin16 spunea...

Cine îmi poate spune concret cum vor scădea pensiile militare aflate în plată ?! Că cele din 2017 încoace sunt limitate la netul soldelor, iar pentru unele dintre cele de dinainte și care au fost mai mari - pe net, la vremea respectivă - venitul corespunzător stabilirii pensiei nu a fost actualizat ?! Se vizează pensiile din viitor ?!

ifrim spunea...

Mă tem ca plec pe cursă cu onoarea nereperată!

Huhu Rezea spunea...

Cei care sunt cătrăniți că nu primesc indexarea de 5,1% prevăzută de art. 59, dacă îi țin chingiile, să și acționeze, adică să cheme Guvernul în contencios administrativ la Curtea de Apel București pentru că au fost prejudiciați printr-o ordonanță de urgența care nu putea înfrânge o lege adoptată de Parlament, încălcând grav principiul separațiunii puterilor în stat. Ridică și excepția extrinsecă de neconstituționalitate, pentru sesizarea CCR.
Sper să dea și @Camaradul câteva indicații.

vasile spunea...

Un model de actiune si blocam instantele!

Alexandru spunea...

Huhu mai întâi să vedem forma OUG aprobată și publicată în MOf și apoi, cu ajutorul tuturor celor care pricep ceva despre drept și acțiuni în justiție, fiecare dintre noi care dorește va trebui individual să cheme în instanță guvernul și casa de pensii în subsidiar, iar dacă câștigă va beneficia de pe urma muncii
În rest cam can din spatele tastaturii și a unui nickname

Huhu Rezea spunea...

Nu am oferit modele de acțiuni în instanță și nici nu o să ofer. E suficient că explic principiile, motivarea în fapt și în drept. Nu țoți sunt prejudiciați la fel de ordonanță.
Unii au dat copy-paste inclusiv cu numele reclamantului.😀

marin spunea...

De aici se trage tot raul in lume.
Coruptia la nivel planetar insemna pentru unii saracie si deznadejde in lupta cu sistemul.
Pe cand si ceva dezvaluiri despre coruptia si interesele din Ro.
Poate aflam cine la impus in oarecare scaun pe cutare si cutare si in ce scop.
O lectura binevenita pentru Huhu Rezea pe care sper sa o impartaseasca cititorilor.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://ortodoxinfo.ro/2022/12/04/scandalul-laptopului-lui-hunter-biden-ia-amploare-demascand-coruptia-din-america-si-ucraina/&ved=2ahUKEwjvk6nAkuL7AhW68bsIHYbrAhsQFnoECAsQAQ&usg=AOvVaw06acwG7WnddXCf302CYlta

Boby spunea...

Vedeți perioada calculată și pensii în plată (nu doar cu brut și net din acel brut) 01.01.2017-15.09.2017
cu perioada 16.09.2017-31.12.2017
să vedeți dacă cei din a doua perioada au primit pensie în plata egala cu pensia în plată din prima perioadă

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, hai ca aveti mare dreptate: Nu poti executa stabilirea dreptului de pensie fara a ACTUALIZA PENSIILE LA VALOAREA ACTUALA! Sa ne amintim ce mi-a zis acel Colonel de la CPS, fie-i viata peste 100 de ani, ca ,,stie ca se lucreaza in mare zor, sus la etajul cladirii,'' ca sa reproduc in amanunt, ,,la pensiile miitare, sa stau fara griji si rabdator ca in curand totul va fi bine!'' Toate panzele freatice si de pe damele nebunatice, sus!
Mai pot spune ca aceste operatiuni matematice se fac in colaborare cu Min. Muncii si Min. de Finante, dar absolut toti tin in mare taina acest lucru, sa nu cada capra pe cineva singular, cand se vor revolta jeneralii copy paste si clocarimea gulerata si infecta!
Bai, vă chică nu numai parul din nas, ci si cuantumurle alea falsificate, cu furturi din pensiile mici si medii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@V, sa-ti dau contul IBAN pentru donatii? Ha,ha,ha, pai cu suma asta Ciucălău nici nu-ti iese din casa sa-si ia un pachet de tigari de la colț!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Neneie, nu scapa nimeni de tavalug: E jalon sever, nu gluma, de aia jeneralii stau ca opariții pe la tv si doar baiguiesc aiureli...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Petitiile mele sunt luate in considerare, ministerele imi raspund ca sunt in analize, pentru ca citesc la destinatari ca fiind sefii NATO, UE, W.B. pe multiple adrese de birouri, foarte multe, cat si intern in tara, apropiindu-se de 150! In continuare scriu si trimit pana la sfarsitul anului! Generalii fac revolte sa ramana pensiile inghetate, chiar acum se anunta pe tv-uri ca vor sa impuna asta ministerelor, se pare ca Min Muncii vrea sa le pice la picioare,care dejaa anuntat ca nu s-ar atinge de pensiile militare!

anonim spunea...

