Un produs Blogger.

luni, decembrie 05, 2022

Flavius reclamă, în engleză, Guvernul la CE... pentru încercarea de driblare a Jalonului 215. Stelică trimite și discrepanțele valorice între pensiile militare

217 comments

 


Lui Cornel îi trebuie o oră  să se semneze! 
Traducere Google


către: 
doamna Ursula von der LEYEN - președintele Comisiei Europene adresa de e-mail: ec-president-vdl@ec.europa.eu
către: domnul Nicolas SCHMIT - Comisarul pentru locuri de muncă și drepturi sociale al Comisiei UE
adresa de e-mail: nicolas.schmit@ec.europa.eu: CAB-SCHMIT-ARCHIVES@ec.europa.eu
 către: doamna Anna AKHALKATSI adresa de e-mail: aakhalkatsi@worldbank.org
Stimate Doamne și Stimate Domn
  
 Sunt Ifrim Corneliu de la ROM NIA. Locuiesc in tara ROM NIA, oras: Onesti, Strada: Aleea Viorelelor, nr.1, scara blocului: B, apartament nr. 125 , jud. Bacău .
Adresa mea de e.mail este : ifrim.corneliu@yahoo.ro .
 Va trimit acest mesaj pentru ca stiu ca in curand, Guvernul RO va transmite Comisiei Europene PROIECTUL DE REFORMA A PENSIEI SPECIALE DIN RO , in ceea ce priveste reperul numarul 215 din PLANUL NATIONAL DE RECUPERARE SI RESILIENTA ROMÂNIEI (abreviat in limba RO PNRR). ). În acest PROIECTUL DE REFORMĂ A PENSIEI SPECIALE DIN RO , este foarte necesar să se reformeze pensiile militare, deoarece astfel de pensii militare sunt pensii speciale deoarece Legea nr. 223/2015 a pensiilor militare este o Lege SPECIALĂ.
ATENTIE !
În interiorul sistemului de pensii militare există inechităţi mari şi grave, care au generat de-a lungul timpului aristocraţia militară.
 Acum, această aristocrație militară doar se opune și este împotriva reformării pensiilor militare. Va rog sa pastrati in atentia voastra ADEVARUL evident care exista din aristocratia militara O ADEVARATA RETIENTA SI REZISTENTA IMPOTRIVA REFORMELOR PENSIUNILOR MILITARE ROMANE.
 Aristocrația militară nu dorește nicio reformă în sistemul actual al pensiilor militare, pentru că cei care se pensionează în prezent au pensii de trei-patru ori mai mari decât cei pensionați înainte de anul 2016.
 Aceasta este mizeria prezentei Legi SPECIALE nr. 223/2015 , pe care îl preferă actualul sistem din armată ( aristocrația militară ) și de care nu vor să se despartă, adică acest sistem corupt va face totul pentru a nu schimba nimic.
 Au trecut peste șase ani de la LEGEA SPECIALĂ nr. 223/2015 privind pensiile militare, produce inechități crescânde cu gravitate între generațiile de pensionari cu fiecare an care trece din 2016. Pentru vechile generații de pensionari (generații anterioare de la 01.01.2016) se raportează BAZELE DE CALCUL a pensiei pentru pensiile acestora ( raportat) la nivelul salariului din 31.12.2009, în timp ce pentru noile generații de pensionari după 01.01.2016, BAZELE DE CALCUL a pensiei pentru pensiile acestora sunt raportate (raportate) la nivelul salariului după anul 2016 - ( 2017 , 201 8, 2019, 2020. și așa mai departe… …) - în funcție de fiecare an după anul 2016 s-au pensionat, și nu raportați la 2009 ani ca pensiile vechi înainte de 01.01.2016.
 În primele plângeri pe care vi le-am trimis v-am spus că diferența dintre aceste două tipuri de pensii (înainte de 01.01.2016 și după 2016) este de patru ori mai mare pentru pensiile din 2022 față de pensiile dinainte de 01.01.2016 pentru aceeași carieră. situatie .
 Prin urmare, singura noastră speranță este în PLANUL NAȚIONAL DE RECUPERARE ȘI REZILIENTĂ A ROMÂNIEI (PNRR)
Vă rugăm să fiți atenți la ceea ce se întâmplă în ROMANIA, deoarece este o situație foarte gravă pentru pensiile militare începând cu acum 13 ani (din 2009 - până în prezent).
Va rugam sa fiti cu mare atentie PROIECTUL DE REFORMA PENSIEI SPECIALE DIN RO privind pensiile militare, care va fi trimis in curand Comisiei Europene pentru validare.
Mulțumesc foarte mult pentru atenție
Salutări calde ,
IFRIM Corneliu


UPDATE
Stelică zice că a trimis și el același memoriu, dar însoțit de Lista cu pensiile plătite de CPS a MApN. Priviți ce semnătură are comparativ cu Flavius!

"Am înaintat Lista aia la Comisia Europeană ca să vadă ce PENSII RIDICĂ MAFIA MILITARĂ .
ACEA LISTĂ CU PENIILE MILITARE EMISĂ DE  CPS  A MApN  V-A RĂSUNA LA COMISIA EUROPEANĂ  . 
VĂ GARANTEZ DE ACUM CĂ COMISIA EUROPEANĂ NU APROBĂ NIMIC DIN CE VA ÎNAINTA GUVERNUL .
ATENȚIE 100% "


217 comentarii:

1 – 200 din 217   Mai noi›   Cele mai noi»
Sorin spunea...

CFI, schimba translatorul. Confunda severity cu gravity.....și nu pune verbul la sfârșit...asta la prima vedere
Eu as fi trimis-o în limba romana

anonim spunea...

@Huhu
"Lui Cornel îi trebuie o oră să se semneze! "
Nu-i adevarat! E o copie de pe inregistrarea unui seismograf.😆
Seismograful "a semnat" la fel cum scrisoarea e facuta de ifrim...adica NU ! E facuta de oricine altcineva dar nu de ifrim.ifrim a semnat dar habar nu are ce scrie acolo.Desi e corect ce scrie.Absolut corect
PS Noroc cu traducerea lui Huhu 😆

Viorel spunea...

Sorine. Hai să ne dăm tare în limba engleză acum. De ce nu ai făcut tu o petiție la CE sau reforma te deranjează având pensia peste 10.000 lei ? Sau cel puțin o sesizare (în engleză) la domnul prim ministru Ciucă ai făcut ? Știe și dânsul engleză pentru că altfel nu ajungea prim ministru, în plus trecea mai ușor de consiglieri fiind afoni în limbi (limbi vorbite, nu de altă natură).

reddog spunea...

Putea începe cu un Hello Mrs Ursula. Hau ar iu zguduing?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Sorin, adresele internationale sunt cu mult mai multe, triplu decat cele prezentate, de restul nu mai zic, apoi conteaza fondul, nu forma, apai asta e problema grava, sau acțiunile mafiote ce trebuiesc inlaturate cu reforme profunde, cerute de jaloanele PNRR? DECAT ABSOLUT DELOC PETITII, NU-I MAI BINE ASA?
@Onorabile, multumesc frumos pentru evidentierea prin publicare, si sper ca cei din clocarime si care au doctorate copy paste sa nu aiba puseuri de tensiune, desi, pentru ,,divertisment,'' le-am trimis si lor, contand cum se tavalesc spasmodic pe jos, nu cat injura!!!

anonim spunea...

In afara de ce a mentionat Sorin se foloseste in acest caz "sincerely"
kind regards sau best regards se folosesc numai catre persoane pe care le cunosti personal /le cunosti numele si adresarea incepe cu Dear XXX intotdeauna cu numele ""john,lily etc
niciodata cu ....domnilor si doamnelor
In acest caz (ifrim) adresarea se incheie intotdeauna cu"Yours faithfully sau sincerely "
deci trebuie schimbat "traducatorul de Onesti"
Ca sa nu te obisnuiesti prea mult cu furtisagurile incepe mai intai cu asta Ifrime
https://ro.speaklanguages.com/englez%C4%83/expresii/scrierea-de-scrisori-%C8%99i-emailuri
...sau mai intai cu alfabetul ca tu in afara de "moldovineasca "nu stii nimic 😂
te invata Viorel si comisaru' comisarilor

vasile spunea...

Este un punct de vedere, dar nu ,,adevarul evident,,.In rest fiecare spune si face ce doreste!

anonim spunea...

@CFI
De ce-ai bagat in CC/ doar trei? Puteai sa bagi 30....300 eventual in BCC
Ti-a fost lene ai? Tu ai apasat doar "send"😂

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu zic asa, cu permisiunea Dv, onor @Onorabilului si stimati camarazi: Si daca o copiati si schimbati doar datele personale, dar trimise cu miile, sigur se va intampla sa fie bagate in seama sa se faca ceva! Dar trimise azi, cel tarziu maine, stimabililor! De ce sa nu trimiteti si in tară guvernului si ministerelor, camerelor decizionale, politicienilor si MApN sa vada ca nu va dati la intors si batuti? Scrii pe Google ce adresa de mail vrei si iti apare instant, la Parlament, ministere, politicieni, si la UE, si la World Bank, si la NATO, oriunde! Chestia e ca vor ramane in memoria de adrese de mail si le vei avea permanent! Succes!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Calin,fa tu una mai buna ca s-o copiez si s-o trimit! Pana acum, am trimis cu zecile, diferite ca asta, cea de sus fiind una din ele! Tu ai trimis macar una? Voi, contrasii, n-aveti interes, unii, sa se faca ceva, decat doar sa se trancaneasca si mimeze, in realitate sa ramana inghetate asa! Ei, bine, asa ceva nu se va intampla!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu-i decat semnatura unui om cu intelectul inzestrat, in rest sunt Corneliu lui Anilu!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Reddog: Hello, miss! Y love you, mai tare ca mucii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ehei, de la bun inceput mi-am dat seama de ,,interesul'' domniilor voastre de a se face reforme la pensiile militare! E un entuziasm greu de cenzurat, o explozie de bucurie nemarginita, o emulatie si un spirit de a se lupta, ca manelistii pe shaorma lui Tzanca Uraganul.... Si ziceti ca sunteti discriminati si neîndreptatiti? Vreti cumva si pensii majorate sieliminarea discriminarilor? De ce v-as crede ca doriti toate astea, ci doar sa aparati pensiile uriase, prin pasivitate in actiuni? Daca va multumiti doar cu ce aveti, atunci e bine, chiar foarte bine!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mai aveti putin si concluzionati ca a scris-o @Onorabilul! Pai, de cand i le tot trimit cred ca s-a saturat de mine, uite ca azi a postat una, doar una dintre mai multe si in romana si in engleza, probabil sa va testeze reactiile, si uite ca acum poate sa traga si concluzii! Va mai mirati cand spuneam ca eu lucrez de unul singur si in mare secret, stiind ca exista contrasi, trolli si sabotaje, chiar dintre ai nostrii ca brazii uscati...

reddog spunea...

Ne mai amuzam și noi.
Nu a vrut să sune a reproș, și eu vorbesc engleza dar nu fluent.
Așa mai basic spre mediu.
Oricum, Ursula nu mai e "Miss"de mult
Acum e "Misses" așa cum ați și scris in email.

adi t spunea...

dOMNULE Cornelius, de unde aveti bine infipta ideea ca prin jalonul 215 pensiile se vor ajusta in sus si nu in jos?Si Budai a afirmat ca pensiile militare vor scadea...doar dvs o tineti sus si tare ca ele se vor reechilibra si se vor actualiza!Nimeni nu are acest interes....sa cheltuie mai multi bani cu bugetul alocat pensiilor militare!Asa ca mai bine sa ramana toate inghetate decat sa ne trezim cu totii cu ele crunt amputate....parerea mea, fara suparare!Cu respect

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord, tie ti-e mai simplu de comentat in calitate de troll... Oricum, la pensia in plata iti convine trollismul! Mai cheama in ajutor si niste clocari disperati!
Azi am descoperit marele si inconfundabilul ,,interes'' pentru dreptatea prin reformarea pensiilor militare! Ce inspirat ati fost, @Onorabile, cu aceasta postare, ca sa se evidentieze contrasii si trolii in toata plenitudinea disperarii lor! Ei sunt si cei care nu vor pensii majorate de la pesedei, cinumai de la PNLsi USR, cu care au votat mereu... Asteptati, dragii mei, dar cu coparseele deja asezate frumos in pod, caci in bu este posibil sa plecati cu pa, dar sa va dea pensii majorate, mai baluba-ba!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca asta te doare la o petitie pe drepturi, panseaza-te si ia un calmant!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Se golesc institutiile statului de lefegiii puturosi si inutili:
https://www.stiripesurse.ro/fenomen-in-justitia-romana-judecatorii-si-procurorii-pleaca-masiv-din-sistem-val-de-pensionari-in_2688750.html

anonim spunea...

@reddogul domnul din casa cu o mie de usi
Te facu' asta si domnisoara....fereste ariergarda
Las bre ca nici el nu stie ce a scris acolo....daca a scris "eu" cu "Y" ce sa mai zici de "scrisorile lui"..... Y love you 😃😃😃
Imi pare rau ca nu si-a trecut si gradul si statutul in scrisoare....ca sa stie aia ca e "intelectual" nu "ţivil"
deci RETINETI mai ciocoflenderilor
"Cornelius Flavius Ifrim
5 decembrie 2022 la 15:53
Nu-i decat semnatura unui om cu intelectul inzestrat,......."

mosmartin16 spunea...

Cornel, dincolo de răutățile unora legate de formă și nu de fond, cât și de "săritul de cur în sus" a unora dintre cei cu pensii de 5 cifre...eu te felicit pentru demers ! Doar Europa mai poate face ordine în dezmățul de la pensiile militare ! Auzi tu...doi foști șefi ai Statului Major General...unu' Ciucă cu 18000 net și altul, Chelaru cu 8000 ! Te doare capu'...e de noaptea minții ! E doar un exemplu clar al dezmățului ! Doamne ajută cu punerea în practică a principiilor si nu a intereselor personale, înguste și nesimțite ! Gând bun și limpede celor ce decid !

adi t spunea...

Domnule Huhu il simpatizez sincer pe colegul nostru Cornelius dar nu stiu cine i a bagat in cap ca jalonul 215 are ca obiectiv actualizarea si nu rationalizarea pensiilor militare si a celorlalte speciale!Mie mi se pare evident ca scopul jalonului este taierea tuturor pensiilor speciale....asa cum rezulta si din declaratiile lui Budai si ale altora....pe inflatia asta cine mai e naiv sa creada ca scopul lor este actualizarea pensiilor noastre....fapt ce ar presupune mai multi bani la buget?Cu respect, sper sa mi publicati ultimele doua comentarii....multumesc!

anonim spunea...

Ifrime la tine cu ani de munca mai putini decat concediile lu' Huhu de unde dreak pensie? Poate doar o formula speciala pentru tine si numai pentru tine...ca in rest n-ai de unde bre ce nu intelegi? N-ai de unde! grad/NU/...functie/NU...vechime/NU .....la tine toate sunt cu NU in afara de pretentii.Macar de ai fi rezonabil sau mai putin laudaros si increzut dar si aici e tot NU
Ai una cu DA ! ....vaicareala

Marcell spunea...

Semnătura este clar o operă de artă. La modul serios.

micutzul spunea...

CFI...te-a pus sau indrumat Huhu ? Dacă legea 223 ar fi respectată in forma inițială care nu a functionat niciodată, ți-ar fi bine. Ai să cazi in capcana calculului pe contributivitate și o să iei....cu 35 de ani!
Hai să-ți vând eu un pont dacă vrei petitii! Cu gandul la 57, 59, 114 vezi că ele trebuiau trecute prin parlament in ...regim de urgență! Au uitat? Nerespectarea legii in ce privește OUG? Dar faptul că nu se specifică perioada in care își fac efectul ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Adi, scad doar acelea super nesimtite, si multi spun ca acelea sunt peste 15.000 lei.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mojulică, multumesc frumos pentru aprecieri si comentariul realist!

adi t spunea...

Felicitari domnu Cornelius pentru tenacitate si perseverenta!Nu cred ca Europa ne vrea atat de mult binele nostru.....ca popor....mai curand binele unora care ne sunt conducatori!Totusi va temeti ca nu cumva pensiile militare sa fie exceptate de la reformare, aveti informatii in acest sens?Zbaterile dvs.pe acest blog cam in directia asta ma fac sa cred....Oricum in loc sa ni le taie prin rationalizare eu aleg raul cel mai mic si propun o inghetare....pana la actualizare!Parerea mea, fara suparare!Cu respect mare!

anonim spunea...

@CFI
Nu ma face sa iti amintesc din nou toate veniturile si beneficiile pe care le-ai avut anul trecut si le vei avea si la anul.Ca ii depasesti pe multi de pe aici
Cand o sa ajungi Prim-Ministru mai stam de vorba
PS apropo vezi ca 178 cm inaltime nu e nici pe departe atat de impresionant pe cat te lauzi.Esti mai curand pe la medie pe acolo sau sub...
Si ti-ai mai pus si muianul la profil sa ne arati cat de "Caprio" esti tu si ai si moaca studioasa de"telectual"....cu sal,sacou ,chestii trestii....un mos de 68 de ani cu o poza de acum 20
Vezi ? O imagine spune cat o mie de cuvinte

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Mojulică, Jalonul 15 este impus de UE prin PNRR la TOATE pensiile speciale. Ca generalii cu si clocarii cupensii uriase vor sa scoata pensiile militare, ca sa ramana inghetate, cu cuantumurile in plataactual, adica cele mici si medii sa ramana inghetate mici, este o realitate foarte trista!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am aceasta semnatura neschimbata, inca de la varsta de 18 ani.

Huhu Rezea spunea...

Cornele,
In literatura de specialitate din domeniul Criminațisticii, asemenea construcții grafice rar întâlnite sunt denumite idiotisme.Caută pe net!

Huhu Rezea spunea...

Dorine, nu te mi faci bine ficior bănățean! Degeaba citești blogul, de la început, dacă o țâi langa cu 35 de ani.

Paul Puiu spunea...

https://stireadeazi.online/?p=3595
În ultimii ani, numărul pensionarilor magistrați a crescut mult, iar pensia medie a celor care au activat în acest domeniu s-a mărit semnificativ. Așa se face că s-a dublat în acești șase ani, comparând cu data la care s-a făcut prima plată prin Casa Națională de Pensii Publice.
În luna august 2021, pensia medie a magistraților a ajuns la 20,022 lei, față de 9,216 lei cât a fost în decembrie 2015, când Casa Națională de Pensii Publice a efectuat primele plăți către foști procurori și judecători.
În luna august 2021, pensia medie a magistraţilor a fost de 20.022 lei, din care doar 3.679 lei în baza propriilor contribuţii şi 18.732 de lei plătiţi, în medie, de la bugetul de stat.

Prin comparație, în decembrie 2015, pensia medie era de 9.216 lei, din care 1.970 de lei provenea din contribuții, şi o medie de 8.202 lei era plătită din bugetul de stat.

În ceea ce îi privește pe grefieri, creșterile nu au fost atât de mari ca în cazul magistraților. Vorbim despre o creștere în medie de 1.300 de lei din decembrie 2015 și până în august 2021.

Dacă în decembrie 2015 erau 3.208 magistrați care primeau pensie specială, iată că în august 2021, numărul acestora a ajuns la 4.417 magistrați.

Ce fel de sporuri primesc magistrații din România

Există mai multe tipuri de sporuri pe care le primesc magistrații din România. Pentru condiții grele de muncă, pentru confidențialitate, pentru suprasolicitare neuropsihică, spor de conducere și spor pentru procurorii și judecătorii care lucrau la cazuri de corupție.

Modul de calcul al pensiilor pentru magistrați. Judecătorii, procurorii, magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor, precum şi foştii judecători şi procurori financiari şi consilierii de conturi de la secţia jurisdicţională care au exercitat aceste funcţii la Curtea de Conturi beneficiază de pensie de serviciu în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de indemnizaţia de încadrare brută lunară sau de salariul de bază brut lunar, după caz, şi sporurile avute în ultima lună de activitate înainte de data pensionării;



Brenda spunea...

DLE H abia aștept să descifrați ce a spus CATU la antena 3,

ifrim spunea...

Tizule mai poți face o semnătură la fel?

Huhu Rezea spunea...

Hai să-ți explic de ce se ferește interesat de redimensionarea pensiei unul pensionat anul acesta, chiar dacă reformarea ar include și o actualizare.
La actualizare el nu mai primește nimic, pentru că a primit deja majorările din L 153/2017 în soldele lunare care au intrat în baza de calcul.

csej spunea...

Se aplica la pensiile militare indexarea cu 5,1% la care se adaugă un plus pana se ajunge la 12,5 % la pensiile mici.Deci Ciuca va avea indexare de 5,1 % iar Cornelius 12,5%.

Huhu Rezea spunea...

Cred că se teme mai mult de posibilitatea ca ordonanța să fie atacată cu succes la CCR, pentru că înfrânge prevederea legală care prevede 5,1%.
Face furori difuzarea studiului magistratului ungur de la Curtea Constituțională

Dan B. spunea...

@CFI:

Intenție lăudabilă, gândire în vacanță și realizare de tot rahatul.
Nu degeaba te-am apreciat cândva ca analfabet funcțional, ai preluat idei pe care nu le pricepi și, fără o minimă verificare din partea unui cunoscător și al cuvintelor și al legislației românești, ai expediat, în neant, o fițuică.
Dacă tot nu te pricepi, de ce o faci de unul singur, fără vreun consultant în domeniu (nicidecum Huhu, alt analfabet funcțional)?
Personal, când am în față un text redactat mizerabil, stopez imediat lecturarea, adică este posibil ca scrisoarea ta să nu aibă nici valoarea hârtiei igienice, căci până și asta are o menire!
Din păcate ți-i se potrivește „brânză bună în burduf de câine!”

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, vedeti ca din greseala am actionat un buton nedorit de stergere, neatent caci fac si mancare, lui Anilu ii este rau si imi cerea medicamente, fiind aglomerat, si va raspund la ,,idiotenia semnaturii'' ca aveti dreptate la definitie. Definitia este scrisa de un adept al semnaturilor simple! Imi cer scuze de actionarea acelei functii si va rog s-o restabiliti, sincer ca am apasat din neatentie!

reddog spunea...

Deci tot un trenuleț doar configurat altfel.
Le-au dat ceva și celor de la clasa l că tot țipau unii de la clasa a ll-a (sau de pe acoperiș) sa fie echitate. 😁
Acum se vor apuca iar să-i înjure pe aia cu +10000
Ce spectacol. ❤️🤣

Polman spunea...

Io v-am zis ca e o indexaro-miniactualizare...5,1 plus cei in grila vehiculata

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Stiati ca sunt 6.500 pensii militare sub 1000 lei? Pentru ei cine sa lupte? Aia cu pensie de peste 10.000 lei, plus sau minus? Sau eu sa tac si sa raman cu pensia de1.241 inghetata asa in vecie? Nu, neneaca, nu! Lupt si pentru Generalul cu 3.200 lei, Plt. Maj cu 650 lei, Lt Col cu 1700, Maior cu 2.200, Capitan cu 2500 lei, Colonel cu 3 stele cu 3200, Comandor Aviatie cu 7000 lei, cu vechime completa si vechime in + cat si Academie, cand similarii Comandori, fara Academie, au 12.000 lei etc. Asta e lupta mea si pentru astfel de nedeptati de la toate gradelemazbat de mult timp! Se tem doar cei 19.500 cu dosarele falsificate, clocarii si generalii de paie, cei corecti, nu!

Relu spunea...

Tot ii dati inainte cu dosarele falsificate.Ce inseamna pentru voi dosare falsificate?

Inginerul spunea...