@marin
Pana sa citeasca Huhu(in limita timpului pe care-l are) am citit eu.
concluzie
Huhu nu va posta un asemenea articol!(ma abtin sa ma refer la motive)

Brenda spunea...

Astăzi la ora17 discuții la ministru finanțelor pentru oug

Alexandru spunea...

Să ne ferim să nu ajungem că individul ăsta
https://m.facebook.com/iuri.floroiu/videos/401270824573652/?sfnsn=wa

Viorel spunea...

RD. Când nu cunoști întâi cauți și citești, când nu înțelegi ce ai citit, întrebi că nu este rușinos.

Leo spunea...

Acum e momentul Flavius.
Aceste zile sun HOTĂRÂTOARE pt. soarta pensiilor militare, deoarece la BM și la CE sunt discuții pe JALONUL 215 chiar azi și în zilele următoare.
SUS VELA MARE !

Huhu Rezea spunea...

Scandalul cu laptopul lui Hunter Biden este cunoscut înainte de alegerile din SUA . Si tot a fost Joe ales președinte. La fel cum la noi l-au ales pe cel care a scufundat Flota.

Leo spunea...

Ba DA , şi în plus ai oferit şi CONSULTANŢĂ moca.

Cezar spunea...

Cu academia Frunze la baz!

Viorel spunea...

Cătăline. Dute pe topicul „ Material care poate fi folosit de rezerviștii care mai au pe rol la CCR excepții de neconstituționalitate a OUG nr. 59/2017 privind eliminarea actualizării” din data de 4 decembrie 2022, 14:26 și o să găsești răspunsul domnului Huhu Rezea la întrebarea mea, aproape identică cu a ta.

Huhu Rezea spunea...

Te du!🫢

Cezar spunea...

Militianule PP ( Paul puiu...recte pie..la lupa)
Mai termina cu manipularile tiganesti...
1%...sau 0 %..ăsta-i procent bine nimerit
.servesc cei care incaseaza de la 10.000 lei in sus!
Nu mai da dovada de rîmator...

Pacala spunea...

Brenda ai idee cine participa la discuțiile de azi de la ora 17?

Huhu Rezea spunea...

Când te vindeci de postat lozinci te public...

Paul Puiu spunea...

In primul rand organizatiile reprezentative, abia dupa intrarea in vigoare a ordonanței trenuleț, daca va ramane adoptata in forma neconstitutionala, s-ar impune ca sa sesizeze CCR prin intermediul Avocatul Poporului pentru controlul de constituționalitate .Daca nimeni nu va contesta masurile neconstitutionale ale ordonanței trenuleț, atunci ordonanta va ramane in vigoare!!Sesizarile CCR se pot face pentru controlul de constituționalitate al unui act normativ de catre:
– a unuia din preşedinţii celor două Camere;

– a Guvernului;

– a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie [potrivit art.25 lit.c) din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se constituie în Secţii Unite pentru sesizarea Curţii Constituţionale pentru controlul constituţionalităţii legilor înainte de promulgare];

– a Avocatului Poporului (acesta a devenit titular al dreptului de a sesiza Curtea Constituţională cu controlul constituţionalităţii legilor înainte de promulgare în urma revizuirii Constituţiei din anul 2003);

– a unui număr de cel puţin 50 de deputaţi;

– a unui număr de cel puţin 25 de senatori.

reddog spunea...

Huhu pare să fie pe mana cu globaliștii și Bil Gheitz
E doar o ipoteza.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, adineaori am trimis-o la zeci si zeci de adrese externe si interne, dar si catorva camarazi ca sa fiu crezut ca actionez! E data dracului engleza asta, dar externii trebuie sa stie pe limba lor, ai nostrii stiind-o deja!

anonim spunea...

Unu' a scufundat flota iar celalalt a esuat tara...."marinari"peste tot

Viorel spunea...