N-ai inteles bine. Vechile cifre nu mai sunt valabile. Ca exemplu, cei intre 3001 si 4400 aveau 8,5%. Daca la ei aduni 5,1 da 13,6. Nicio pensie nu se va indexa cu mai mult de 12,5%.

Alexandru spunea...

Flavius nu te mai agita atâta, nu ascultă cei cărora le trimiți misive doar se mimează
Pe de altă parte, mai bine ascultă ce spune oficialul ăsta din PSD
https://www.stiripesurse.ro/adrian-caciu-a-anuntat-cu-cat-vor-creste-pensiile-militare_2688975.html

Styx spunea...

CFI, cu tot respectul pt varsta dvs, scrisorica asta sau ce naiba o fi, că nu prea îmi dau seama, e salată de varză(de Bruxelles) si în engleză si în română si nu mă refer la modul de formulare în engleză, ci la datele din cuprins(?!) care mai mult încurcă dect lămuresc... si iarăși cu tot respectul dacă tot începeti prin a vă prezenta precizați toate datele, respectiv data trecerii în rezerva, vechimea in serviciul militar activ, etc s.a.m.d., altfel nu pare decât o jalbă în proțap(ca să mă exprim decent)scrisă de un oarecare cetățean cu sindromul v.s..d.m(vai săracul de mine) care va fi stearsă fără a fi băgată în seamă... Oricum vă apreciez aplombul!
P.S. eu am pensia de 2823 net după 29 ani+ 2luni de caschetă+2 ani sc. mil.+ 1 an cvilie, OMM cls. I-a, dar vă rog eu nu mai ”luptați” si pentru mine.

tolbac spunea...


Nu cautati - NOD IN PAPURA-. Corectati!

Mihai spunea...

Din serialul ”O scrisoare pierduta” !
Ceva asemanator cu cele vreo 20 de pagini de demonstratii indescifrabile adresate de @ mos martin catre ...........portarul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie !!!!!
Ursuleasca are mult mai seriose urgente pe cap ; să-l strângă de _oaie pe Puțin , să gaseasca a doua pătură pentru nemti ,francezi ,s.a. , sa gaseasca soare pentru parcurile de panourile solare , sa gaseasca pe piata petrol la reducere de ” black fraiday ” .
Mai bine i-ai fi scris lui Simion ca asta dadea peste ei in direct la A3 ....!!!!!

Viorel spunea...

Cătăline. Ești în urmă cu informațiile. Citește postarea mea de pe topicul „Budăi, noi informații despre pensii speciale și pensii în sistemul public” de astăzi orele 16:08. Ai dreptate Cătăline. S-au văzut rezultatele din 2016 și până în present. Inclusiv intervenția în Dosarul nr. 4241/2/2020 dintre CPS și Curtea de Conturi.

Polman spunea...

In grila exista un maxim la fiecare, pe care nu il poti depasi dnul.inginer

Viorel spunea...

Cornele. Lasă-l pe akord 75 în pace. Are dreptate. E tare în limbă pentru că a mers 6 luni la curs iar altul i-a îndeplinit atribuțiunile din fișa postului fără să-i dea o bere cel puțin. Întreabă-l ce STANAG are ?

Inginerul spunea...

Corect, se bate, toata stima, am fost la actiuni conduse de dansul, dar a mai si gresit, ca atitudine. Prea zeflemist si jignitor cu toata lumea, chiar si cu cei cu care era in discutii si de la care speram ceva, cand inca speram. Dificil inclusiv cu cei din studiourile tv, ca au ajuns sa nu il mai invite.
Ca sa iti dau un exemplu. La ordonanta data de Ciolos s-a iesit in strada, eram acolo. In timpul mitingului s-a anuntat ca e invitat de Ciolos la discutii. A strigat in gura mare cu epitete grele, ca nu se duce, ca noi suntem acolo in strada si acolo se discuta.

Paul Puiu spunea...

https://www.stiripesurse.ro/adrian-caciu-a-anuntat-cu-cat-vor-creste-pensiile-militare_2688975.html
Asa suna echitabil si legal!!!Nu 1%~3% cum au vrut APV-istii de la MAN!!!!

mosmartin16 spunea...

Cătălin tată, nici acum nu ai priceput că CCR a precizat - nu numai într-o decizie - că drept câștigat e numai la pensiile stabilite pe contributivitate ??! Iar pentru pensiile militare ("belește" ochii în Decizia 900 / 2020 ) și care nu sunt stabilite pe contributivitate, ci prin aplicarea unui procent la o bază de calcul din 6 luni, statul poate să modifice, să adauge, să scadă in funcție de posibilitățile bugetare ??! Ești ignorant rău !

Styx spunea...

„Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat că toate pensiile militare vor fi indexate cu 5,1%, apoi "se va veni cu o indexare suplimentară, astfel încât pensiile mici să primească ceva în plus”.
"Practic este o indexare, aici este şi un element de noutate pentru că ordonanţa este în transparenţă decizională şi chiar vreau să specific ce a apărut nou faţă de ceea ce este în ordonanţă. Pensiile militarilor vor fi indexate cu 5,1%, toate pensiile militare. !
https://www.antena3.ro/emisiuni/decisiv/adrian-caciu-pensii-militare-indexate-659293.html

Burebista spunea...

De pe site-ul știri pe surse....
Ministrul Finanţelor Adrian Câciu a anunţat că toate pensiile militare vor fi indexate cu 5,1%, pe urmă, în funcţie de nivelul pensiei, „pe acele plafoane, se va veni cu o indexare suplimentară, astfel încât pensiile mici să primească ceva în plus”. El a mai spus că va fi făcută o actualizare şi la veterani, cu 30%, anunță News.ro.

„Practic este o indexare, aici este şi un element de noutate pentru că ordonanţa este în transparenţă decizională şi vreau să specific ce a apărut nou faţă de ceea ce a apărut în ordonanţă. Pensiile militarilor vor fi indexate cu 5,1%, toate pensiile militare. Apoi, în funcţie de nivelul pensiei, pe acele plafoane, se va veni cu o indexare suplimentară astfel încât pensiile mici să primească ceva în plus. Nu va depăşi creşterea celei mai mici pensii 12,5% astfel încât să se menţină în similaritate cu ceea ce facem pentru sistemul public de pensii”, a afirmat Adrian Câciu, luni la Antena 3.

Cezar spunea...

Hotu..hotu..
Sindicatul militienilor parsivi...

Cezar spunea...

Doar ce a trimis CFI..RECLAMATIA LA INALTA POARTA SI AU SI VENIT EMISARII SA.I CONTROLEZE PE ..HOTOMANI
BRAVO CFI...PE EI SI PE MAMA LOR....LA PENSII DE PESTE 10.000 EI VOR INDEXARI
JEGURILE...ĂSTA.I MARES SIGUR....!!!
SA RAMÎNA CU PENSIA DIN ..CONGOO....🤣🤣🤣😂🤣😂🤣

Cezar spunea...

PS
Lu Alexandru (iceparu..monteoru..etc) SA.I TAIE CAZANUL
SA RAMÎNA DOAR CU JUMA...SA NU MAI SCRIE CÎND ÎI BEAT PE BLOG..

anonim spunea...

sorin
gravity= gravitatie 😁.....vai mama lor "serioase/grave inechitati ale gravitatiei"😁😁😁

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabilul nu face colaborari cu absolut nimeni, doar preia anumite informatii si de la noi, ca un mod de etalare ale unor opinii, fie ca sunt pozitive si constructive, fie negative ce trebuiesc nemenajate, toate puse in discutii pentru a fi disecate profund prin opiniile noastre. Chiar am ramas siderat ca mi-a postat petitia, si daca cineva se indoieste de cuvantul meu, sa fiti siguri ca de cel al @Onorabilului nici sa nu vaganditi la asa ceva!
@Micutzule, Lg223 azi e un varzoi si s-a nascut deja discriminatorie, nu pe toti. Lg 263 a fost geniala, si daca nu aparea asta, 223, a clocarilor si generalilor, de ei concepta doar pentru ei, azi eram pe cai foarte mari! La cum ne aflam azi, jalonul 15 PNNR mai poate salva situatia, daca noi n-am vrut pensii militare fara discriminari si nedreptati adancite, adica 6500 pensii sub 1000 lei, cat si pensii de o rara nesimtire... Asa ceva nu cred ca se va mai putea in NATO si Europa, mai ales fara ACTUALIZAREA celor pensionati inainte de 2016! Era corect sa moara cu pensiile inghetate si manjite cu panarame de indexari si altii nemaioprindu-se din actualizari mascate?

rio spunea...

Din cele spuse de ministru muncii în ultima perioada de timp rezultă fără discuție ca toate pensiile militare și speciale vor trece în 2023 pe contributivitate.
Crede cineva că UE și Banca Mondială au ,,vorbit" asa ca să se afle în treabă?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Adi, multumesc, si cred ca @Onorabilul s-a exprimat foarte corect cu motivatia de mai sus

anonim spunea...

mos martin
pai cam asa se pune problema corect ,normal si la modul elegant(cum ai zis-o mai sus) fara inechitati in gravitatie cum e trecut in text

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

5,1 % este perfect legal, e pe lege si asa va fi, pana la urma, indiferent de chestiunea cuantumurilor

Huhu Rezea spunea...

Am mai precizat mai sus dar valul celor spuse de Câciu, eu nu găsesc de unde a fost preluata afirmatia lui Cîciu, i-a luat pe sus pe mulți comentatori.
Chiar astăzi proiectul a ajuns la CES pentru aviz si nu apare nicio modificare în textul publicat pe site-ul Finanțelor.
Când spusele lui Câciu se vor concretiza în documentul aflat în transparența le voi publica.

anonim spunea...

ifrime nu confunda termenul stiintific cu jignirea.Am verificat eu "idiotism" se numeste stiintific.
Bine in cazul tau nu ma surprinde nicicum. ....cu gravitatia cum stai? Bine sper
iti recomand
Gravity: Misiune în spațiu (2013) - Filme online subtitratehttps://vezionline.net › gravity-misiune-in-spatiu-2013
Bine ca n-a fost mai rau....gravidity/pregnant

Relu spunea...

Legea e interpretabila si daca se vor veni alti judecatori care vor considera ca banii incasati de la militari - cu titlul de pensie pe statele de plata si mai nou pe fluturasul de salariu - e contributie, care e problema? Faptul ca au retinut banii ar trebui considerati oricum contributie indiferent de interpretarea lor. Banii aia au fost virati catre stat nu catre un srl. Stiu ca o sa spuneti ca legea a fost interpretata de ccr asa si nu altfel. Momentan.

anonim spunea...

micutzul
I-am atras si eu atentia lui ifrim sa n-o mai "arda" cu contributivitatea ca el nu e Huhu,Viorel sau altii...Sa traiti!!
daca ifrim vrea pensie cu minus fata de ce are acum i-am spus ca e nashpa aia cu "contri" ....dar el batman batman.....se crede "matusalemic" singura lui speranta e pensia militara (si fara partea de contributivitate chiar)
...sau eventual o formula speciala venita direct de la Von der Layen a p***
sa-i zicem "derogare" de la NATO/UE/Constitutie/ Contributivitate cam de la orice ...derogare sa fie! Si numai una!

Relu spunea...

Daca e adevarat va fi retras acel proiect si retrimis cel actualizat cu 5.1 + alte procente si plafoane.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Burebista, complectare: ,,cele mici vor primi 12,5%'' Intregul link, mai jos la comentariul @Onorabilului.

anonim spunea...

CFI-ule
Te rog frumos desi ma incadrez la amarasteni pentru mine NU LUPTA!
prefer putin decat nimic in urma "luptelor" tale

Alexandru spunea...

Huhu ai dreptate, deocamdată pe site MF și CES aceasta OUG este în formatul din 29 noiembrie
Dovada
https://www.ces.ro/
https://mfinante.gov.ro/ro/acasa/transparenta/proiecte-acte-normative
Când voi primi de la colegul din CES confirmarea transmit forma

Mario spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Mario
Voi cei care nu doriți nicio reformă a legii pensiilor militare v-ați pierdut rău de tot mințile! Voi nu înțelegeți corect mecanismul de stabilire a cuantumului pensiilor militare și, din ignoranță, vă temeți... așa, în avans, că o modificare a legii v-ar micșora pensia dar nu știți cum.
V-a introdus cineva cipul că masurarea componentei contributive a pensiei sau actualizarea v-ar face rău si țipați ca antivacciniștii în pandemie.

Sense spunea...

Ce răutăcioși domle! În loc să-l încurajați voi îl dojeniti. Lupta CFI-ule, nu te lasă. Desi sunt șanse foarte mici poate îți iese o nefăcuta și poate iese o contributivitate. Dar una adevărată nu mișto acreala din aia cu stagiul complet 20 ani. Ar fi chiar interesant.

Mario spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mario spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
radumami spunea...

Ciuca a anuntat ca vor interveni unele modificari ale procentelor de indexare a pensiilor militare;

https://youtu.be/TBmuDJLFcXk

Cezar spunea...

Corect CFI
Nu te lasa turtit
90 %..din cei care te contesta sînt ..MILITIEN😂🤣😂🤣I + VOLHOAVA RUGINITA..care a fost recrutat de foarte mult timp.
Cînd mergea dormind.drogat la Asoluk..

Mario spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Opinia generala a postatorilor e clara: Nu se vrea sa se faca reforme profunde si se tine cu dintii sa ramana pensiile militare inghetate la stadiul de acum! Atunci de ce mai cerem, ce anume, pe acest blog? Păi, scrieti-va petitiile guvernantilor ca va doriti pensiile inghetate si scapa si ei de corvoadele pretentiilor mele de actualizare si reformare! De azi incolo, voi scrie doar in ceea ce ma priveste, direct si personal, si nu ma mai intereseaza de pensiile celorlalti, mai ales ca cei cu pensiile mici si medii nici n-au catadicsit macar sa ma sustina ca sa iasa din marasmul saraciei si pensiilor neactualizate de atatia ani de zile! Buna postarea de pe acest topic, intrucat a scos la suprafata tot ceea ce doream sa stiu ca se nutreste si gandeste de dupa perdelele cortinei in realitatate... Fiecare cum isi asterne, asa o sa doarma, ca si pana acum, mai ales ca sunteti multumiti cu ce aveti in plata!

Mario spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cuponul este cel mai elocvent, ca politicienii incurca mereu borcanele

Petrut spunea...

Incercarea dlui Cornelius Flavius Ifrim este mai mult decat laudabila ,ii admir puterea de a face ceva ce nimeni cred eu nu a mai luat asa o initiativa ...Sugerez ca ar avea sanse veritabile de izbanda daca intradevar jalba dansului in care ne sustine pe toti pensionarii militari cu referire la actualizarea si posibila indexare discriminatorie cum se preconiza ....ajunge la persoanele ce le-a fost adresata . Nu sant sigur dar pe langa autoritatea EU este imposibil sa nu fie luata in considerare o obstructie din partea celor ce sant pe drept cuvant reclamati...

RD spunea...

Citesc pe aici și nu sunt uimit pentru că în legătură cu această reformă a pensiilor, mentalitatea duce spre cea a politicienilor.. Domnul Flavius încearcă orice pentru a putea spera ca pensia dânsului să fie mai mare deși știe că a muncit puțin în carieră. Și până la urmă, nu are ce pierde, mai puțin decât pensia pe care o are acum, nu se poate! Fiecare își vede interesul și nimic nu e greșit, dar așa cum am mai spus. Vă rog, fără falsitatea de a rezolva inechitățile printr-o nouă reforma a pensiilor militare. Nu este de ajuns reformarea pensiilor militare de 10 ani? Pe contributivitate până la legea lui Oprea și modificată cu LOV. E și invidia aia de ce 'x' are nu știu ce pensie (deși nu-i cunoaște dosarul și cât a muncit) și mai bine să-i fie lui tăiată că poate mă simt mai bine.. Dar invidia e un păcat! Reforma pensiilor militare (dacă va fi) nu va rezolva inechitățile de acum! Reformă înseamnă să dai (conform legii prin care ai ieșit la pensie), nu să iei (să tai pensiile actuale).

Huhu Rezea spunea...

@Mario
Cu atât mai mult ești inconștient în ceea ce postezi aici... cu cât ai o pensie foarte mică față de vechimea pe care zici că o ai.
Te-ai băgat.... sau ai fost aruncat în vorbă fără să ai minime cunoștințe despre calculul pensiilor militare.
Numai actualizarea ți-ar dubla cuantumul.
Și cu ce te-ar deranja dacă dintr-o pensie militară de 6000 lei actualizată ai știi și cât este partea ei contributivă protejată ca drept câștigat?
Vă citesc cu mult regret pe cei care comentați foarte, foarte superficial; niște leneși care preferă inacțiunea și firimiturile aruncate de șmecherii care gestionează finanțele sistemului de apărare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Petrut, multumescfrumos, si ii asigur pe toti ca ajung petitiile mele unde trebuie, si nu sunt singur care trimite rachete si torpile, dar fiecare e cu treaba si cu rolul lui de rotita dintr-un intreg angrenaj, bine organizat teritorial, caci de unul singur nu pot dovedi un sistem mafiot, la fel de organizat ca noi, combatantii! Nici o petitie nu seamana cu alta, fiecare fiind pe cont propriu si ideile personale, baza fiind aplicarea actualizarilor prin reforme, astfel incat sa dispara dezechilibrele, inechitatile, nedreptatile si discriminarile la pensiile militare, prin aplicarea jalonului 15 din PNRR, atentionand ca mafiile, prin corupti din politică, nu doresc REFORMELE OBLIGATORII SI SE OPUN PRIN TOATE MIJLOACELE!

Leo spunea...

Individul va primi 5,1% în loc de 12,5% , la 20000 lei NET. deci va pimi în plus 1000 lei indexare pt. 2023. Păi nu zicea el că pensiile militare sunt contributive ? Păi dacă sunt contributive, de ce nu are individul procentul de 12,5% ?
Nu e vina lor.
Dacă CE + BM nu va presa guvernul ca REFORMA pensiilor militare să conțină și ELIMINAREA INECHITĂȚILOR , atunci vom ști sigur a cui e vina.
Ultima speranță este la BM şi CE prin JALONUL 215 , iar LICHELELE MFA fac eforturi mari ca să nu se schimbe nimic la pensiile militare.
BRAVO FLAVIUS !
Bine i-ai mai jălbărit.
Să vă fie RUȘINE LICHELELOR din MFA.

Leo spunea...

Cum adică ?
cristinucă-sa are 6500 lei NET /lună fiind tot subofițer cu o vechime de cam 12 ani în MFA și alți câțiva anișori de plimbat tărgi la smurd. Păi dacă ai 6500 lei net pensie militară , atunci trebuie că ai o bază de calcul de cam 9000 lei minim.
Ia să fi avut și bietul Flavius o Bază de calcul de 3500 lei ( în loc de 1200 lei) atunci ar fi avut şi el o pensie de 2200 lei în loc de cam 1200 lei , pt. că a avut vechime mică şi Procentul de 62% de calcul al pensiei asociat acestei vechimi mici .

Luc 3 spunea...

Singura cale de a îndrepta inechitățile la pensiile militare TREBUIE SĂ FIE....ACTUALIZAREA! Restul sunt vorbe! Indexări ....etc.!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pana la acest scandal al saracilor din Armata, nici un generalsau nici un sindicat militar nu a iesit niciodata sa spuna raspicat casunt pensii foarte mici in Armata, ca si cele medii in batjocora, si asta e o nedreptate ce trebuie reparata! Dar cand o spun ei habar neavand ca pensiile mici incep gradat de la cuantumul de 18 lei-50 lei si pana la 500-1000 lei, apoi 1500-2000 lei, plus cele medii terfelite, si vin pe tv sa spuna prostii ca pensiile mici sunt alea de 3000 lei! Vedeti cu ce capete in nori traiau ei, daca cuantumurile le erau uriase si habar nu aveau de dramele de jos? Vazandu-se acum ca factori destablizatori la pensiile miitare, acum vor sa dreaga busuiocul, dar nici macar nu stiu ca exista 6.500 pensii foarte mici si ca astia mor efectiv de foame! Acum vin ei sa arunce bobite de empatie, cand se vad amenintati cu razuiri de cuantumuri uriase? Daca cei cu pensii mici si medii erau ajutati cu cate ceva, nu se isca acest scandal, aveau si ei sa ramana cu acele pensii intacte si toti erau multuiti si impacati, impreuna aveam sa luptam sa nu se aplice PNRR la pensiile militare, fiind toti multumiti ca ni se facuse dreptate la pensiile mici si medii, dar numai ca ei sa fif ost primii sa ne sara in ajutor la politic si MApN sa ne inchida gura revendicarilor cu majorari, sa ne scoata din saracie, caci acum pur si simplu, pentru aceasta trufie, ignoranta si indiferenta criminala isi vor taia singuri craca de sub picioare, si da Doamne sa fie asa sa se sature nabii de lacomie!

Mihai spunea...

Doar daca o sună Rambo Hurzicanul pe Ursula dupa 2 noaptea avem sanse la ceva cadouri de mos Nae.

RD spunea...

@Leo, întotdeauna vor exista inechități într-un sistem, nu doar în pensii! Și în afara inechităților și manevre voite pentru anumite persoane. Au fost, sunt și vor fi și după reforma pensiilor speciale! Mai târziu sau mai devreme! Pensiile și salariile celor care au lucrat sau lucrează în sistemul MApN și MAI vor fi mereu aruncați înainte de politicieni și susținuți de civilii care nu înțeleg unde sunt adevăratele probleme!

mosmartin16 spunea...

Un exemplu și un calcul simplu... pentru a se înțelege de către cei care nu înțeleg...faptul că o pensie netă stabilită în 2022 ( și plafonată la media soldelor nete ) este tot mai mare față de o pensie netă stabilită în 2016 ( chiar dacă aceasta nu a fost plafonată la net și chiar cu toate indexările acordate în timp ) ! Așadar, luăm ca reper salariul mediu brut ( smb ) pe economie și comunicat de INS ! În anul 2016 acesta a fost de 2809 lei ! Admitem acest smb ca bază de calcul a pensiei și stabilim pensia, aplicând procentul maxim de 85 % și ulterior cel de 20 % pentru OMM ! Rezultă o pensie brută de 2866 lei ! Aplicăm succesiv majorările / indexările acordate în timp, respectiv : 5%, 5,25%, 1,3%, 4,6% și 2,6% ! Rezultă o pensie brută in anul 2022 de 3443 lei ! Aplicăm la ea numai impozitul ( pentru că CASS sub 4000 e zero ) și rezultă o pensie netă in plată de 3299 lei ! Pentru cel trecut în rezervă în acest an admitem ca bază de calcul a pensiei același smb, dar aferent anului prezent ! Chiar dacă până în prezent nu este cunoscut smb pentru anul în curs luăm ca reper pe cele lunare cunoscute ( primele 9 luni și comunicate de INS ) ! Media lor este de 6324 lei ! De la această bază de calcul de 6324 lei stabilim pensia netă plafonată și aflată în plată, prin aplicarea procentului de 58,5 % ( restul de 41,5% îl constituie contribuțiile și impozitul ) ! Rezultă o pensie netă de 3700 lei ! Așadar o pensie netă mai mare decât a celui din 2016, cu toate indexările pe care acesta din urmă le-a primit în timp și chiar dacă el nu a avut inițial pensia plafonată la net ! Este evident că pentru un alt exemplu cu baze de calcul mai mari...diferențele nete cresc și mai mult în defavoarea celui trecut în rezervă in 2016 ! S-auzim de bine....cu actualizarea, nu cu ciosvârta de indexare..."un oscior pentru căței flămânzi" ! Doamne ajută cu bine și fără inechitățile cât casa la pensiile militare de stat !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vant din pupa, @Leo!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, Cristinuca lui Ciucălau are peste 6000 lei si vechime mai mult ca mine cu 1,5ani! Sa inteleaga camarazii! Vedeti, stimati camarzi cum stam cu actiunile mafiote din CSP?