Don Cezare. Când v-am spus că nu le aveți cu cititul și cu scrisul, nu m-ați crezut. Unde scrie că cei cu pensia în de la 10.000 lei în sus, încasează 1% ? Iar 0 (zero)% poate încasezi dumitale, dacă este posibilă și o astfel de oerație (nu pe creier pentru că aia ați făcut-o)

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. M-am dus cu sorcova. Am înțeles (du-te). Zic și eu ca și Cornel. Dacă mai greșesc gramatical, este din cauza tastaturii încovoiate ca valurile Dunării și se cuplează una cu alta.

Viorel spunea...

akord 75. Flota (un vapor, o fregată, corvetă) o scufundă APA CARE INTRĂ ÎN CALĂ și nu o persoană prin forța fizică.

Alkan spunea...


Protest inedit al polițiștilor din IPJ Cluj împotriva proiectului OUG privind unele masuri fiscal-bugetare în anul 2023

https://www.snppc.ro/comunicat-05-12-2022-poli-i-tii-blocheaz-ipj-cluj-prin-respectarea-legii-bd11093?fbclid=IwAR0vwUMTsi8tvgmc23YTn4WY3MKNEec5i5ASNs05WAQcZYonUPtlDMQoONE

Viorel spunea...

Știre preluată de pe blogul SCMD. Oare participă și vreun președinte de Sindicat / Asociație ?
„Astazi, luni, 05.12.2022, la orele 16.00, dl. ministru Adrian Câciu a convocat delegatii confederatiilor sindicale la discutii pe tema proiectului de OUG care ii nemultumeste si pe salariati si pe pensionarii civili dar ii discrimineaza in mod grav si inexplicabil, in actualul context intern si international, pe rezervisti”.

Boby spunea...

În sfârșit domnul Cîciu a aflat de nemulțumirile de la pensiile militare despre coeficientul de indexare și toți 5,1%, plus indexare diferentiata

Leo spunea...

BRAVO Flavius,
Bine i-ai mai măciucit............
VELA MARE SUS !

Brenda spunea...

Deci cum,? 5,1 la toți și ai ce, adică cum diferențiată Se poate da avem un exemplu, sau schimba ei ordonanța

Huhu Rezea spunea...

In textul ordonanței bugetare, care a ajuns astăzi spre avizare la CES, nu este nici măcar o virgulă modificată la art. IX.

Sensei spunea...

Ministrul Finanţelor Adrian Câciu a anunţat că toate pensiile militare vor fi indexate cu 5,1%, pe urmă, în funcţie de nivelul pensiei, „pe acele plafoane, se va veni cu o indexare suplimentară, astfel încât pensiile mici să primească ceva în plus”. El a mai spus că va fi făcută o actualizare şi la veterani, cu 30%, anunță News.ro.

„Practic este o indexare, aici este şi un element de noutate pentru că ordonanţa este în transparenţă decizională şi vreau să specific ce a apărut nou faţă de ceea ce a apărut în ordonanţă. Pensiile militarilor vor fi indexate cu 5,1%, toate pensiile militare. Apoi, în funcţie de nivelul pensiei, pe acele plafoane, se va veni cu o indexare suplimentară astfel încât pensiile mici să primească ceva în plus. Nu va depăşi creşterea celei mai mici pensii 12,5% astfel încât să se menţină în similaritate cu ceea ce facem pentru sistemul public de pensii”, a afirmat Adrian Câciu, luni la Antena 3.

Acesta a adăugat, că punctul de pensie va fi mărit, la începutul lunii ianuarie cu 12,5%,

„Aici aş menţiona că este o creştere nominală de 199 lei a punctului de pensie. Ştiu că existat o retorică în anii trecuţi – cine a crescut mai mult pensiile şi nu o să comentez asta. E o recuperare, până la urmă nu este o creştere de pensii în momentul acesta pentru că avem o inflaţie foarte mare. Dar la nivelul nominal e cea mai mare creştere a punctului de pensie de când există sistemul public de pensii”, a mai explicat Câciu.

Ministrul de Finanţe a amintit şi despre acel ajutor pentru pensionarii cu pensie sub 3.000 de lei, care va fi acordat în două tranşe, tot în funcţie de venit şi a 13-a indemnizaţie pentru persoanele cu handicap.

„O actualizare la veterani cu 30%. Mi se pare o reparaţie care trebuia făcută”, a completat ministrul PSD...........05/12/2022 ora18:12

Negritoiu spunea...

Huhu nu cenzureaza! Huhu selecteaza! E o diferenta. Exprima-ti parerile sub forma de asa zise pamflete si o sa ramai mirat cate aprecieri o sa primesti. Si nu uita: incepi mesajele cu ''onorabile'' sau ''stimabile'' ca doar nu aveti acelasi nr.de puncte pe deciziile de pensionare. Ai inteles?