Paul Puiu spunea...

Eu nu inteleg veninul asta cu care pensionarii tot reproseaza Diamantului, ca nu se ocupa si de interesele lor. Ma nene, sindicatul ( oricare sindicat ) se ocupa de salariati. E simplu, e lege. Pensionarii au (si daca nu au, isi fac) asociatii. Diamantul nu ar putea sa aiba pensionari, decat ca membri simpatizanti. Si pana la urma, ce e rau cu asociatiile existente ale pensionarilor? Ce nu va place la ele? E Dogaru peste tot. E si generalul Gropan cu ai lui. Mai sunt si altii, nu le stiu numele. Ce vreti, sa facem noi o asociatie de pensionari? Ca nu va plac astia care sunt acum? Sau doar sunteti genul care va vaicariti peste tot, ca sa faca altii, ce nu aveti pofta sau curaj sa faceti voi? De cate ori pot, scriu cate ceva si pentru pensionari. Sau dau unuia care e pensionar, cate o consultatie. Daca e simpatic. Ca vreau eu. Dar momentan nu asta vreau sa fac. Vreau inca sa ajut Diamantul. Si activii. Daca nu va place ce facem noi, ce fac eu, duceti-va oameni buni unde vreti voi. Sindicatul nu are nici rol, nici obligatii fata de pensionari! Nu v-am pacalit niciodata ca se ocupa Pascut si de pensionari. Si nici nu vreau! Sunt deja destui, pe zona asta! Cand o sa vreau eu sa fac o asociatie de pensionari, o sa va anunt. Dar la ce porcaiala, la ce dusmanie vad intre voi, pe forumurile voastre, nu am nicio intentie.

Emil Pascut

Outlander spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim
Felicitări pentru efortul și tenacitatea susținerilor care nu sunt pe placul celor cu țâfnă la reforma și actualizarea pensiilor militare!
Susținerea mea este necondiționată, fondul problemelor ridicate este unul real.

@RD
„...mentalitatea duce spre cea a politicienilor. Domnul Flavius încearcă orice pentru a putea spera ca pensia dânsului să fie mai mare deși știe că a muncit puțin în carieră.”
Probabil!
Este doar o ipoteză de lucru.
Dar adevărată este reciproca și nu poate fi pusă la îndoială!
Este motivul nemulțumirilor foarte multor rezerviști cărora li se ignoră recunoașterea întregii cariere militare în detrimentul aiuristic al „optimizatei” baze de calcul 6 luni/5 ani.
-prin afirmația la care fac referire se evidențiază fără echivoc că sunt în același timp destui care deși știu că au muncit mai puțin puțin în carieră, speră ca pensia dânșilor să rămână mai mare ca a altora cu aceeași situație juridică, cu vechime, cu un nivel al studiilor, cu grad și funcție mai mare.
Fair-play, onestitate = Ciu-Ciu!

Viorel spunea...

90% din industria românească pusă la pământ plus pădurile ca să ne împrumutăm apoi tot de la ei cu 49,99% (la infinit) din PIB și niște amărâte de pensii plafonate timp de 50 de ani la procentul de 9,4%. Asta per general că dacă o luăm cu amănuntul, nu avem spațiu pentru comentat.

anonim spunea...

Pai asta cu "voi scrie doar ce ma priveste direct si personal" ai facut-o tot timpul CFI-ule.Credeam ca ai noutati.

Inginerul spunea...

Dl Cornelius, foarte bine procedat. Am ajuns in punctul in care nu prea se mai poate gresi pentru ca de la ai nostri, speranta e echivalenta cu un miracol.
In alta ordine de idei vreau sa subliniez ceva de nuanta in ceea ce a spus Caciu, care intareste ce am mai zis undeva. Anume ca la militari, indexarea va fi 5,1% plus ceva dar fara sa depaseasca 12,5% CAT S-A DAT LA CIVILI. Asta inseamna ca in veci nu vom primi mai mult decat civilii, indiferent cata nedreptate ni s-a facut anterior, si aici ma refer la nedreptatile fata de ei, cand lor li s-au marit pensiile procentual cu muuult mai mult decat nimic noua. Si sunt si la ei pensii de cateva mii bune, nu doar foarte mici, ca sa nu mai pomenesc de magistrati. Deci la anul, indiferent pe ce lege, asta sau alta viitoare, nu pupam nicicum rata inflatiei care va fi comunicata, undeva la 15%, daca nu se va da si la civili macar la fel, ceea ce nu prea cred, la cum stam cu finantele.
Si ca tot am pomenit de magistrati, in ordonanta de acum cateva zile, la capitolul magistrati se pomeneste de neindexarea pensiilor PERSONALULUI AUXILIAR de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, adica grefierii. Corpul judecatoriilor si procurorilor este sarit, ca de obicei.

Viorel spunea...

Mario. Oare ce crezi că ți-ar micșora ………. Ciomu, nu Ciucă ?

Felician CG spunea...

Problema acestui mesaj nu e traducerea ci exagerările din text care automat se trec la "capitolul minciunele". Sunt multe lucruri corect evidenţiate dar exagerările şi lipsa unei corelări cu pensiile militare din alte ţări ale NATO fac textul aiurist, e ca şi cum ai scrie că plouă în Londra.

Viorel spunea...

Aoleo! Și care este scopul lui Cornel, Mario ? Creșterea pensiei prin actualizare. Și care este scopul tău Mario ? Creșterea pensiei prin orice măsură, inclusive actualizarea.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Fiti diseara atenti la ce va aduce in bocancei Mos Nicolae! E musai la toti sa va aduca cate o champagne, o pulpa de porc si ghete noi ca a inceput iarna! Aseara la Onesti a nins...

anonim spunea...

gata ziua s-a cam terminat!
Declar oficial ca a fost cel mai de succes topic al lui Huhu
Mosii de la muppets in toata splendoarea ....noastra
neoficial: Huhule mai a d'astea? de astea cu scrisorele cu trahanache cu zoitica cu onoarea nereperata? Hai ca mai gasesti tu vreo capodopera dé a nedreptatitului CFI pe acolo prin sertare....ca si mie mi-a placut munca precum cainelui lantu'.
Poate mi-o lungeste ca de ingrosat nu cred.Pensia!
PS Poate schimbi si numele.....Blogul nebunilor/Sapoca pe blog/ sau pur si simplu "Urzica lui Ephraim"(ifrim in traducere) ca merge la fix impreuna cu Flavius si Claudius
Avem si un Cezar plecat cu caprele dar si un Nero da ala e cu tractoru' cu sfarleaza ...acum e mai caftangiu ,bate si arata ca Van Damme la moaca dar se lauda ca-i rambo(u) 2021 ca anul asta a uitat sa schimbe.Poate la anu' o sa fie rambo 2023

Sebi spunea...

Tampiti copii mai eram, cu "sorcova vesela".
Nu-i vesela deloc, e al dracu de trista, un avertisment de securitate pe spatele unui boiler, cu sansele izbavirii unei armate de mosi care pun umarul bolnav de spondiloza la propasirea unei natiuni, ba si mai dihai la cresterea economica a batranului continent. Chestii grele, nene, nu-i de colea, ma-ntelegi. Stam acilea de paza, intrati in NATO pana la gat, sa nu vina dusmanul peste civilescu, sa-l intrerupa de la treaba, si daca vine... nici nu vreau sa ma gandesc.
Poate nu vine.
Sper ca aia care primesc sorcove nu au grafologi, chiar daca se aprind semnalele luminoase ale unei amenintari cu bombe iar amenintarea vine intr-o limba asemanatoare cu engleza lui Habdul.
Ii aburim noi cu sorcova, cu ia romaneasca, cu zacusca si cu porcul bagat in priza sa capete culoare-n obraji. Dar cand se uita la semnatura pictata cu atata simt de raspunedere, s-ar putea sa ne scoata din pensie de tot si definitiv, aplaudand zgomotos ca dupa un banc porcos.
Speranta moare ultima, a mea se duce deocamdata la culcare, a fost prajita destul pe ziua de azi. Noapte buna, copii.
Va pupa tata.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cezar, @Iulian are Academia, a avut inalte functii, a fost in Africa in teatre de razboi, a batut poligoanele prin intemperii, a inspectat unitati militare din inalte functii, detasat a fost de nu mai stie decate ori, a comandat mari unitati, e Colonel cu vechime completa cat si in plus, a avut cele mai inalte functii in activitatea sa si cu pensia e tot e la piciorul de jos clocarilor cu copy paste la doctorate, care n-au iesit o data din birouri la aer liber, sa se fi mutat la vreo unitate macar pentru 1 zi sa instruiasca pe cineva intr-un poligon si la pensie toti ies generali, si sincer ar fi mare pacat sa i se faca o nedreptate! Hai sa judecam lucid si drept pe aceasta speta, fara sa fim incorecti!
Cat despre @Iceparu, are cazanul intact, butoiasele pline, dar cui ii e pohtă trebuie sa bage mana la chimir, ca la varsta si cardiacul dumnealui a inchis robinetul pentru sine!

Viorel spunea...

Domnule Dan Barna. Știu că sunteți un Of. finuț. De ce nu a înaintat doamna juristă a structurii din care faceți parte o petiție la CE. Din câte am verificat pe blog este foarte competentă. Din 50 de procese, 51 le-a pierdut. În plus, sigur a urmat Cursurile de limba engleză cu durata de 6 luni, începători sau avansați.

anonim spunea...

Luc 3
Ce se stie de mult in seara asta s-a repetat
Noua lege unitara a salarizarii -in lucru-prezentata pana la 31.03.2023(si intrata in vigoare la 01.04).
Apoi urmeaza legea pensiilor sa intre in vigoare.Aplicare....poate un an doi probabil pana in alegeri.Pana atunci o frecam cu indexarea asta.... na tie una da-mi mie doua ....punct si de la capat ca si Huhu sa aiba o paine de mancat.Ca o munceste nu ca noi
@all
Eu va mai deranjez fix pana in 7 ianuarie.Hai ca mult a fost putin a ramas

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Styx, pacat cu o pensie atat de mizerabila! Pot sa jur ca in urma reformelor prin actualizare pensia poate sa depaseasca 5000-6000 lei usor! Sa dea Dumnezeu sa fie asa!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Mario, Daca se actualiza, aveai acum peste 6000 lei! Pot confirma si camarazii in tema.

Viorel spunea...

Felician CG. Păi dacă multe lucruri sunt corect evidențiate, adică 50+1=51%, atunci are majoritate, deci a trecut la vot în cadrul CE. Poate că doamna Ursula, citind neregulile prezentate de Cornel, va propune modul de calcul a pensiilor militare după legea Belgiană, țară membră NATO, să vă facă în ciudă la toți ca să nu-l mai criticați pe Cornel.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Yeeees!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Multumesc, Dle @Inginer! Sanatate!

Cezar spunea...

Mario..ao o .."lupa"..nu ..onoare !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord,esti de coma, uneori! Ai grija la lantul cainelui cum i se intinde lantul, ca n-am auzit pe aia de la ecarisaj sa fi vaccinat vreun clocar!

Viorel spunea...

Domnului Emil Păscuț. De sfaturi suntem sătui.
Partide parlamentare = 5; Grupuri independente din parlament = 6; Parlamentul European = 3; Partide extra-parlamentare = 31; TOTAL = 45.
Sindicate / Asociații / Ligi = 52.
Vreți mai multe domnule Emil ? Mai facem. Dar care le-a fost randamentul până acum ? Ce au produs pentru pensionarii militari ? Știți ce ? SCÂNTEI. Ca la artificii, sudură, polizor.

Burebista spunea...

Ha, ha, ha... Ma faci sa râd moșule Martin...
2806 +25% în 2018 =3507....
6324-3507=2820...
2820:4=705..
3507+705+705+352.5= 5270 baza de calcul brută în 2022....
5270 x 58,5%= 3083 pensie netă.... În 2022
Fata de 3299 pensie netă a celui pensionat în 2016...
AŞA CA mai ușor cu pianul pe scări...
La fel ca și Cornelius faceți calcule numai sa aruncat-o cu minciuni... Cum spune el ca pensiile actuale sunt de 4 ori mai mari decât cele de dinainte de 2016...
MINCIUNI GOGONATE...
Poate doar pensia lui este de aproape 3 ori nai mica decât mefia pensiilor nete din mapn.. Dar pensia lui nu este pentru vechime completă în armata pentru a obține pensie întreaga și nici salariile lui de dinainte de 1989 nu erau prea mari...

Huhu Rezea spunea...

Catalin
Tu te citețti numai pe tine? Nu vezi câte comentarii sunt despre anunțul ministrului Ciciu... că vor fi modificate procentele de indexare a pensiilor militare? Aștept reacția lui Cio?
Când vor schimba și proiectul cu noile tranșe îl voi repune în discuție.

daniel spunea...

Pentru CFI. Am mai scris asta despre tine....pentru tine dar tu continui cu tampeniile tale. Deci....Esti un mistocar inrait. Stii de ce? Tu astepti multe de la toata lumea, consideri ca le stii pe toate dar de fapt tu mimezi tot timpul. Iar pentru asta esti rasplatit. Adica primesti ce meríti. Sper sa intelegi mesajul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Stelica, trimite-mi pe adresa mail ifrimcorneliu@yahoo.ro lista ta fermecata cu pensiile gomflatilor si jur ca la cate adrese internationale am ii fac praf si pulbere, plus la adresele nationale! Te rog frumos ca numai este timp sa ne jucam nici macar cu orele! Felicitari pentru Petitie, pentru curaj si pentru initiativa de nota 10! Doamne, ajuta sa invingem mafia clocara!
PS: Cu lista asta conving UE, BANCA MONDIALA si NATO sa aplice reforme profunde cu actualizari la pensiile speciale militare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Daniel, Tureaza mai putin intrucat ti se pot descarca bateriile!

mosmartin16 spunea...

Burebista, chiar ești repetent la "artimetică" !🤣🤣🤣

mosmartin16 spunea...

Burebista tată...vezi că...înainte de a "rânji dinții"... ori nu ai fost atent ori erai "bat !🤣Mai "esplic" odată, poate poate pricepi : pentru cel trecut în rezervă în 2022 am luat ca bază de calcul smb pe 2022 ( adică acei 6324 lei ) ! Și conform art.60 actualizat din 223 pensia netă a lui nu poate fi mai mare decât media soldelor nete ! Iar media soldelor nete e 58,5 % din media soldelor brute, deci 58,5% din 6324 = 3700 lei ! Ce naiba, chiar atât de încețoșată ți-a fost tărtăcuța ??🤣🤣🤣 Sună un prieten ...poate poate te ajută să promovezi primara !🤣🤣🤣

mosmartin16 spunea...

Pentru "liniștea" lui Burebista!🤣...o să revin cu date din decizii concrete ! Dincolo de cele precizate vis-a-vis de cei +25 %, apoi 1/4, iar 1/4 și 1/2 din 1/4 ! Și atunci vedem cine-i ..."gogonatu' " !🤣🤣🤣

dan spunea...

Stimate domn, apreciez indarjirea de care dați dovadă in situația rezervistilor militari. In acelasi timp, observ ca va " scapă" niste nuante importante din Legea 223. Si anume, prevederile art 60 , care precizează că pensia neta IN PLATA nu poate fi mai mare decat SALARIUL NET. V-am atras atenția, intrucat, exemplul meu - sunt pensionat in 2020 si desi brutul poate fi considerat de unui "mare", eu primesc un net in procent de 42,5% din acel brut, restul sunt impozit pe venit, cass dar si 35,5% reținuți lunar fara nici un titlu ( impozit, poprire). Așadar, cu respectul cuvenit, pentru viitor să considerați ca acele pensii " mari ", sunt "supraimpozitate".
Acestea sunt efectele " ordonanței" Olguta. Im situația mea, OMM si pensia suplimentara exista, dar valoarea lor este 0 ( zero) lei Evident aici nu vorbesc de PM sau altii ca nu le stiu situația.

Boby spunea...

La mulți ani sărbătoriților !

mosmartin,

din tot ce afirmi mă faci să înțeleg că ești pensionar anterior 01.01.2016,altfel nu văd de ce tot insiști cu calcule care nu au nimic cu realitatatea
Toți care s-au pensionat în perioada 01.01.2016-15.09.2017 sunt și acum pe plus față de cine s-a pensionat începând cu 16.09.2017 (luând în considerare ca acele comparații să aibe aceleași condiții la calcul)
Posibil ca cei cu pensii în plată anterior 01.01.2016 să nu fi ales cea mai favorabila perioadă sau să nu fi avut ceva sporuri la salariile luate în calcul.
Și acum dacă se face actualizare și vor fi luate doar 6 luni și sporuri acordate exact pentru 6 luni, nu se vor rezolva cu inechitatile dintre pensiile în plată
Singurii care merita ceva adăugat ca indexare sunt cei care erau în pensie anterior 01.01.2016 și perioada 16.09.2017-31.12.2017

Mihai spunea...

@ akord
Huhu pe valul lui Cornel.
Atentie ,eu banuiesc ca Huhu are blogul conectat in priza sub protectia unchiului Sam actual direct la Google California.

Paul Puiu spunea...

Ifrim Cornel Flaviu, te lupti cu morile de vânt!!!! Calitatea si statutul tau dobandit in trecut, trecând prin armata romana, este apropiat unui militar in termen!!!!Eu spun ca ar fi bine ca sa fim multumiti cu totii, rezervistii si in retragere, cu pensiile actuale si sa ne multumim cu indexarile si ajutoarele(celor aflati in situatia ta)acordate echitabil de statul roman!!!Ifrim la vechimea pe care ai acumulat-o in armata romana pe contributivitate tot un ajutor social denumit pensie sociala primesti, poate mai mica decat iti asigura acum armata romana!!!
Ce spune Biblia despre gelozie și invidie?
Gelozia și invidia sunt rezultatul naturii noastre păcătoase și trebuie să căutăm să le biruim prin puterea Duhului iubitor al lui Dumnezeu. Nu există nimic atât de înșelător și de rău ca inima omului. (Vezi și Matei 15:19.)
Источник: https://alsina-sa.com/biblia/pregunta-que-dice-la-biblia-a-cerca-de-la-envidia.html

Paul Puiu spunea...

Ptr. HUHU:
Ti-am spus ca proiectul acela care a fost întocmit tendentios, neconstitutional si discriminatoriu, ca nu va ramane in forma asta!!! Statul român, guvernul, daca considera sa acorde ajutoare celor cu venituri mici trebuie sa gaseasca resurse legale si sa le asigure de la bugetul de stat, sens in care trebuie sa identifice solutii legale pentru acordarea de ajutoare sociale, nu sa i-a din drepturile altora si sa le dea celor care reprezinta un caz social!!!
Nu stiu cum pot fi unii rezervisti care sa dorească rau camarazilor lor, pentru a obtine doar in favoarea lor un beneficiu, in detrimentul altora, astfel de rezervisti si in retragere nu ar trebui sa existe in randul nostru!!!

Paul Puiu spunea...

De Sfântul Nicolae le doresc tuturor sărbătoriților zilei,,LA MULTI ANI”!!!!🇹🇩☃️❄️

Huhu Rezea spunea...

Nu știam că în MAI sunt angajați și pastori neoprotestanți!

anonim spunea...

Ai adresa ca ai mai cerut-o de vreo cinci ori, tot asa in gura mare pe aici....
Aaaaa, vrei sa aflam si noi cum "te zbati" si nu gaseai alta cale mai ocolita? Pai zi nene asa!

Leo spunea...

Și să vă bage MOȘUL între ghetuțe tot ce vă doriți .

Burebista spunea...

Încețoșata este mintea dumitale.... Nu poți compara solda sa zicem din 2016 care era egala atunci cu salariul mediu brut pe economie cu valoarea salariului mediu brut pe economie din 2022... Pentru ca solda a crescut cu alte procente sau sume pana în prezent iar salariul mediu brut pe economie a crescut mai mult datorita creșterii salariilor altor bugetari precum și a celor din administrația publica locala...
Solda unui militar care în 2016 era egală cu SMB pe economie acum este mai mică decât SMB pe economie actual...
Sper ca ai înțeles cum e cu aritmetica..
Spui dumneata ca vii cu exemple din decizii de pensie...
Comparația ar fi corectă numai și numai dacă cele 2 decizii una din 2016 și cea din 2022 s ar baza pe elemente egale a bazei de calcul și a vechimii. Înțelegi mata?? Egale ceea ce nu prea exista pentru ca soldele sau salariile nu au fist niciodată egale nici măcar în cadrul aceluiași compartiment, nu mai spun de arme diferite, ministere diferite etc etc..

Huhu Rezea spunea...

Unii țin discursuri despre unirea în acțiune a pensionarilor militari. Cum să-i unești pe cei 50 000 de pensionari militari de la MApN, cu pensii mai mici de 4000 lei cu cei cca 5000 de ciucani... cu pensie de peste 10 000 lei?

reddog spunea...

Am observat că la unii camarazi în kaki exista multa pizma.
Singurul lucru bun din chestia asta e că de indexarea asta va beneficia și Anaconda de la ochiu' și timpanu'
Ciuca Nasirianul cunoscut și că Abu Nicu sau Abu Grasu' nu prea merita.

Mihai spunea...

Cornele ,daca mai faci si bravura asta si dai pe trompeta catre Ur_sula pensiile gonflatilor gulerati o sa zica "Vai sarmanii , gonflatii astia abia 1500 Euro ,pe cand ai nostri incep de la 2500 - 3000 Euro in sus"
Ia sa le facem noi si astea de 1500 ale gonflatilor pe la vreo 2500 - 4000 euro ,ca sa nu fie discriminati in UE🤣🤣🤣🤣
Vezi bine ,unde dai si unde crapa !

Huhu Rezea spunea...

După declarația lui Ciciu de ieri, contabilii din sistem au fost puși la treabă să distribuie pe tranșe procentele de indexare de la 5.1 la 12,5.
Vom vedea cum va fi modificat art. IX din Ordonanță.
Cum rămâne cu principiul rostit anterior că s-a dorit să se mai atenueze diferențele dintre pensiile stabilite înainte și după 01 01 2018?

reddog spunea...

A rămas ca-n tren.
Aia de la clasele inferioare ii înjură pe aia de la clasa l dar sunt și solidari cu ei. 😁
Doar toarsu Iliescu ne poate explica fenomenul.
E specialist in sinergia faptelor și meandrele concretului. 😁

Burebista spunea...

Principiul este bun.. DAR NU LA INDEXAREA ANUALA CU INFLAȚIA...
Principiul respectiv poate fi aplicat oricând în timpul anului printr-o actualizare , recalculare. Cine îi oprește pe coclari sau pe guvernanți ca imediat după indexare sa facă și o actualizare... Sa pună în aplicare plx199 cu toate elementele din deciziile de pensie??

Boby spunea...

Să privească pensia în plată și să meargă la acel moment
To=16.09.2017,
cât se plătea celor din perioada 01.01.2016-15.09.2017 și cât s-a plătit lunar pe card pensionarilor din perioada 16.09.2017-31.12.2017

Începând cu 01.01.2018 evoluția pensiilor în plată(cu indexare la cei în plată, iar la cei care vin în plată funcție de majorarea anuală a salariilor)
Toți care înțeleg ceva despre pensia în plată nu au cum să privească altfel, cei mai afectați sunt perioada 16.09.2017-31.12.2017

Huhu Rezea spunea...

Boby
Din cauza copacului nu vezi pădurea.
Si unii și alții din cei pensionați în 2017 au în comun că nu au mai primit nimic ulterior din majorările prevăzute în L 153/2017. Cel pensionat în 2022 le-a primit și va fi indexat la fel precum cel pensionat în 2017 și anterior, după noile dispoziții ciucane.

M spunea...