Negritoiu spunea...

Domnule Huhu Rezea,
Oare cine minte , Ministrul Muncii care spune (Romania TV) ca pensiile militare sunt contributive
si vor fi indexate cu 12,5% sau Ministrul de Finante care spune (fara a le incadra in vreo categorie) ca vor fi indexate cu 5,1% si apoi cu o indexare suplimentara astfel incat . . . Bla,Bla, Bla....? Domnul P.M. tace iar dl.Ciolacu(posibil viitor P.M.) a disparut complet dupa terminarea paradei militare de la 1 Decembrie. Si cum vine chestia cu indexarea diferentiata care se va aplica apoi? Abureala totala.

Huhu Rezea spunea...

Ca să vedeți câți naivi comentează pe acest blog, repetând prostia că pensiile militare ar fi calculate contributiv și nu mai este nevoie să intre în PNRR!
Dacă ar fi pensii contributive nu ar fi fost permis constituțional să fie indexate diferențiat.
Cum nu sunt contributive, soluția corectă este să se pornescă din 5,1% pentru pensiile militare 10 000 lei si să ajungă la 12,5% pentru cele mai mici de 2500 lei. Pensiile mai mari de 10 000 lei nu se indexează. Dar, pentru a fi constituțională această măsură, ea trebuie adoptată prin lege în procedură de urgență sau asumare a răspunderii Guvernului.
O oarecare răcire a relațiilor CIU-Cio din ultimele zile pare a avea legătură și cu intervenția premierului pentru premierea găștii care patronează sistemul militar. A apărut din senin modificarea trenulețului pentru militari? Ciolacu a fost în vacanța în Arabia Saudită.

Burebista spunea...

Ce treabă are Ciolacu cu indexarea pensiilor militare???? Ți-a și spus Câciu cine a coclit acele indexari... Specialiștii din Mapn.... Coclarii lui CFI..
Iar Câciu le-o fi transmis ca nu se poate cum vor ei, ca trebuie sa fie minim rata anuala a inflației din 2021 și de acolo majorări pentru cei cu pensii mici...
Eu v-am scris pe aici ca proiectul pare gândit de cei din mapn pentru ca prea semăna cu proiectul lui Leș, doar ca acolo pensiile nu se indexau ci creșteau prin înmulțire cu un coeficient.... La unii coeficientul era 1 la cei pensionați între 2011 și 15.09.2017, adică nu primeau nimic....
Și încă ceva pentru domnul Huhu Rezea. Poate publicați și răspunsul la postarea lui Moș Martin de mai sus ca să nu rămână cu impresia ca ceea ce a scris el e și corect.. 🤣

mosmartin16 spunea...

Burebista, vezi că ți-am dat un exemplu concret în topicul anterior publicat de Huhu ! Și încă ceva pentru acolo ! Respectivul a avut aceleași elemente salariale atât în 2016 , cât și în 2022 ! Dacă dorești am "în tolbă" și alte exemple luate de la sursă ( financiar de unitate ) ! Sănătate și decembrie în tihnă !

mosmartin16 spunea...

Bure, ca să fii liniștit !🤣 Da...și "io" sunt de acord că raportarea la smb nu e cea mai concludentă, având multe variabile ! Dar cu exemplele concrete ce facem ?

Viorel spunea...

ȘI CU INECHITĂȚILE CUM SE REZOLVĂ Domnule General ? Văd că domnul ministru Budăi este un bun executant. MAI VINE ACTUALIZAREA SAU RĂMÂNE S-O FACĂ DOMNUL CIOLACU ÎN 2024 ?
Budăi apără pensiile militare: Cu siguranță, îndeplinim toate prevederile.
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat că PNRR-ul nu este pus în pericol de reforma pensiilor de serviciu.
Mai mult, ministrul Muncii a subliniat că România îndeplinește toate prevederile din PNRR cu pensiile militare.
Marius Budăi a arătat că acestea au trecut deja prin două reforme.
„Am demonstrat Comisiei Europene că pensiile militare au trecut deja prin două reforme, una în 2015, când au apărut începând cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2016, anume legea 223, după care în 2017 a fost plafonată reducerea de la 80 la 65% și mai avem niște discuții acum. Cu siguranță, îndeplinim și cu pensiile militare toate prevederile din PNRR”, a transmis marți, 6 decembrie, Marius Budăi.

Leo spunea...

INECHITĂȚILE le rezolvă rapid ăsta nou și aerian de la MFA .