Dacă aveam "măsurată componenta contributivă" acum nu primea niciun militar nimic la fel ca toți ceilalți "speciali" care au componenta contributivă evidențiată!

Așa, primim unii 12,5, alții 5,1 mă rog.... fiecare ia ceva!

Nu spun că nu ar fi bine sa avem componenta contributivă evidențiată dar să nu absolutizăm și să spunem că asta este perfect și rezolvă tot!
1. Mai importantă mi se pare actualizarea
2. Dacă aș avea evidențiată componenta contributivă (mai mare decât pensia militară) ar trebui o procedură de conciliere?!? Nu?

Petrut spunea...

Cred ca ma voi adresa si eu forurilor internationale decidente asa cuma facut-o si Dl.Ifrim . As astepta totusi pana in ianuarie sa fiu sigur caci am speranta ca sa fie observata lipsa actualizarii de catre cei responsabili de la Comunitate .

Boby spunea...

Domnule Huhu Rezea,
dacă acum este indexare pentru inflație și păstrarea puterii de cumpărare considerați că este greșit să fie privită pensia în plată cu trimitere luna decembrie 2022, iar o pensie egala ca și cuantum din această lună nu ar trebui indexată cu același coeficient pentru ca acestea sa fie egală în plată și din ianuarie 2023 pentru ca ambii sa fie protejați egal de inflație
Dacă vor și o reparare fără actualizare și calculului unitar la pensia în plată, singurul moment care a făcut diferențe este 16.09.2017 când pensia în plată nu mai este raportată la pensia brută ci la netul salariilor luate în calcul pentru calculul pensiei

Paul Puiu spunea...

Huhule, daca tu poti numi mizeria aia de proiect o un principiu de atenuare a diferențelor intre pensiile militare, inseamna ca nu intelegi principiul indexarii!!!! Prin acest mod haiducesc, luând de la unii si dând numai altora, nu se va ajunge niciodata la ceea ce va doriți unii dintre voi!!!!Aceste decalaje intre generații vor exista mereu intrucat fiecare dintre noi am prins o anumita lege a salarizarii si salarizarea este diferită si permanent in evolutie!!!! Aceleasi decalaje au existat si vor exista si in sistemul de pensii de stat civil si nu au fost clarificare niciodata pentru ca numai suntem in regimul comunist cand era o legislatie a salarizarii stabilă si unitara pentru toti!!!! Ipotetic vorbind daca s-ar calcula pensiile militare pe contributivitate cei cu pensii mai mici nu stiu cum pot concepe ca vor putea avea pensii mai mare daca nu au prins un nivel salarizare mai superior decat cel pe care l-au avut la trecerea in rezerva si pe perioada întregii activitati???!!Trebuie sa înțelegem cu toti ca trebuie sa ne adaptam din mers la nivelul de trai actual si daca suntem nemultumiti sa numai asteptam privilegii sau pomene ca statul numai are resurse sa satisfacă nevoile tuturor intrucat potrivit obligatiilor asumate in PNNR trebuie sa raționalizează toate cheltuielile!!! Actualizarea mult dorita de toti este doar un vis ca in basmul Fetita cu chibriturilor a lui Hans Christian Andersen!!!!! Sa ne multumim fiecare cu cat ne-a dat pensie si sa ne bucurăm de indexare si de viata in continuare!!!!Multa sanatate tuturor, ca e mai importanta decat toate si distractie placuta sărbătoriților zilei!!!!

Viorel spunea...

Domnule Paul Puiu. Nu sunteți constant în comentarii. Îi doriți La Mulți Ani, inclusive domnului prim ministru Ciucă (apevistul, cum afirmați într-un comentariu la adresa guleraților), cel care a fost, este și va fi (Gigi Contra) împotriva Actualizării pensiilor militare sau indexării și care printr-un simplu ordin poate să le resolve pe amândouă ? Ce-ți doresc eu ție, domn prim ministru de la primărie.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Stelica, am trimis alta jalba peste tot, daca te intereseaza, cu noi materiale, alt subiect detaliat, anunta-ma! Ai acolo si toate adresele internationale. @Onorabilul probabil ca acum o citeste!

Sorin spunea...

@huhu
"5000 cu pensii de peste 10000 lei."
Dacă situația valorilor pensiilor data de CPS a MapN ar fi precizat separat pentru SIE, STS, SPP, magistrați militari, cam câți din cei 5000 credeți ca ar fi rămas, ca pensionari militari sadea?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O sa crape foarte bine gomflatii!

Mihai f. spunea...

Nu știu dacă aveți dreptate cu ieșitul in 2017 și 2022 ,am colegi ieșiți în 2017 cu 110 % și care au acum pensii mai mari că cei ce ieșim acum...e de la caz la caz zic eu.

Mihai spunea...

Lideri importanti aplecati cu toata atentia asupra scrisorii lui Cornel !

https://www.g4media.ro/exclusiv-marcel-ciolacu-a-plecat-in-dubai-in-minivacanta-de-ziua-nationala-impreuna-cu-vicepremierul-grindeanu-si-cu-alti-doi-pesedisti-liderul-psd-nu-a-fost-prezent-la-receptia-de-la-cotroceni-de.html

Leo spunea...

Să ne spună @Leon cum STĂTEM cu contoarul accesărilor acestui topic.
Eu miros că va face carieră și va rupe topul vizualizărilor această temă.
PS
Unde este @ prietenul Leon, ? - că nu mai apare deloc în peisaj

Viorel spunea...

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a transmis, luni, că toate pensiile militare vor fi indexate cu 5,1%, pe urmă, în funcţie de nivelul pensiei, „pe acele plafoane, se va veni cu o indexare suplimentară, astfel încât pensiile mici să primească ceva în plus”.
Deci. Pornind de la declarația domnului Adian Câciu, rezultă că, procentele de indexarea pe acele plafoane stabilite initial vor fi mult mai mici pentru a se încadra în suma stabilită initial și împărțită pe plafoane și procente de indexare. Inflamarea și protestele pensionarilor vor fi mai multe și mai insistente pentru că, vorba domnului Huhu Rezea: „Cum să-i unești pe cei 50 000 de pensionari militari de la MApN, cu pensii mai mici de 4000 lei cu cei cca 5000 de ciucani... cu pensie de peste 10 000 lei?”

VICTOR spunea...

Va fi ca anul trecut :
Cei cu pensie sub 3.000 lei brut 12,5% cei peste 3.000 lei brut 5,1% ( anul trecut parcă a fost 2.500 lei )
Nu cred ca va exista o grilă , din cauza bugetului redus

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cu noua petitie de azi, si mai dura, separat am atacat petitionar, pe langa toate institutiile internationale si nationale, si ambasadele si consulatele Austriei, Norvegiei, Olandei si Tarilor de Jos, de maine si etapizat, zilnic, si ale celorlalte tari europene si SUA! Vreau sa demonstrez ca pot sa fac o schimbare cu reforma prin jalonul 15 a PNNR prin actualizare la pensiile militare, si ca n-am fost 10ani jurnalist de pomana, si ca nu ma dau batut in fata mafiei clocare de la MApN, si nu ma las pana nu o pun jos! Mi-au promis in audienta, acum 2 ani, ca voi muri cu pensia inghetata? Atunci eu le jur ca nu vor mai avea pensii de 10.000 de euro si se va face dreptate la pensiile mici si medii!

Mihai spunea...

Corect , nu se poate generaliza.

Huhu Rezea spunea...

Pastore, e mai mare haiducie să chinuiești peste jumătate din pensionarii MApN cu pensii mai mici de 4000 lei în timp ce alti 5000 se lăfăie cu pensii de peste 10 000 lei.

Huhu Rezea spunea...

Luând în calcul și pensiile plătite de CPS MAI și SRI, numărul ciu-bode-helvigilor se ridică la 15 000.

Viorel spunea...

Mihai f. De unde ai scos 110%. Eu știu că 85% + 20% OMM/SOSP = 102%.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, A zis @Leon ca se retrage pana la Craciun, cred ca sa vinda rachiul, sa ingrașe porcul de Ajun si sa-l asomeze taios, sa sparga nucile pt cozonaci, satragavinul dinbudane, etc, deh, treburi barbatesti de mare raspundere gospodareasca, drept pentru care meritasa-l felicitam, dar nici nu stie ce pierde cu aceste postari fantastice, care i-a catranit pe egoisti! Ma inteb totusi, de ce @Onorabilului nu-i este frica de reformele prin ACTUALIZARE si nu se oftica, precum altii?! Aha, am inteles, fiindca moralitatea este mai puternica decât egoismul!

Marcell spunea...

Foarte frumos și corect. Restul e cancan.

Burebista spunea...

La acest topic 172 comentarii.. 🤣

Burebista spunea...

Domnule Huhu Rezea, ce s-a întâmplat cu doctorul Călin Mihai B?

Burebista spunea...

Cei din 2016 au 102% pensie +5% indexare 2016 +5,25% indexare 2017....
Cei pensionați după 1 iulie 2017 și pana la 15.09.2017 au prins majorarea soldei de funcție cu 15% + salariul de merit la cine nu avea, apoi la pensia de 102% din baza de calcul majorată s a adăugat inflația de 5,25%.

Burebista spunea...

Polițiștii nu au prins decât cele 2 indexari pentru ca salariile de funcție s au mărit cu 10% în octombrie 2017 când deja se aplica oug 59...

Viorel spunea...

Burebista. Lenea și nesimțirea (nesimțire pentru că așteptăm această actualizare de 5 ani, după faimoasa actualizare din 2017).

Cezar spunea...

Nici...Mares??🤣🤣😂🤣😂

Burebista spunea...

O veste buna pentru cei pensionați înainte de 15.09.2017....
Camera deputaților a votat modificări la codul fiscal și creșterea plafonului de la care se impozitează pensiile la 3000 lei sigur o sa treacă și de senat . Cei cu pensii mai mari sau egale cu 3000 mai primesc 100 lei net la pensie.
Mai este și un zvon ca s-ar putea sa se rețină CAS la toate pensiile civile, speciale sau militare fără plafon, adică pe toată pensia indiferent de cuantum...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am niste amici zburatori dupa muste pe aici, doar sa incurce lumea cu inutilitati, dar asa e lumea udă la picioare ... Mai baieti, v-ati mai facut si voi cate un control doftoricesc pe la cutuița cu maimuțe si mecanisme, unse cu substante cenusii alterate, sau la pateurile alea imbalsamate in basamac? Ca prea sariti cu calul si ciocofonul, in loc sa zburati cu deltaplanul!

anonim spunea...

Cum zice Viorel
Fondul/banii alocati e/sunt ficsi deci logic, aparand 5.1% la sume consistente vor scadea vertiginos procentele alocate celor sub 4000 adca sa va asteptati la o miscorare de cel putin 0,5% din fiecare categorie(pe medie si cel putin).Ifrim si cei ca el, vor primi tot cum era pravazut pana acum in schimb cei peste 1500 si peste 2000-4000 e cam la revedere si-un praz verde...5,1-5,2%😃
Budai si Caciu sunt cu totul alte persoane decat atunci cand erau in opozitie si "spargeau norii" la fiecare 24 de ore....rezolvau totul excelent si instantaneu...cadea banii pe ei mormane.Acum gata au devnit un fel de Catzu
Ciuca a fost cel mai smecher ,cel mai tare din parcare.A gandit-o(o fi avand el multe bube dar la sarlatanii e expert)
Bai mie si altora ca mine "nu ne dam nimic"Fraierii vor pune botu fericiti ca aia habar nu au de lege dar noi o stim....asa ca lasam pe altii sa zica.
Si BUUUUM!!! indexarea de sub 5,1% este ILEGALA ceea ce este perfect adevarat....deci TOTI vor primi cel putin 5,1% cf legii....si-a zis ciuca in gandul lui.(ca Grivei)
Si-a ajuns unde era normal sa ajunga dpdv indexare, dar fara ca el sa se implice in nici un fel,sa evite sa-si aprinda paie in cap nici de la civili nici de la militari.O mutare buna! Omul nu poate fi acuzat nci de cei mai rauvoitori.Pur si simplu a stat si a asteptat sa se aplice legea(Bine o fi inghiontit el pe cineva "sa sesizeze ca"...dar asta e ca si cum n-ar fi)
A ridicat rahatul de pe jos fara sa-l apuce de partea murdara 😃
PS Asa cum spuneam mai acu vreo doua luni inflatia a depasit in luna noiembrie 16,3%.
Eu estimasem mai mult dar nea Isarescu i-a mai pus frana.Pt dec. va fi mult mai mult....importuri.... cumparaturi cam ca in fiecare an.Luna dec intotdeauna a avut cea mai mare inflatie asa ca prevad dupa luna asta peste un 18% lejerescu(asta teoretic cf INS ....ca practic eheee)
Sa traiasca 12,5 cica. Si asta la cei "fericiti"😃 ca la aia cu 7 sau 6%.....

Huhu Rezea spunea...

Doftorul Mihai Căplin din Timisoara îmi comunica zilele trecute ca nu poate să comenteze din cauza unei setari necorespunzătoare a browserului pe telefonul sîu. Cine poate să-i dea indicatii o poate face pe blog.

Viorel spunea...

Boby. Chiar începi să mă enervezi. Deși ți-am mai explicat, ori nu înțelegi ori ești bătut în cap. Ce vrei mai mult decât 2 exemple reale. Îți redau:
1. Luchy19 30 noiembrie 2022, 09:16 Spune: Adj.pr. MAPN, 29 ani caschetă plus 2 ani ȘM, pensionat în martie 2022, pensie netă 3.986 lei, pensie brută 6.938. Ce îmi pune la pensie această ordonanță ?
2. Eu, Plt.adj.pr. /Plt.adj.pr. Pensionat pe 30 noiembrie 2016, pensie netă = 2.868, pensie brută = 3.350 lei.
Notă: a) Pensia brută este formată din: Pensie de serviciu pentru limită de vârstă = 2.658 lei (cu tot cu Oskar) + 532 lei (20% OMM/SOSP) =3190 + 160 (5% indexare 2016) = 3.350 – 346 (impozit 16%) = 3.004 – 136 (CASS) = 2.868 lei;
b) Astăzi, pensia netă este de 3.650 lei, pensia brută este de 3.833 lei (- 183 impozit);
Concluzie: Astăzi Luchy 19 (pensionat în 2022) are pensia în plată = 3.986 lei, Eu (pensionat în 2016) am pensia în plată 3.650 lei. Diferență = 336 lei. Dacă nici acum nu ai înțeles, deși ți-a explicat și domnul HR, înseamnă că ești plecat pe arătură în inspecție cu domnul Daea (dânsul ca ministru).

Burebista spunea...

Banii probabil ca sunt ficși, într-un procent de 15% față de sumele plătite anul acesta la pensiile militare plus sume pentru eventualele ieșiri din sistem la pensie... Se vor găsi soluții. Dar soluțiile trebuie să fie aplicate în mod corect în funcție de cuantumul pensiei, vechime, grad și nu în funcție de data ieșirii la pensie... Asta se poate face numai prin actualizare la nivelul de azi al soldelor activilor prin echivalare cu toate elementele din prezent din solda în afara de cele pe baza de pontaj. Aici s a greșit în 2016 când s au făcut recalculări de solde prin reconstrucție doar a elementelor avute la data pensionării, ori între timp pana în 2016 în solda de funcție a activului erau introduse o serie de sporuri permanente ce țineau de funcția respectiva pe care cel pensionat în trecut nu le evea.
Plx199 făcea un pic de dreptate și cu mici modificări în parlament putea fi chiar foarte bună dacă se lua în considerare vechimea totală și elementele din deciziile de pensie + sporul pentru Omm la pensia netă rezultata.

anonim spunea...

senatul e de ajuns sa "mucles" si trece prin aprobare tacita
la partea a doua e clara ca deobicei.Da cu o mana si ia cu doua

anonim spunea...

Pai ce te-ai face "camarade" fara noi? Vrei sa ramai singur aici "stapanul inelelor"?
Uite eu iti fac placerea.Esti liber sa-ti admiri profilul
Bine ca ti-am citit postarea,

Outlander spunea...

Este posibil să aibă activat din setările de securitate un AdBlock.
Mi se întâmplă și mie pe browserul Edge pe Windows11, de vreo 2 luni.

Viorel spunea...

Poate te referi la CASS și nu CAS. Și atunci ce faci. Ce dai cu stânga iei cu dreapta. Nu cred că merge. Tot de la un anumit plafon se va aplica.

M spunea...

@Huhu Rezea

Hmmm.... Pensiile nu se așază pe o distribuție normală pentru că în Armată numărul de generali e, de obicei, mai mic decât numărul de sergenți/subofițeri.

În acest caz importantă este mediana și cum media pensiilor este pe la patru mii și ceva este NORMAL ca jumate să fie sub această valoare și jumate să fie peste!
Eu mă întreb cine sunt ăia care au pensii mai mari decât Ciucă? În mod normal Șeful StM ar trebui să aibă cea mai mare pensie! Nu?

Leo spunea...

Nu e de la browser-ul telefonului.
E de la DGIA .

mosmartin16 spunea...

Pentru Burebi ! Poate te ajută și....Deceneu !🤣 Deci, "cules" direct de la sursă ( financiar unitate ) : salariu brut în ianuarie 2016 = 3638 lei ! salariu brut în ianuarie 2022 = 8211 lei ! E vorba despre aceieași persoană și care, încă din 2016, are și în prezent același grad, funcție, gradație, procent cu vechimea cumulată plafonat la 85% și același procent pentru OMM ! Calculează și "luminează-ne" !🤣 Dacă tot nu ești dumirit...apelez și la alte exemple ! Aporopo..."de ce ai tăiat viile dacilor, bre" ?!🤣🤣🤣 Ca să ai tu peste măsură și "să consumi în exces" ?!🤣🤣🤣

Leo spunea...

Flavius este HOMO BLOGUS H.
BRAVO Flavius,
semnătura este f. frumoasă. Nu te mai lua după grafologii amatori , invidioși pe caligrafia egipteană pe care o stăpânești cu măestrie.

mosmartin16 spunea...

Burebisto, i-am zis lui Deceneu să-ți spună și că - pentru exemplul luat - baza de calcul era formată din aceleași elemente salariale !🤣🤣🤣 Ai grijă la..ce dă vița de vie !🤣

Mihai spunea...

Viorel & Burebista.
Mihai are dreptate.
Se refera la faptul ca inainte de 09 2017 si chiar la recalcularea din 2016 multi au iesit cu pensii mai mari ca salariile in plata ale activilor.
De aici si stoparea fenomenului prin OG 59.

CEZAR spunea...

Doctoree...tine telefonul in ..stinga si cu dreapta fa ca ...CIOMUUUUU..!

Andrei spunea...

Doctorul Bosica e bine, sănătos. Problema e cu blogul, deoarece linkul "Răspundeți" apare sub ultimul comentariu cu vreo 200 px mai sus și nu poate fi deschis pe versiunea mobil. Semn că blogul ar trebui să treacă prin niște actualizări necesare ale temei sau o modificare CSS. Că e probabil un Wordpress.

RD spunea...

Sunt multe zvonuri în lume.. Și tot la fel de multe, rămân zvonuri. Camere deputaților este cea decizională, nu senatul. Oricum, nu cred că se va întâmpla așa deoarece buget pentru 2023 e ca și făcut (să nu se ia impozit la pensiile până în 3000). Și cass se va lua doar pentru peste 4000 lei

Paul Puiu spunea...

Viorel asta e adevarul: ,,Eu știu că 85% + 20% OMM/SOSP = 102%.”Poate citeste si Huhurezu comentariul tau si numai sustine ca Ciucanii trecuti in rezerva au pensii militari mai mari ca cei de dinainte!!!! 102%(rezervistii pana la data de 15.09.2017) fata 58,7,% (cei dupa 15.08.2017)!!!Nu toti ciucanii au fost sefi, imputerniciti pe functiile comanda sau au avut Oscar integrat in salariul brut din 2010 pana la trecerea in rezerva si +Bonus inca un Oscar!!!!

Luc 3 spunea...

Da,e chiar o veste bună impozitarea peste 3000 lei! Sper sa treaca si la senat! Dar.....dacă bagă impozit 10% pe brut,pentru sanătate,nu știu dacă ramâne ceva în plus! Cred...pe minus!

Viorel spunea...

Cătăline. Stresul te-a făcut să nu mai judeci normal. Citește textul lui Burebista care spune destul de clar. În momentul de față plătești impozit de 10% de la 2.000 lei în în sus. Prin ridicarea plafonului de la 2.000 la 3.000, rezultă încă 1.000 lei neimpozabili cu 10% adică îți rămâne în buzunar 100 lei.
Cât despre CAS, Burebista a dat-o în bară. Este vorba despre CASS. Dar nu cred că se va umbla la acest plafon, adică la pensile peste 4.000 lei.

Outlander spunea...

Este activată o extensie Anti-tracker care determină evitarea urmăririi astfel încât datele tale rămân confidențiale în timp ce navighezi
online și reduci timpul necesar pentru încărcarea site-urilor web.
În setările de confidențialitate dacă te afli pe site-ul web pe care dorești să-l adaugi la excepții, selectează opțiunea „Adaugă în listă acest site web”.

Mihai spunea...

@ mos martin
La momentul 2016
Salariul brut 11 245 lei realizat in 2004.
Calculeaza si spune rezultatul.
Geaba ascunde Huhurez fenomenul ca el exista
Og 59 a cazut din dintr-o constatare ca multe pensii pana la 09 2017au iesit mai mari ca salariile similarilor in plata si posibil ca si acum sa fie mai mari decat neturile activilor similar.
Nu mi-as dori sa iau prin recalculare un net din baza de calcul pe care o propui.
Am trimis dnului Huhurez un fluturas facut public de un coleg de la UM . Sa-l publica ca sa intelegeti ce s-a intamplat de ce s-a intamplat fenomenul cu Og 57 si Og 59.
Brut 34000 ,nivel 2009.

Viorel spunea...

Burebista. Se referă undeva Mihai f la cadrele pensionare din anul 2016 ? Scrie undeva în comentariul lui sau citești de pe pereți. Și vezi că „cei pensionați după 2017” aveau solda de merit (nu salariu) adus la zi încă din 2016 (50% au primit în 2012 și 50% în 2016).

M spunea...

Cel pensionat în 2022 le-a primit și va fi indexat la fel precum cel pensionat în 2017 și anterior.

Așa, și? Din cauza asta e ceafa de porc 21 de lei și nu 19?
Ce dacă?

@Catalin

Huhu are dreptate dintr-un singur motiv! Avem 5 legi diferite de salarizare și 2 legi ale pensiilor militare!
În toate țările normale la cap legea pensiilor militare nu se modifică de câte ori se întorc păsărelele călătoare!

Mă uitam la UK când au schimbat legea:
- cei aflați la pensie rămân cu pensia așa cum e calculată
- activii care au mai puțin de 10 până la pensie rămân pe legea "veche".
- activii care mai au între 10 și 20 de ani până la pensie au la dispoziție 1 ani sa aleagă unul dintre sisteme (cel "vechi" sau cel "nou")
- activii cu mai mult de 20 de ani până la pensie sau cei care se vor încadra de acum înainte intră pe legea "nouă".

La noi e brambureala naibii!

Viorel spunea...

Domnule Paul Puiu. Aritmetica limbii române este foarte dificilă. Dacă nu m-ați înțeles, citiți postrea mea de mai sus, publicată astăzi la orele 14:57, la adresa domnului Boby neștiutorul. Sper ca cel puțin dv. să înțelegeți.
Cele 2 exemple o să vă edifice (grade per funcții egale) ce înseamnă 102% (pensie pentru limită de vârstă + OMM/SOSP) / pensie netă / brută și ce înseamnă 58,7 (pensie pentru limită de vârstă în care sunt incluse majorările efectuate în timp), pensie netă / brută.

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   1 – 200 din 217   Mai noi› Cele mai noi»